Svevremenski klasici za klanje I: Prezimena

Kopulacija, masturbacija i nešto malo o ljubavi
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 18 Jan 2012, 18:15

nodens » wrote:
Ili rječju, trolanje. :raspa:

BTW, ne postavim 'isto' pitanje, nego tzv. 'podpitanje'. :zubo: Nekako ne vjerujem da feminizam nema baš nimalo veze s ovim pitanjem; samo što ja tu dvojbu smatram legitimnom. Zašto se Potjehovo dijete preziva kao on, a ne kao mama - kad bi u slučaju npr. rastave ioanko najvjerojatnije ostalo s njom? Nije to 'feminizam' nego jednostavno pitanje 'logike'.
Ko o čemu - žensko o logici.
Pa jebemu, ako se rastanu, Potjeh će morati plaćati alimentaciju. Zato dijete treba nositi njegovo prezime - da ga podsjeti da je godinama obavezan plaćati par minuta slatke jebačine...
foka wrote:pa ja ne bih mijenjala iz feminističkih razloga.
ali to ne znači da se slaže s ičim što je nodens napisao.
Napisao? :horor:
Kaj je to muško?

nodens

Post 18 Jan 2012, 18:19

A.P. » wrote:Nije bitno jesam li ja prezime dobila po patrijarhalnim ili matrijarhalnim linijama, to je prezime moje. Kužiš. Glupavo trolaš. Nema to veze s feminizmom ili patrijarhatom, ja sam navikla na njega, ljudi me znaju, ono je moje, ja ga doživljavam dijelom svog identiteta, možda i zbog silnih naziva i nadimaka koji su potekli iz njega. Eto, važno mi je moje prezime. Pa ću ga ostaviti. Jedina dilema mi je nadodati nečije ili ne nadodati. Maknut ga neću.
Baš si se divno raspištoljila. :zubo: :cerek:

Dobro, ovo s nadimcima koji potaknu iz prezimena, zvuči mi kao relativno dobar razlog. Eto. No rekoh, 'problem' s prezimenima je zbog eventualne djece, a ne zbog samih roditelja. Da je do roditelja, nema nekog posebnog razloga zašto bi uopće mijenjali išta.

A.P. » wrote:I uopće mi nije jasno kako ti padne na pamet krenuti ispitivati žene ZAŠTO žele zadržati jebeno prezime koje nose cijeli život, i tražiti neke poremećene razloge iza takve odluke. Onak, ko da je sasvim besmisleno i suludo da ga netko osjeća normalnim dijelom sebe nakon što ga je nosio 25-30 godina
Jbt a lijepo sam rekao da to smatram legitimnom dvojbom, a ne 'poremećenim' razlozima. I eno ti foka priznala te 'poremećene' razloge i uopće je nije sram. A zašto bi i bilo kad su legitimni? Aj sad i ti nađi nekakvu mizoginiju kod mene, i to iz dijametralno suprotnog razloga nego ona. :ne zna:

A.P. » wrote:A za ove koji su uzeli muževo, a inače im prezime uopće nije bitno: pa zašto ste ga mijenjali ako vam je nebitno?
Zbog običaja, tj. zbog izbjegavanja komplikacija nakon što (eventualno) dođu djeca. Ili zbog podčinjavanja svom muškarcu. Kako ti bolje zvuči. :zubo: :rofl:

A.P. » wrote:I baš samo kad se udaš imaš mogućnost promijeniti prezime, ne prije ili kasnije, ili recimo - bez razloga? :ne zna:
Ne, možeš bilo kad, naravno.

A.P. » wrote:I zašto bi netko želio baš sad udajom promijeniti prezime. Djeluje ko infantilan inat - meni su roditelji dali, e sad ću ga ja promijeniti jer ja konačno mogu odlučiti o svom imenu i prezimenu!!"2
Jebote, da sam htjela promijeniti svoje uber rijetko prezime i uber često ime, učinila bih to kad sam postala punoljetna, ne trebam čekati udaju.
Rekoh, uglavnom se nije radilo o inatu, nego o običaju i izbjegavanju kasnijih komplikacija. Što se mene tiče, bolje bi bilo da 'prezime' ni ne postoji, kao što rekoh.
Češće je zadržavanje prezimena stvar inata, ili ono, public statementa. Kojeg, rekoh, smatram legitimnim, da ne zaboraviš. :zubo: (A i ne kažem da je uvijek stvar inata - da se Morticia ne nađe uvrijeđena - nego samo da je inat češći razlog za zadržavanje, nego za promjenu prezimena. Čini mi se to prilično očito.)

A.P. » wrote:Joj daj molim te, većina ljudi muža ili ženu "dobije" u pristojnoj dobi kad su već razvijene odrasle osobe. Uoči ključnu razliku - "odrasla sam s tim prezimenom i shvaćam ga kao dio sebe".
S muževim prezimenom praktički nemam ništa.
Paaaa, ako se planiraš rastati za tri mjeseca, onda zaista nemaš ništa. :zubo:

A ako imaš bar nekakvu ideju da bi to moglo potrajat... izvjesno vrijeme... onda imam neki dojam da bi s vremenom imala svašta, a ne ništa. :p

A.P. » wrote:Ne, nisam brkata feministica, zaboli me.
Ustvari, rado se volim... podčinit muškarcu
Ali tu i tamo, ne baš stalno. :rofl: Hmm interesantno zvuči...

A.P. » wrote:Da imam ljepše prezime od ćaće moje djece, djeca bi nosila moje. U ovom slučaju, ne želim im svoje prezime. A i prezimenovanje djece po ćaći je danas sve više rezultat linije manjeg otpora i navike, nego patrijarhata, postoji pristojan broj djece s dva prezimena ili samo majčinim. Išla ja s njima u školu
No, pa znam, tj. i rekao sam isto to. Enivej, ako ima dva prezimena, pa se kasnije oženi za neku s dva prezimena.... hmm doduše, moglo bi se i to riješiti po španjolskom receptu, istina.

A.P. » wrote:Zbog?
Onda bi mi trebalo smetati i kod svake žene. Jesi ti slušao logiku u srednjoj školi?
Naravno.
I naravno da bi ti trebao smetati kod svake žene. Pitaj foku, recimo. Najviše kod sebe, pa kod sebi bliskih žena, pa sve manje i manje - ali iz društvenih razloga, kod svih žena. Što ne štima kod te logike? Meni se čini da sve savršeno štima.

A.P. » wrote: Tko ima želju otići u prošlost? O čem ti lupetaš?
Jbt, pa objasnio sam. Pitaj foku da ti objasni drugim riječima, kad već moje objašnjenje ne kontaš.
Jade

Post 18 Jan 2012, 18:20

JPK » wrote: Pa moglo bi se recimo djevojčicama davati majčino prezime, a dječacima očevo. Ili obrnuto. A ne da sad feminacistkinje dolaze u shizofrenu situaciju da brane zadržavanje prezimena koje im je nametnuto po patrijarhalnoj liniji. Sve mi ih je pomalo žao. :(
Što su feminacistkinje? :ne zna:
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 18 Jan 2012, 18:20

JPK » wrote: Pa moglo bi se recimo djevojčicama davati majčino prezime, a dječacima očevo. Ili obrnuto. A ne da sad feminacistkinje dolaze u shizofrenu situaciju da brane zadržavanje prezimena koje im je nametnuto po patrijarhalnoj liniji. Sve mi ih je pomalo žao. :(
Eto pametnog čoeka.
Đepek, svaka čast, ideja je upravo savršena. A ne da svaka vecejka ili kroatistica nosi prezime Kočiša Čičin-Šain Oš Neš Bangladeš.
Ti bokca, izgleda da seksualna apstinencija fakat dobro utječe na kognitivne procese? :giggle:

Bez zajebancije, super ideja.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 18 Jan 2012, 18:22

Jade » wrote:
Što su feminacistkinje? :ne zna:
Čoek je u tuđini, pa se gubi.
Rvacki se veli feminacistice.
Jade

Post 18 Jan 2012, 18:24

judolino » wrote: Čoek je u tuđini, pa se gubi.
Rvacki se veli feminacistice.
Objasni mi na rvackom (kad već nodens neće/ne zna) kakove veze one imaju s gornjom temom?
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 18 Jan 2012, 18:25

Jade » wrote: Objasni mi na rvackom (kad već nodens neće/ne zna) kakove veze one imaju s gornjom temom?
Čitaj teme ispočetka, paš znat.
Eto.
nodens

Post 18 Jan 2012, 18:27

judolino » wrote: Napisao? :horor:
Kaj je to muško?
Ako pod 'muško' misliš na čovjeka koji ima funkcionalna primarna spolna obilježja, te određena sekundarna (npr. dlake na licu) - onda jesam 'muško'.

Jade » wrote: Objasni mi na rvackom (kad već nodens neće/ne zna) kakove veze one imaju s gornjom temom?
Feminacistkinje bi, po nekom mom shvaćanju JPK-ovog nazivlja :zubo: bile nacistički nastrojene feministice. :rofl: I dobro je judolino rekao da bi 'feminacistice' nekak' bolje pasalo. :rofl:
Jade

Post 18 Jan 2012, 18:29

judolino » wrote: Čitaj teme ispočetka, paš znat.
Eto.
Čitala i sudjelovala.
No nodensove upise ne kužim uopće, kao da je s druge teme upao...

Edit:
Sad vidim odgovor.
Pa daj me prosvijetli, nodense: tko su na ovoj temi feminacistice?
sabaa

Post 18 Jan 2012, 18:50

A.P. wrote:

A za ove koji su uzeli muževo, a inače im prezime uopće nije bitno: pa zašto ste ga mijenjali ako vam je nebitno? :misli:

To je kao da velim da mi je totalno svejedno imam li tepihe u stanu, dapače, uopće ne doživljavam tepihe kao nešto krucijalno u interijeru, i onda se uselim u stan bez tepiha, odem u Ikeu u Sloveniju i pokupujem goleme tepisone za cijeli stan.

Kao jedna od onih koje su uzele muzevo prezime, a nije joj bitno, pa razlog je vrlo jednostavan; olaksavanje zivota u kontaktu s hrvatskom birokracijom.

Iz slicnog razloga se nismo ni pouzdalu u cinjenicu da je izvanbracna zajednica izjednacena bracnoj nakon tri godine (a zivjeli smo nevjencani puno dulje od tri godine), pa smo se ozenili. U slucaju da mi se nesto desi zelim da on bude taj koji ce odlucivati o mojoj sudbini bez da recimo doktor zakljuci da mi on nije najblizi rod jer nema papira.
Pa i kad i ako budemo imali djecu bit ce nam samim time olaksana papirologija.

I ja se stvarno nisam poistovjecivala sa svojim prezimenom, a mogla bih promijeniti ime i osjecati se kao ja.

Usporedila bi to s tepisima za koje me zaboli da li ih imam ili ne, ali kad skuzim da mi je hladan pod kad ujutro ustajem iz kreveta, odem i kupim najljepsi koji nadem.

Eto, to ja tako vidim.

I znam da sam sjebala quote, ali tipkam s moba i ne da mi se ispravljati.
The planet is fine. The people are fucked.
Aurora

Post 18 Jan 2012, 18:54

Čula sam za jedan primjer.

Roditelji mojeg prijatelja su se PRIJE braka prezivali jednako, iako nisu bili rod. Dakle bili su Marić obitelj 1 i Marić obitelj 2. I kada su se oženili, otac mog prijatelja je rekao da uzima ženino (to je bila šala). I dan danas mu na vjenčanom listu piše "uzeo ženino prezime". A prezivaju se jednako, dakle, nitko se nije osramotio, ako netko vidi sramotu u ovome.
Ovom usranom konzumerističkom društvu fali ljubav, čast, srčanost, suosjećajnost i poštenje, a ne nikakav patriotizam, bogobojaznost, marljivost, spremnost na odricanje i prihvaćanje besmislenih kazni...
kukuriku

Post 18 Jan 2012, 18:55

Aurora » wrote:Čula sam za jedan primjer.

Roditelji mojeg prijatelja su se PRIJE braka prezivali jednako, iako nisu bili rod. Dakle bili su Marić obitelj 1 i Marić obitelj 2. I kada su se oženili, otac mog prijatelja je rekao da uzima ženino (to je bila šala). I dan danas mu na vjenčanom listu piše "uzeo ženino prezime". A prezivaju se jednako, dakle, nitko se nije osramotio, ako netko vidi sramotu u ovome.
E, isto vako je i moja baba, žena ispred svog vremena. Zadržala svoje, a on uzeo njeno. Jašta. :facepalm:
Nek(v)arljiva.
Jade

Post 18 Jan 2012, 19:44

nodens » wrote:
Sorry, nisam ga ja spomenuo, nego JPK. :zubo:

No, istina je da sam sklon trolanju, zato što nema te digresije na koju se neću upecati, npr. kao sad. :cerek:
Sorry, imaš pravo. :zubo:

Znam da se pecaš, pa ajmo natrag na temu: zašto misliš da bi netko "tjerao inat" oko prezimena? Nije li to davanje previše važnosti jednoj, ajmo reći, običnoj formalnosti?
nodens

Post 18 Jan 2012, 19:49

Jade » wrote:Sorry, imaš pravo. :zubo:

Znam da se pecaš pa ajmo natrag na temu: zašto misliš da bi netko "tkerao inat" oko prezimena? Nije li to davanje previše važnosti jednoj, ajmo reći, običnoj formalnosti?
Ljudi su često iracionalni. :ne zna:

JA sam također iracionalan, zato razumijem takvu vrstu iracionalnosti. :zubo:

Osim toga, imam dojam da možda forumašica foka i ne misli da je to iracionalni inat, nego nešto (relativno) 'bitno' - u smislu da možda 'govori' nešto o naravi tog odnosa. :zubo:

Ne razumijem inače njen izričaj 'ja ga sigurno neću mijenjat, ali on može, ako hoće'. Kako bi ti interpretirala tu rečenicu? Što ona govori o njenom stavu o ovom pitanju? (BTW, uoči da pitam sve sama tematska pitanja, koliko god tebi zvučala kao trolanje. :durica: )
Jade

Post 18 Jan 2012, 20:04

nodens » wrote:
Ljudi su često iracionalni. :ne zna:

JA sam također iracionalan, zato razumijem takvu vrstu iracionalnosti. :zubo:

Osim toga, imam dojam da možda forumašica foka i ne misli da je to iracionalni inat, nego nešto (relativno) 'bitno' - u smislu da možda 'govori' nešto o naravi tog odnosa. :zubo:

Ne razumijem inače njen izričaj 'ja ga sigurno neću mijenjat, ali on može, ako hoće'. Kako bi ti interpretirala tu rečenicu? Što ona govori o njenom stavu o ovom pitanju? (BTW, uoči da pitam sve sama tematska pitanja, koliko god tebi zvučala kao trolanje. :durica: )
Ti si troll podefaultu, nećemo se radi toga durit :bicedobro:

No baš čitam tvoj razgovor s fokom. Ti, između ostalog kažeš ovo:
Nodens kaže:
Ne vidim kako ime, a još manje prezime, može biti bitna odrednica nečijeg identiteta. A još manje to vidim u doba Interneta. :zubo:
Ime (mislim na kombinaciju ime/prezime) može biti itekekva odrednica identiteta. Budući da se ne udajem s 15 godina, nego ću se, kako mi izgleda udati s 27. Sva moja djela nastala su pod mojim imenom i ne namjeravam to kvarit promjenom ili dodavanjem muževog prezimena mojem jedinstvenom imenu.

I kakove veze, molim te lijepo, ima s tim "doba Interneta"? :ne zna:
Morticia

Post 18 Jan 2012, 20:19

Na internetu smo svi samo nickovi. :unda:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
nodens

Post 18 Jan 2012, 20:23

Jade » wrote: Ti si troll podefaultu, nećemo se radi toga durit :bicedobro:
Trolu je cilj destrukcija teme ili pak larpurlartističko provociranje emotivne reakcije. Ergo, ja nisam trol. :kava:

Jade » wrote:Ime (mislim na kombinaciju ime/prezime) može biti itekekva odrednica identiteta. Budući da se ne udajem s 15 godina, nego ću se, kako mi izgleda udati s 27. Sva moja djela nastala su pod mojim imenom i ne namjeravam to kvarit promjenom ili dodavanjem muževog prezimena mojem jedinstvenom imenu.

I kakove veze, molim te lijepo, ima s tim "doba Interneta"? :ne zna:
A kako to da to pitanje nisi postavila ovoj sabaa-i? :cerek: Ona također kaže da ne doživljava svoje (prez)ime kao neki posebni dio svog identiteta.

Gle, mogu razumjeti da se razmjerno 'slavna', ili 'poznata' (ili 'uspješna' u akademskoj karijeri npr.) osoba u nekoj mjeri identificira sa svojim (prez)imenom. Inače, tvoja 'djela' - ako nisu od bogzna kakvog društvenog značaja, nego samo/uglavnom osobnog - vezana su uz *tebe*, a ne tvoje ime i prezime.

Ne znam za ostale trkeljaše, no ja baš i nisam od bogzna kakvog društvenog značaja :zubo: - pa mi zato moje ime i prezime ne znače bogzna što.

Ovo 'doba Interneta' je za (nas) pacijente koji više vremena potroše online nego u RL, pa se malo po malo počnu identificirati sa svojim nickom. Mene je recimo cijelo mnoštvo ljudi s jednog MUD-a znalo pod imenom 'Orome' :rofl: - a sama ta lakoća 'usvajanja' nicka, pokazuje da (rođeno) ime nije nešto što nas toliko određuje. Osim, kažem, ranije spomenutih ljudi čije ime je 'društveno značajna' stvar. A čak i tada imaš primjere poput Archibalda Leacha ili Cassiusa Claya.
A.P.
Cactus

Post 18 Jan 2012, 20:27

Dakle, da sam Jelena Rozga, iako kurca korisnog nije napravila za društvo realno gledano, onda bi bilo opravdano što si hoću sačuvat prezime? Ili Maja Šuput. I raznorazne poznate i slavne koje su jebeno korisne svijetu!
nodens

Post 18 Jan 2012, 20:31

A.P. » wrote:Dakle, da sam Jelena Rozga, iako kurca korisnog nije napravila za društvo realno gledano, onda bi bilo opravdano što si hoću sačuvat prezime? Ili Maja Šuput. I raznorazne poznate i slavne koje su jebeno korisne svijetu!
Ne radi se o pitanju što je 'u redu' - to bi bilo moraliziranje - sve je 'u redu' što se toga tiče.

Nego samo kažem što je (meni) 'razumljivo'. Enivej, pa i Branka Bebić je bila poznata kao nekakva Miss Hrvatske i u užem krugu za Miss svijeta - pa je svejedno uzela prezime od onog bezveznog pjevača. :rofl:

Čini mi se da nisam nigdje napisao riječ 'opravdano' - moraliziranja se klonim koliko god mogu. :zubo:
Jade

Post 18 Jan 2012, 20:37

nodens » wrote:
Trolu je cilj destrukcija teme ili pak larpurlartističko provociranje emotivne reakcije. Ergo, ja nisam trol. :kava:

A kako to da to pitanje nisi postavila ovoj sabaa-i? :cerek: Ona također kaže da ne doživljava svoje (prez)ime kao neki posebni dio svog identiteta.

Gle, mogu razumjeti da se razmjerno 'slavna', ili 'poznata' (ili 'uspješna' u akademskoj karijeri npr.) osoba u nekoj mjeri identificira sa svojim (prez)imenom. Inače, tvoja 'djela' - ako nisu od bogzna kakvog društvenog značaja, nego samo/uglavnom osobnog - vezana su uz *tebe*, a ne tvoje ime i prezime.

Ne znam za ostale trkeljaše, no ja baš i nisam od bogzna kakvog društvenog značaja :zubo: - pa mi zato moje ime i prezime ne znače bogzna što.

Ovo 'doba Interneta' je za (nas) pacijente koji više vremena potroše online nego u RL, pa se malo po malo počnu identificirati sa svojim nickom. Mene je recimo cijelo mnoštvo ljudi s jednog MUD-a znalo pod imenom 'Orome' :rofl: - a sama ta lakoća 'usvajanja' nicka, pokazuje da (rođeno) ime nije nešto što nas toliko određuje. Osim, kažem, ranije spomenutih ljudi čije ime je 'društveno značajna' stvar. A čak i tada imaš primjere poput Archibalda Leacha ili Cassiusa Claya.
Pogledaj sve teme koje si upropastio i shvatit ćeš - troll si. :kava:

Pa gle, meni taj tvoj "društveni značaj" ne znači baš ništa. Moja djela (barem ona u pisanom obliku) neposredno su vezana uz moje ime i prezime, odnosno uz mene (jer to sam ja). I ne mislim to mijenjati radi, kako netko reče, lakšeg snalaženja u papirologiji. Snaći ću se i ovako.

Iako od svakog pravila ima iznimka, pa i javne ličnosti poput Cata Stevensa (rođenog kao Steven Demetre Georgiou) odjednom samo tako pređu na islam i promijene ime u Yusuf Islam.

Aha, ti si pod dobom Interneta mislio na virtualni svijet naših nickova?
Pa ja sam tu na prvom šampionskom mjestu po, ajmo reći, nepodnošljivoj lakoći promjene i prihvatanja novih nickova. :zubo: :rofl: :lol:

No jedno je virtualni, a drugo stvarni svijet.
nodens

Post 18 Jan 2012, 20:50

Jade » wrote: Pogledaj sve teme koje si upropastio i shvatit ćeš - troll si. :kava:
Sorry, ali nisam. Napiši mi tamo na chatu definiciju 'trola' po svom shvaćanju tog pojma, pa onda pokaži po kojoj logici ja udovoljavam toj definiciji. Nećeš uspjeti. :ne zna: Ali probaj, ako imaš volje. :zubo:

Jade » wrote:Pa gle, meni taj tvoj "društveni značaj" ne znači baš ništa. Moja djela (barem ona u pisanom obliku) neposredno su vezana uz moje ime i prezime, odnosno uz mene (jer to sam ja). I ne mislim to mijenjati radi, kako netko reče, lakšeg snalaženja u papirologiji. Snaći ću se i ovako.
Jbt pa neću te ja nagovarat na suprotno. :ne zna: Samo kažem: 'djela' koja tu spominješ su nužno 'društvenog' tipa. Da živiš sama na pustom otoku, kakva god 'djela' napravila (preživjela X godina, napravila kuću od drveta i sijaset kojekakvih alata itd itd itd) - ne bi ih vezala uz svoje ime, nego uz sebe (kao osobu). Ime ne služi tebi; ime je 'alias' za tebe - iz aspekta društva tj. drugih ljudi. Bez društva, ne treba ti ni ime. Samim time, što si društveno 'značajnija' (u bilo kojem smislu, ne mora to biti neki stvarni značaj, može biti i mjehur od sapunice tipa Simona Gotovac) - veće logike ima da se identificiraš s tim imenom. Aj sad reci da nije logično sve to što sam napisao?

Jade » wrote:Aha, ti si pod dobom Interneta mislio na virtualni svijet naših nickova?
Pa ja sam tu na prvom šampionskom mjestu po, ajmo reći, nepodnošljivoj lakoći promjene i prihvatanja novih nickova.
Hoćeš reći da imaš masu klonova? :zubo:

Jade » wrote:No jedno je virtualni, a drugo stvarni svijet.
Pa da, no prije 20 godina praktički nije ni postojao ovaj svijet anonimnih klonova na Internetu. Valjda sama ta činjenica da znaš sebe i realno i virtualno utječe na tu 'identifikaciju' s imenom. Bar tako je kod mene. :zubo:
Jade

Post 18 Jan 2012, 21:55

nodens » wrote:
Sorry, ali nisam. Napiši mi tamo na chatu definiciju 'trola' po svom shvaćanju tog pojma, pa onda pokaži po kojoj logici ja udovoljavam toj definiciji. Nećeš uspjeti. :ne zna: Ali probaj, ako imaš volje. :zubo:

Jbt pa neću te ja nagovarat na suprotno. :ne zna: Samo kažem: 'djela' koja tu spominješ su nužno 'društvenog' tipa. Da živiš sama na pustom otoku, kakva god 'djela' napravila (preživjela X godina, napravila kuću od drveta i sijaset kojekakvih alata itd itd itd) - ne bi ih vezala uz svoje ime, nego uz sebe (kao osobu). Ime ne služi tebi; ime je 'alias' za tebe - iz aspekta društva tj. drugih ljudi. Bez društva, ne treba ti ni ime. Samim time, što si društveno 'značajnija' (u bilo kojem smislu, ne mora to biti neki stvarni značaj, može biti i mjehur od sapunice tipa Simona Gotovac) - veće logike ima da se identificiraš s tim imenom. Aj sad reci da nije logično sve to što sam napisao?

Hoćeš reći da imaš masu klonova? :zubo:

Pa da, no prije 20 godina praktički nije ni postojao ovaj svijet anonimnih klonova na Internetu. Valjda sama ta činjenica da znaš sebe i realno i virtualno utječe na tu 'identifikaciju' s imenom. Bar tako je kod mene. :zubo:
Odmah ću ti reći što je po mojem zatrollavanje teme: mi tu pišemo o promjeni prezimena danas u Hrvatskoj, dakle Europi, jel, i eto tebe koji me seliš na pusti otok, bez drugih ljudi. Pa dragi nodense, oprosti, ali u toj hipotetskoj situaciji teško da ću se udavati i mijenjati prezime. Štoviše, ako me i oplodi neki dolutali divljak, nećemo lako naći matičara, niti će nam biti do krstitki. Isto si radio na temi o kurvama. Ergo, ti si troll. :kava:

Nemam masu klonova, uvijek sam pod jednim nickom. No dogodi li se (a zna se dogodit) da poberem ban, još Jade nije ljucki ni pogledala jel na 3 dana ili doživotni, a već na sporedna vrata ulazi njezina aliteracija i kao krava u štalu upućuje se pravo na topic "predstavljanje novih članova". :zubo:

Baš zato što virtualno mogu biti tko god, u RL držim do svojeg imena.
nodens

Post 18 Jan 2012, 22:24

Jade » wrote:Odmah ću ti reći što je po mojem zatrollavanje teme: mi tu pišemo o promjeni prezimena danas u Hrvatskoj, dakle Europi, jel, i eto tebe koji me seliš na pusti otok, bez drugih ljudi. Pa dragi nodense, oprosti, ali u toj hipotetskoj situaciji teško da ću se udavati i mijenjati prezime. Štoviše, ako me i oplodi neki dolutali divljak, nećemo lako naći matičara, niti će nam biti do krstitki. Isto si radio na temi o kurvama. Ergo, ti si troll. :kava:
Ne, nisam. :cerek: To što sam pisao je tangencijalno vezano uz temu, jer se tema između ostalog dotiče razloga zašto netko uopće želi (ili ne želi) promijeniti ime. A ovim gore primjerom, ja pokazujem što ime uopće znači i zašto se s njim identificiramo - i to isključivo u svrhu, tj. unutar konteksta teme. S obzirom da su razlozi za zadržavanje prezimena ili ta identifikacija s imenom, ili onaj drugi razlog :zubo: - ne bih rekao da je to zatrolavanje teme, nego jednostavno 'produbljivanje'. O čemu bi ti tematski pričala? Da se svi izjasne 'ja bih, ja ne bih' i ćao? Ne'š ti teme. :ne zna:

Osim toga, treba razlikovati 'trolanje' i 'trola'. Svakom se može omaći trolanje; punokrvni trol radi jedino to, i to radi namjerno i ciljano, a iz larpurlartističkih razloga.

Jade » wrote:Baš zato što virtualno mogu biti tko god, u RL držim do svojeg imena.
:ne zna: Kažem, tvoja stvar, nije ni ilegalno ni nemoralno zadržati isto prezime. :cerek: A koje prezime imaju/će imati djeca, i po kojem algoritmu ćete to odlučiti?
Jade

Post 18 Jan 2012, 22:40

nodens » wrote:
Ne, nisam. :cerek: To što sam pisao je tangencijalno vezano uz temu, jer se tema između ostalog dotiče razloga zašto netko uopće želi (ili ne želi) promijeniti ime. A ovim gore primjerom, ja pokazujem što ime uopće znači i zašto se s njim identificiramo - i to isključivo u svrhu, tj. unutar konteksta teme. S obzirom da su razlozi za zadržavanje prezimena ili ta identifikacija s imenom, ili onaj drugi razlog :zubo: - ne bih rekao da je to zatrolavanje teme, nego jednostavno 'produbljivanje'. O čemu bi ti tematski pričala? Da se svi izjasne 'ja bih, ja ne bih' i ćao? Ne'š ti teme. :ne zna:

Osim toga, treba razlikovati 'trolanje' i 'trola'. Svakom se može omaći trolanje; punokrvni trol radi jedino to, i to radi namjerno i ciljano, a iz larpurlartističkih razloga.

:ne zna: Kažem, tvoja stvar, nije ni ilegalno ni nemoralno zadržati isto prezime. :cerek: A koje prezime imaju/će imati djeca, i po kojem algoritmu ćete to odlučiti?
Aha. Tangencijalno je vezano i da kurve biraju klijente, iako ne biraju (osim u TV serijama i kod Judith Kranz).
Tematsko pričanje je o svačijim razlozima za ovakvu ili onakvu odluku glede prezimena, a ne uvođenje SF elemenata, kako to radiš ti. (Da ti brojim krvna zrnca neću, ali po meni si punokrvni troll).

Moja djeca? Ćer bi nosila moje, a sin muževo prezime. No reče mi blaze ili netko da to zakon ne dopušta. Pa ako je tako, dati ćemo im jedno isto. A možda se do tad i zakon promijeni, jel.
schmokljan

Post 18 Jan 2012, 22:46

A.P. » wrote:Dakle, da sam Jelena Rozga, iako kurca korisnog nije napravila za društvo realno gledano, onda bi bilo opravdano što si hoću sačuvat prezime? Ili Maja Šuput. I raznorazne poznate i slavne koje su jebeno korisne svijetu!
Jelena Rozga je svela Bajagu na pravu mjeru. I da ništa više nikad ne učini - to je dovoljno.
  • Information