Jade » wrote:Aha. Tangencijalno je vezano i da kurve biraju klijente, iako ne biraju (osim u TV serijama i kod Judith Kranz).
Evo, sad već trolaš.

Nisam nigdje napisao da 'biraju', nego da nema razloga zašto ne bi birale, tj. da je to kulturna specifičnost. Uostalom, sponzoruše itekako biraju, a po mojoj taksonomiji su sponzoruše nešto 'srodno' kurvama.

Zašto onda ne bi mogle i ove druge? Ne postoji nikakav ni zakon ni razlog koji bi to sprečavao; to jednostavno nije običaj. No, mogao bi biti.
Osim toga, ono je bila moja tema, i valjda znam što je meni na njoj tematsko. Razmatranje 'biti' tih pojmova, kroz vrijeme i društvene promjene itd. Sve što sam tamo pisao je bilo tematski; ovo što sad ovdje pišem je offtopic, ali jebiga kad me potežeš za jezik.
Jade » wrote:Tematsko pričanje je o svačijim razlozima za ovakvu ili onakvu odluku glede prezimena, a ne uvođenje SF elemenata, kako to radiš ti. (Da ti brojim krvna zrnca neću, ali po meni si punokrvni troll).
Nisu to SF elementi nego ono što se zove 'thought experiment'. Putem takvih misaonih eksperimenata se upravo i testiraju nečiji 'razlozi' za nešto. Enivej, imaš ti pravo mene smatrati i slonom, a ne samo trolom. Sve što ja mogu reći na to jest da po standardnoj definiciji 'slona', ja to nisam - jer nemam 4 noge, surlu i velike uši - pa isto tako nisam ni 'trol' po uobičajenoj definiciji tog pojma. A ti dakako imaš puno pravo na svoj pogrešni dojam i neutemeljenu kvalifikaciju.
Jade » wrote:Moja djeca? Ćer bi nosila moje, a sin muževo prezime. No reče mi blaze ili netko da to zakon ne dopušta. Pa ako je tako, dati ćemo im jedno isto. A možda se do tad i zakon promijeni, jel.

Rekoh, to je stvar između tebe i tvog suigrača. Ja bih sad pitao za objašnjenje tog gore algoritma, ali nešto si mi negativistički raspoložena prema meni, pa bolje da preskočim to.