Vatikanski ugovori

Sve od javnog i tajnog interesa
kukuriku

Post 08 Dec 2011, 15:36

vrrrlet » wrote:
Pa, ovi iz SjeBerne Koreje bi ziher htjeli. :ne zna:
Upozoravm te da se ovo može shvatiti kao da si rekao nešto lijepo o svojoj domovini. :rofl:

Nek(v)arljiva.
Morticia

Post 08 Dec 2011, 15:37

Nije, nego o Srbima.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
baja

Post 08 Dec 2011, 15:43

kukuriku » wrote:
tvrdiš da mi hrvati i katolici nismo nebeski narod? :horor:
jesmo, jesmo
imamo i drugare :xzubo:
Pješčana

Post 08 Dec 2011, 17:44

Lastan » wrote: Moja je jedina ispovijed bila popraćena osjećajem besmisla. I vjerojatno je dobrano pripomogla mojoj konačnoj apostazi. Sjedim (klečim?) ondje, pokušavam smisliti što da kažem, odlučan samo u tome da ni slučajno ne spomenem nešto za što sam najdublje uvjeren da nije grijeh, ma koliko me Crkva pokušavala uvjeriti da jest: masturbaciju, naime. THERE ARE FOUR LIGHTS. :kava:
kužim ovo.
ako ti je to bila jedina tvoja ispovijed, razumijem kako nikad nisi dobio osjećaj razumijevanja i olakšanja nakon oprosta grijeha.
pretpostavljam da si s vremenom drugačije posložio stvari u sebi i svijetu oko sebe, te našao zamjenu ispovijedi.
jednu stvar zaboravljate (spomenuti): ne znaju svi sami sebi oprostiti. ne znaju toliko o životu, o Crkvi i samima sebi. mnogi ljudi imaju potrebu da im netko kaže da je u redu, da im je oprošteno, da ih se razumije, isto kao što im je potrebno da im se kaže što da rade, kamo da idu, za kog da glasaju.

inače, a nemam sad u glavi link, znam da je bilo neko istraživanje koje pokazalo da je u USA veći broj protestanata od katolika koji dobivaju srčani udar, i to su, između ostalog, objasnili neimanjem opcije ispovijedanja.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 08 Dec 2011, 18:51

Lastan » wrote:..
Moja je jedina ispovijed bila popraćena osjećajem besmisla. I vjerojatno je dobrano pripomogla mojoj konačnoj apostazi. Sjedim (klečim?) ondje, pokušavam smisliti što da kažem, odlučan samo u tome da ni slučajno ne spomenem nešto za što sam najdublje uvjeren da nije grijeh, ma koliko me Crkva pokušavala uvjeriti da jest: masturbaciju, naime. THERE ARE FOUR LIGHTS. :kava:
mene ovo vrlo podsjeca na moj prvi posjet..moj prvi susret..s psihologom (valjda je bio prvi, ne znam s kim sam sve predskolski razgovarao i kako su se oni meni predstavljali). ono, u svojstu..kako se to kaze, nije klijent, nije pacijent, ali..kako uopce psiholozi zovu svoje te, jel, pacijente? ..slucaj? :kokice:

kao danas se sjecam i svidja mi se sto sam relativno brzo uvidio onu veseliju stranu svega toga, sto sam mogai sebe sagledati, ne neki nacin..objektivno ili mozda cak ono, sokratovski, subjektivno, ali do uckura subjektivno..kao da sebe ne gledas izvana, nego iznutra..

dakle, bilo je to..

sori, sori, zanio sam se. krivi topik, a i najvjerojatnije vas uopce ne zanima. ustvari, dosadno je.. :kokice:
Eks

Post 08 Dec 2011, 18:54

Tvoja prva stručna pomoć. :bicedobro: Zanima nas. :kokice:
..a unda
Undaminator

Post 08 Dec 2011, 18:59

ex_anais » wrote:Tvoja prva stručna pomoć. :bicedobro: Zanima nas. :kokice:
..pa da, prva, ali..ne, ne, nista od toga. :kava:

..ne moze to tako. odmah. morate me malo nagovarat, tjesit, govorit..pa sta, nije to nista, to je normalno (a ustvari svi znamo da je to kua normalno)..koliko sa se ja povlacila po psiholozima, itd.. :xraspa:
Eks

Post 08 Dec 2011, 19:00

..a unda » wrote: ..pa da, prva, ali..ne, ne, nista od toga. :kava:

..ne moze to tako. odmah. morate me malo nagovarat, tjesit, govorit..pa sta, nije to nista, to je normalno (a ustvari svi znamo da je to kua normalno)..koliko sa se ja povlacila po psiholozima, itd.. :xraspa:
Bio si dijete. Pretpostavljam da je ordinacija/kako se to već zove u psihologa :misli: morala biti ugodna. DA ti dočaramo ugođaj...

Image

Pričaj. :kava:
..a unda
Undaminator

Post 08 Dec 2011, 19:04

ex_anais » wrote:
Bio si dijete. Pretpostavljam da je ordinacija/kako se to već zove u psihologa :misli: morala biti ugodna. DA ti dočaramo ugođaj...

Image

Pričaj. :kava:
ma kakvi, primila me u bolnici kad je bila valjda dezurna. na psihijatriji.. :xne zna:

ne moze to, ne ovdje na ovom topiku, ne, ne..necu..ne mogu o tome pricat.. : otpor:

:raspa:
Aristocat

Post 08 Dec 2011, 19:08

..a unda » wrote: ma kakvi, primila me u bolnici kad je bila valjda dezurna. na psihijatriji.. :xne zna:

ne moze to, ne ovdje na ovom topiku, ne, ne..necu..ne mogu o tome pricat.. : otpor:

Plizzz. Dacu ti... bombona. :cerek:

Gukni!

:rofl:
Eks

Post 08 Dec 2011, 19:08

..a unda » wrote: ma kakvi, primila me u bolnici kad je bila valjda dezurna. na psihijatriji.. :xne zna:

Ajme pa nije to ništa, pola trkeljanja se liječilo. :hekla:

Ajde, otvori temu. :bicedobro:
..a unda
Undaminator

Post 08 Dec 2011, 19:12

Aristocat » wrote:
Plizzz. Dacu ti... bombona. :cerek:

Gukni!

:rofl:
:durica: :durica: :durica:
ex_anais » wrote:
Ajme pa nije to ništa, pola trkeljanja se liječilo. :hekla:

Ajde, otvori temu. :bicedobro:
..na srecu..ili na zalost, ja se nisam lijecio? ko se to sa trkeljanja sve tako lijecio? :kokice:
Eks

Post 08 Dec 2011, 19:14

Nećemo se nepošteno igrati. Ako nemaš što ispričati, mrš onda. Ako imaš, pričaj. :durica:

Image
..a unda
Undaminator

Post 08 Dec 2011, 19:15

ex_anais » wrote:Nećemo se nepošteno igrati. Ako nemaš što ispričati, mrš onda. Ako imaš, pričaj. :durica:

Image
..ok, onda nemam. evo, mrsam. :xraspa:
Eks

Post 08 Dec 2011, 19:18

..a unda » wrote: ..ok, onda nemam. evo, mrsam. :xraspa:
Čuj. :zmaj:
Imaš, znaš da imaš. Ovo je zadnji put da te nagovaram. Oćeš da ti netko, npr. Aristocat otvori temu? :xlux:
Silajn

Post 08 Dec 2011, 19:20

Odite ćetat negdje drugdje, ova tema me zanima :zubo: :E
..a unda
Undaminator

Post 08 Dec 2011, 19:20

ex_anais » wrote:
Čuj. :zmaj:
Imaš, znaš da imaš. Ovo je zadnji put da te nagovaram. Oćeš da ti netko, npr. Aristocat otvori temu? :xlux:
necu. nemam nista za pricat. samo mi je drago vidit vas kako me nagovarate.. :xzubo: :xzubo: :xzubo:
Eks

Post 08 Dec 2011, 19:22

Silajn » wrote:Odite ćetat negdje drugdje, ova tema me zanima :zubo: :E
Unda je kriv. Discipliniraj ga. :xmama:
Mene je već postalo stid zbog chata. :xo: :ide na trkeljanje:
Aristocat

Post 08 Dec 2011, 19:23

..a unda » wrote: :durica: :durica: :durica:

..na srecu..ili na zalost, ja se nisam lijecio? ko se to sa trkeljanja sve tako lijecio? :kokice:

Sto se frnjis? Diga nos i to tri puta. :rofl: Pricaj kad ti kazem. Nemoj da sad moram doci tamo i snimiti priznanje na , na... jel se jos kasete koriste? :rofl:

Aj ti prvi pocni, pa cu ih ja sve odati. :xlux:
Silajn

Post 08 Dec 2011, 19:24

ex_anais » wrote:
Unda je kriv. Discipliniraj ga. :xmama:
Ha, da imam takve moći, bila bih predmet ove rasprave :zubo:
Aristocat

Post 08 Dec 2011, 19:25

Silajn » wrote:Odite ćetat negdje drugdje, ova tema me zanima :zubo: :E

Ajme! Em ti... Gdje sam ja? O cemu pricam? Kako sam dosla ovdje?

Odlazim. I ne okrecem se. :durica:
Lastan

Post 08 Dec 2011, 20:04

Pješčana » wrote: kužim ovo.
ako ti je to bila jedina tvoja ispovijed, razumijem kako nikad nisi dobio osjećaj razumijevanja i olakšanja nakon oprosta grijeha.
Da budem precizniji, bila je jedina jer mi je taj osjećaj besmisla na neki način otvorio oči. Više nema šanse da i pomislim na ispovijed.
pretpostavljam da si s vremenom drugačije posložio stvari u sebi i svijetu oko sebe, te našao zamjenu ispovijedi.
Zamjenu? Kako mogu naći zamjenu za nešto što nikad nije imalo mjesto u mom životu? :ne zna:
jednu stvar zaboravljate (spomenuti): ne znaju svi sami sebi oprostiti. ne znaju toliko o životu, o Crkvi i samima sebi. mnogi ljudi imaju potrebu da im netko kaže da je u redu, da im je oprošteno, da ih se razumije, isto kao što im je potrebno da im se kaže što da rade, kamo da idu, za kog da glasaju.
No, da. I sloboda nosi svoj teret, uglavnom onaj da moraš razmišljati. A to je teško.
inače, a nemam sad u glavi link, znam da je bilo neko istraživanje koje pokazalo da je u USA veći broj protestanata od katolika koji dobivaju srčani udar, i to su, između ostalog, objasnili neimanjem opcije ispovijedanja.
Moguće.

Jednako tako, molitva kao oblik meditacije smiruje, pa vjernici općenito imaju manje srčanih udara od ateistâ. Također su i generalno sretniji. No kao što reče pjesnik, i pijanac je sretniji od trezvenjaka. :D

Srećom, kućni ljubimci također smanjuju rizik od infarkta. Psi jer drže vlasnike u dobroj kondiciji, mačke jer njihovo predenje opušta. :D
Karlinjo
Has thanked: 1 time

Post 08 Dec 2011, 20:28

Silajn » wrote: Prvo, ne radi se o nekoliko svećenika. Čak i da su medijski napisi pretjerani u broju silovatelja i žrtava, ono što je sasvim sigurno je da je pedofilija u Katoličkoj crkvi svjetski fenomen.

Ne vjerujem da je broj samih žrtava pretjeran, dapače mislim da je umanjen, jer zapravo koga briga za žrtve kad se može konstantno šarfit po Crkvi, pedofili su ispali samo medij kroz koje se napada općenito Crkva a ne i sam taj zločin. Na jedan članak neke žrtve dolazi 50 o tome kako je Crkva zastarjela institucija i sl. (ovaj broj napamet govorim ali ne pretjerujem).

Problem je sljedeći što je sigurno odgovornost i izloženost same Crkve tom skandalu preuveličana i to pogotovo izloženost Katoličke Crkve. Identični skandali događaju se u židovskoj zajednici, islamskoj, protestantskim. Negdje sam pročitao da se većina zlostavljanja događa u SAD-u događa u protestantskim zajednicama. A oni su znamo oženjeni, ...

Dakle to je što se tiče Katolika svjetski fenomen ali samo zato što je KC raširena po cijelom svijetu ali nije istina da su Katolički svećenici kao oni koji dolaze u kontakt s djecom skloniji napastovanju istih dapača s obzirom koliko im je djece povjereno na odgoj što djelomično što trajno manje su skloni tome.

Uredu je napadati te pedofile, uredu je tražiti od Crkve da objavi i promovira neke smjernice u skladu s preporukama stručnjaka kako postupati u slučaju sumnje na tako nešto, ... ali nikako nije uredu zato što je neki zločinac u misnici silovao tražiti da se mjenjaju teološke istine.
Dolazimo do drugog: dakle, uzmimo čak i da je svećenika pedofila jednako koliko i pedofila u ukupnoj populaciji; silovateljski kler je zaštićen od strane svoje institucije
Zaštićeni su i drugi u drugim institucijama. Spomenuo sam trenutno aktivni skandal na Pen State Universityu gdje je trener sportske momčadi godinama zlostavljao djecu, ljudi su to znali dapače navodno je jednom i uhvaćen prilikom silovanja i do nedavno nitko nije napravio ništa.

Institucija nije pojedinac i jasno da želi od sebe odmaknuti skandale povezane s pojedincima iz njezinih redova. Na krivi način možda, ali da se je nekoga poticalo na to ili mu omogućavalo je suludo.
, što znači da je implicitno potican na zločin. Od strane te institucije. Što znači da je Crkva, mimo građanskog prava, diljem svijeta, kršila zakone država u kojima djeluje. I da, za to je sasvim nedvosmisleno kriva.
Suluda konstantacija. Crkva sigurno nije poticala nikoga na silovanje pogotovo ne djece. Mislim razumijem od kud to dolazi, ali jednostavno ne može vrijediti ona ako se nešto tisuću puta ponovi onda je to i istina - jer jednostavno nije.
Karlinjo

Post 08 Dec 2011, 20:34

baja » wrote: ja želim da svećenici žive kao što im živi i puk
pa kad je jednom svećeniku miš izgrizao kožna sjedala u novom volvu, hvalila sam Boga, Krišnu i Alaha
Ja iskreno koliko god se trudio ne vidim problem u tome da svećenik ima auto, dapače novi auto, ne vidim te svećenike koji žive znatno bolje od prosječnog puka.

Primaju svoju plaću i za to kupuju auto, nikao ne razumijem zašto bi se morao zadovoljiti točno određenim markama automobila, točno određene cijene. Gdje god sam vidio uživo kakvog svećenika tijekom kakvog postupanja: krštenje, sprovod, blagoslov kuća, uplaćivanje misa ... ne vidim neko posebno bogatsvo i luksuz u kojem uživaju.

Mislim ako svećenik hoće flat ADSL i može si ga priuštiti od svoje plaće, zašto ga ne bi imao. Ako su mu hobi makete brodova pa nek kupuje skupe makete brodova ... zašto si svećenik ne bi mogao priuštiti neko civilno zadovoljstvo (ne ne mislim na to :D)?
Karlinjo

Post 08 Dec 2011, 20:41

Silajn » wrote:Vidim da se spominjalo ulaganje u baštinu, pa i Crkvenu, ali ne vidim da je netko naglasio da je taj dio financiranja van izravnog dotiranja Crkve iz proračuna.
6.4. U novčani iznos, o kojemu se govori u stavku 2. ovoga članka, osim troškova za uzdržavanje klera i drugih crkvenih službenika, uključeni su i troškovi izgradnje i uzdržavanje crkava i pastoralnih središta koji nisu u popisu spomenika kulture, te doprinos za karitativnu djelatnost Katoličke Crkve.
Dakle država plaća samo one spomenike koji su uključeni u popis spomenika kulture ali od toga i država ima koristi jer turisti to dolaze gledati.

Evo i taj 2 članak.
U želji da financiranje Katoličke Crkve bude uređeno na suvremen i djelotvoran način, u skladu s demokratskim društvenim ustrojem, Republika Hrvatska se obvezuje da će:

1. a) Katoličkoj Crkvi vratiti imovinu, koja joj je oduzeta u vrijeme jugoslavenske komunističke vladavine, a koju je moguće vratiti prema zakonskim odredbama;

b) naći odgovarajuću zamjenu za dio dobara koja nije moguće vratiti;

c) isplaćivati pravnim osobama Katoličke Crkve naknadu u novcu za ostalu imovinu koja neće biti vraćena;

2. priznajući opće društveno vrijedni rad Katoličke Crkve na kulturnom, odgojnom, društvenom i etičkom polju, Katoličkoj Crkvi osiguravati određen godišnji novčani iznos.
Soory što ostalima ne mogu odgovoriti ali trebaju mi normalni radni uvijeti - čitaj pošteni multiquote.
  • Information