ovo?OliverZG » wrote: Vatikan je jamac toga da će se Crkve održavat, plaćati kler, fakulteti, instituti, ....
ps: crkva je imala sasvim dovoljno para i prije ugovora. uostalom, neka ih plaća vatikan
ovo?OliverZG » wrote: Vatikan je jamac toga da će se Crkve održavat, plaćati kler, fakulteti, instituti, ....
kakav razvojni projekt nudi crkva? ako radi za pare, neka se ostavi dušaOliverZG » wrote: Kao da zamjeraš Microsoftu SAD, što se u Hrvatskoj upliće u razvojne projekte.
..ali, cekaj..neko od nas cetiri nije normalan. ne ono hi hi nenormalan, nego ono..flaj haj. ili ja, ili ti, ili vatikan, ili hrvatska..a mozda smo i svi zajedno potpuno, ali potpuno ludi..OliverZG » wrote: Pa realno gledajući obvezali smo se stranoj državi da ćemo određeni novac izdvojiti za točno određenu namjenu sami sebi. Dakle Vatikan je jamac toga da će se Crkve održavat, plaćati kler, fakulteti, instituti, ....
Ne vidim problem u linkanome. Crkva stvarno nema novaca da plaća žrtvama i gubi ugled zbog sablažnjivosti mjere predostrožnosti su nužne.
to stvarno nije moj problem. kako se crkva u hrvata financirala u mračno doba komunizma? nit su bili gladni, nit su bili žedni, a još im nacionalizirali nekretnine???OliverZG » wrote: Što se tiče plaćanja od strane Vatikana, od kud točno to da Vatikan plati.
Vatikan je tu da zaštiti interes KC kao temelja hrvatskog društva. I ne ne dajemo novac Vatikanu i ne može doći neki Ginafranco Dajmilova i reći prebacite novce tamo i tamo. Uplaćuje se na neki središnji račun a onda vjerojatno HBK iz toga plaća konkretne troškove...a unda » wrote: hrvatska ce dat lovu i sto jos sve ne, a vatikan ce bit jamac da ce odrzavat svoj interes u hrvatskoj tom lovom i na taj nacin ce to biti hrvatski interes, jer smo se obavezali dati lovu vatikanu da odrzava svoj interes u hrvatskoj.![]()
: aj tink aj em banana triiiiii:
Takav ugovor nosi i političke benefite, poput pristupa informacijama i diplomatskoj službi Vatikana koja je jedna od najboljih na svijetu, zatim promoviranje Hrvatske kroz tu službu, ...to nije ugovor, to je potpisana kapitulacija da se ne vidi da je kapitulacija viseg reda.
mogu nas samo sramotitiOliverZG » wrote: zatim promoviranje Hrvatske kroz tu službu, ...
ja bih pristup vatikanskoj špijunskoj službi. ti si agent oliver 666OliverZG » wrote:
Takav ugovor nosi i političke benefite, poput pristupa informacijama i diplomatskoj službi Vatikana
Ne vidim kako, kako nas može sramotiti to što smo dijelom baštinici tog ogromnog kulturnog bogatstva. Naša povezanost s Vatikanom je često jedina identifikacija nas kao naroda. Antimurale Cristianitatis, imali časnije titule.blaze » wrote: mogu nas samo sramotiti
Bio sam oliver 2blaze wrote: ja bih pristup vatikanskoj špijunskoj službi. ti si agent oliver 666![]()
cekaj, jel i to pise u ugovoru..da je kc temelj hrvatskog drustva? ma koji temelj? taj temelj je odvojen od drzave hrvatske. ustavom. hrvatskim. kc je temelj neceg drugog, neke druge drzave. ne dam novac temeljima, bausteleraj ingeniozumima zidjanja i nekretninskim mesetarima i sukladnoj mafiji.OliverZG » wrote: Vatikan je tu da zaštiti interes KC kao temelja hrvatskog društva. I ne ne dajemo novac Vatikanu i ne može doći neki Ginafranco Dajmilova i reći prebacite novce tamo i tamo. Uplaćuje se na neki središnji račun a onda vjerojatno HBK iz toga plaća konkretne troškove.
I novac nije nešto posebno velik, dvije prosječne plaće po župi godišnje.
Code: Select all
Takav ugovor nosi i političke benefite, poput pristupa informacijama i diplomatskoj službi Vatikana koja je jedna od najboljih na svijetu, zatim promoviranje Hrvatske kroz tu službu, ... Uglavnom cijena prava sitnica.[/quote] benefite? :facepalm: da, kuzim, ovo je san, jelda? :) ..ili si advokatus diaboli i tako se razdosadjujes? :) sta, hrvatska nema svoje informacije, diplomatsku sluzbu i ostalo sto je cini drzavom. jel hrvatska ima pravo i na pomoc svicarske garde u slucaju da hrvatska raskine vatikanski ugovor sa sobom samom i tako napadne sebe samu pa ce je onda svicarska garda obraniti? ti imas dvojno drzavljanstvo, jel da? croato vatikano, jelda? mislim, barem drzavljanstvo.. krvi ti isssove, koje je ovo ludilo..opce. :facepalm:
Aha..a unda » wrote:[
cekaj, jel i to pise u ugovoru..da je kc temelj hrvatskog drustva? ma koji temelj? taj temelj je odvojen od drzave hrvatske. ustavom. hrvatskim. kc je temelj neceg drugog, neke druge drzave. ne dam novac temeljima, bausteleraj ingeniozumima zidjanja i nekretninskim mesetarima i sukladnoj mafiji.
Članak 13
Kulturna i umjetnička baština Katoličke Crkve te brojni dokumenti pohranjeni u crkvenim arhivima i knjižnicama sačinjavaju dragocjeni dio cjelokupne hrvatske kulturne baštine.
Članak 11
Katoličke vjerske tradicije duboko su ukorijenjene u hrvatskoj kulturnoj baštini, što će se u javnom hrvatskom školstvu uzimati u obzir, napose u provođenju prikladnih vjersko-kulturnih inicijativa i programa, koje uz školstvo obuhvaćaju najrazličitija područja društvenoga i kulturnog života.
Koje pitanje bi bilo?referendum hocu, da vidimo mi ko se i kako temelji i ko ce koga varat..![]()
benefite?
da, kuzim, ovo je san, jelda?..ili si advokatus diaboli i tako se razdosadjujes?
![]()
Ima ali čemu ne imati pristup uslugama još jedne ako baš zatreba.sta, hrvatska nema svoje informacije, diplomatsku sluzbu i ostalo sto je cini drzavom. jel hrvatska ima pravo i na pomoc svicarske garde u slucaju da hrvatska raskine vatikanski ugovor sa sobom samom i tako napadne sebe samu pa ce je onda svicarska garda obraniti?
Nemamti imas dvojno drzavljanstvo, jel da? croato vatikano, jelda? mislim, barem drzavljanstvo..
Krasno ex anais, krasno.ex_anais » wrote:Zašto se homoseksualni svećenici izbacuju, a pedofile se premješta po župama ne bi li ih druga djeca upoznala?
Zato što su homoseksualci već definirani i mogu se upoznati, družiti pa i jebati i izvan crkvenih redova pa nije u redu da ionako opterećeno svećenstvo dodatno opterećuju.ex_anais » wrote:Zašto se homoseksualni svećenici izbacuju, a pedofile se premješta po župama ne bi li ih druga djeca upoznala?
Što meni? Nisam ja to radila i izmislila.OliverZG » wrote: Krasno ex anais, krasno.
Ne bi li Crkva trebala biti ažurnija u pogledu toga? Moral, kršćanske vrijednosti... Kako je moguće da Crkvi promakne toliko duga praksa pedofilije da tek ovaj papa se bori protiv nje (jel kao Jaca protiv korupcije?) i da je toliko dugo bilo posve ok premještati ih po župama? Gdje je razum, srce, etika (vjeronauk), moral, išta?S pedofilima se postupalo onako kako se i drugdje postupalo. Evo trenutno ti se na Pen State Universityu događa pedofilski skandal pa pogledaj kakve su reakcije kroz povijest toga bile. Nije 1960-ta 2011-ta.
Ja samo znam da Crkva potiče mržnju prema homićima, a istovremeno tolike godine, a vjerojatno i stoljeća miluje pedofile umjesto da ih nogom u guzicu šutne na ulicu.Svećenici homoseksualci se ne izbacuju tj. nisu se izbacivali ali sada stvarno nema potrebe da Crkva riskira dodatnu sablazan među narodom dopuštajući da kandidati koji su još u sjemeništu i izvode kojekakve vratolomije dobiju neku službu.
Više? Više? Čuješ li ti sebe?Pedofile se isto tako više ne premješta po župama, postoje jasni napuci što se radi s njima. Ovaj papa, najžešći papa u borbi protiv pedofilije unutar klera jasno je svojim dokumentima dao do znanja da se tako nešto neće tolerirati.
temelj, olivere, temelj, ne bastina..OliverZG » wrote: Aha, evo jedan od članaka
Koje pitanje bi bilo?
![]()
Mala zemlja za velike benefite, Vatikan - najbolja kad je nateže
Ima ali čemu ne imati pristup uslugama još jedne ako baš zatreba.
Nemam, samo papa i nekoliko kardinala imaju državljanstvo. Ostali su tamo na privremenom boravku.
Ali su to zle upadiceex_anais » wrote: Što meni? Nisam ja to radila i izmislila.![]()
Pa nije to baš dugo. Događalo se na određenim mjestima i čini se od ograničene skupine ljudi. Jasno da je Crkva pokušala štiti i sebe ali i žrtve tako što je premještala zločince. To je bila kriva procjena, jer očito se ideja da će premještaj i sama spoznaja da su otkriveni spriječiti ih u daljnjem djelovanju pokazala krivom. Moglo je bolje, ali ne može Crkva znati svaku situaciju od prve savršeno hendlati.Ne bi li Crkva trebala biti ažurnija u pogledu toga? Moral, kršćanske vrijednosti... Kako je moguće da Crkvi promakne toliko duga praksa pedofilije da tek ovaj papa se bori protiv nje (jel kao Jaca protiv korupcije?) i da je toliko dugo bilo posve ok premještati ih po župama? Gdje je razum, srce, etika (vjeronauk), moral, išta?
Ne potiče mržnju prema homićima nego jednostavno upozorava da to nije u skladu s naukom. Nema tu Crkva što poticati ili ne. Uzmei Pavlove poslanice i jasno će ti se reći dali je uredu da muško legne s muškim, da ne govorim o Starom zavjetu. Ako netko vjeruje u Boga, tako se i ponaša.Ja samo znam da Crkva potiče mržnju prema homićima, a istovremeno tolike godine, a vjerojatno i stoljeća miluje pedofile umjesto da ih nogom u guzicu šutne na ulicu.
Možeš ako nisi uvjeren da si voditelj katedre za ustavno pravo. Dapače ustav štiti vjerske slobode. Ideja da recimo u moj život u nekom trenutku vjera ima upliv 100% a u drugom 0% je suluda. Kada bi to vjernik mogao e tek onda bi mogao na tvoj način odvojiti Crkvu od države...a unda » wrote: ni u ustav se ne mos vise pouzdat.
Ne može, ne može. Ni od prve ni od šeste. Ali od sedme kreće savršenstvo.OliverZG » wrote:
Pa nije to baš dugo. Događalo se na određenim mjestima i čini se od ograničene skupine ljudi. Jasno da je Crkva pokušala štiti i sebe ali i žrtve tako što je premještala zločince. To je bila kriva procjena, jer očito se ideja da će premještaj i sama spoznaja da su otkriveni spriječiti ih u daljnjem djelovanju pokazala krivom. Moglo je bolje, ali ne može Crkva znati svaku situaciju od prve savršeno hendlati.
To je ta takoreć simbioza javnog i Crkvenog. Zamisli da postoji potpuna odvojenost.ex_anais » wrote:A nije Crkva donijela mjere kad više nije mogla zataškavati sve te slučajeve od javnosti i kad je bila prisiljena nešto poduzeti? Donijela ih je ranije? Znaš nešto drugo?
Pa ne znam točno napamet sad ali uglavnom se svode da vrijeme od otkrića mogućeg slučaja do zvanja policije je kratko i bez sustezanja, osumnjičenicima se onemogućva djelovanje sa ljudima a posebno djecom i sl. Čini mi se da se čak ne mora konzultirati s biskupom prije zvanja policije itd. itd.I da, zanima me koje su to mjere koje se sad provode protiv pedofila.
To ja tako iz glave rekonstruiram logiku. Pokazala se pogrešna ali što je tu je. Ne može zbog nekoliko svećenika biti osuđen cijeli kler, cijela insitutcija i milijarda stanovnika.Tea Tree » wrote: I njima (silovateljima i pedofilima) je to stvarno bilo dovoljno: em su uhvaćeni pa sramota, tamo vamo, em moraju selit. Selidbe Gluhak, zajebancije, odjavljuj se prijavljuj se, još ako moraju prodati jedan stan pa kupiti drugi pa platiti onih 5% poreza na promet nekretnina, ajooooooj.
Ne bi taj više bio pedofil ni da mu vratiš ovih 5%.
..a ti si sastavljao vatikanski ugovor?OliverZG » wrote: Možeš ako nisi uvjeren da si voditelj katedre za ustavno pravo. Dapače ustav štiti vjerske slobode. Ideja da recimo u moj život u nekom trenutku vjera ima upliv 100% a u drugom 0% je suluda. Kada bi to vjernik mogao e tek onda bi mogao na tvoj način odvojiti Crkvu od države.
Ne može jedan čovjek ako mu vjera brani taj nesretni homoseksualni odnos u nekom trenutku se praviti da je to super OK i podržavati to. Jednostavno ne ide. Na takvim stvarima će uvijek postojati zavisnost vjerskog i sekularnog dijela života i to je neizbježno.
Zato ja mislim da se odvojenost treba manifestirati kroz neku vrstu simbioze.
Prvo, ne radi se o nekoliko svećenika. Čak i da su medijski napisi pretjerani u broju silovatelja i žrtava, ono što je sasvim sigurno je da je pedofilija u Katoličkoj crkvi svjetski fenomen. Dakle, katolički svećenici diljem planete Zemlje siluju pastvu. Nebitno je radi li to svaki stoti, 1 na 10000, 1 na 100000. Katolički svećenici diljem svijeta siluju djecu.OliverZG » wrote: To ja tako iz glave rekonstruiram logiku. Pokazala se pogrešna ali što je tu je. Ne može zbog nekoliko svećenika biti osuđen cijeli kler, cijela insitutcija i milijarda stanovnika.
Users browsing this forum: ClaudeBot and 0 guests