Dalmoši/Tovari

Sve od javnog i tajnog interesa
ali

Post 03 Feb 2012, 01:58

ex anais » wrote::rofl: :rofl: :rofl:

Sad mi je jasnije zašto sam dobila bronhitis gore. Ja sam šetala, zabundana, ali šetala oko dva sata na poledici. :facepalm: Tamo nitko ne šeće. :o
Brohitis :misli:
Bacila si brata s prozora :ne zna: :rofl: Prodaj Mulici recept, njoj treba PROhitis :zubo:

edit: jebi se editu :p

Eks

Post 03 Feb 2012, 02:00

m.za » wrote:

edit: jebi se editu :p
:giggle:

Bro hitis. :rofl: :rofl:
vrrrlet

Post 03 Feb 2012, 02:04

..a unda » wrote: eto.. :raspa:
Slušaj sine... vako... mi smo bili mladi, i roditelji nisu željeli podržavati naš alkoholizam i čudne drogaške frizure. Stoga smo morali lokati po parkovima, pošto s petnaest ne imaš novaca za vlastiti stan. Nosilo se po troje dugih gaća, dvoje hlača, dva džempera i dvi jakete, pive su se smrzavale i pucale :eksajte ljudi, pucaju ko kokice: :eek:, ali mi smo sveudilj provodili sate i sate na našem kontinentalnom zidiću slaveći mladost, neodgovornost i bedastoću.
Playlife wrote:pratite noćni tekstualni lajv prijenos u vezi snijega u splitu i dalmaciji :D
:D
ex anais wrote::rofl:

Sad mi je jasnije zašto sam dobila brohitis gore. Ja sam šetala, zabundana, ali šetala oko dva sata na poledici. :facepalm: Tamo nitko ne šeće. :o
Ne šeće ti baka na dedi. Ovdje se da nać' ljudi čak i za trčanje. Da u Splitu nekome predložim trčanje, pogledao bi me kao maloumnog malaričnog jednonogog jemenskog maratonca. Liti vruće, zimi hladno, a između se mora bit' na štekatu.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Eks

Post 03 Feb 2012, 02:07

I ovdje ljudi trče. Uz more. :B
Zekoslawa

Post 03 Feb 2012, 02:08

Herp » wrote:
I, oprosti, kakve veze ima starost zgrade s centralnim grijanjem? :D
Moja srednja škola je u zgradi izgrađenoj 1895. i uredno ima centralno. :D
Pa nema baš puno, samo donekle. :D

Naime, o čemu se radi. To ti je zgrada gdje je nekoć bila Ekonomija, a sad je Filozofski, a u skoro vrijeme mogao bi se i on preseliti na Visoku i tako to. E sad, gore iznad faksa žive neki ljudi i imaju nekog crnog pasa koji laje pa ne možeš čuti predavanja od njega, a nekad se i posere ispred vrata. I da mi to malo skratimo... Kako je to stara zgradurina s debelim zidovima, zima je za popizdit' i nikakva klima tu ne pomaže, a centralno se nije napravilo valjda zato što se ne isplati ulagati jer se ne zna šta će tu sutra biti. A ne znam ni kako stvari stoje s vlasništvom jerbo nije baš uobičajeno da s predavanja gledaš nečije mudante kako se suše na gornjem katu, kao ni da pas laje i tako to. Kad sam ja upisivala faks prije 5 godina, rečeno je da ćemo se do moje bakalarske diplome preseliti. Evo, još nismo i nećemo (inače je FFST sveukupno na jedno 6-7 lokacija).

Dakle, nema puno veze sa starošću zgrade, samo s tim da smo sirotinja i da puno toga još nije sjelo na svoje mjesto i sve nešto oće pa neće. :D

Ipak, ne bih tu zgradu mijenjala ni za što. I bogu fala, ostajemo tamo još ovo dok ja diplomiram.
Zekoslawa

Post 03 Feb 2012, 02:09

Ajme, pa imam pola centimetra snijega na balkonu, šta ne govorite. Difno! :xlux:
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 03 Feb 2012, 02:10

..hto sam jos nesto rec. s druge strane, opet, tri dana vec po radiju se govori da ce u splitu bit proglasen snjezni dan.
cuj, snjezni dan, jel to nesto po zakonu, nesto novo? novi neki praznik? sveti snjezni dan? tri dana se govori kakve sve ovlasti ima kerum u vanrednim uvjetima, katastrofama i slicno, ralice vec tri dana turiraju motore, hitne pomoci su spremne, gusjenicari su u pripravnosti, a od rusa je..ako nije, bit ce..zatrazen ledolomac da se probije ako treba do braca, drugog, braca i treceg braca, skole nece radit..ono, ludilo samo takvo, a snijeg jos nije ni pao.
mislim, volim snijeg u ovim krajevima, ali kolicina histerije je nevidjena..nevidjani..nevidjena.

kao, zatvorene skole zato jer splitski djaci pjesaci se nece moci probiti do skole kroz sumu i pokraj vukova, anjihove tate i mame ustvari ne znaju vozit ni kad je suho, a kad je kisa onda valjda stoje samo u autu da im nepada kisa i uopce ne voze, nego stoje na cesti, a o snijegu onda da i ne govorim.
a sta bi bilo da leda malo ucini? ja mislim da bi lojd osiguranje propalo, po onom kako su splicani vjesti vozaci.
ok, o sibencanima necemo, oni svaki put kad sjednu za volan, to je eksperiment.

eto, nadam se da se necu sada urec i da cu uspjet sutra zakocit prije rive. :zubo:
Eks

Post 03 Feb 2012, 02:10

Zekoslawa » wrote:Ajme, pa imam pola centimetra snijega na balkonu, šta ne govorite. Difno! :xlux:
I ti??!!?? :calimero:

Pada, pada, snijeeeeeeg!!!! :xlux: :xlux:
Beta ženka

Post 03 Feb 2012, 02:12

vrrrlet » wrote: Mogu ti dokazati, ako si lijepa. Ako nisi, baš me briga za tvoje mišljenje.
Ne zanima me, ali fala, ko da jesam.
Čak i kad bi me zanimalo - otkud ja znam na šta ti ličiš, tako da bi i ti mogao lako dobiti ovaj odgovor: baš me briga za tvoje mišljenje. :kava:

AdMulica wrote: beta, brejak nogu sutra na povijesti! :xlux:
Fala, jedva čekam da se sutra vratim kuć. I smrzavam...
..a unda wrote: dakle, sve te kulture su lokacke ili barem svinjece. to se natuce svinjetine, naloce rakije i opala djilda..
[...] u zagrebima i ostalim tim nekim evropama se ne zivi na ulici nego unutra, u zatvorenom. to sto se mora izac vani, to je jebiga, nuzno zlo.
Pa ono, ja ne žderem svinjetinu, a rakiju slabo tučem... Ali šta jes, jes - zimu je super pregurati u birtijama, barem meni. :zubo:

mislim da bi ekipa po zagrebu najvolila da je citav zagreb natkrit, tako da i ne mora izlazit vanka. ono, za vikend se ide malo na more, plitvice, velebit, sljemence (ali, i medvednica bi se mogla uskoro natkrit) vidjet, iskoketirat malo nesto s tom surovom prirodom i biz doma ili negdje u zatvoreno, pricat price o tome sto su dozivjeli, kao da su u nekoj ekspediciji bili, pa se onda pricaju cudne price o cudnim krajevima i cudnim ljudima, a o obicajima da i ne govorimo..te nenatkrite kulture, to je..uzas. strava.
Nikad mi ovo nije padalo na pamet do jučer, i sad i ti spomeneš - kako bi bilo dobro natkriti staklenim zvonom barem kvartove koji su samodostatni, znači imaju školu, vrtić, ambulantu, plac itd. ... i onda bi bilo toplo, barem ugodno svježe, bez odurnog vjetra. Samo što mi sad pade na pamet - a kamo s onim drugim vjetrom koji bismo proizvodili, trebala bi nam i neka ventilacija da ne pocrkamo od bojnih plinova. :D
i tako, u zagrebu moze bit minus deset, ali gdje god udjes je plus tristipet. pa se to onda skida, pa civiluci, pa oblaci, pa zamata..citavi su to obredi.

a izgleda da najveca baza u zagrebu je kad je vanka minus sto bit u kratkim rukavima u kuci. to je kao nesto ono sjajno..gle, kao na moru sam, vani studen, a meni ljeto, gdo to bu platil..
Meni je mnogo lakše izaći na hladno kad izletim iz toplog prostora u kojem mi je postalo vruće kad sam se obukla za van. Jedva čekam da izjurim iz vrućine, olakšanje mi je izaći i dugo me onda drži ta toplina. U suprotnom drhturim i stalno mi je hladno.

I nije to fora - još je veća fora izići van u kratkim rukavima. :D
(naravno, na minutu-dvije-tri, a šta si ti mislio?)

Btw, što su kartina i đubot?
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
Beta ženka

Post 03 Feb 2012, 02:15

ex anais » wrote:I ovdje ljudi trče. Uz more. :B
Ma to su furešti. :D
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
vrrrlet

Post 03 Feb 2012, 02:16

..a unda » wrote: kako sjevernije? di zivi mulica, na solti? sjeverno od splita je muc, sinj..daj se orjentiraj.. :D
Ok, imaš praf, zapadno ste uglavnom, negdje 85%. Ali ste i 15% sjevernije. Ma to je problem s mentalnim mapama, ne odgovaraju stvarnosti. Zato i imamo ratove. Evo, priznajem, i ja pomalo sudjelujem u tome, iako zaista ne bih trebao s obzirom na struku. Kako li me samo frapiralo kad sam shvatio da je moja otočna kuća na istom meridijanu kao i kopnena. :eek: A ja mislio da se pomičem na zapad... :tuzni:

Tješim se da je Beč istočnije. Šta mi drugo preostaje.
..a unda
Undaminator

Post 03 Feb 2012, 02:16

vrrrlet » wrote:
Slušaj sine... vako... mi smo bili mladi, i roditelji nisu željeli podržavati naš alkoholizam i čudne drogaške frizure. Stoga smo morali lokati po parkovima, pošto s petnaest ne imaš novaca za vlastiti stan. Nosilo se po troje dugih gaća, dvoje hlača, dva džempera i dvi jakete, pive su se smrzavale i pucale :eksajte ljudi, pucaju ko kokice: :eek:, ali mi smo sveudilj provodili sate i sate na našem kontinentalnom zidiću slaveći mladost, neodgovornost i bedastoću.
..ma koji zidic, koje sjedanje. od kada se u zagrebu sjedi po zidicima? pa do prije nekoliko godina nisu po zagrebima i minhenima znali ni sta je rokula, a sad sve neki zidici, skale, to se sjedi po njima, pjeva, koriste se rijeci poput gust, rokula, rikola, rukola, rekola, najvise strucnjaka za hladno presano ulje je u zagrebu, pocelo se zimi i po stekatima u zagrebu sjedit, cak slusam i da puse bura i jugo niz savu, itd..

aj, biz, biz, biz, biz tamo..

Playlife

Post 03 Feb 2012, 02:22

nema birtije do zidića :D

jebenti, da ne puše bilo bi ga već 10 cenata :gaah:
ali

Post 03 Feb 2012, 02:22

Unda, baš fališ :crying: Trla brla :S A sad moram ić spavat :gaah:

U prognozi za sutra navečer (konkretno za 3 ujutro) je mala ljubičasta flekica negdje kod Karlobaga (to je ovo di su strelice, za ove bez zemljopisa i povijesti :rofl: ) što znači da će puhati nešto malo preko 120. Ako ja to sve dobro kužim, ne radi se o udarima nego konstantnom puhanju :ne zna:
Image

Dalmejša, drži se :o
vrrrlet

Post 03 Feb 2012, 02:28

ex anais » wrote:I ovdje ljudi trče. Uz more. :B
Pa da, vidio sam ih. Ali su oni bili furešti. Mogu i ja onda reć' da purgeri imaju kurac od dvajspet cenata jer dva Kenijca studiraju medicinu na Šalati. :raspa:
..a unda » wrote: kao, zatvorene skole zato jer splitski djaci pjesaci se nece moci probiti do skole kroz sumu i pokraj vukova, anjihove tate i mame ustvari ne znaju vozit ni kad je suho, ...
Nije tako Unda, Splićani zaista znaju voziti. Oni samo ne znaju stati.
Beta ženka wrote:
Ne zanima me, ali fala, ko da jesam.
Čak i kad bi me zanimalo - otkud ja znam na šta ti ličiš, tako da bi i ti mogao lako dobiti ovaj odgovor: baš me briga za tvoje mišljenje. :kava:
Bubica, ti meni možeš reći da te briga za moje mišljenje, ali možeš li sebi? :rofl:
Eks

Post 03 Feb 2012, 02:28

Ja sam trčala jedne jeseni. :raspa:
I proljeća!
vrrrlet

Post 03 Feb 2012, 02:35

..a unda » wrote: ..ma koji zidic, koje sjedanje. od kada se u zagrebu sjedi po zidicima? pa do prije nekoliko godina nisu po zagrebima i minhenima znali ni sta je rokula, a sad sve neki zidici, skale, to se sjedi po njima, pjeva, koriste se rijeci poput gust, rokula, rikola, rukola, rekola, najvise strucnjaka za hladno presano ulje je u zagrebu, pocelo se zimi i po stekatima u zagrebu sjedit, cak slusam i da puse bura i jugo niz savu, itd..

aj, biz, biz, biz, biz tamo..

Je je, imaš pravo, ovdje se više sjedi po klupicama, ali eto, mi smo baš imali zidić. Buržujski kvart, štaš. Lako je vama, vi sjednete gdje stignete, a nama pičkama treba klupa.
vrrrlet

Post 03 Feb 2012, 02:37

ex anais » wrote:Ja sam trčala jedne jeseni. :raspa:
I proljeća!
Izbjeglištvo iz Kijeva se ne računa kao bavljenje sportom. :nono:
..a unda
Undaminator

Post 03 Feb 2012, 02:42

Image

jel se vidi da je snijeg? a valjda vidi. ako ne, onda valja zamisliti.. :zubo:
Eks

Post 03 Feb 2012, 02:42

vrrrlet » wrote:
Izbjeglištvo iz Kijeva se ne računa kao bavljenje sportom. :nono:
Ja sam gracko dijete. Trčala sam iz obijesti. :raspa:
Eks

Post 03 Feb 2012, 02:43

..a unda » wrote:Image

jel se vidi da je snijeg? a valjda vidi. ako ne, onda valja zamisliti.. :zubo:
Gdje su mačke? Jel to njihovo stablo?

Pada sve jače1 :jumping:
..a unda
Undaminator

Post 03 Feb 2012, 02:44

vrrrlet » wrote:
Je je, imaš pravo, ovdje se više sjedi po klupicama, ali eto, mi smo baš imali zidić. Buržujski kvart, štaš. Lako je vama, vi sjednete gdje stignete, a nama pičkama treba klupa.
..ma, to ste vi vidjeli da se sjedi u dalmaciji po zidicima, pa kao, eto, fora.. :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 03 Feb 2012, 02:46

ex anais » wrote:
Gdje su mačke? Jel to njihovo stablo?

Pada sve jače1 :jumping:
..nije to nihovo stablo. uglavnom nije. macke su lude. prvi put vide snijeg. isprobavaju vani cemu sve snijeg moze sluzit, sto se s njim moze radit, zasto uopce snijeg, sto je to i ostala macja pitanja.. :D
Eks

Post 03 Feb 2012, 02:49

..a unda » wrote: ..nije to nihovo stablo. uglavnom nije. macke su lude. prvi put vide snijeg. isprobavaju vani cemu sve snijeg moze sluzit, sto se s njim moze radit, zasto uopce snijeg, sto je to i ostala macja pitanja.. :D
:cerek:
Nije im zima? Ove na krovu ispred mene zavijaju. :( Ne znam jel do veljače ili hladnoće.
..a unda
Undaminator

Post 03 Feb 2012, 02:55

Beta ženka » wrote:..

Pa ono, ja ne žderem svinjetinu, a rakiju slabo tučem... Ali šta jes, jes - zimu je super pregurati u birtijama, barem meni. :zubo:
..nemooooj mi sad, ja ovo ono, ja nisam, ja jesam, ovo, ono..
nacelno sam govorio. takav je genotip, prototip, popijtip..bunceki, cviceki i rakija konekt pipl. pa nisam ja izmislio institut putnih.
dakle, jel tako tako je..

Meni je mnogo lakše izaći na hladno kad izletim iz toplog prostora u kojem mi je postalo vruće kad sam se obukla za van. Jedva čekam da izjurim iz vrućine, olakšanje mi je izaći i dugo me onda drži ta toplina. U suprotnom drhturim i stalno mi je hladno.

I nije to fora - još je veća fora izići van u kratkim rukavima. :D
(naravno, na minutu-dvije-tri, a šta si ti mislio?)

Btw, što su kartina i đubot?
ne racionaliziraj. ne opravdavaj se. sta ti znas sta ti je lakse. :zubo: :D

a kartina je mala ili tanka karta, eto.
ok, gdjekad se koristi kao naziv za papir za cigarete. a djubot..djubot..ne znam sta je djubot. to obuces na sebe. debela zimska jakna, moze i ona skijaska, napuhana.

baj d vej, jel to neka moda, sve cure nose one crne plasticne, pvc napuhane neke jakete. ali sve, sve..
mislim, obuc se u napuvanu plastiku.. :ne zna:
  • Information