Dalmoši/Tovari

Sve od javnog i tajnog interesa
JPK

Post 02 Feb 2012, 22:02

Zekoslawa » wrote:Nema, naravno da nema, ali u Dalmaciji imaš situacija da je doslovno jedna gimnazija na cijelu županiju. To ti znači od otoka pa do opskurnih selendri iza brda. Ovome zatvorilo most, ovaj zapeo u snijegu, ovaj nešto treće, a pola razreda putnici. I onda, jebiga, lakše je odgoditi nastavu za taj dan, pa nadoknaditi u nekim boljim vremenima. Tako to na kraju biva - od snježne radosti za taj dan na kraju im prisjedne nastava subotom.
Jebote, pa tamo djeca putuju do škole umjesto da škola dolazi do njih, kao svugdje drugdje. :eek:

Biti i mniti svemiropolisno
Beta ženka

Post 02 Feb 2012, 22:05

JPK » wrote: Pet u Dalmaciji, to je otprilike oko 9-10 po kontinentalnom vremenu?
:rofl: :rofl:
Zekoslawa wrote:Nema, naravno da nema, ali u Dalmaciji imaš situacija da je doslovno jedna gimnazija na cijelu županiju. To ti znači od otoka pa do opskurnih selendri iza brda. Ovome zatvorilo most, ovaj zapeo u snijegu, ovaj nešto treće, a pola razreda putnici. I onda, jebiga, lakše je odgoditi nastavu za taj dan, pa nadoknaditi u nekim boljim vremenima. Tako to na kraju biva - od snježne radosti za taj dan na kraju im prisjedne nastava subotom.
I opet kažem - legitimno.
No baš sam išla provjeriti, i potvrdila ono što sam i mislila - u mojoj županiji isto ima samo jedna gimnazija. A koja smo po veličini u HR, druga, treća? :misli:
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
Eks

Post 02 Feb 2012, 22:06

JPK » wrote: Jebote, pa tamo djeca putuju do škole umjesto da škola dolazi do njih, kao svugdje drugdje. :eek:
Kako bi ti točno došao s otoka u grad ako su zatvorene trajektne linije? Ne sumnjam da imaš rješenje.
Zekoslawa

Post 02 Feb 2012, 22:07

Beta ženka » wrote:
:rofl: :rofl:

I opet kažem - legitimno.
No baš sam išla provjeriti, i potvrdila ono što sam i mislila - u mojoj županiji isto ima samo jedna gimnazija. A koja smo po veličini u HR, druga, treća? :misli:
A ima li u tvojoj županiji ovako koji otočić?
Zekoslawa

Post 02 Feb 2012, 22:09

ex anais » wrote:
Kako bi ti točno došao s otoka u grad ako su zatvorene trajektne linije? Ne sumnjam da imaš rješenje.
Da preduhitrimo moguće razgovore oko mostova - i kako bi prešao preko mosta ako je isti zatvoren?
JPK

Post 02 Feb 2012, 22:11

ex anais » wrote:
Aha, škole se zatvaraju radi ovih s otoka. Da, ima smisla, otoci su nam pretrpani djecom i mladom populacijom općenito.
Beta ženka

Post 02 Feb 2012, 22:11

Zekoslawa » wrote: A ima li u tvojoj županiji ovako koji otočić?
Nema, ali ako ćemo se nadjebavat - nije valjda da u svaku osnovnu ide toliko otočana?
Na otocima nema škola?
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
Eks

Post 02 Feb 2012, 22:13

JPK » wrote: Aha, škole se zatvaraju radi ovih s otoka. Da, ima smisla, otoci su nam pretrpani djecom i mladom populacijom općenito.
Po čemu je logično da neka djeca taj dan propuste nastavu, bili sa otoka ili nekog daljeg sela (a nema ih toliko malo u pojedinim razredima koliko zamišljaš) kad to svi mogu nadoknaditi neke subote? Ili misliš da je to poklonjen dan?
Zekoslawa

Post 02 Feb 2012, 22:16

Uglavnom, da, osnovnih ima na otocima. Srednjih ni govora. Pa nije da itko misli da baš svi ne mogu doći u školu, ali eto, kad se odgodi, odgodi se svima. I nadoknadi se. Razlozi su razni - od toga da nam je snijeg svjetsko čudo, pa pustimo djecu da se igraju, pa do problema s prijevozom, burom, poledicom i inim sranjima. I da, izgleda smiješno sa strane, i da, život pomalo stane kad nastupi takvo što, i šta sad, jebote? Što, da se navikavamo i na pustinju čisto onako, zlu ne trebalo?
JPK

Post 02 Feb 2012, 22:22

ex anais » wrote:
Po čemu je logično da neka djeca taj dan propuste nastavu, bili sa otoka ili nekog daljeg sela (a nema ih toliko malo u pojedinim razredima koliko zamišljaš) kad to svi mogu nadoknaditi neke subote? Ili misliš da je to poklonjen dan?
Zar subotom voze autobusi i trajekti?
Tada prometalima upravljaju gastarbajteri, ili?
Eks

Post 02 Feb 2012, 22:24

JPK » wrote: Zar subotom voze autobusi i trajekti?
A otkud ti to da ne voze? Neke linije ne voze nedjeljom.
Zekoslawa

Post 02 Feb 2012, 22:25

JPK » wrote: Zar subotom voze autobusi i trajekti?
Voze, ako se radi o autobusima koji prevoze djecu iz x sela u grad isključivo zbog škole. Onda se tako i dogovori za jednu subotu. Ovi koji hvataju raznorazne lokalce jer ih nema više iz jednoga sela najčešće ne ovise o tome je li radni dan.
Beta ženka

Post 02 Feb 2012, 22:43

Ma ja mislim da se nastavnicima ne dâ. :zubo:
Playlife

Post 02 Feb 2012, 23:08

opet se ovaj antidalmatinski fašist sramoti po internetu :facepalm:

ćerce, učini nam uslugu i potrgaj kablove od interneta :)
Mulica

Post 02 Feb 2012, 23:09

nama u splitu je reko da ne tribamo ni na posao!!! :xlux:

ja sutra ne tribam na posao, rekla šefica da bi moga past snig, a na to se nismo navikli! :xlux: pa mi rekla nek se lipo zabavljam i napravim snješka, a ona će reć da sam ja radila i dobit ću plaću :bliss:
meg ti je glupa!!! :xlux:
Beta ženka

Post 02 Feb 2012, 23:11

Svakako se nadam da ćete se i otcijepiti. :mig:
Mulica

Post 02 Feb 2012, 23:14

Beta ženka » wrote:Svakako se nadam da ćete se i otcijepiti. :mig:
ne bi se ja otcijepila od tebe nikad :grli:

pleju :xlux: di si brale, ša ima? :xlux: kaćemo na kavu, ovono?? :xlux:
brale mili, nismo se vidili ima sto godina, ae :xlux:
Playlife

Post 02 Feb 2012, 23:16

tvom narodu su svakakva otcijepljenja padala na pamet. ne iznenađuješ nas nimalo :)
Beta ženka

Post 02 Feb 2012, 23:20

Playlife » wrote:tvom narodu su svakakva otcijepljenja padala na pamet. ne iznenađuješ nas nimalo :)
Ovo nije moja ideja, već vaša.

Da "driti ka kolone"... obične meteoropatske pičkice. :raspa:
dejzi

Post 02 Feb 2012, 23:22

Plej. :ceka:
Hand over the chocolate and nobody gets hurt.
Mulica

Post 02 Feb 2012, 23:37

dejzi » wrote:Plej. :ceka:
pusti nas da se igramo :mama:
svaku zabavu usereš :mama:

klupašo :durica:
dejzi

Post 02 Feb 2012, 23:38

AdMulica » wrote: pusti nas da se igramo :mama:
svaku zabavu usereš :mama:

klupašo :durica:
Pa ja sam ga samo tjerala da me doživi! :mad:

Jebe mi se što pišete dok se ne koljete. :ne zna:
Hand over the chocolate and nobody gets hurt.
Herp
Nikki Gauda

Post 02 Feb 2012, 23:47

Zekoslawa » wrote:Pa, ja moram svugdje gdje i ti. Evo danas sam, recimo, bila na faksu opremljenom klima uređajima. Centralno nema jer je zgrada stara jedno sto godina.
Jučer se vratila iz sunčane Dalmacije, ne sjećam se kad sam se zadnji put toliko nasmrzavala. :S

Okej, shvatili smo: kod vas je toplo, mediteranska klima, zilijun sunčanih sati godišnje i sve ikad.
Al' mislim da je krajnje vrijeme da se pomirite s činjenicom da postoji par mjeseci u godini kad nije tako i kad jedan klima uređaj nije dovoljan da zagrije cijelu birtiju ili restoran. :gaah:

(Zecoslava, ovo ne ide tebe nego, 'nako, generalno.)

I, oprosti, kakve veze ima starost zgrade s centralnim grijanjem? :D
Moja srednja škola je u zgradi izgrađenoj 1895. i uredno ima centralno. :D
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
Herp
Nikki Gauda

Post 02 Feb 2012, 23:50

Beta ženka » wrote: I opet kažem - legitimno.
Nešto mi zvoni da ste površinom jednaki SDŽ, samo s 5 puta manje općina. :misli:
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
Playlife

Post 02 Feb 2012, 23:55

Herp » wrote:
Jučer se vratila iz sunčane Dalmacije, ne sjećam se kad sam se zadnji put toliko nasmrzavala. :S

Okej, shvatili smo: kod vas je toplo, mediteranska klima, zilijun sunčanih sati godišnje i sve ikad.
Al' mislim da je krajnje vrijeme da se pomirite s činjenicom da postoji par mjeseci u godini kad nije tako i kad jedan klima uređaj nije dovoljan da zagrije cijelu birtiju ili restoran. :gaah:
ko uopće kaže da je tako? :ne zna:

mi smo se tamo na f.hr na nogometu već nekoliko puta "svađali" oko toga di je hladnije. jeste vi ikad bili na buri? :gaah:

inače, ovo pričam svaki put kad dođe na ovu temu pa je red da ispričam i vama :rofl: hmnda.. bija sam na skijanju jedne godine u austriji i na onom vrhu brda ima semafor koji kaže -23. je minus dvajstri. mislim je zima i to sve, al ono, ništa sad nepodnošljivo. doša sam kući. +14 i puše bura. znači razlika je 37 stupnjeva. kod nas neuporedivo hladnije. sad moš mislit kako je na 1-2 stupnja i bura :S :D
  • Information