A za šta će ti to?
Recimo, mi ne štedimo ništa, uz to imamo 200kn pretplate, kabelske i fiksnog bez kojih apsolutno možemo. Moglo bi to bit manje, al manje od 100€ nikako, tu negdje.
A za šta će ti to?
Dobro, o čemu ti trkeljaš?Silajn » wrote:
Na ovom topiku postavljeno je pitanje koliko košta život u Hrvatskoj. Ti si svoj izračun ilustrirao primjerom iz Zagreba, okej, pokušavam ti ukazati da se radi o specifičnim uvjetima, ne prosječnim.
Ne želim ti platiti da izračunaš nešto što sam izračunala sama, a zbog čega i znam da pišeš piz-da-ri-je.
Zanimalo me plaćate li pričuvu kao podstanari i jeste li na toplani ili na plinuA.P. » wrote:
A za šta će ti to?
Recimo, mi ne štedimo ništa, uz to imamo 200kn pretplate, kabelske i fiksnog bez kojih apsolutno možemo. Moglo bi to bit manje, al manje od 100€ nikako, tu negdje.
Pa? U čemu je problem? Izvukla sam ga kao polazište po kojem ćemo doći do realnih brojki za šire područje. A nije se ni na tom topiku govorilo o Zgb, ali nema veze, nateži i daljeJPK » wrote: Dobro, o čemu ti trkeljaš?
Na onom topicu otkud si iščupala moj post se govorilo o minimalnim mogućim troškovima u Zagrebu, a ne o prosječnim troškovima u Hrvatskoj.
Pričuvu možda i plaćamo, možda je ubrojana u onaj račun s holdingom, ne znam.Silajn » wrote:
Zanimalo me plaćate li pričuvu kao podstanari i jeste li na toplani ili na plinuPo iznosu pretpostavljam da ne kuhate na struju.
Čudan mi je račun za struju. Čak i kad sam živjela sama u Zagrebu, prije cca 7 godina, praktično nikad me nije bilo doma i jedini potrošači su bile žarulje, comp i vešmašima, račun mi je bio veći, oko 200 Kn. Nisam imala televizijuA.P. » wrote:
Pričuvu možda i plaćamo, možda je ubrojana u onaj račun s holdingom, ne znam.
Imamo plinsku bocu, i ona dođe nekih 100kn svaka dva mjeseca.
Ma naravno da nije, pokaz za ZET je bio uračunat u cijenu jer isti vozi diljem Hrvatske.Silajn » wrote:
Pa? U čemu je problem? Izvukla sam ga kao polazište po kojem ćemo doći do realnih brojki za šire područje. A nije se ni na tom topiku govorilo o Zgb, ali nema veze, nateži i dalje
Gle, znanstvenik, topik nije bio o režijama u Zagrebu. Točka. Ti si (i hvala ti) dao jednu partikularnu procjenu minimalnih troškova života u Zgb. Ovdje sam je kopirala kao primjer o kojim stavkama i kojim brojkama se može raditi.JPK » wrote: Ma naravno da nije, pokaz za ZET je bio uračunat u cijenu jer isti vozi diljem Hrvatske.
Silajn » wrote:
Čudan mi je račun za struju. Čak i kad sam živjela sama u Zagrebu, prije cca 7 godina, praktično nikad me nije bilo doma i jedini potrošači su bile žarulje, comp i vešmašima, račun mi je bio veći, oko 200 Kn. Nisam imala televiziju
Ponavljam, doma sam budna provodila najviše četiri sata dnevno, od čega je comp mogao raditi cca dva.A.P. » wrote:
Nemam pojma, i meni su čudni računi za struju iako stvarno ne trošimo puno zapravo, al možda je kod tebe štos u kompu koji je uvijek radio, a onda su isti srkali jako puno struje?
Aha, mislila sam da si jedna od onih koji ne gase kompSilajn » wrote:
Ponavljam, doma sam budna provodila najviše četiri sata dnevno, od čega je comp mogao raditi cca dva.
Nisam
Okej, genije, hoćeš kupit stan u Sisku? Prodajem ga već pet mjeseci jer ga se želim riješiti da bih bio siromašan.JPK » wrote: Pa naravno da nije siromašna. Bilo tko s nekretninom u vlasništvu (ako se ne radi o nekoj derutnoj šupi na selu) nije siromašan. Moja stara ima penziju od 2000 kn, ali ima i kuću s dva stana u jednom od najskupljih kvartova u Zagrebu, najbolje da je siromašna.
To je zato što si neskromna i raskalašena. Teško onome tko te financira!kukuriku wrote:život je skup, plaće su male, trla brla.
ono što mene više ždere od jepekaovih izračuna, je njegova ideja da bi svi kao normalnu trebali prihvatit činjenicu da dvoje ljudi koji rade najmanje 40 sati tjedno si ne moraju moći priuštiti gablec, ili ručak koji uključuje meso i voće, jer, jebote, kinezi ili rumunji proizvode više za manje para.
kinezi i rumunji su voljniji živjet ko stoka, pa bi i mi oduševljeno trabali uskočiti u njihove čizme i reći: jupiiiii.
e, a to mora biti tako jer 2% ljudi naprosto MORA ima 92% svega.
da živim sto šezdeset života, ja to ne mogu prihvatiti kao normalno.
Ne razumijem ti se ja baš u to, ali jesi li probao spustiti cijenu?judolino wrote: Okej, genije, hoćeš kupit stan u Sisku? Prodajem ga već pet mjeseci jer ga se želim riješiti da bih bio siromašan.
Ili ga kupi, ili se bavi fizikom, genije.
ali ta potrošnja se dijeli na broj osoba, što znači da ipak plaćaš manje nego da se cimerica pereA.P. » wrote:Ma jok, vodu plaćamo po osobi, ne po potrošnji.
Jesam, dva puta. Sad je na 700-800 € kvadrat. Nitko nema love da ga kupi.JPK » wrote: Ne razumijem ti se ja baš u to, ali jesi li probao spustiti cijenu?
obzirom da se referiraš na moj post - niti sam cmoljila niti sam tvrdila da se s 5000 ne može preživjeti ali smatram da je taj iznos na granici siromaštvaJPK » wrote:To je smisao ove usporedbe i poanta je da je svo to cmoljenje kako se sa 5000 kn ne može preživjeti smiješno, jer je i tih 5000 kn život iznad mogućnosti.
A gle, ti si stara komunjara, kao i Silajn. Jasno mi je da je vama nemoguće objasniti tržišnu ekonomiju i natjerati vas da prihvatite brojke, jer kao i svi ekonomski ljevičari, razmišljate guzicom a ne glavom. Ali ima tu i djece.judolino » wrote: Jesam, dva puta. Sad je na 700-800 € kvadrat. Nitko nema love da ga kupi.
Koji put si upravo degutantan. Sad će nama frajer iz Švice objašnjavat kak se živi u Hrvatskoj. Pogotovo nama koji ne štedimo na pički.
Ne vjerujem da si baš toliko zao, više sam sklon povjerovati da si krajnje autističan.
Bilo kako bilo, na drugim si mi temama bio simpatičan, a nedvojbeno si inteligentan.
Mani se ćorava posla, pusti ovu temu u kurac.
Nabijem i tebe i tvoje režije i životne troškove.
Klonka i Pješčana razmišljaju na sličan način kao i ja.
Silajn je genijalka, kao i uvijek.
Users browsing this forum: ClaudeBot and 3 guests