Standard, plaće, klase...

Sve od javnog i tajnog interesa
JPK

Post 02 Feb 2012, 21:12

Morticia » wrote:Pitam ponovno- tko cmolji?

Vidis da su svi zadovoljni s 5k, kazu da su srednji sloj. :ne zna:
Evo, bit ću tako dobar da ti pejstam post na koji sam odgovarao, s obzirom na to da očito ne pratiš uopće.
baja » wrote: ne :ne zna:
ovi s 5 su na granici siromaštva, a sve ispod je očaj

Biti i mniti svemiropolisno
Morticia

Post 02 Feb 2012, 21:13

Pa nije zena cmoljila, pise kako se njoj cini. :ne zna:
I meni se tako cini. :zubo:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Silajn

Post 02 Feb 2012, 22:52

Aurora » wrote:Ajmo staviti crno na bijelo koliko košta život u Hrvatškoj, pa onda govoriti o srednjem sloju.

Nekome život košta 3000kn, nekome 7000kn, nekome 100kn, te da ne bude zabune, da se zna o čemu se priča.

Jer ja ne znam. :mama:
Evo đepikinog izračuna minimalnih mjesečnih troškova za četveročlanu obitelj s ovog topika viewtopic.php?f=6&t=460&start=50

Dakle, hoćeš minimalne troškove?
Hrana - 1200 kn
Prijevoz (uzmimo Zagreb kad nisi specificirala), dvoje odraslih, pokaz, djeca besplatno - 580 kn
Higijena - 150 kn
Režije - 400 kn

Ukupno manje od 2400 kn.

Ni nekoliko stranica kasnije nije objasnio. Možda će sad :lux: :lux:

Naravno, svaki komentar je dobrodošao. A i dobra je vježba naći svoje brojčice rastavljene u stavke.
ombia

Post 02 Feb 2012, 22:54

Silajn » wrote:
Evo đepikinog izračuna minimalnih troškova za četveročlanu obitelj s ovog topika viewtopic.php?f=6&t=460&start=50

Hrana - 1200 kn
Prijevoz (uzmimo Zagreb kad nisi specificirala), dvoje odraslih, pokaz, djeca besplatno - 580 kn
Higijena - 150 kn
Režije - 400 kn

Ukupno manje od 2400 kn.

Naravno, svaki komentar je dobrodošao. A i dobra je vježba naći svoje brojčice rastavljene u stavke.
Aha tome se vec danima smijem. Rezije :rofl:
JPK

Post 02 Feb 2012, 22:57

Silajn » wrote:
Evo đepikinog izračuna minimalnih mjesečnih troškova za četveročlanu obitelj s ovog topika viewtopic.php?f=6&t=460&start=50

Hrana - 1200 kn
Higijena - 150 kn
Režije - 400 kn

Ukupno manje od 2400 kn.

Ne laži, čak sam naveo i jelovnik koji ulazi u tih 1200 kn.
Ali ti si osoba kojoj je ispod časti nositi i gablec od kuće, naravno da ti je minimum minimuma 2000 kuna za hranu po osobi.
Eks

Post 02 Feb 2012, 22:58

Sir iz Lidla. :rofl:
JPK

Post 02 Feb 2012, 23:01

ombia » wrote:
Aha tome se vec danima smijem. Rezije :rofl:
Vjeruj mi, tvoje mice na Youtubeu, lažna trudnoća i seks s nobelovcem su uzrokovali daleko više smijeha. :rofl:
A.P.
Cactus

Post 02 Feb 2012, 23:03

Ne kužim šta je sa sirom iz lidla? Ne idem u lidl :o
ombia

Post 02 Feb 2012, 23:05

JPK » wrote: Vjeruj mi, tvoje mice na Youtubeu, lažna trudnoća i seks s nobelovcem su uzrokovali daleko više smijeha. :rofl:
Daj ne zajebavaj se. Tak nikad neces zavrsiti piejdzdi. :crying: A godine idu...
Eks

Post 02 Feb 2012, 23:06

A.P. » wrote:Ne kužim šta je sa sirom iz lidla? Ne idem u lidl :o
Posni sir je inače ne baš zahvalna namirnica, a lidlov je posebno nejestiv. To je kao da kažeš čovjeku da uzme pet kila jupola. :rofl:
Ali 1 rola wc papira mjesečno i dezodorans koji traje tri mjeseca su me daleko više nasmijali. :D

Na režije od 400 kn plačem. :S
ombia

Post 02 Feb 2012, 23:08

ex anais » wrote:
Posni sir je inače ne baš zahvalna namirnica, a lidlov je posebno nejestiv. To je kao da kažeš čovjeku da uzme pet kila jupola. :rofl:
Ali 1 rola wc papira mjesečno i dezodorans koji traje tri mjeseca su me daleko više nasmijali. :D

Dobro jel se itko ovdje javio a da zapravo ima tako male rezije mjesecno?
Silajn

Post 02 Feb 2012, 23:08

JPK » wrote: Ne laži, čak sam naveo i jelovnik koji ulazi u tih 1200 kn.
Ali ti si osoba kojoj je ispod časti nositi i gablec od kuće, naravno da ti je minimum minimuma 2000 kuna za hranu po osobi.
Naveo si jelovnik, da. Kakav - svatko može pročitati. Nikad nisam rekla da mi je ispod časti nositi gablec od kuće. Loše se i jeftino hranim, jer si tvoj jelovnik ne mogu priuštiti vremenski.
Režije nisi objasnio, ni izravno upitan. Živjela sam u raznim stanovima, s različitim načinima grijanja, s različitim režimom boravljenja doma, kuhanja itd. Pišeš pizdarije. Piz-da-ri-je.
Također, kupovala sam i najjeftinije detergente pa prala robu po tri puta da je operem; došlo me na isto. Zapravo ne, bilo mi je skuplje, jer sam trošila više vremena i morala imati više odjeće.
Itd.
Ja stvarno mislim da nikada još u životu nisi sam sebi plaćao za život, od vlastite plaće, u Hrvatskoj. Rekoh, čak i da živiš u poklonjenom stanu (mislim da si i rekao da si ga naslijedio) i krajnje štedljivo, ne možeš normalno raditi uz ove tvoje brojke.

Tvrdim ti opet da barataš s krivim varijablama. Odnosno, natežeš ih onako da tebi odgovaraju. Mene jednu prijevoz javnim prijevozom košta daleko više nego si ovdje naveo - jebiga, nisam u Zagrebu. U Slavoniji i Dalmaciji primjerice imaš slučajeva da pokaz za dijete za školu košta 600 Kn.

Dokaži da sam u krivu, molim te.
A.P.
Cactus

Post 02 Feb 2012, 23:10

ex anais » wrote:

Dobro šta fali jupolu? :rofl:

Ne znam, ja volim posni, jebiga :zubo: Jedem standardov :rofl:

A i režije plaćam 400 :o To je jedna trećina istih :zubo:
Međutim, nisu svugdje soma kuna. Moj buraz ima u istom ovolikom stanu 300-400kn režija, majke mi ne znam kako :ne zna: Ok, kradu susjedu internet i nemaju kao mi tv i kabelsku, imaju bojler, al ne kužim, vidjela na svoje oči :ne zna:
Silajn

Post 02 Feb 2012, 23:11

A.P. » wrote:
Dobro šta fali jupolu? :rofl:

Ne znam, ja volim posni, jebiga :zubo: Jedem standardov :rofl:

A i režije plaćam 400 :o To je jedna trećina istih :zubo:
Međutim, nisu svugdje soma kuna. Moj buraz ima u istom ovolikom stanu 300-400kn režija, majke mi ne znam kako :ne zna: Ok, kradu susjedu internet i nemaju kao mi tv i kabelsku, imaju bojler, al ne kužim, vidjela na svoje oči :ne zna:
Afrika, što uvrštavaš u režije?
Eks

Post 02 Feb 2012, 23:13

@Afrika, ma i ja ga jedem. :D Ali nije svaki isti. I nije riječ o izbirljivosti, stvarno nije. Dosta ljudi miješa posni s koječim jer ga ne može jesti samog, a kad uzmeš onaj totalno nejestiv, moš se jebat. Jupol je dobar ako ga ne konzumiraš. :D

Dobro, to stoji, imaš dvije cimerice. Doduše, ti plaćaš i veću cijenu. :zubo:
I ja sam čula za primjere jako niskih režija, ali baš 400.. i da, to su iznimke, ne može svatko to naći. :ne zna:
Silajn

Post 02 Feb 2012, 23:14

Aha, pričate o režijama u podstanarstvu? Imate li uvid u račune?
Pješčana

Post 02 Feb 2012, 23:26

moje režije su ipak malo veće :zubo:
baš sam išla gledati svoju tablicu računa, stanarina i režije, bez hrane i ostalog, je preko 2500 kuna. samo iznad
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
JPK

Post 02 Feb 2012, 23:28

Silajn » wrote:
Naveo si jelovnik, da. Kakav - svatko može pročitati. Nikad nisam rekla da mi je ispod časti nositi gablec od kuće. Loše se i jeftino hranim, jer si tvoj jelovnik ne mogu priuštiti vremenski.
Režije nisi objasnio, ni izravno upitan. Živjela sam u raznim stanovima, s različitim načinima grijanja, s različitim režimom boravljenja doma, kuhanja itd. Pišeš pizdarije. Piz-da-ri-je.
Također, kupovala sam i najjeftinije detergente pa prala robu po tri puta da je operem; došlo me na isto. Zapravo ne, bilo mi je skuplje, jer sam trošila više vremena i morala imati više odjeće.
Itd.
Ja stvarno mislim da nikada još u životu nisi sam sebi plaćao za život, od vlastite plaće, u Hrvatskoj. Rekoh, čak i da živiš u poklonjenom stanu (mislim da si i rekao da si ga naslijedio) i krajnje štedljivo, ne možeš normalno raditi uz ove tvoje brojke.

Tvrdim ti opet da barataš s krivim varijablama. Odnosno, natežeš ih onako da tebi odgovaraju. Mene jednu prijevoz javnim prijevozom košta daleko više nego si ovdje naveo - jebiga, nisam u Zagrebu. U Slavoniji i Dalmaciji primjerice imaš slučajeva da pokaz za dijete za školu košta 600 Kn.

Dokaži da sam u krivu, molim te.
A ja stvarno mislim da sereš i namjerno ne želiš shvatiti. A govorio sam na tom topicu o apsolutno minimalnim troškovima u Zagrebu, a ne o troškovima ugodnog života ili života kakav netko poput tebe misli da zaslužuje.
Čak i režije od oko 400 kn su moguće ako maksimalno štediš vodu i struju i griješ stan od 30 kvadrata iz toplane. Svejedno, recimo da su minimalne režije 700 kn. Onda su minimalni troškovi života za tu obitelj 2700 kn, jedan minimalac i jedan dječji doplatak.
Evo, živiš u bogatog zemlji i stoga prestani više srati. :D
A.P.
Cactus

Post 02 Feb 2012, 23:32

Silajn » wrote:Aha, pričate o režijama u podstanarstvu? Imate li uvid u račune?
Pa, nama stižu na adresu i mi ih plaćamo, da :zubo:
Silajn

Post 02 Feb 2012, 23:35

JPK » wrote: A ja stvarno mislim da sereš i namjerno ne želiš shvatiti. A govorio sam na tom topicu o apsolutno minimalnim troškovima u Zagrebu, a ne o troškovima ugodnog života ili života kakav netko poput tebe misli da zaslužuje.
Čak i režije od oko 400 kn su moguće ako maksimalno štediš vodu i struju i griješ stan od 30 kvadrata iz toplane. Svejedno, recimo da su minimalne režije 700 kn. Onda su minimalni troškovi života za tu obitelj 2700 kn, jedan minimalac i jedan dječji doplatak.
Evo, živiš u bogatog zemlji i stoga prestani više srati. :D
Blah. Ne govorim ni ja, što je sasvim jasno, o ugodnom životu. Govorim o brojkama s kojima možeš biti funkcionalan. Vidim, digao si režije. Za to ti je trebalo par mjeseci, što ovaj razgovor čini užasno sporim. Mislim, mogu i ja tebe posalat u kurac i reć ti da sereš, ali ti se dičiš time da si egzaktan i praktičan pa bih stvarno voljela naučiti nešto. Kuiš, ja ne tvrdim da sam u pravu, samo na osnovu onoga u što imam čisti uvid zaključujem da pišeš pizdarije. Nemam apsolutni uvid.
PS. U Splitu, drugom gradu po veličini u Hrvatskoj, nema toplane, nema besplatnog prijevoza za djecu.
Silajn

Post 02 Feb 2012, 23:36

A.P. » wrote:
Pa, nama stižu na adresu i mi ih plaćamo, da :zubo:
Molim te da mi odgovoriš o kojim režijama pričamo: struja, voda, plin, što još?
A.P.
Cactus

Post 02 Feb 2012, 23:41

Silajn » wrote:
Molim te da mi odgovoriš o kojim režijama pričamo: struja, voda, plin, što još?

Evo ih, čitam s listića za prosinac režije:

HEP struja 115, 87
grijanje 440,12
čistačica ( :facepalm: ) i rasvjeta u zgradi - 50
h1 telekom -155 (internet i fiksni)
hrt pretplata ( :facepalm: :mama: ) - 80
bnet kabelska - 79,65
zagrebački holding - 414 (voda, smeće)
Silajn

Post 02 Feb 2012, 23:42

A.P. » wrote:

Evo ih, čitam s listića za prosinac režije:

HEP struja 115, 87
grijanje 440,12
čistačica ( :facepalm: ) i rasvjeta u zgradi - 50
h1 telekom -155 (internet i fiksni)
hrt pretplata ( :facepalm: :mama: ) - 80
bnet kabelska - 79,65
zagrebački holding - 414 (voda, smeće)
Hvala :top:
JPK

Post 02 Feb 2012, 23:43

Silajn » wrote:
Blah. Ne govorim ni ja, što je sasvim jasno, o ugodnom životu. Govorim o brojkama s kojima možeš biti funkcionalan. Vidim, digao si režije. Za to ti je trebalo par mjeseci, što ovaj razgovor čini užasno sporim. Mislim, mogu i ja tebe posalat u kurac i reć ti da sereš, ali ti se dičiš time da si egzaktan i praktičan pa bih stvarno voljela naučiti nešto. Kuiš, ja ne tvrdim da sam u pravu, samo na osnovu onoga u što imam čisti uvid zaključujem da pišeš pizdarije. Nemam apsolutni uvid.
PS. U Splitu, drugom gradu po veličini u Hrvatskoj, nema toplane, nema besplatnog prijevoza za djecu.
Gle, ako mi monetarno kompenziraš vrijeme, mogu ti izračunati koliko sati rada žarulja, frižidera, televizora i peći na drva se može kupiti za 400 kn, kao i pokazati da je to dosta za preživljavanje.
Besplatno mi se ne da.

P.S. Nismo govorili o Splitu.
Silajn

Post 02 Feb 2012, 23:46

JPK » wrote: Gle, ako mi monetarno kompenziraš vrijeme, mogu ti izračunati koliko sati rada žarulja, frižidera, televizora i peći na drva se može kupiti za 400 kn, kao i pokazati da je to dosta za preživljavanje.
Besplatno mi se ne da.

P.S. Nismo govorili o Splitu.
Na ovom topiku postavljeno je pitanje koliko košta život u Hrvatskoj. Ti si svoj izračun ilustrirao primjerom iz Zagreba, okej, pokušavam ti ukazati da se radi o specifičnim uvjetima, ne prosječnim.
Ne želim ti platiti da izračunaš nešto što sam izračunala sama, a zbog čega i znam da pišeš piz-da-ri-je.
  • Information