..a kako ti mislis doc na vlast, huskanjem?
vidis da si veleizdajnik. ti bi dozivio tocno prva dva i po sata bilo kakve revolucije. prvo sto bi sve sukobljene strane napravile, prvo bi tebe eliminirali, pa poslije bi oni medju sobom sta vec bude..
..a kako ti mislis doc na vlast, huskanjem?
Ni ti nista ne razumis..a unda » wrote: ..a kako ti mislis doc na vlast, huskanjem?
vidis da si veleizdajnik. ti bi dozivio tocno prva dva i po sata bilo kakve revolucije. prvo sto bi sve sukobljene strane napravile, prvo bi tebe eliminirali, pa poslije bi oni medju sobom sta vec bude..
Ne vidim razlog zasto ti ne pokrenes trecu struju u svojoj zemlji ka sta je ovdi u nas petrov sa MOSTom napravijaostruznicagornja » wrote:Ovo što je napisao Vujačić je veoma precizna i tačna slika društva u kome živi on i ja i ostali u Crnoj Gori i mi koji smo dio društva koji trpi dosta zbog toga nama je oslobadjanje od ovog režima od planetarne važnosti.
Ne interesuje mene ama baš ništa što ti lupetaš. To su sve stvari koje mogu mučiti nekoga ko nogom nije kročio dalje od svog sela zarobljenog u kamenjaru, niti osjetio nešto više od svog kurca, tako da si jako daleko od problema koji utječu na moj miran san. Samo si beskonačno dosadan sa tim svojim trkeljanjima koja bi se možda činila duboka za prvo vrijeme vladavine Otomanskog carstva na ovim prostorima. Znaš, od tada su prohujala stoljeća, i uz političke znanosti, i antropološka i psihološka izučavanja su malkice napredovala, kao i deduktivne tehnike. Pametni ljudi su odavno shvatili da nije ultimativna mudrost puko tambanje toljagama po pećinama, niti mahanje trobojnicama po birtijama uoči dolaska lokalne žandarmerije. Ljudsko društvo i općenito život na Zemlji je malo kompliciranija pojava, i to je nešto o čemu bi vrijedilo raspravljati, a ne čiji tim plemenskih ljudi vodi u lokalnoj nogometnopolitičkoj lizi. Ulična mudrost koja se prakticira u književnoj formi je samo još jedan Mein Kampf, a ne neki novi Komunistički Manifest.ostruznicagornja » wrote:A jebateled haram sastavio si post bez sličica. Ohrabrujem te da nastaviš tako, sad još malo razradiš ovo sa slovima pa ćemo onda još o nečemu i da pričamo. Ovo te ne interesuje kod nas odje shvatam, ali možeš da se vratiš na onaj tred dje ti se nije svidjelo ono što sam lupao o rješavanju problema nejebice u društvu, pa možeš ti nešto o tome kako ti misliš da bi trebalo da se rješava. A ako ti ni to nije problem koji utiče na tvoj miran san ti onda neki koji jeste, a ja ću se pridružiti ako išta budem znao o tome. I nemoj ovo da zaboraviš samo da akcenat staviš na slova a sličice ako baš mora
Moja Tamara nemoj više na papir da stavljaš to o čemu razmišljaš, boli tebe kad pišeš a oslijepljuje kad se čita. Pa jebote ovo ponavljanje ovo gori mozak. I zaključni paragraf, da se rimuje sa uvodnim valjda, opet isto, samo je sad zaštekala na Danas, pa po tome kao po tudjem magaretu:Ljepota demokratije je u različitosti mišljenja. Ljepota demokratije je u pravu da različito mislimo. Ljepota demokratije je u mogućnosti da javno iznesemo različitost mišljenja. Mana demokratije je činjenica da ni jedan zakon na svijetu ne obavezuje pojedince da budu odgovorni prema onim mišljenjima koja izgovore na glas. Mana demokratije je u činjenici da različita mišljenja, izgovorena na glas, od strane neodgovornih ljudi, izazivaju sukobe; izazivaju rat! Ironija demokratije je u korijenu same riječi: demos-narod, a upravo je stradanje tog istog demosa, vrlo često direktna posljedica svih mogućnosti koje demokratija pruža.
Danas, kad postajem pionir dajem časnu pionirsku riječ da ću od sad opreznije da otvaram blogove na Vijestima. Jedinica kao vrata od ludnice za ovaj pismeni sastav Tamara, zaslužila si, iscijedila si zadnju kap života iz mene sa ovim pisanjem. Dodješ mi pet minuta moje mladosti što sam izgubio na čitanje ovog šita pa to nekako da mi kompenziraš, pošto ih vratiti sad više ne možemo. A ovi iz Vijesti mi dodju pare za nanošenje bola ili kako se to već zakonom reguliše.Danas, ovo je vojno-političko-ekonomska organizacija koju sačinjavaju brojne zemlje svijeta. Danas, ovo je siguran okvir za dalji razvoj i prosperitet Crne Gore kao zemlje koja godinama u nazad pokazuje tendenciju privlačenja stranih direktnih investicija u različitim granama privrede, počev od turizma, preko energetike, poljoprivrede, do saobraćajne infrastrukture. Danas, ovo je okvir za pospješivanje privlačenja tih istih investicija sa akcentom na razvijene zemlje Zapada. Danas, NATO savez predstavlja sigurnu budućnost jedne zemlje koja je krvarila u svojoj istoriji i sama se izborila za svoj opstanak. Danas, ovaj savez garantuje Crnoj Gori da takvih borbi više neće biti i da naša zemlja dobija sigurne partnere za realizaciju svojih ključnih državnih interesa. Danas, NATO alijansa mojoj generaciji, garantuje sigurnu budućnost!
http://www.vecernji.ba/bih-po-zivotnom- ... ivi-573387Od zemalja regije, najbogatije zemlje su Hrvatska i Crna Gora u kojima BDP iznosi 61 posto, odnosno 42 posto europskog prosjeka. Prema ovim rezultatima, Hrvatska je dva puta bogatija od BiH i Albanije.
I Tamara je ovako isto, tri tačke to sad popularno nešto. Šta govori da demokracija nije za rulju? I kako ti misliš da razgovaramo ako ćeš da me nazivaš ruljom. Nemoj brate, pričao sam ti skoro o tome kako treba u diskusiji da se ponašaš i ti opet, je li treba sad da trošim svoje prste na to da ti ponavljam isto iz posta u post. Rekao sam ti, nemoj tako direktno, pa to da skrešeš ti nekome tako pa budaletina, rulja i kako već, izgledaš nevaspitano i patetično života mi. Ako misliš da me pitaš nešto i da ti odgovaram na pitanja moraćeš malo manje to kako veliš pa ti skrešeš i to. Kako si ono rekao, nismo u prvom stadijumu Otomanskog doba.... što samo govori da nije demokracija za rulju.
Pa nije samo sad popularno, popularno je bilo i pred 2 500 godina dok su na Sirakuzi, u starom Rimu, Heladi, i drugdje za vrijeme Antike, a i u srednjem vijeku, vladali tirani.I Tamara je ovako isto, tri tačke to sad popularno nešto. Šta govori da demokracija nije za rulju?
Tebe uopće nisam nazvao ruljom. Zvao sam te (drugdje) svakako, ali ruljom ne. Niti ne možeš biti rulja.I kako ti misliš da razgovaramo ako ćeš da me nazivaš ruljom. Nemoj brate, pričao sam ti skoro o tome kako treba u diskusiji da se ponašaš i ti opet, je li treba sad da trošim svoje prste na to da ti ponavljam isto iz posta u post. Rekao sam ti, nemoj tako direktno, pa to da skrešeš ti nekome tako pa budaletina, rulja i kako već, izgledaš nevaspitano i patetično života mi. Ako misliš da me pitaš nešto i da ti odgovaram na pitanja moraćeš malo manje to kako veliš pa ti skrešeš i to. Kako si ono rekao, nismo u prvom stadijumu Otomanskog doba.
Users browsing this forum: ClaudeBot and 0 guests