Udri moja milicijo hapsi moja milicijo

Koljite se i gložite!
ostruznicagornja

Post 22 Oct 2015, 20:52

Nasmija me Pero sa ovom tvojom istragom. Pa taj naziv istocno hercegovacki je rukovodjen više jezičkim karakteristikama nego nacionalnim. Danas su nazivi jezika izdijeljeni po nacijama samo to naravno ne znači da stvarni jezik u upotrebi možeš zaista tako da izdijelis. Znaš ono što vele da novi nazivi neće promijeniti geografske fakte. To je istina i za jezik u kratkom roku. U dugom roku u ovom našem slučaju promjena naziva jezika je praćena sa aktivnim radom na njegovom oblikovanju kroz vjestacko nametanje prije svega leksike mada i drugi aspekti jezika su podložni promjenama naravno

ostruznicagornja

Post 22 Oct 2015, 21:00

I samo da dodam ono što uvijek kažem a to je da bi bilo super kad bi ljudi ovu energiju što ulože na cupanje oko naziva jezika upotrebili na učenje fakata o jeziku. I naravno da se to odnosi i na mene. Umjesto da gubim dan analizirajući saznanja do kojih je došao komandant udbe mogao sam lijepo da proucavam nešto zanimljivije i u čemu bar malo mozga ima
Pero

Post 22 Oct 2015, 21:04

ostruznicagornja » wrote:Nasmija me Pero sa ovom tvojom istragom. Pa taj naziv istocno hercegovacki je rukovodjen više jezičkim karakteristikama nego nacionalnim. Danas su nazivi jezika izdijeljeni po nacijama samo to naravno ne znači da stvarni jezik u upotrebi možeš zaista tako da izdijelis. Znaš ono što vele da novi nazivi neće promijeniti geografske fakte. To je istina i za jezik u kratkom roku. U dugom roku u ovom našem slučaju promjena naziva jezika je praćena sa aktivnim radom na njegovom oblikovanju kroz vjestacko nametanje prije svega leksike mada i drugi aspekti jezika su podložni promjenama naravno
Viš, a u Ustavu vam ne piše istočno-hercegovački. Piše srpski, piše crnogorski, piše bošnjački, piše hrvatski, piše i albanski. Dobro, albanski definitivno ne pišeš. :zubo: Ne osjećaš se zakinut kao manjina kojoj se ne priznaje jezik? :D
ostruznicagornja

Post 22 Oct 2015, 21:06

Nimalo se ne osjećam zakinutim zbog toga što nema u ustavu i što sam manjina. Kad je većina znala i o cemu pa sto bi znala i o jeziku
ostruznicagornja

Post 23 Oct 2015, 20:37

U pola jedan ispred udbe
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 23 Oct 2015, 23:26

Kakva je situacija? Planirate li zbjeg rukom pod ruku s arapskim imigranitima?
ostruznicagornja

Post 24 Oct 2015, 13:02

Ne planiram ništa Miki, mislim da će biti masovno večeras i biće mirno i vjerujem da je blizu kraja mojih 25 godina protiv, Oni prošle subote veče su pobijedili strah za sve
nina williams
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Post 24 Oct 2015, 19:38

Alaj, pa ti pričaš o onim prosvjedima što jih Amfilohije podržava? :zubo:
Boktemazo, pa to načelno ne mogu probavit. Ono, ima ljudi protiv kojih moram bit, sve da mi u podne govori da je dan. :zubo:
Jeboteled, pa pored tog asa i Jezerinac izgleda manje lošo. Malo je onih kojima to uspijeva. :rofl:
..a unda
Undaminator

Post 24 Oct 2015, 21:16

nina williams » wrote:Alaj, pa ti pričaš o onim prosvjedima što jih Amfilohije podržava? :zubo:
Boktemazo, pa to načelno ne mogu probavit. Ono, ima ljudi protiv kojih moram bit, sve da mi u podne govori da je dan. :zubo:
Jeboteled, pa pored tog asa i Jezerinac izgleda manje lošo. Malo je onih kojima to uspijeva. :rofl:
..pa sta ako ih podrzava. nes ti njega. :kokice:

cek, u ovoj prici ti si za djukanovica da ne bi slicajno bila za amfilohija? :kokice:

al se ne moze bit protiv obojice? :kokice:
nina williams
Has thanked: 1 time

Post 24 Oct 2015, 21:25

..a unda » wrote: ..pa sta ako ih podrzava. nes ti njega. :kokice:

cek, u ovoj prici ti si za djukanovica da ne bi slicajno bila za amfilohija? :kokice:

al se ne moze bit protiv obojice? :kokice:
Ne razumijem zašto se ne bi moglo?
..a unda
Undaminator

Post 24 Oct 2015, 22:27

nina williams » wrote:
Ne razumijem zašto se ne bi moglo?
pa eto, vidis.. :kokice:
miky0
ST Leader

Post 24 Oct 2015, 23:28

..a unda » wrote:
pa eto, vidis.. :kokice:
Ne lazi. Ti ne mos bit protiv i zokija i karamarka ;)
Pero

Post 25 Oct 2015, 08:13

ostruznicagornja » wrote:Ne planiram ništa Miki, mislim da će biti masovno večeras i biće mirno i vjerujem da je blizu kraja mojih 25 godina protiv, Oni prošle subote veče su pobijedili strah za sve
Nije nekako bilo mirno, što ima novog dolje?
Zmaj021
Been thanked: 8 times

Post 25 Oct 2015, 09:05

ostružnice, jesi li živ?
..a unda
Undaminator

Post 25 Oct 2015, 10:31

..ostruznice, jebo cojstvo. tvoj zadatak je delikatniji. moras nas obavjestavat ovdje na trkeljanju o dogadjanjima i moras poslat koju fotku sa terena. moras sirit istinu, kako cemo mi ovdje znat sta se dogadja ako ti to ne javis.
mislim, najlakse je zaletit se glavom u pandura ili u ogradu..

:D
ostruznicagornja

Post 25 Oct 2015, 18:55

E ni ja nebih načelno i nikako mogao probaviti Amfilohija nina, tačno znam da mi ona brada nikako nebi prošla, a ne mogu probaviti ni kamen na primjer, ni zemlju ni koru sa drveta i tako ima dosta stvari koje ne mogu probaviti. A znaš šta super probavljam, teleće medaljone, sa zadovoljstvom to probavim, pa pasulj na svinjskim rebrima isto volim, volim lignje na žaru, ribu morsku inače i tako ima toga što mi ide, nije da se hvalim.

Što se tiče čitavog haosa tu se nije radilo o sprečavanju ulaska u skupštinu, to je bilo kažnjavanje svakoga ko je došao na proteste. Bacane su petarde na policiju jedno pet minuta, pa onda navijačke baklje par minuta, vidio sam par plastičnih flaša da lete na njih ne mislim da su bili molotovljevi kokteli čula bi se detonacija, a kamenje nije bacano čulo bi se na štitovima ili bi stakla na skupštini bila pogodjena. Pola sata prije nego što su petarde uopšte počele stavili su maske. Svako je znao kako će to da ide i da će posle baklji odmah ići suzavac, i svakome je bilo jasno da se tu neće moći disati bez maske. Niko od demonstranata naravno nije imao masku i kad je bačen suzavac mi koji smo se nalazili na tom dijelu krenuli smo da bježimo preko mosta a na drugoj strani mosta su nas zasuli sa još suzavca i šok bombi. Nisam mogao da dišem od slina koje su mi išle i na usta i na nos. Usmjerili su nas prema parku dje sam protrčao pored grupe policajaca i civila koji su životinjski prebijali jednog jedinog čovjeka i nisam imao ni hrabrosti ni snage da stanem da probam da ga iščupam. Danas sam vidio da su hvatali ljude dok su bježali kućama, vadili su iz kola i prebijali. Evo kako je ovaj prošao

Kao kod Kjubrika, samo je godinu promašio za malo

Neću imati vremena sad da izvještavam o ovome aunda, i ne znam ustvari ni oću li moći i kako će se to sad sve odvijati i dokle će to svi ići. Informišite se iz podgoričkih Vijesti, to je najbliže istini što tamo pročitate. Što se mene tiče mene nije ovo iznenadilo, mada nisam očekivao da će tako lako krenuti ovako žestoko. To je trideset godina isprepletanih interesa, struktura koji su sebe uglavili u jedan bolesni sistem, i trideset godina nacionalne mržnje i iz toga je teško izaći. Ne možeš da dodješ na to da pričaš o fer izborima i da pričamo o 2015 a ne o 1945oj i o partizanima i četnicima. U Nikšiću koji je grad od 50000 stanovnika prošlog mjeseca je bilo sedam samoubistava. Da o tome pričamo, i kako je propao industrijski grad i pretvorio se u grad teške bijede. Pa neka smo i četnici i šta smo valjda je svima u interesu da o tome pričamo. Tu barijeru će biti teško preskočiti i ne vjerujem da ćemo mi to odje sami moći riješiti osim gušenjem pobune i prelaska u otvorenu diktaturu.

Nema pisanja lancuna sad neko vrijeme, pa se čitamo onda momci, pozdrav.
karambol

Post 25 Oct 2015, 19:00

Sretno i pamet u glavu.
miky0
ST Leader

Post 25 Oct 2015, 19:02

Aj saberi se, di ces bogati :ne zna:

Svaka ti cast, pa ti si se odlucio na revoluciju postupkom.

E to me zanima, kako si se pripremija, sta si ponija sa sobom? Koji plani ti je bija u slucaju da te koji veleizdajnicki pandur uvati? Ja bi mu reka prste sebi ili ce mi prvi potez bit tvoj otkaz kad dodjem na vlast :misli:
ostruznicagornja

Post 25 Oct 2015, 19:08

Hvala Karambol, pozdrav.
Pa probaću to Miki, samo bogami sam skeptik da će to raditi :)
..a unda
Undaminator

Post 25 Oct 2015, 19:11

..ostruznice, ma jes popizdjeo? :D

cuj, revolucije dodju i prodju, ratovi dodju i prodju. ti imas primarni trkeljaski zadatak da nas informiras o situaciji. sve ce to bit zaguseno i ukinuto i trkeljanje ce bit prozor u svijet.
fino, mobitel, slikaj, salji ..ili dva, tri retka napisat i to je to.
zapamti, to ti je prioritet..postupi po naredjenju..

:D
..a unda
Undaminator

Post 25 Oct 2015, 19:15

miky0 » wrote:Aj saberi se, di ces bogati :ne zna:

Svaka ti cast, pa ti si se odlucio na revoluciju postupkom.

E to me zanima, kako si se pripremija, sta si ponija sa sobom? Koji plani ti je bija u slucaju da te koji veleizdajnicki pandur uvati? Ja bi mu reka prste sebi ili ce mi prvi potez bit tvoj otkaz kad dodjem na vlast :misli:
svaka cast miki. taj bi se pandur toliko urao od straha kad bi mu ti to rekao, da bi te tako umlatio da ne bude ni teoretske sanse da ikad dodjes na vlast.. :D

a kako bi se ti pripremio? sta bi ti nosio sa sobom? ..daj, prenesi covjeku iskustva.. :kokice:
miky0
ST Leader

Post 25 Oct 2015, 19:19

..a unda » wrote: svaka cast miki. taj bi se pandur toliko urao od straha kad bi mu ti to rekao, da bi te tako umlatio da ne bude ni teoretske sanse da ikad dodjes na vlast.. :D

a kako bi se ti pripremio? sta bi ti nosio sa sobom? ..daj, prenesi covjeku iskustva.. :kokice:
Pa pitam ja njega :zubo:

Al dobro velis, panduru ne ostavljam bas puno prostora tada...triba mu rec da sam slucajno tu bija, da idem kupit strucu kruva i da me pusti na miru :misli:
..a unda
Undaminator

Post 25 Oct 2015, 19:21

miky0 » wrote:
Pa pitam ja njega :zubo:

Al dobro velis, panduru ne ostavljam bas puno prostora tada...triba mu rec da sam slucajno tu bija, da idem kupit strucu kruva i da me pusti na miru :misli:
..eto, toliko o tvojoj revolucionarnosti. ti si veleizdajnik revolucije. :kokice:
..a unda
Undaminator

Post 25 Oct 2015, 19:24

miky0 » wrote:
Ne lazi. Ti ne mos bit protiv i zokija i karamarka ;)
..pa naravno da ne mogu. to se radi jedan po jedan. a za te tvoje mostove, kerume, tomasicke, zive zidove, mogu slobodno rec ocete svi zajedno ili jedan po jedan.. :D
miky0
ST Leader

Post 25 Oct 2015, 19:30

..a unda » wrote: ..eto, toliko o tvojoj revolucionarnosti. ti si veleizdajnik revolucije. :kokice:
Jesi ti lud, cin veleizdaje bi bija da sebi oduzmem mogucnost vladanja ;)
  • Information