..izborni porez na imovinu

Koljite se i gložite!
Eks

Post 15 Oct 2015, 15:23

Ajme, Miki već agitira za hadeze. :rofl:

Za dom. :cerek:

nodens

Post 15 Oct 2015, 16:11

Pero » wrote:Vidiš zanimljivo. Ja volim primjere. Npr. žena i ja obično odemo jednom tjedno u šoping za cijeli tjedan, za sebe i djecu. Klopa, kozmetika i tako to - Interspar, Lidl, Konzum, kako kad i kako gdje. Prosječno znam da ćemo potrošiti oko 1000kn na takvu nabavku. Kad bih npr. uštedio 80kn, možda bih potrošio u onim restorančićima u Arena centru, umjesto da ručak spremamo doma. Ako tebi 8% ne predstavlja problem - voziš li onda neku zvjerku - Mercedesa, Audija ii BMW, stanuješ li na Tuškancu? :zubo: Hoćeš reći kad bi ti se teoretski plaća povećala za npr. 8% ti to ne bi nešto naročito osjetio. Mora da si srednja klasa. Onima koji rade za 2500kn to bi puno značilo. Inače, negdje sam čitao da je prosječna plaća u HR skoro 6000kn, ali je medijalna plaća negdje 4800 - znači da 50% zaposlenih zarađuje do 4800kn. Misliš da za njih 8% predstavlja isto kao i za tebe? :D
Ne vozim ništa, tj. nemam čak ni vozački. :rofl: A i da imam, ne bih imao novaca za to; ne radi se o tome da sam bogat - nego ono, nemam obitelj itd, nisam ni za što odgovoran pa mi je nekak svejedno valjda. Ali baš ovo što pitaš, pokušavam se i u to uživjet. Netko ima plaću od 4800, kažeš. 8% povećanje je 384kn više. Je li moguće da to nekome bude 'bitno' (a da nije doslovno na rubu gladi, onda valjda jest?). Hm. Ne znam, moguće je da sam od rođenja neskroman LOL pa mi zato te sitne stvari ne znače ništa (a ne zato što imam mnogo, pa da mi 'doslovno' predstavlja skoro pa ništa. Znači, ne bi ni meni 384 kn bilo 'tehnički zanemarivo', ali ono, primjerice, ne bih mijenjao posao samo zbog 384 kn više; u biti, ne bih ni za puno više od 384kn bio voljan mijenjat posao.)

Pero » wrote:Ja sam svojedobno radio u multinacionalki. Koja je vrvjela planovima kao i država. Po planu si ti trebao npr. ostvariti 1milijun dolara prometa u čemu je uračunat SGA (sales and general administration cost) od 14% (na razini korporacije) i 8% kao EBIT. Bitno je bilo ispuniti plan. Da li je 14% bio zbilja trošak ili nije, ti to nisi mogao znati. Da li je 8% ostalo kao EBIT isto tako. Ako si prebacio plan, za sljedeću godinu si dobio veći plan, pa se nitko nije trudio da ga prebaci, zato što to znači više posla. Ako nisi ostvario plan, možda si dobio lošiju ocjenu na kraju godine, pa su ti manje povisili plaću, ali su najčešće onda korigirali plan nadolje. Tako i država - planira proračun i nada se da će prihodi i rashodi biti onakvi kakvi su planirani, pa ako ne budu, dolazi do rebalansa proračuna koji se stalno dešava, a ako usfali love - što gotovo uvijek usfali, onda se zaduži i nada se da će inflacija pojesti kamate, što se uvijek baš i ne dešava.
Hoćeš reć da i u toj multinacionalki postoje takvi samosabotirajući fenomeni?

BTW, meni se nekak doslovno diže kosa na glavi od takvog posla. :o Nije kapitalizam za mene...

No da se vratimo na porez. Pazi što mene tu grebe. Uzmimo čak da je nekome 8% povećanje plaće 'značajno', jer nema kronični manjak osjećaja za skromnost... ali što to zapravo znači? Zar to ne znači onda da je takav čovjek nužno već na 'plafonu' svojih mogućnosti zarade? Ako me pratiš. Ono, ja sam prilično uvjeren da bih 'povećanim trudom' (većim angažmanom, traženjem bolje plaćenih poslova) mogao zarađivati mnogo više nego 'samo' 8% više nego sad; prema tome, ako nemam volje za tim, bilo bi čudno da mi bude specijalno bitno da porez padne za 8%. Nije da bih se bunio, jel :rofl: ali ne mogu to doživjeti kao neko (meni) bitno pitanje. Ako netko može, onda rekoh - zar to znači da on *nikako* ne može većim trudom ostvariti više nego 8-postotno povećanje prihoda?
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 15 Oct 2015, 16:42

Pero » wrote: Da te ne sjeckam - boli me briga što druge države imaju, ne živim u njima. Plaćam sve poreze koji mi dospiju. Ne zanimaju me kako se zovu - mogu se zvat porezi na motorna vozila, porezi na kuće za odmor, porezi na imovinu. Ako mi bilo koja vlada poveća poreze u odnosu na one koje sada plaćam, onda ću glasat za opciju koja će mi nuditi ukidanje tih novih poreza. Ako je neće bit, šutit ću, plaćat i neću izlazit na birališta jer će mi ionako bit svejedno. :zubo: Treba dić PDV - dignimo PDV. Treba oporezivat kamate, oporezujmo. Treba uvest porez na imovinu - uvedimo ga. Trebamo imat skuplju državu nego što je imao kmet u srednjem vijeku, imajmo je. Samo nemojmo lijepit etikete da je bolje da neki novi porez uvede jedna opcija nego druga. Ozakonit dodatno izvlačenje novca od radno aktivnog stanovništva i to još u privatnom sektoru, kao što sam ja, može bilo koja većina u parlamentu. Samo nemoj očekivat od mene da ću je onda podržavat. :zubo:
pero, sta ja mogu od tebe ocekivat?, aj, sta? :D
pa ti ne znas ni sta ces sam od sebe ocekivat, osim sto si siguran da ces placat poreze. :D

a onda ako te nije briga sta druge drzave imaju, napravi zid do neba oko ove drzave, iskopaj jarak od iljadu kilometara dubine oko nje,,prekini sve veze s vanjskim svijetom i uzivaj.

drzava je skupa, a bit ce i sve skuplja. i to ti je tako, drugacije nece bit za jos dugo vremena.

nikave teikete nisam uvodio, kakve etikete? sta ti pricas? samo kazem da je taj porez ok i da ga treba uvest, d ase toga najjace uhvatio esdepe..hadeze je nesto prckao oko toga reda radi tek toliko da ga ne uvede, borit ce se jos svim silama da ga ne uvede, ali cim mu to bude odgovaralo, uvest ce ga.

esdepe zna da to nije bas nesto, ono, ludilo rjesenje, ali druge nema. ako nista drugo, tu se radi o odgovornom ponasanju. :kokice:
..a unda
Undaminator

Post 15 Oct 2015, 16:57

Pero » wrote: Govorim o jednom pojedincu iz sustava. Koji je zamračio milijune. I slavna porezna uprava je otkrila da je on njoj nešto dužan i naplaćuje se iz njegove, u odnosu na iznos koji potražuje, bijedne penzije. Dokaza za kazneno gonjenje nema, ima samo neplaćeni porez koji ta slavna porezna uprava usmjerena od strane tebi milog SDP-a neće naplatit nikad. I što imamo - transparentnost bez rezultata. Al glavno da je tebi to srcu milo. :D
..a milo, milo.. za milinu i ljubav je potrebno dvoje. najmanje. :D ..dakle, mili su mi upravo toliko kolko sam i ja njima mio, a sad kolko je to, ne vidim bas nesto.. :D

vidio sam da ti cesto sustave svodis na pojedince, tj opce na pojedinacno. i mislis da je to u redu.
e, vidis, to ti je zbog toga sto nije bio predmet logike u tim tvojim skolama, jer bi onda naucio da to tako bas i ne ide :D

ako si mislio na pars pro toto, to je sasvim nesto drugo, na simbolickoj je to razini, pa ako je to na simbolickoj razini, onda tako reci, sta okolias..

dakle, porezna je utvrdila to sto je utvrdila. ako je tako na kraju ispalo kao sto ti kazes, u vezi sankcija, nije dobro. treba to..necu rec nemilice, ali zakon vrijedi za sve jednako. tj ne vrijedi, ne samos to se ovog tice, ali eto, uzmimo da to ocemo.
onda barem, ako je vec to tako, onda se iste sankcije trebaju primjenjivat i prema svim drugim, na isti nacin, tj u istom obimu, proporcijama.
ne vidim kako dokaza nema..il je utajio porez il nije. ako jest, to je hardkor kriminal. drzava se tu treba naplatit i to jos s kamatama i jos odmjerit adekvatnu dio kazne, onaj dio koji se odnosi kao primjer ili upozorenje drugima.

ali meni to jos uvijek nije dokaz da esdepe lose radi. a, eto upravo je ta vlada uvela reda da se to moze uopce otkrit.

to d aimamo transparentnost..odakle ti to? nemamo transparentnost. imamo danas nesto transparentnije nego prije, ali nemamo transparentnost.
tu ti imam, za razliku od tebe, ne jedan primjer, nego.. kolko god oces. toliko da tek sad tu onda imamo citav sustav.
stovise, nalaze se novi nacini da bude netransparentnije za ono sto se zeli da bude tako. :kokice:

..jel ti ima tu sto nejasno? :kokice:
Pero

Post 15 Oct 2015, 17:04

..a unda » wrote: pero, sta ja mogu od tebe ocekivat?, aj, sta? :D
pa ti ne znas ni sta ces sam od sebe ocekivat, osim sto si siguran da ces placat poreze. :D

a onda ako te nije briga sta druge drzave imaju, napravi zid do neba oko ove drzave, iskopaj jarak od iljadu kilometara dubine oko nje,,prekini sve veze s vanjskim svijetom i uzivaj.

drzava je skupa, a bit ce i sve skuplja. i to ti je tako, drugacije nece bit za jos dugo vremena.

nikave teikete nisam uvodio, kakve etikete? sta ti pricas? samo kazem da je taj porez ok i da ga treba uvest, d ase toga najjace uhvatio esdepe..hadeze je nesto prckao oko toga reda radi tek toliko da ga ne uvede, borit ce se jos svim silama da ga ne uvede, ali cim mu to bude odgovaralo, uvest ce ga.

esdepe zna da to nije bas nesto, ono, ludilo rjesenje, ali druge nema. ako nista drugo, tu se radi o odgovornom ponasanju. :kokice:
Da, plaćat ću poreze dokle god sam građanin ove države, Marijan Kunina mi nije uzor. Nego ja imam jedan kontraprijedlog temeljen na skoro 20 godina iskustva rada s javnom nabavom u Hrvata. Ona je oduvijek bila leglo korupcije i kriminala, to ti ja mogu posvjedočiti iz prve ruke, možda kad odem u mirovinu napišem knjigu o svojim iskustvima. Zakon smo mijenjali prosječno svake 2-3 godine i sad konačno imamo Zakon usklađen s europskim normama. Jel ti znaš što taj zakon omogućava? Sigurno ga nisi proučio, pa ću ti ja reći. :zubo: Državni naručitelj je u mogućnosti tehnički specificirati određenu vrstu opreme navodeći eksplicitno ime proizvođača i tip proizvoda uz obavezno "ili odgovarajuće". E vidiš, u tome "ili odgovarajuće" je keč. Npr. međuosovinski razmak nije istovjetan ili broj LED-ica nije istovjetan što je dovoljno za diskvalifikaciju opreme drugog proizvođača zato što, Bože moj, "nije odgovarajuće". Krajnji efekt je taj, što možeš provjeriti u Oglasniku javne nabave, nevjerojatno povećavanje broja natječaja u kojima je podnesena samo jedna ponuda - ona "odgovarajuća". I to nije sve. Naručitelj je dužan objaviti koliko on namjerava potrošiti za određen predmet nabave. To ga ne sprečava da dobije samo jednu ponudu koja je viša od procijenjenih sredstava za nabavu i to ugovori po višoj cijeni od planirane. Jel ti imaš pojma koji se tu novci vrte. :zubo: To nikog ne smeta, ni medije, ni vlast, ni opoziciju. Ono čuveno bojanje tunela je šala mala u usporedbi s onim što se svakodnevno, zakonski legalno dešava. :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 15 Oct 2015, 17:09

miky0 » wrote:Ljudi moji opet pricate pizdarije, da ne bude nesporazuma, nije Pero, on jedini logicno zakljucuje, al vi ostali a pogotovo unda, bucate u svih sesnest ;)

Jeli danas najveca porezna presija u povijesti ikada ove drzave? Je. Jeli danas nikad veca razlika u deficitu proracuna? Je. Onda jeli jednostavan zakljucak glasat za bilo koju drugu opciju osim za sdp, jer je ocito da sdp radi najvecu rupu u proracunu ikada.

I btw, moj unda, sdp nikakav red nije uvea u financije ove drzave. Jednini rezultat njihove vladavine je gasenje 60 000 obrta i gubitak 100 000 radnih mjesta. I da, rast uhljeba u drzavnim sluzbama :bicedobro:

Da sam na tvom mistu, i da zelim penzije, glasao bi za bilo koju drugu opciju osim za sdp.

Al kako uistinu zelim da ovu drzavu upropasti sdp, glasat cu upravo za sdp, da zoki bude prvi premijer u povijesti ove drzave koji potpisuje kapitulaciju, odnosno bankrot.

Od cega ces zivit, unda moj? I kontenjeri ce biti prazni ;)
opa, odjednom ti je stalo do toga kako cu ja zivit? :D ..ne pitas se za sebe? :D

kako esdepe nije uveo reda u financije kad je uveo. tj nije to jos gotovo, ima tu jos prostora da sve radi ko urica, nes moc vise lipe jedne zajebat, miki.. lipe jedne. :kokice:

ti obrti su se ugasili jer nisu vise mogli muljat. svrsio vam je kurbin pir, miki, jos malo i nema muljanja vise.. :D

i odluci se vise jednom.. jel ti oces ovu drzavu unistit ili neces. daj jednom vise ne ser i oposteni se.. :D
Zmaj021
Been thanked: 8 times

Post 15 Oct 2015, 17:11

to s porezom na imovinu ide lako.. :D

evo za ns

1kn je nešto ispod 16din
..a unda
Undaminator

Post 15 Oct 2015, 17:17

Pero » wrote: Da, plaćat ću poreze dokle god sam građanin ove države, Marijan Kunina mi nije uzor. Nego ja imam jedan kontraprijedlog temeljen na skoro 20 godina iskustva rada s javnom nabavom u Hrvata. Ona je oduvijek bila leglo korupcije i kriminala, to ti ja mogu posvjedočiti iz prve ruke, možda kad odem u mirovinu napišem knjigu o svojim iskustvima. Zakon smo mijenjali prosječno svake 2-3 godine i sad konačno imamo Zakon usklađen s europskim normama. Jel ti znaš što taj zakon omogućava? Sigurno ga nisi proučio, pa ću ti ja reći. :zubo: Državni naručitelj je u mogućnosti tehnički specificirati određenu vrstu opreme navodeći eksplicitno ime proizvođača i tip proizvoda uz obavezno "ili odgovarajuće". E vidiš, u tome "ili odgovarajuće" je keč. Npr. međuosovinski razmak nije istovjetan ili broj LED-ica nije istovjetan što je dovoljno za diskvalifikaciju opreme drugog proizvođača zato što, Bože moj, "nije odgovarajuće". Krajnji efekt je taj, što možeš provjeriti u Oglasniku javne nabave, nevjerojatno povećavanje broja natječaja u kojima je podnesena samo jedna ponuda - ona "odgovarajuća". I to nije sve. Naručitelj je dužan objaviti koliko on namjerava potrošiti za određen predmet nabave. To ga ne sprečava da dobije samo jednu ponudu koja je viša od procijenjenih sredstava za nabavu i to ugovori po višoj cijeni od planirane. Jel ti imaš pojma koji se tu novci vrte. :zubo: To nikog ne smeta, ni medije, ni vlast, ni opoziciju. Ono čuveno bojanje tunela je šala mala u usporedbi s onim što se svakodnevno, zakonski legalno dešava. :zubo:
pa dobro, sta sad opet oces s ovim rec? :D

jel tvoja firma onda dobila taj neki natjecaj ili nije? jeste li podmitili ili niste? :D

eto, placat ces poreze i to je super. kad i ako ne bude ove drzave, placat ces drugoj, a sta drugo mos.
mozda ces placat i svedskoj poreze. i to zajedno s porezom na imovinu.

eto, drzavni narucitelj ima mogucnosti izbora i specifikacije i ko zna koji su tu sve interesi. tj mozda ta drzava u tom trenutku preferira jednog dobavljaca, a da nitko nije kune jedne mita stavio u dzep.
mozda je u nekom drzavnom interesu nabave neka od nekih drugih, a ne od tvoje firme. sve je to legitimno.
ko zna koje su tu sve igre. :kokice:

mislim, kakve to sad veze ima s porezom na imovinu? :kokice:
..a unda
Undaminator

Post 15 Oct 2015, 17:21

Zmaj021 » wrote:to s porezom na imovinu ide lako.. :D

evo za ns

1kn je nešto ispod 16din
..eto vidis. cas posla. jedino, mislim da je standard ovdje nesto visi nego u srbiji, a ima i jos tu par specificnosti tako da bi taj porez na imovinu u hrvatskoj proporcionalno trebao bit veci. :D
Pero

Post 15 Oct 2015, 18:04

..a unda » wrote: mislim, kakve to sad veze ima s porezom na imovinu? :kokice:
Ima unda i te kakve. Da mi nismo u prošlosti debelo preplatili HEP-ove trafostanice, HŽ-ove pruge, HAC-ove autoceste, opremu za vojsku i policiju npr. vjerojatno bi ova država imala manje vanjskog duga, pa ne bi trebala povećavati PDV, oporezivati štednju ili uvoditi nove poreze. A obrazac ponašanja u zadnjih 20 godina nije se nimalo promijenio, samo se prilagođavao trenutnom Zakonu, bez obzira tko bio na vlasti. Zagovaraš nedefinirani porez o kojem znaš jedino da ga zovu porezom na imovinu, a usput te ne smeta kako se troše proračunska sredstva niti kako nabavljaju državne firme.
Pero

Post 15 Oct 2015, 18:32

Zmaj021 » wrote:to s porezom na imovinu ide lako.. :D

evo za ns

1kn je nešto ispod 16din
Lijepo su to vaši birokrati smislili, podijelili grad u zone i lupili cijenu, ko za parkirna mjesta. Zbilja čas posla. Ako se bilo koja stranka na vlasti ovdje ugleda na to rješenje nikad više neće dobit moj glas na izborima. A porez ću naravno plaćati.
nodens

Post 15 Oct 2015, 18:48

Pero » wrote: Ima unda i te kakve. Da mi nismo u prošlosti debelo preplatili HEP-ove trafostanice, HŽ-ove pruge, HAC-ove autoceste, opremu za vojsku i policiju npr. vjerojatno bi ova država imala manje vanjskog duga, pa ne bi trebala povećavati PDV, oporezivati štednju ili uvoditi nove poreze. A obrazac ponašanja u zadnjih 20 godina nije se nimalo promijenio, samo se prilagođavao trenutnom Zakonu, bez obzira tko bio na vlasti. Zagovaraš nedefinirani porez o kojem znaš jedino da ga zovu porezom na imovinu, a usput te ne smeta kako se troše proračunska sredstva niti kako nabavljaju državne firme.
Njime upravlja ideologija, što nije zapravo neki problem ako istovremeno nije sklon nešto konkretno poduzimat u skladu s tom ideologijom. :zubo: (Nego mu je maksimum političkog djelovanja izlaženje na izbore)

Boj se onih koji su ideološki zaslijepljeni, ali istovremeno zainteresirani za intenzivni aktivizam i imaju velike ambicije u tom smjeru...
nodens

Post 15 Oct 2015, 18:55

Pero » wrote: Lijepo su to vaši birokrati smislili, podijelili grad u zone i lupili cijenu, ko za parkirna mjesta. Zbilja čas posla. Ako se bilo koja stranka na vlasti ovdje ugleda na to rješenje nikad više neće dobit moj glas na izborima. A porez ću naravno plaćati.
Ovo boldano se nadam da ne misliš baš to, doslovno samo to, nego da time izražavaš svoje uvjerenje o tome da bi takav potez i na hrpu drugih ljudi (čak i nominalno 'lijevih') djelovao isto kao i na tebe, zar ne? :cerek:
Pero

Post 15 Oct 2015, 19:07

nodens » wrote:
Ovo boldano se nadam da ne misliš baš to, doslovno samo to, nego da time izražavaš svoje uvjerenje o tome da bi takav potez i na hrpu drugih ljudi (čak i nominalno 'lijevih') djelovao isto kao i na tebe, zar ne? :cerek:
Ne znam kako bi to na ostale ljude djelovalo. Na mene djeluje kao na odnos pilića u inkubatoru. Neka vlast podijeli grad u zone, kako joj se sprdi, ko što Bandić raspoređuje zone za parkiranje. Možda si 20metara udaljen, al si u drugoj zoni - tvoj bed. Određuje se prosječna cijena kvadrata - nema veze jel to zgrada stara 100, 40 ili 10 godina, jel si u prizemlju il na četvrtom katu bez lifta, dal si na prometnici ili gledaš na park. Tko vas jebe glupi narode, vi ste tu da plaćate porez i budite sretni da vam nismo opalili još više. Vi ste tu zbog nas, vlasti, koju ste dužni financirati kako mi, vlast odredimo. Tko vas jebe, dajte samo glas svake 4 godine i u međuvremenu šutite. Eto. :zubo:
nodens

Post 15 Oct 2015, 19:27

Pero » wrote: Ne znam kako bi to na ostale ljude djelovalo. Na mene djeluje kao na odnos pilića u inkubatoru. Neka vlast podijeli grad u zone, kako joj se sprdi, ko što Bandić raspoređuje zone za parkiranje. Možda si 20metara udaljen, al si u drugoj zoni - tvoj bed. Određuje se prosječna cijena kvadrata - nema veze jel to zgrada stara 100, 40 ili 10 godina, jel si u prizemlju il na četvrtom katu bez lifta, dal si na prometnici ili gledaš na park. Tko vas jebe glupi narode, vi ste tu da plaćate porez i budite sretni da vam nismo opalili još više. Vi ste tu zbog nas, vlasti, koju ste dužni financirati kako mi, vlast odredimo. Tko vas jebe, dajte samo glas svake 4 godine i u međuvremenu šutite. Eto. :zubo:
Ma slažem se da je to iznimno blesav prijedlog :rofl: nego ono, kad kažeš 'neće više nikad dobit moj glas' pa znaš kako to zvuči? Skoro k'o ona bezobrazna pričica od Slavoja Žižeka, tj. njegovog imitatora: Klemen Slakonja: Cut the balls
Pero

Post 15 Oct 2015, 19:37

nodens » wrote:
Ma slažem se da je to iznimno blesav prijedlog :rofl: nego ono, kad kažeš 'neće više nikad dobit moj glas' pa znaš kako to zvuči? Skoro k'o ona bezobrazna pričica od Slavoja Žižeka, tj. njegovog imitatora: Klemen Slakonja: Cut the balls
Boli me neka stvar kako to zvuči. Sad jedva čekam undino obrazloženje kako je uvođenje poreza na imovinu u Srbiji, a kako je priloženo u Zmajevom mailu doprinijelo boljoj investicijskoj klimi i općenitom napretku te protoku novca, koliko znam BDP im je još uvijek debelo niži od našeg.
Pero

Post 15 Oct 2015, 19:59

..a unda » wrote: npr, bolje ce se stimulirat investicije i kad dodje kapitalist i bude pitao drzavu..ok, ja cu investirat, ali dajte mi dzaba ovo, dajte mi dzaba ono, dajte mi ceste, dajte mi vodu, dovedite mi struju, smanjite mi porez, e onda ce drzava rec..ok, nema problema, evo, mi cemo to financirat iz poreza na imovinu, kojeg ces baj d vej i ti placat. :D
Evo unda, sad imamo primjer od Zmaja iz Srbije. Sigurno imaš primjera kako je Srbija te novce iskoristila za nadolazeće kapitaliste. Sigurno i imaš obrazloženje zašto je srpski BDP unatoč tom dobrom porezu još uvijek niži od hrvatskog. I za kraj jedno pitanje, znaš li zašto je kapitalist USSteel napustio smederevsku željezaru, nisu mu dovoljno smanjili porez jer su prikupili premalo od poreza na imovinu? :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 15 Oct 2015, 21:20

Pero » wrote: Evo unda, sad imamo primjer od Zmaja iz Srbije. Sigurno imaš primjera kako je Srbija te novce iskoristila za nadolazeće kapitaliste. Sigurno i imaš obrazloženje zašto je srpski BDP unatoč tom dobrom porezu još uvijek niži od hrvatskog. I za kraj jedno pitanje, znaš li zašto je kapitalist USSteel napustio smederevsku željezaru, nisu mu dovoljno smanjili porez jer su prikupili premalo od poreza na imovinu? :zubo:
ti ne znas bas nesto apstraktnije razmisljat? :D
dok ti gledas detalj, projuri ti cjelina pored tebe. meni se cini da se ti previse druzis sa zenama.. :D
nemam pojma sta se dogadja u srbiji. narocito ne znam nista o ocito zanimljivoj temi smederevske zeljezare.. :D

i kakve to i veze s uvodjenjem poreza na imovinu u hrvatskoj, osim sto je u srbiji uveden, u hrvatskoj jos nije. i u svedskoj je uveden. i u francuskoj.. i u..gdje jos ono.. islandu, spanjolskoj, engleskoj, njemackoj.. cek lakse mi je navest gdje nema takvih poreza. :D

eto, ne znam sto je s grckom, tamo nesto kao ima, ali su brodovlasnici oslobodjeni..ne znam sad tocno kojih sve poreza. :zubo:

dakle, porez na imovinu valja uvest u hrvatskoj i toga se najozbiljnije uhvatio esdepe. u sljedecem mandatu esdepe ce ga sigurno uvest, sad je jedino pitanje kako ce to izgledat.
linicev onaj neki prijedlog, sta li je, koliko sam pratio, vece teziste ima na one koji manje imaju, tj vece opterecenje i tu treba dobro udarit, ako se nebude nista po tom pitanju mijenjalo.

ono sto me zanima sad u ovom predizbornom periodu jest to sto je to vazna stavka esdepeovog programa, jedan od vaznih elemenata kako misle svoj taj neki program provest jer porez na imovinu, po drugim iskustvima, iznosi par postotaka bedepa.. a o tom nacinu financiranja ostvarenja svog tog programa, esdepe za sad suti.

s druge strane, ni hadeze ga za sad ne istice kao vazno predizborno pitanje, jos od sanaderove vlade se nesto tamo raduckalo oko toga, ali avaj, tesko je bilo nac neki model kojeg bi oni prekopirali, a da ne udre po svemu onom cega su se na najveselije nacine docepali.
tako da i oni sute, ne zele potezat vraga za rep jer ako do toga dodje, da oni o tome odlucuju, najvjerojatnije ce to biti potpuna zastita neoliberalnih principa u nacionalnom smislu, dakle, porez na imovinu, to su drugi.

koliko je kampanja predizborna se zahuktala i jel uopce i pocela, ne znam, ali se,jasno, sada bavi marketingom za mase, a koeficijent inteligencije mase valjda znamo koliki je, a hrvatske mase je valjda i u minusu i izjednacava se furbarija, lukavstvo s inteligencijom.
meni bi bilo jako zanimljivo da sljedeci koji tjedan, netko i s jedne i sdruge i s trece i s cetvrte strane, razumljivim rijecima objasni.. ne hoce li ili nece li uvoditi porez na imovinu, jer ce to bit cista demagogija i prevara, nego kako ce on izgledat, sto ce sve i kako obuhvatit, hoce li to biti dva mozda porezna pravca ili ce biti objedinjen nekako, hoce li tu bit neke faze, razredi, progresije, itd, itd.. :kokice:

naravno, osim nekoliko stranki, sve ostale stranke i strancice niti imaju pojma o cemu bi se tu radilo, ni fiskalno, ni nekonomski, ni politicki, a kamo li da bi opce imali neke snage i znanja i uvest taj porez, a i ne uvest.

dakle, sve ostaje na tih par stranaka koje nekako razumiju o cemu se radi i bitn ce grupirane oko esdepea i hadezea i meni tomizgleda kao sasvim dovoljno neko opravdanje, razlog zasto ce se ovi izbori voditi samo izmedju te dvije stranke, a svi ti enki treci putevi koji zele nesto usicarit, jedino su tu da eventulano prodaju svoju poziciju, a blage veze oni nemaju, niti zele imat o bilo cemu.

nadalje, takva polarizacija znaci i da ce jedna takva mjera kao sto je porez na imovinu, biti vrlo jako politicki obojana i taj porez, zakon, zavisno od koje strane se bude provodio, bit ce tako i interpretiran i usvojen i proveden i bit ce politicko oruzje kojim ce se promicati neke politike, stititi steceno na racun toga da se jos vise stekne, a da bi drugi ili vecina imali sto manje. :kokice:
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 15 Oct 2015, 21:51

..a unda » wrote: drzava je skupa, a bit ce i sve skuplja. i to ti je tako, drugacije nece bit za jos dugo vremena.
Hoce. Glasajuci za hdzsdp ;) koliki mamlaz moras bit da kudis skupu drzavu, podrzavajuci vlast novim nametima. Zlocest ili glup. Ili oboje?
miky0
ST Leader

Post 15 Oct 2015, 22:02

..a unda » wrote: opa, odjednom ti je stalo do toga kako cu ja zivit? :D ..ne pitas se za sebe? :D
Kad tebi nije stalo do tebi samoga, ima neko kome je stalo cak i do tebe :)
..a unda » wrote: kako esdepe nije uveo reda u financije kad je uveo. tj nije to jos gotovo, ima tu jos prostora da sve radi ko urica, nes moc vise lipe jedne zajebat, miki.. lipe jedne. :kokice:
Nije bit u zajebavanju kune moj unda kad u projekciju bdpa ulazi i siva ekonomija ;)
..a unda » wrote: ti obrti su se ugasili jer nisu vise mogli muljat. svrsio vam je kurbin pir, miki, jos malo i nema muljanja vise.. :D
Dakle, ocito ti nije jasno. Po tebi su obrti zatvorili jer nisu vise mogli muljat. A nisu zatvorili mozda jer bez muljanja nisu mogli opstat i prehranjivat novopridosle u zavod za zaposljavanje? Stvarno, jesi li zlocest ili glup? Ili oboje?
..a unda » wrote: i odluci se vise jednom.. jel ti oces ovu drzavu unistit ili neces. daj jednom vise ne ser i oposteni se.. :D
Kad vidim komentare s raznoraznih foruma, pa tako i s ovog, pozalim sto zelim ovoj drzavi najbolje.
..a unda
Undaminator

Post 15 Oct 2015, 22:08

miky0 » wrote:
Hoce. Glasajuci za hdzsdp ;) koliki mamlaz moras bit da kudis skupu drzavu, podrzavajuci vlast novim nametima. Zlocest ili glup. Ili oboje?
..zeka. zovi zamp. prijavi. :D
..a unda
Undaminator

Post 15 Oct 2015, 22:15

miky0 » wrote:
Kad tebi nije stalo do tebi samoga, ima neko kome je stalo cak i do tebe :)

pasi. :cheer: ..macke. :cheer:

jedino sto mi moze bit gore od najgoreg je da ti vodis brigu o meni. a kako vidim, takvi i vode brigu o svemu sto im prne za uvo.. :D
Nije bit u zajebavanju kune moj unda kad u projekciju bdpa ulazi i siva ekonomija ;)
je. tvoja. tj tvoja je crna ekonomija. :D

jel ti znas sta ti uopce pricas? i zasto? :D

Dakle, ocito ti nije jasno. Po tebi su obrti zatvorili jer nisu vise mogli muljat. A nisu zatvorili mozda jer bez muljanja nisu mogli opstat i prehranjivat novopridosle u zavod za zaposljavanje? Stvarno, jesi li zlocest ili glup? Ili oboje?
zeka, evo opet. ha preso il gusto.. :D

miki, jel ti sta mos sam smislit ili samo okolo kopiras? :D

nakon terorizma, jel ti to sad potices i kriminal? :kokice:

Kad vidim komentare s raznoraznih foruma, pa tako i s ovog, pozalim sto zelim ovoj drzavi najbolje.
dakle, sta sad.. jel oces da propadne il neces? os je rusit il neces? gukni vise. oces li se odlucit il ces tako nastavit i poludit? :zvrko: :D

rekao sam ti vec..mikiji su stvorili ovu drzavu, vecinski su dio drustva i mikiji ce je i unistit. ok, lako za drzavu, ali drustvu oni oce doc glave, drustvu.. :D
Pero

Post 16 Oct 2015, 07:51

..a unda » wrote: ti ne znas bas nesto apstraktnije razmisljat? :D
dok ti gledas detalj, projuri ti cjelina pored tebe. meni se cini da se ti previse druzis sa zenama.. :D
nemam pojma sta se dogadja u srbiji. narocito ne znam nista o ocito zanimljivoj temi smederevske zeljezare.. :D
Nema ništa lošeg od ženskog društva. :zubo: A dok ja gledam drvo, ti gledaš šumu. Kad tvoje teoretske argumente pokušam povezati sa stvarnom situacijom, onda ja ne znam apstraktno razmišljati. :D Nemaš pojma što se događa u Srbiji, ne znaš ništa o USSteelu, al oni imaju porez koji je tebi principijelno mio i rasprava je isti čas završena - vidiš kako je to jednostavno. :zubo: I komunizam je sigurno za tebe u apstraktnom pogledu dobra ideologija. To što u realnom životu nije uspio i što je npr. u Kambodži, Kini, SSSR-u, a bogme malo i kod nas sve zajedno pobio na desetke milijuna ljudi, to je manja devijacija koju ne treba uzeti za ozbiljno. :D
..a unda » wrote: i kakve to i veze s uvodjenjem poreza na imovinu u hrvatskoj, osim sto je u srbiji uveden, u hrvatskoj jos nije. i u svedskoj je uveden. i u francuskoj.. i u..gdje jos ono.. islandu, spanjolskoj, engleskoj, njemackoj.. cek lakse mi je navest gdje nema takvih poreza. :D

eto, ne znam sto je s grckom, tamo nesto kao ima, ali su brodovlasnici oslobodjeni..ne znam sad tocno kojih sve poreza. :zubo:
Pa dobro, ako ti je lakše navest gdje nema takvih poreza, navedi. Sav sam uho. Zasad imamo argumentirane dokaze od Zmaja koji su meni prestrašni u mom realnom gledanju, u tvom apstraktnom su skoz prihvatljivi i to nije prvi put da se u nečemu ne slažemo. :zubo:
..a unda » wrote: dakle, porez na imovinu valja uvest u hrvatskoj i toga se najozbiljnije uhvatio esdepe. u sljedecem mandatu esdepe ce ga sigurno uvest, sad je jedino pitanje kako ce to izgledat.
linicev onaj neki prijedlog, sta li je, koliko sam pratio, vece teziste ima na one koji manje imaju, tj vece opterecenje i tu treba dobro udarit, ako se nebude nista po tom pitanju mijenjalo.
Samo nek se ozbiljno uhvate, neka prvo osvoje drugi mandat, u što iskreno sumnjam, a ako ga budu uvodili ugledajući se na Srbiju ja ću se svim silama truditi da nikad više ne dođu na vlast. :zubo:
..a unda » wrote: ono sto me zanima sad u ovom predizbornom periodu jest to sto je to vazna stavka esdepeovog programa, jedan od vaznih elemenata kako misle svoj taj neki program provest jer porez na imovinu, po drugim iskustvima, iznosi par postotaka bedepa.. a o tom nacinu financiranja ostvarenja svog tog programa, esdepe za sad suti.

s druge strane, ni hadeze ga za sad ne istice kao vazno predizborno pitanje, jos od sanaderove vlade se nesto tamo raduckalo oko toga, ali avaj, tesko je bilo nac neki model kojeg bi oni prekopirali, a da ne udre po svemu onom cega su se na najveselije nacine docepali.
tako da i oni sute, ne zele potezat vraga za rep jer ako do toga dodje, da oni o tome odlucuju, najvjerojatnije ce to biti potpuna zastita neoliberalnih principa u nacionalnom smislu, dakle, porez na imovinu, to su drugi.

koliko je kampanja predizborna se zahuktala i jel uopce i pocela, ne znam, ali se,jasno, sada bavi marketingom za mase, a koeficijent inteligencije mase valjda znamo koliki je, a hrvatske mase je valjda i u minusu i izjednacava se furbarija, lukavstvo s inteligencijom.
meni bi bilo jako zanimljivo da sljedeci koji tjedan, netko i s jedne i sdruge i s trece i s cetvrte strane, razumljivim rijecima objasni.. ne hoce li ili nece li uvoditi porez na imovinu, jer ce to bit cista demagogija i prevara, nego kako ce on izgledat, sto ce sve i kako obuhvatit, hoce li to biti dva mozda porezna pravca ili ce biti objedinjen nekako, hoce li tu bit neke faze, razredi, progresije, itd, itd.. :kokice:

naravno, osim nekoliko stranki, sve ostale stranke i strancice niti imaju pojma o cemu bi se tu radilo, ni fiskalno, ni nekonomski, ni politicki, a kamo li da bi opce imali neke snage i znanja i uvest taj porez, a i ne uvest.

dakle, sve ostaje na tih par stranaka koje nekako razumiju o cemu se radi i bitn ce grupirane oko esdepea i hadezea i meni tomizgleda kao sasvim dovoljno neko opravdanje, razlog zasto ce se ovi izbori voditi samo izmedju te dvije stranke, a svi ti enki treci putevi koji zele nesto usicarit, jedino su tu da eventulano prodaju svoju poziciju, a blage veze oni nemaju, niti zele imat o bilo cemu.

nadalje, takva polarizacija znaci i da ce jedna takva mjera kao sto je porez na imovinu, biti vrlo jako politicki obojana i taj porez, zakon, zavisno od koje strane se bude provodio, bit ce tako i interpretiran i usvojen i proveden i bit ce politicko oruzje kojim ce se promicati neke politike, stititi steceno na racun toga da se jos vise stekne, a da bi drugi ili vecina imali sto manje. :kokice:
Ovo sve što si napisao je preapstraktno za mene da bih to uopće mogao komentirati
miky0
ST Leader

Post 16 Oct 2015, 08:42

..a unda » wrote: pasi. :cheer: ..macke. :cheer:

jedino sto mi moze bit gore od najgoreg je da ti vodis brigu o meni. a kako vidim, takvi i vode brigu o svemu sto im prne za uvo.. :D
Pa jasno, to ti i govorim. Po mome, niti bi imao penziju, a jos bi hodao po blatu i govnima.
..a unda » wrote: je. tvoja. tj tvoja je crna ekonomija. :D

jel ti znas sta ti uopce pricas? i zasto? :D
Znam sta pricam, i znam zasto pricam. Vidim da ti ne znas sta pricas, pa ti je potrebna edukacija. 30% bdp je ostvareno radom sive ekonomije, ili kako ti tvrdis crnom ekonomijom. Ugasi sivu ekonomiju, i drzavu si odveo u bankrot. Al ti to ne razumis. Zato i zagovaras uvodjenje porez na imovinu. Jer blage veze nemas o realnom sektoru i kako funkcionira ekonomija.
..a unda » wrote: zeka, evo opet. ha preso il gusto.. :D

miki, jel ti sta mos sam smislit ili samo okolo kopiras? :D
Priznajem da mi se svidja ta zekina parola :)
..a unda » wrote: nakon terorizma, jel ti to sad potices i kriminal? :kokice:
Drzava koja je ovisna o kriminalu putem rada na crno, ne poticati to je veleizdajnicki cin. Ranije sam rekao da bi to znacio bankrot. Smatram da je ovom drzavom vladalo pun kurac idiota koji se ni kurca u ekonomiju nisu razumili, od tudjmana i tebe i preko svih vasih hdzsdpeovskih isprdaka. Dosta je bilo.
..a unda » wrote: rekao sam ti vec..mikiji su stvorili ovu drzavu, vecinski su dio drustva i mikiji ce je i unistit. ok, lako za drzavu, ali drustvu oni oce doc glave, drustvu.. :D
Nisu mikiji stborili ovi drzavu. Unde su je stvorili. Da je po meni, ova drzava bi vladala svitom, a ona drzava koja ne bi kupovala nase proizvode ne bi vise postojala.

PS...bas je lipo kad si u banani, mozes pisat svasta :)
..a unda
Undaminator

Post 16 Oct 2015, 11:31

Pero » wrote: Nema ništa lošeg od ženskog društva. :zubo: A dok ja gledam drvo, ti gledaš šumu. Kad tvoje teoretske argumente pokušam povezati sa stvarnom situacijom, onda ja ne znam apstraktno razmišljati. :D Nemaš pojma što se događa u Srbiji, ne znaš ništa o USSteelu, al oni imaju porez koji je tebi principijelno mio i rasprava je isti čas završena - vidiš kako je to jednostavno. :zubo: I komunizam je sigurno za tebe u apstraktnom pogledu dobra ideologija. To što u realnom životu nije uspio i što je npr. u Kambodži, Kini, SSSR-u, a bogme malo i kod nas sve zajedno pobio na desetke milijuna ljudi, to je manja devijacija koju ne treba uzeti za ozbiljno. :D
nema nista lose, ali rekao sam da se previse druzis, ne da se premalo druzis. :D

pa eto, nacelno, srbija barem pokusava bit svedska, a ti se usporedjujes sa srbijom, umjesto da i ti pokusas bit svedska. a htio bi jelda? al neces, jelda? :D

pa komunizam u apstraktnom pogledu jest dobra ideologija. tj nije ni dobra ni losa, nuzno ce se ici tu negdje prema tome,
ali, komunizam sam po sebi jest apstraktan, u nikakvoj praksi ga ne poznajemo, samo po teoriji, a teorije ce se jos mijenjat, komunizam nije nikakva dogma, stvarat od toga religiju je potpuno pogresno.. pogresan put, jel.

tako da komunizam nikoga nije pobio, nije imao kad. za razliku od npr krscanstva, kapitalizma i njegove evolucije i prakticne manifestacije u kolonijalizam, rasizam, fasizam, nacizam. :kokice:

..a unda » wrote: Pa dobro, ako ti je lakše navest gdje nema takvih poreza, navedi. Sav sam uho. Zasad imamo argumentirane dokaze od Zmaja koji su meni prestrašni u mom realnom gledanju, u tvom apstraktnom su skoz prihvatljivi i to nije prvi put da se u nečemu ne slažemo. :zubo:
..pa evo, mislim da tog poreza nema u rusiji. :D ..i albaniji.. :D

meni to od zmaja samo govori da to nije neki nezamislivi problem uvest, ali ti ces uvijek nac neki problem.
srecom, to nece imat nekog znacaja, porez ce bit uveden i ti ces ga uredno placat kao gradjanin ove zemlje. pa da. :D
porezi ko porezi, jednom kad se donesu, malo se to vremenom jos brusi, dotjeruje, prilagodjava..
uostalom imas sabor, demokraciju i kad taj porez bude jednom uveden, onda poslije predlozis neke izmjene u tom porezu, pa se onda to koregira, prepravlja.. :D

Samo nek se ozbiljno uhvate, neka prvo osvoje drugi mandat, u što iskreno sumnjam, a ako ga budu uvodili ugledajući se na Srbiju ja ću se svim silama truditi da nikad više ne dođu na vlast. :zubo:
nesto ne sumnjam niti sumnjam. tj ovo sam malo cudno rekao. amo opet.. nit sumnjam nit ne sumnjam. ne vidim zasto ne bi osvojili i drugi mandat. ok, jasno, govorimo o nekom racionalnom modelu, a to nama i nije bas nesto svojstveno kao sto smo imali priliku vidjet kod testa inteligencije prilikom izbora the kolinde.

i opet ti.. srbija. paris karamarko.. samo dve reci umete da kaze.. srbija, srbija. pa sta bi hrvatska da nema srbije, sta? bil postojala uopce?
slobodno se ti ugledaj na svedski porez na imovinu, ne branim ti ja. :D

Ovo sve što si napisao je preapstraktno za mene da bih to uopće mogao komentirati
..e, eto, vidis.. :kokice:

:D
  • Information