Pero » wrote:
Bogati, ja ću financirat sa svojim porezom smanjenje poreza liku koji može kupit sve što imam dok ne trepne. Ko Superhik.

..a sta si do sad radio? mislim, ti mislis da to nisi radio?
jesi, jesi, i to jos gore, nije se znalo ko pije, ko placa i di ta lova ide. a davalo se svega i svacega za dzabe..tj jos se i placalo. pogledaj malo..od banaka do komunikacija. o tvornicama i firmama da i ne govorimo.
tako ti to ide s investicijama. investicije zele red. zele znat ko je vlasnik cega, zele znat sta kupuju, koliki su troskovi, jel im se isplati investirat, kolki ce im bit profit i tako.
do sad se nista to nije znalo, sve nesto odokativno, moze ovako, moze onako.. mnogo nesigurna atmosfera za investitore, mnoogo.
ne znam sta bi ti htio..i jare i pare? e, nema vise toga. gotovo. ende.
Pa kad je to tebi tako jasno i dobro, zašto to niti jedna vlada nije uvela do sada?

pa kako ce uvest? aj ti meni reci..kako, aj?
najprije se nije znalo ko je uopce vlasnik cega, kako i zasto. necemo valjda opet o ukidanju drustvenog vlasnistva i pretvorbama i privatizacijama.

nije se znalo sto ta drzava uopce ima, cega, kako, koliko, kuda, cime raspolaze, cime uopce ljudi raspolazu.. ono ides vidjet tmao nekog vlaja, on sirota jadan.. a imovine po javnim biljeznicima i advokatima kao u bajci. puste vile, hektari, brodovi, sumetine, apartmani, racuni uvdje, racuni po stranim bankama, kamata ko lisca u jesen.. ne znas odakle vise to dolazi.
plus jos zena, bivsa zena, buduca zena, dica iz prvog braka. unuci, didovi..sve je to zakonski fino raspodijeljeno tako da ustvari niko od njih nema nista kad ides malo bolje pogledat. dodje i porezna i jos im se sazali i izvadi iz djepa sto kuna...na, evo, za kruv.
eto, najprije je trebalo malo sve to predpripreme napravit, vidjet uopce ko sve sta ima i tek onda mos dalje radit nesto.
i jasno, ko smije taknut u to kad je taj sustav sam sebi to omogucio i intavulao se dzabe na sve. tj onaj ko se tu snasao, jel.
i sad, kako ces, sta ces.. hadeze nije, kazem, lud da ide uvodit porez na ono za sto se borio i sto je ostvario.
i eto, sve je nekako sazrelo za taj porez, ali nije se bas tako lako mogao uvest. nekako sam uvjeren da se linic nije toga hvatao, jos bi bio gdje je bio.
ne, ne mislim naravno da je to tako jednostavno i rec da je dio esdepea bio za taj porez, dio protiv.
a da ne govorimo kolko bi crkva placala tog poreza. sta ti mislis, d aje crkva vistala kao da je kolju zbog gradjanskog odgoja i braka?
pogeldaj malo kako je u tri razmjene loptica reagirala kad se pocelo prisat nesto ozbiljnije o tom porezu. sta je ono rekla..ako vi to, onda mi ono..?
i onda, sta ces, nema druge nego to u drugom mandatu fino pokrenut, a u predizborje ne bas tolko to spominjat, isticat,zna skakvi su ljudi, odmah pocnu kukat, te porezi ovi te porezi oni, sta cu je s kucom na ciovu i one dvi praske u vrtlu, sta cu ja sa stanom di zivim, ocu li na ulicu, kako cu aj vracat kredite..i tako, jelda, znamo te price..
ali, kapitalizam svima, ne samo njima. nema zarobljenih..