Ukljucit se u rat ili ne?

Koljite se i gložite!
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 14 Aug 2015, 19:55

..a unda » wrote:...
Ko ce ono sve kvotat :facepalm:

Mislija sam svasta odgovorit, ali nemam zivaca :gaah:

Uglavnom zasto sam ljut, ljut sam jer je stradao nevin covjek bas zato jer je nevin. I takvim vjerskim idiotima treba zatrat sjeme tako da ih raznese Abomba ili krokodil...ko oce,eto...

miky0
ST Leader

Post 14 Aug 2015, 19:57

Eks » wrote:Miki, upeklo je doli, a? :zubo:
Upeklo sa svih strana, ko da fen puse u me :facepalm:
Nenia Salonitana

Post 14 Aug 2015, 23:13

miky0 » wrote:
Ko ce ono sve kvotat :facepalm:

Mislija sam svasta odgovorit, ali nemam zivaca :gaah:

Uglavnom zasto sam ljut, ljut sam jer je stradao nevin covjek bas zato jer je nevin. I takvim vjerskim idiotima treba zatrat sjeme tako da ih raznese Abomba ili krokodil...ko oce,eto...
tako nisam ni ja onaj dan undi. čovjek je godinama na forumu a još nije naučio lupit tu i tamo koji enter. :gaah:

ontopićno:

Image
Leteća
babin nakurnjak

Post 15 Aug 2015, 11:39

..a unda » wrote: ..eto. vezi konja gdje ti gazda kaze. :kokice:

kako ono ide.. kad te bog oce kaznit onda ti ispuni molitvu, sad smo dio slobodnog svijeta. slobode na kile.. tone.. na kontejnere. sta ne potrosis, mos se itat s njom, bacat je.. ni reciklirat je ne treba. :cheer:
Nemreš pobjeć od slobode. Zato ćemo i ratovat. Ja bih najradije da zaratimo s Francuzima. Ne zato što nisu htjeli platiti otkupninu nego zato što bismo ih razbili ko Grdović čaše.
Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!
haram
persona non grata

Post 15 Aug 2015, 13:07

Leteća » wrote:
Nemreš pobjeć od slobode. Zato ćemo i ratovat. Ja bih najradije da zaratimo s Francuzima. Ne zato što nisu htjeli platiti otkupninu nego zato što bismo ih razbili ko Grdović čaše.
Jel zbog groznog jezika, ha? :cerek:

Inače, Francuska je jedna od nekoliko svjetskih vojnih, ekonomskih i političkih supersila, a mi smo ostaci ostataka nekad slavnog hrvatskog kraljevstva. Kad bi djelovali izvan NATO-a, mogli bi razbiti samo vlastita koljena. Unutar NATO-a, možemo pružiti skromnu logistiku i ograničeni izvor kvalitetnih ljudskih potencijala. A što se tiče uključivanja u neki rat, samostalna odluka o tome nestala je u trenutku potpisivanja ugovora s NATO savezom, i postali smo legitimna meta u svim ratovima koje taj vodi.
what we've got here is failure to communicate
haram
persona non grata

Post 15 Aug 2015, 13:26

miky0 » wrote:
Jedan miky bi ovako:

Nema sanse, nikakav rat s ISILom jer se nema ni najmanjeg razloga mijesati u svijetske probleme koje nismo ni zapoceli, a niti ih mozemo zavrsiti. Drugo, imamo bosnu u blizini, a ovisnost o turizmu je nekih 30-40% BDPa a mozda i veci. Tako riskirat jedinu gospodarsku granu moze jedino retardirana nacija.
:top:
Drugi miky bi ovako:

Objavljuje se rat ISILu jer je apsolutno neprihvatljivo da nasi neduzni civili ostaju nezasticeni. Ciljevi tog rata su u sklopu drugih NATO vojnika sudjelovat u borbama protiv, te organizirat posebne postrojbe kojima je zadatak po azijko-africkim pustinjama pobit i desetkovat cim vise sela i gradova ne birajuci mete, vec ko na ciljnik naleti. Moramo neprijatelju dokazat da jedino retardirana nacija ne zeli osvetit svog neduznog gradjanina.
Hajde Drugi miki ne budali, hrvatskoj državi se jebe živo što se stotine tisuća njenih robova (na čiji račun zapravo i postoji) svojim snagama jedva održava na životu - gdje će ić u neku skupu i politički riskantnu vojnu kampanju samo zbog jednog mravca negdje tamo-tamo daleko? Njeni apologeti u cijeloj toj priči mogu samo pokušavati nabadat neke pozitivne javnopolitičke bodove za sebe.

Šteta što ne postoji i Treći miki -inteligentan, human, empatičan i altruističan.
Nenia Salonitana

Post 15 Aug 2015, 13:43

Leteća » wrote:
s digićima. njih bi razbili ko beba zvečku. :o
haram
persona non grata

Post 15 Aug 2015, 13:48

Nenia Salonitana » wrote: s digićima. njih bi razbili ko beba zvečku. :o
Njihov jezik je malo ljepši, al ne bi ni njih razbili -nije ovo 1943. :D
Leteća
babin nakurnjak

Post 15 Aug 2015, 14:04

Ma nema to veze s jezikom. Njemački mi je, recimo, grozan. Ali s njima smo već ratovali. A sad smo opet u Rajhu. Al kad jednom popizdimo sve ćemo porazbijati, počevši s vlastitim lokalom. :zubo:
Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!
miky0
ST Leader

Post 15 Aug 2015, 15:39

haram » wrote: Šteta što ne postoji i Treći miki -inteligentan, human, empatičan i altruističan.
Aj ti ovo objasni.
haram
persona non grata

Post 15 Aug 2015, 16:24

miky0 » wrote:
Aj ti ovo objasni.
Mogao bih, tom trećem.
ostruznicagornja

Post 15 Aug 2015, 17:17

Ok da čujem haram :)
Nema sanse, nikakav rat s ISILom jer se nema ni najmanjeg razloga mijesati u svijetske probleme koje nismo ni zapoceli, a niti ih mozemo zavrsiti

Pa trebao bi čovjek da dijeli iste vrijednosti i da vjeruje u ispravnost ideja ljudi sa kojima treba da ide u rat, valjda bi to trebala da bude osnovna motivacija za tako nešto. Trebao bi čovjek da bude siguran ne samo da je ISIL zlo, nego i je li NATO i ti ljudi za čije interese postoji zaista to za šta bih trebao da se bori. Lično mi se ne čini da javnost na Zapadu a posebno njihova politika ima ciljeve sa kojima bih mogao da se identifikujem pa sad zajedno da idemo juhuuu u juriš na ISIL.

Postoji ovaj problem što sam prije pomenuo, ljudi koji su počeli rat u Iraku i koji mogu da ne trepnu kad kažu da je vrijedan milion ili dva ili koliko mrtvih za to što se postiglo tamo. A evo postigao se ISIL i potpuni haos u Iraku. I sad bih trebao da vjerujem da će još par miliona mrtvih biti vrijedni nove eskpedicije na Irak. Meni to baratanje sa životima tolikih ljudi i takav nedostatak respekta za ljudski život ne može da ne bude zastrašujući. Zbog ubistva jednog dječaka prije godinu dana u Fergusonu u Americi se trenutno vodi polemika naširoko a kada se priča o ratu u Iraku u kojem je ubijeno stotine hiljada djece onda se diskutuje o tome koliko će taj rat da ih košta u porezima, i koliko je taj rat bio od nacionalnog interesa i te stvari. Na zapadnim forumima se stolar, moler, kurac palac raspravljaju o tome bi li trebalo napasti Siriju, Ukrajinu ili koga i preračunavaju šta bi dobili ili izgubili time što bi to uradili. Ono, ujutro kad se probudi uz burek i jogurt, karta svijeta na sto i da vidimo sad.

Meni govori dosta to što su u Americi na doživotnu robiju osudili čovjeka koji je otkrio ubijanje iz zabave u Iraku, kao i to što im je prikrivanje toga bilo važno za nacionalnu bezbjednost, kao i to što ne postoji praktično nikakva podrška za čovjeka koji je u tome vidio problem. Sistematski su mučili ljude u Guantanamu, isto iz razloga državne bezbjednosti a pokušavaju da se dočepaju i Snoudena koji je otkrio 24 časovno prisluškivanje, opet iz razloga državne bezbjednosti, miliona običnih ljudi pa sve do generalnog sekretara UNa, koji se interesantno uopšte nije bunio zbog toga, vjerovatno zato što su snimili kako jebe svog dobermana ili tako nešto pa mu se nije isplatilo da postavlja pitanje oko toga.

A onda ne možeš a da o ovom njihovom ratovanju ne misliš u širem kontekstu. Naročito nakon što sam skoro gledao kako je Bil Gejts lijepo sračunao kako će najbolje da se smanji CO2 zagadjenje:

CO2 = P x S x E x C (Ljudi x Potrebe ljudi x Energija da se zadovolje te potrebe jednog čovjeka x CO2 po jedinici energije)

I veli, ako se budemo potrudili sa ovom novom vakcinom moći ćemo da smanjimo broj ljudi za deset do petnaest posto. To je ovo P u jednačini.

Hilari Klinton, koja će najvjerovatnije biti novi predsjednik SAD, ima iste ovakve ideje, i sigurno ima neku svoju jednačinu, ako to nije ista ova. Eugenika, Planned Parenthood, veli da se divi Margaret Sanger, koja je kroz Planned Parenthood u praksi sprovela ove ideje smanjivanja populacije koja je nepoželjna, prije svega crnaca ali i drugih koji su neodgovarajući. Pa abortus kad god oćeš, biznis sa organima abortiranih beba u ovom Planned Parenthoodu.

Uglavnom, meni se sve ovo prije čini kao razlog da ratuješ protiv nego za interese ljudi koji se bave ovakvim stvarima. Meni tu dosta stvari zvuči jezivo i osjećam se nelagodno kao Nikolaidis u prostoru bez Logosa. I osjećam se antropološki zastrašeno da se izrazim rječnikom ovog antropološkog pesimiste. Ili sam paranoičan, a paranoja i nacionalizam su neraskidivo povezani, pa sam otud paranoični nacionalista, što je otud pleonazam, jer ne možeš biti nacionalista a da nisi i paranoičan. Život je zaista komplikovan, a Nikolaidisova verzija života je pakleno komplikovana. Izvinjavam se na digresiji.
miky0
ST Leader

Post 15 Aug 2015, 19:07

haram » wrote:
Mogao bih, tom trećem.
Eto me stiga sam. Aj sad objasni :unda:
miky0
ST Leader

Post 29 Aug 2015, 20:17

Puna podrska ovako dobrocudnim ljudima

http://www.index.hr/vijesti/clanak/zaro ... 38947.aspx

Zarobljenog terorista živog spalio ,
sasjekao, pa poslao poruku ISIS -u :
" Ovo će biti vaša sudbina "

:top:
Pero

Post 29 Aug 2015, 21:52

Ti bi u antičkom Rimu bio redovit posjetitelj gladijatorskih borbi. :D Nije loše ovako iz fotelje navijati, ko Liga prvaka. :zubo:
miky0
ST Leader

Post 29 Aug 2015, 22:34

Pero » wrote:Ti bi u antičkom Rimu bio redovit posjetitelj gladijatorskih borbi. :D Nije loše ovako iz fotelje navijati, ko Liga prvaka. :zubo:
Pa u povelji olimpijskih igara pise da je vazno sudjelovat a ne nuzno i pobjedit ;)

edit:

neman pojma zasto sam to sad reka, niti znam sta bi to sad tribalo znacit :misli:

Nego, kako ti je bez ciova?
Pero

Post 29 Aug 2015, 22:45

miky0 » wrote: Nego, kako ti je bez ciova?
Čekam penziju da opet provedem cijelo ljeto na moru ko u srednjoj školi, a ona nikako da dođe. :crying:
miky0
ST Leader

Post 29 Aug 2015, 22:48

Pero » wrote: Čekam penziju da opet provedem cijelo ljeto na moru ko u srednjoj školi, a ona nikako da dođe. :crying:
Pa kliko ti fali do penzije :ne zna:
Pero

Post 29 Aug 2015, 23:00

miky0 » wrote:
Pa kliko ti fali do penzije :ne zna:
Previše. Trebao sam nać neko zanimanje s beneficiranim stažom. :D
MightyMe

Post 05 Sep 2015, 22:43

..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 05 Sep 2015, 22:58

:D

je, nek im bace dva kontejnera tih puskica i municije, pas vidit sta nece pucat iz njih. ono, prefarbat ce ih u zeleno ako vec bude tolka frka.. :D
  • Information