Ukljucit se u rat ili ne?

Koljite se i gložite!
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 13 Aug 2015, 08:05

Citam po forumima kako sve vise ljudi zagovara vojnu akciju u sklopu NATOa protiv ubojica pokojnog g.Salopeka, odnosno ISILa...

Smatrate li opravdanost takve akcije ili ne?

U slucaju potpore ratu -zasto da?
U slucaju ne potpore ratu -zasto ne?

karambol

Post 13 Aug 2015, 11:41

Rat nam je sudbinski određeno stanje tako da nije bitno što mislim o tome. Tu je non stop. Uđe i ode, smuca se naokolo pa se opet vrati. Ne može se maknuti od njega kao ni od HTV pristojbe. :raspa:
MmeTipfeler

Post 13 Aug 2015, 12:19

karambol » wrote:Rat nam je sudbinski određeno stanje tako da nije bitno što mislim o tome. Tu je non stop. Uđe i ode, smuca se naokolo pa se opet vrati. Ne može se maknuti od njega kao ni od HTV pristojbe. :raspa:
Ja ne plaćam TV pretplatu, a do ratova ionako dovode neki drugi elementi i faktori. Tomislav Salopek može biti samo povod, što je za moj pojam besramno političko iskorištavanje. :(
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 13 Aug 2015, 14:04

miky0 » wrote:Citam po forumima kako sve vise ljudi zagovara vojnu akciju u sklopu NATOa protiv ubojica pokojnog g.Salopeka, odnosno ISILa...

miki, linguzo podbiokovska, daj malo ukljuci mozdane zajedno sa templima i civericom pa barem pokusaj ti najprije odgovorit ono sto pitas druge.

u medjuvremenu, ja, evo, smatram da je vojna akcija protiv izila mizila opravdana ako se posalje mikija u taj rat.
ako miki ne ode u taj rat, vojna akcija je neopravdana. :kokice:
..a unda
Undaminator

Post 13 Aug 2015, 14:16

karambol » wrote:Rat nam je sudbinski određeno stanje tako da nije bitno što mislim o tome. Tu je non stop. Uđe i ode, smuca se naokolo pa se opet vrati. Ne može se maknuti od njega kao ni od HTV pristojbe. :raspa:
..znao sam. znaci, pizda onaj ko iz rata nije dovukao barem dva kalasa i zakopao ih zajedno sa kompletima i sandukom streljiva. kombiniranog.. obicni, pancir, fosforni.
i kojeg erlikona i boforsicica, onako da se nadje za po vrtu. :kokice:
Pero

Post 13 Aug 2015, 15:17

miky0 » wrote:Citam po forumima kako sve vise ljudi zagovara vojnu akciju u sklopu NATOa protiv ubojica pokojnog g.Salopeka, odnosno ISILa...

Evo, Turci se dogovorili s Amerima da iz Incirlika idu i zračni napadi s posadom. Malo i bombaju Kurde koji se bore protiv Islamske države. S kim bi se ti borio protiv koga i kako? Bacio atomsku bombu na Kairo i citirao Arnauda Amauryja - Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius? :raspa:
miky0
ST Leader

Post 13 Aug 2015, 16:16

..a unda » wrote:miki, linguzo podbiokovska, daj malo ukljuci mozdane zajedno sa templima i civericom pa barem pokusaj ti najprije odgovorit ono sto pitas druge.
Jedan miky bi ovako:

Nema sanse, nikakav rat s ISILom jer se nema ni najmanjeg razloga mijesati u svijetske probleme koje nismo ni zapoceli, a niti ih mozemo zavrsiti. Drugo, imamo bosnu u blizini, a ovisnost o turizmu je nekih 30-40% BDPa a mozda i veci. Tako riskirat jedinu gospodarsku granu moze jedino retardirana nacija.

Drugi miky bi ovako:

Objavljuje se rat ISILu jer je apsolutno neprihvatljivo da nasi neduzni civili ostaju nezasticeni. Ciljevi tog rata su u sklopu drugih NATO vojnika sudjelovat u borbama protiv, te organizirat posebne postrojbe kojima je zadatak po azijko-africkim pustinjama pobit i desetkovat cim vise sela i gradova ne birajuci mete, vec ko na ciljnik naleti. Moramo neprijatelju dokazat da jedino retardirana nacija ne zeli osvetit svog neduznog gradjanina.
miky0
ST Leader

Post 13 Aug 2015, 16:19

MmeTipfeler » wrote: Ja ne plaćam TV pretplatu, a do ratova ionako dovode neki drugi elementi i faktori. Tomislav Salopek može biti samo povod, što je za moj pojam besramno političko iskorištavanje. :(
Jeli bi mogla malo ovo objasniti :ne zna:
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 13 Aug 2015, 17:29

"Njegovi ubojice obratili su se nama, i uputili nas na to da uspostavimo vrlo osoban odnos prema arapskom svijetu, prema muslimanima, islamu i poslaniku Bozjem Muhamedu, prema dzamijama u Folnegovicevom naselju i na Hostovom bregu u Rijeci, za koju se govori da je medju najljepsima u Europi, prema muslimanima Gunje - jedinom autohtonom muslimanskom zajednicom u danasnjim granicama EU - prema susjedima iz nebodera koji slave Bajram, kao i onima koji ga ne slave ali nose muslimanska imena i prezimena, njegovi ubojice obratili su se nama da uspostavimo najosobniji moguci odnos prema islamu u nama, i islamu oko nas, prema cjelokupnom muslimanskom ummetu na kugli zemaljskoj i u Svemiru, ako i medju malim zelenima ima muslimana.

Njihova ponuda je zamamna, jer podilazi divljoj i elementarnoj ljudskoj naravi: MRZNJOM da odgovorimo na MRZNJU.

Pa kao sto ni oni nisu imali nista protiv Tomislava Salopeka, nisu ga ni poznavali i ubili su ga samo zato sto je slican svima nama, tako sad i nama nude isto, da mrzeci njih zamrzimo i sve one, i sve ono, sto oni u najsirem smislu rijeci predstavljaju.

To je njihov cilj i do sad su ga, uglavnom, ostvarivali..."

M. J. u Jutarnjem
'if you fall, i'll be there' (floor)
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 13 Aug 2015, 17:39

"Ali kako god bilo, Tomislavu Salopeku smo od ovog casa nesto duzni. Duzni smo da njegovoj smrti damo svoj smisao. Ako one dvije dzamije od danas dozivimo vise svojima, ako o islamu naucimo vise nego sto smo znali, ako nam Arapi budu blizi nego sto su nam jucer bili, ako prihvatimo da Europa moze biti upravo onoliko krscanska koliko je muslimanska i sekularna, ako svog susjeda muslimana danas pozdravimo s vise srdacnosti nego jucer - da nikad ne pomisli kako ga gledamo ocima ubojica - tada zivot Tomislava Salopeka vise nece vrijediti samo 100€.
I tada ce njegova smrt postati zrtva za sve nas.

Je li to moguce ili je ovo sve djecja sanja i utopija?

Postoje trenuci kada covjek mora vjerovati da je moguce, jer je u suprotnom ovaj svijet za nas izgubljen..."
'if you fall, i'll be there' (floor)
..a unda
Undaminator

Post 13 Aug 2015, 18:15

miky0 » wrote:
Jedan miky bi ovako:

Nema sanse, nikakav rat s ISILom jer se nema ni najmanjeg razloga mijesati u svijetske probleme koje nismo ni zapoceli, a niti ih mozemo zavrsiti. Drugo, imamo bosnu u blizini, a ovisnost o turizmu je nekih 30-40% BDPa a mozda i veci. Tako riskirat jedinu gospodarsku granu moze jedino retardirana nacija.

Drugi miky bi ovako:

Objavljuje se rat ISILu jer je apsolutno neprihvatljivo da nasi neduzni civili ostaju nezasticeni. Ciljevi tog rata su u sklopu drugih NATO vojnika sudjelovat u borbama protiv, te organizirat posebne postrojbe kojima je zadatak po azijko-africkim pustinjama pobit i desetkovat cim vise sela i gradova ne birajuci mete, vec ko na ciljnik naleti. Moramo neprijatelju dokazat da jedino retardirana nacija ne zeli osvetit svog neduznog gradjanina.
..samo su dva mikija? ja mislio da ih je vise. :kokice:

:D

po ovom sto ja vidim, sinteza dvaju mikija je obicna histerija. :D
ali sve to sto ne znas sto bi prije napravio, ti bi da napravi neko drugi. kad se odlucis sto ces, morat ces to sam napravit, nema ti druge. pusku u ruke i amo moja.. :D

ali evo, prvi miki misli da su to svjetski problemi, ali ga je pocela bit frka tek kad je nesto bliskije dozivio neku ugrozenost kroz nacionalnu identifikaciju.
mislim, tesko je sad o ovom govorit dok je individualna sudbina jednog covjeka, koji je eto, naglo postao od strasne i nevjerojatne i ne znam kakve vec sumanute osobne sudbine i neka nacionalna ili drustvena gravitacijska tocka kojom se identificiramo.
dakle, to se moglo desiti bilo kome u egiptu (ili negdje drugdje), ali eto, desilo se njemu i nekako sam uvjeren greskom nekog bezumlja (ako pristanemo na to da se danas slucajnosti tog tipa dogadjaju, ali necu sad o tome), jer.. ako ima ikakvog sistema u tom ludilu, dakle, ako se radi o tom teroru, poruci terorom, jednostavno su ovi dzihadisti zabucali i ne zele priznat da su zabucali.
kako vidim, jedino sto su uspjeli to je da su malo jos ucvrstili hrvatski nacionalizam i razvoj ludila tog tipa korporativno fasistickog i ako im je to bila namjera, onda su puno ludji nego sto sam pretpostavljao.

mislim, simbolicki krenut na jednu naciju.. kako si ono rekao, retardiranu.. to mogu samo retardirani.
a retardirana nacija je svakako ona, ako je vjerovat tvojim procjenama, a mislim da nisu bas daleko od istine, kojima je turizam jedina gospodarska grana.
mislim, to je po definiciji onda idiotska nacija.
i sad, ne znam kakve to ima veze sto je bosna blizu, ali jedini razuman cin, civilizacijski cin bi bio, ako nam turizam jest jedina gospodarska grana, ukinut nekako takav turizam.
vise stete ima drustvo od te gospodarske grane, nego trenutno od petnajst isilova.
stoga, ako ej mene pitat, ne treba trazit neprijatelje negdje daleko ili dalje, moji neprijatelji, tj oni koji zaista rade protiv mene ik nanose mi stetu, to su ti, takvi, poput tebe, koji kurca tebe osim svoja dva apartmana ne vide, a i boli ih kua za sve ostalo, nek se bace vise negdje te atomske bombe samo nek taj svjetsko problem ostane tamo negdje po svijetu, a ne da se vrzma oko naseg turizma i nasih apartmana. :D
mislim, lako cu ja za tamo neku dzihadiju, za njih lijeka imam, ali za vas takve ovdje.. sta, kako, di? vi ste pokora, vi.. jebovas turizam ovakav da vas jebo. :D

za drugog mikija.. a koji su to nasi neduzni civili? kad su se to pojavili? danas? jucer? jel ih prije bilo? a di to?

sela su sela, gradovi su gradovi, nisu to pustinje. kako to mislis, pobit sto vise i potaracat? sto vise.. koga? civila, sta?
i sto ce se time postic? na koliko drugo vremena? nije te briga, samo neka ne propadne sljedeca sezona?
uostalom, bi li to bilo kontraproduktivno? evo, izgleda da su se ti isilovci etablirali nekako u egiptu, imamo frke po tunisima i tim magrebima, pa to bi nama, tj tebi, trebalo odgovrat jer ce vrli turisti izbjegavat te zemlje i vece su sanse, realne su sanse da umjesto tamo, dodju vrsit svoj turisticki teror ovdje, a mi cemo se, neretardirani kakvi vec jesmo, tome smijat ko cigo bijelom kruhu, kako se to nekad, u nekorektnim politickim vremenima govorilo, a danas su ludilo korektna politicka vremena.
i ti bi se onda isao osvecivat? ma kako? kome, koga?
i objavio bi jos i rat? i mislio da bi onda na miru mogao trkeljat ovdje jer bi rat bio negdje drugdje?

dakle, ti ustvari navijas za turizmove i veleizdajnicki hadezeesdepe, nato ti je pri srcu i ajd, dobro, vidim, to sto ti kazes da je hadeze i esdepe isto, to ti flocajes, tj i sad opet priznajes da ti je hadeze ipak blizi srcu, jelda, jelda? ..nisu dakle bas jednaci, jelda? mislim, nije bas hadeze to sto bi ti htio, hadeze to sve radi nekako stidljivo, pod kocnicom, ali cvrsta ruka je ipak cvrsta ruka, mislim, cvrsta desnica i tako to, zna se, jelda, a? ;) :kokice:

MmeTipfeler

Post 13 Aug 2015, 19:27

miky0 » wrote:
Jeli bi mogla malo ovo objasniti :ne zna:
Kao što reče fra Vilim, nema svetih ratova. Ratovi se uvijek prividno vode u ime ideala i viših ciljeva, a iza toga uvijek leži novac i/ili moć. Ako netko zaključi da je rat protiv ISIL-a ekonomski ili kako drukčije isplativ, onda će se taj rat i voditi. Ako ne, onda će sve ostati na vici i krici.

Mlad čovjek okrutno je i krvnički ubijen, smaknut. To je tragedija za njegovu obitelj, prijatelje i poznanike. Osobna, privatna tragedija. Poštovati tu tragediju najmanje je što se može učiniti. To što će ga pretvoriti u simbol i mahati njihovim imenom, neće ga vratiti među žive.

Uostalom, i Marija bi najvjerojatnije više bila voljela da Isusa ne smaknu nego da postane simbol kršćanstva.

Meni je fantastično kako u ovakvim tragičnim situacijama uvijek odnekuda ispužu sitne dušice nadajući se da će ih obasjati makar tračak svjetla nečije žrtve, smrti, tragedije. Daj se samo sjeti Lastana: tko god je od modova mogao zalijepio bi mu karton, među sobom su govorili da izaziva strku i nemir na Fhr-u, a kad je umro, najednom su ga pretvorili u sveca.

Meni je to bljak!
karambol

Post 13 Aug 2015, 19:33

..a unda » wrote: ..znao sam. znaci, pizda onaj ko iz rata nije dovukao barem dva kalasa i zakopao ih zajedno sa kompletima i sandukom streljiva. kombiniranog.. obicni, pancir, fosforni.
i kojeg erlikona i boforsicica, onako da se nadje za po vrtu. :kokice:
Ma jok buraz. Ne skupljam gvožđuriju i drvene kištre. Ja ti to sve obavljam hladnim oružjem, onim što mi je pri ruci i rukama.
:zubo:
miky0
ST Leader

Post 13 Aug 2015, 21:41

..a unda » wrote: ali evo, prvi miki misli da su to svjetski problemi, ali ga je pocela bit frka tek kad je nesto bliskije dozivio neku ugrozenost kroz nacionalnu identifikaciju.
Ne nacionalnu identifikaciju, vec kroz osobnu, jer je umjesto ubijenog sam isto tako mogao biti ja.
..a unda » wrote: ako ima ikakvog sistema u tom ludilu, dakle, ako se radi o tom teroru, poruci terorom, jednostavno su ovi dzihadisti zabucali i ne zele priznat da su zabucali.
Nisu oni nista zabucali, oteli su ga s ciljem, s ciljem su ga i ubili.
..a unda » wrote: kako vidim, jedino sto su uspjeli to je da su malo jos ucvrstili hrvatski nacionalizam i razvoj ludila tog tipa korporativno fasistickog i ako im je to bila namjera, onda su puno ludji nego sto sam pretpostavljao.

Je, nema sta, ubili su ga da u jednoj nebitnoj drzavici za koju niti ne znaju na karti pokazat di je, pomrse racune :facepalm: ubili su ga jer su ludjaci, a s ludjacima mozes jedino po ludjackom ;)
..a unda » wrote: a retardirana nacija je svakako ona, ako je vjerovat tvojim procjenama, a mislim da nisu bas daleko od istine, kojima je turizam jedina gospodarska grana.
Slazem se.
..a unda » wrote: mislim, to je po definiciji onda idiotska nacija.
Rezultati na izborima potvrdjuju idiotizam ;)
..a unda » wrote: vise stete ima drustvo od te gospodarske grane, nego trenutno od petnajst isilova.
A da ovu tvrdnju opravdas obitelji pokojnog Salopeka :misli:
..a unda » wrote: stoga, ako ej mene pitat, ne treba trazit neprijatelje negdje daleko ili dalje, moji neprijatelji, tj oni koji zaista rade protiv mene ik nanose mi stetu, to su ti, takvi, poput tebe, koji kurca tebe osim svoja dva apartmana ne vide, a i boli ih kua za sve ostalo
Opet si zastranio s potpuno krivim zakljuckom. Naime, kako je moguce da otvorim ovu temu a zanimaju me islkjucivo moji apartmani :misli:
..a unda » wrote: za drugog mikija.. a koji su to nasi neduzni civili? kad su se to pojavili? danas? jucer? jel ih prije bilo? a di to?
Salopek u egiptu blento :facepalm:
..a unda » wrote: sela su sela, gradovi su gradovi, nisu to pustinje. kako to mislis, pobit sto vise i potaracat? sto vise.. koga? civila, sta?
i sto ce se time postic? na koliko drugo vremena?
Sta ih je manje, vece su sanse da ce nevinih manje stradat.
..a unda » wrote: uostalom, bi li to bilo kontraproduktivno? evo, izgleda da su se ti isilovci etablirali nekako u egiptu, imamo frke po tunisima i tim magrebima, pa to bi nama, tj tebi, trebalo odgovrat jer ce vrli turisti izbjegavat te zemlje i vece su sanse, realne su sanse da umjesto tamo, dodju vrsit svoj turisticki teror ovdje, a mi cemo se, neretardirani kakvi vec jesmo, tome smijat ko cigo bijelom kruhu, kako se to nekad, u nekorektnim politickim vremenima govorilo, a danas su ludilo korektna politicka vremena.
i ti bi se onda isao osvecivat? ma kako? kome, koga?
i objavio bi jos i rat? i mislio da bi onda na miru mogao trkeljat ovdje jer bi rat bio negdje drugdje?
E s ovim se slazem.
..a unda » wrote: dakle, ti ustvari navijas za turizmove i veleizdajnicki hadezeesdepe, nato ti je pri srcu i ajd, dobro, vidim, to sto ti kazes da je hadeze i esdepe isto, to ti flocajes, tj i sad opet priznajes da ti je hadeze ipak blizi srcu, jelda, jelda? ..nisu dakle bas jednaci, jelda? mislim, nije bas hadeze to sto bi ti htio, hadeze to sve radi nekako stidljivo, pod kocnicom, ali cvrsta ruka je ipak cvrsta ruka, mislim, cvrsta desnica i tako to, zna se, jelda, a? ;) :kokice:

Kako si ovo zakljucija u picku materinu?

Jebali te hdzsdp kroz penziju ;)
miky0
ST Leader

Post 13 Aug 2015, 21:44

MmeTipfeler » wrote: Kao što reče fra Vilim, nema svetih ratova. Ratovi se uvijek prividno vode u ime ideala i viših ciljeva, a iza toga uvijek leži novac i/ili moć. Ako netko zaključi da je rat protiv ISIL-a ekonomski ili kako drukčije isplativ, onda će se taj rat i voditi. Ako ne, onda će sve ostati na vici i krici.

Mlad čovjek okrutno je i krvnički ubijen, smaknut. To je tragedija za njegovu obitelj, prijatelje i poznanike. Osobna, privatna tragedija. Poštovati tu tragediju najmanje je što se može učiniti. To što će ga pretvoriti u simbol i mahati njihovim imenom, neće ga vratiti među žive.

Uostalom, i Marija bi najvjerojatnije više bila voljela da Isusa ne smaknu nego da postane simbol kršćanstva.

Meni je fantastično kako u ovakvim tragičnim situacijama uvijek odnekuda ispužu sitne dušice nadajući se da će ih obasjati makar tračak svjetla nečije žrtve, smrti, tragedije. Daj se samo sjeti Lastana: tko god je od modova mogao zalijepio bi mu karton, među sobom su govorili da izaziva strku i nemir na Fhr-u, a kad je umro, najednom su ga pretvorili u sveca.

Meni je to bljak!
Lijepo receno :top:
miky0
ST Leader

Post 13 Aug 2015, 22:24

Euklide, nadam se da ces nam se vratit :ne zna:
..a unda
Undaminator

Post 13 Aug 2015, 22:34

karambol » wrote:
Ma jok buraz. Ne skupljam gvožđuriju i drvene kištre. Ja ti to sve obavljam hladnim oružjem, onim što mi je pri ruci i rukama.
:zubo:
..ma, meni je to preintimno. :D
..a unda
Undaminator

Post 13 Aug 2015, 23:14

miky0 » wrote:
Ne nacionalnu identifikaciju, vec kroz osobnu, jer je umjesto ubijenog sam isto tako mogao biti ja.
najprije, na kojeg ubijenog mislis? ti znas nesto sto drugi ne znaju? imas neki insajderski info?
..dakle, mogao je bit bilo tko. uglavnom. zasto ti je ovo blize od nekih drugih, stradavanja recimo? ..mislim kad se vec tako empaticno uzivljavas u osobne te neke identifikacije..

Nisu oni nista zabucali, oteli su ga s ciljem, s ciljem su ga i ubili.
oteli bi bilo koga na njegovom mjestu. cisto sumnjam da su njegovom otmicom htjeli poslat poruku bas mikiju. osobno, jel. jer je i ova tvoja tema..dali se ukljucit u rat ili ne..osobno, valjda, jel. :kokice:
Je, nema sta, ubili su ga da u jednoj nebitnoj drzavici za koju niti ne znaju na karti pokazat di je, pomrse racune :facepalm: ubili su ga jer su ludjaci, a s ludjacima mozes jedino po ludjackom ;)
dakle, ja cu cekat neke sluzbenije izvjestaje.

a zasto ubijaju, e to vec mozemo pricat ko je sve ludjak i ko sve nije ludjak i sto je to ludilo.
eto, zato i govorim da su ti otimaci malo zabucali. kakva god bila poruka, ma koliko strasna, ipak je poruka.
ipak neko angaziranje, organizacija, rizik da se takvo nesto napravi, nema velikog smisla ako je hrvatska po srijedi. ili cetvrtku. efekt je mali.
salopek je otet prije svega jer je radio za francusku firmu, to je trebala bit poruka francuskoj i preko francuske onda dalje po svijetu, efekt je jaci, brzi..
ovako su moguce stvorili i neki cak kontraefekt ili otvorili neke nove frontove koji im nisu bas bili sada u planu.
Slazem se.
s cime? s kojom retardacijom?
Rezultati na izborima potvrdjuju idiotizam ;)
ali ti rezultati izborni pogoduju turizmu. i te kako pogoduju.pa to je nasa jedina gospodarska grana. nes valjda sjec granu na kojoj sjedis? ;)

A da ovu tvrdnju opravdas obitelji pokojnog Salopeka :misli:
nema se tu sto opravdavat bilo cijoj obitelji. to su osobne sudbine, tuge. turizam je kolektivno prokletstvo, drustveno, voljno, odlukom, namjerom..
to je kontinuirano sustavno zlo koje se ne moze sprijecit. isil se moze sprijecit.

Opet si zastranio s potpuno krivim zakljuckom. Naime, kako je moguce da otvorim ovu temu a zanimaju me islkjucivo moji apartmani :misli:
ja zastranio? :D
..a sta tebe zanima? rat? ti bi rat? ne bi? sta bi? ..ono, pijes hladnu bevandu na teraci i razmisljas.. bi li rat, ne bi li rat? :D
ne znam ja kako je to moguce, sta mene pitas, sebe pitaj.. :D
Salopek u egiptu blento :facepalm:
a ostali nisu bili neduzni, nisu bili civili? sta, ko? na kojoj strani, kad? ..sad te streslo?
jel se to bojis neceg, nes moc spavat? :kokice:

Sta ih je manje, vece su sanse da ce nevinih manje stradat.
koga ili cega manje? gradova, sela, civila..? da je tebe pitat, dokle bi ti isao? do konacnog rjesenja?
E s ovim se slazem.
..e, nes se s tim slagat. vidis ti kako je to, moglo bi bit i koristi neke od tog isila, a?

Kako si ovo zakljucija u picku materinu?

Jebali te hdzsdp kroz penziju ;)
nisam zakljucio nego samo ponavljam stari zakljucak. :D

ne znam bas na sto tocno mislis, ali da, da, jebali me oni kroz penziju. iz tvojih usta u bozje usi. nek mi se osvete, nek me uniste penzijom.. sta cekaju vise? budu li previse cekali, nece se bas osladit.. :D
Nenia Salonitana

Post 14 Aug 2015, 00:29

kako mi se uvijek iznova prisere kad vidim napisano poslanik božji za smrdljivog pedofilnog starkelju.
ostruznicagornja

Post 14 Aug 2015, 01:34

Samo ću par riječi na temu ISILa, iako se ne odnosi na mene pitanje priključivanja Hrvatske ratu protiv njih.

ISIL je prije svega proizvod američkog napada na Irak i svega toga što su Amerikanci napravili tamo. Bez toga radikalni tumači islama, mule i koji već nikad nebi mogli da regrutuju toliku vojsku zombija za ubijanje kao što sad to čine. Tako su nastali i talibani u Afganistanu. Obučavali su ih i naoruzavali za borbu protiv Sovjeta, i sve je bilo super dok se nisu okrenuli protiv njih. Za Amerikance komunizam je bio i ostao zlo nad zlima, pa su talibani naravno korišteni da se spriječi dalje širenje toga zla. A to što su za vrijeme toga komunizma u Afganistanu djeca mogla da nauče da je zemlja okrugla i da se obrazuju o drugim stvarima koje nemaju veze sa islamom i o kojima druga djeca u svijetu uče i znaju, i što su žene mogle da obuku nešto drugo osim Dart Vejder kostima, da se emancipuju i te stvari, to bogami nije bilo bitno.

Oću da kažem da sam ubijedjen da bi islamska društva evoluirala u pozitivnom smjeru u ovih zadnjih pedeset godina, od napada na Irak, i prije, od Afganistana, da su Amerikanci ostavili taj region na miru. Da nije bilo borbe protiv komunizma i gramzivosti zapada za arapskom naftom nebi imali ovako jako anti-zapadno raspoloženje u arapskim zemljama. Ubijanje ljudi kao na video igricama, kojim su rukovodili ljudi kao Olbrajt koja je još prije dvadeset godina, kada se govorilo o pola miliona ubijene djece u Iraku, govorila da je to vrijedno ciljeva invazije, nije moglo da ne ostavi duboke probleme i ti problemi se neće riješiti uništavanjem ISILa. Neće biti ISILa, neće biti Al Kaide nego će biti Brigade mučenika Al Ali Baba ili tako nešto, promijeniće se ime i vid ratovanja i to je sve.

Jasno je da je razlog za postojanje ISILa dijelom u vjerskoj zatucanosti a dijelom u rasizmu na Zapadu i odnosu prema muslimanima i generalno imigrantima tamo. Prije neki dan Kameron je govorio o ljudima koji oće da udju u tunel kao o rojevima pa se digla frka u Britaniji, napadali su ga neki da je sramota da se govori o ljudima kao o insektima. Ta kritika neće naravno promijeniti ama baš ništa u glavi Kamerona, i većine Britanaca. Za promjenu te svijesti na Zapadu trebalo bi dosta toga da se desi, i ja moram da kažem da sam antropološki pesimista (bar mislim da sam) po tom pitanju. Dobra ilustracija odnosa prema ljudima u arapskom svijetu ili Africi je bio i skoro ono ubijanje novinara u Parizu, kad su se skupili svi mogući svjetski državnici pa ruku pod ruku u šetnju da pokažu solidarnost, a nijedan nije pošao u Nigeriju dje je tog istog dana taj isti fundamentalizam ubio dvije hiljade potpuno nevinih ljudi.

Nebih bio spreman da položim svoj život za tako uzvišene ideale kao što je borba protiv ISILa, pa ni za bliže patriotske ili koje ideale, pa onda nebih nikad ni preporučio da neko drugi sa ovih prostora ide u boj protiv ISILa. Podrazumijeva se naravno, da odlazak u boj za interese onih koji stoje iza NATOa tek nije opcija u ovom mom životu. Žao mi je ovog čovjeka što su ga ovi divljaci ubili, zaista užasna tragedija za porodicu.
MightyMe

Post 14 Aug 2015, 02:18

Miki nemoj zaboravit letke s apartmanima kad budeš iša. :zubo:
Leteća
babin nakurnjak

Post 14 Aug 2015, 14:04

Ići ćemo u rat kad nam veliki bijeli gazde, koji su i zakuhali frku u tim krajevima, nalože da ratujemo. Do tada ćemo konobariti i iznajmljivati apartmane. Ili ići raditi van, pa ako treba i među divljake. Nije nam valjao socijalizam, nisu nam valjali nesvrstani pa eto nam ga sad.
Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!
..a unda
Undaminator

Post 14 Aug 2015, 14:23

Leteća » wrote:Ići ćemo u rat kad nam veliki bijeli gazde, koji su i zakuhali frku u tim krajevima, nalože da ratujemo. Do tada ćemo konobariti i iznajmljivati apartmane. Ili ići raditi van, pa ako treba i među divljake. Nije nam valjao socijalizam, nisu nam valjali nesvrstani pa eto nam ga sad.
..eto. vezi konja gdje ti gazda kaze. :kokice:

kako ono ide.. kad te bog oce kaznit onda ti ispuni molitvu, sad smo dio slobodnog svijeta. slobode na kile.. tone.. na kontejnere. sta ne potrosis, mos se itat s njom, bacat je.. ni reciklirat je ne treba. :cheer:
Eks

Post 14 Aug 2015, 17:51

Miki, upeklo je doli, a? :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 14 Aug 2015, 18:44

..usijano od doli, usijano od gori. zalijes se vinom i glumis da si u pecnici. :D
  • Information