mislim da nije rekao projekt. ali i da je, ne smeta mi u ovom slučaju. a btw, i ja ne volim projekte..a unda » wrote:
ono sto je glavno ovdje kod kapovica, rijec koja bi najbolje opisala sve ovo s ovom radnickom frontom, jest.. projekt.
i to je nekako sto mozda najvise zamjeram svemo tom, jer na rijec projekt pocinjem dobijat ospice..
ne znam jel on to negdje eksplicitno govori kao o projektu, ali sve se nekako svodi na to, visi u zraku ta rijec.
zatim, koristi se provokacijom, pokusava nekako isprovocirat da ljudi pocnu razmisljat. m ogu slobodno rec da ciljan kooristi neke termine ili barem pojmove, ideje, znacenja, tj ne sad da on ima napisanu tablicu rijeci koje ce koristit, ali u grubo nekako ide on tu negdje.
pa poceo je s pricom o jeziku, a i nastavlja s njom citavo vrijeme govoreci o medijima, spominjuci, mislim i agitprop.. sve ovo sto on prica i radi jest neki post agitprop, jest ta neka igra, evokacija toga, od nekog i suprematizma koji se koji mi nekako najvise pada na pamet kad se spominje taj neki radikalizam, pa do te tamo pro eto ekipe majakovskog..
tj, ono drugos to mi kod kapovica svmeta nekako, jest ta eksploatacija u smislu neke mode, sempliranja..pa i on sam misli spominje tu neki eklekticizam, tj sve je to nekako prehladno, nedostaje originalnosti, ali i ovako, kako je kapov ic zamislio, tj bolje..kako je i koliko je sposoban zamislit, nije to lose, tj pono bolje nego nista, a i kakav bio da bio i kapovis je toga nekako svjetan, svjestan mozda i toga da treba postojat neka ravnoteza, neki advokatus dijaboli i na tome on ovdje citavo vrijeme plese.
ti famozni cekici.. ma puno su oni ubojitiji nego sto bi se to ovdje ili od nekog sad mislilo.
sve sto se razumjelo ili htjelo razumjet od ovog to kapovic govori (mislim da je kapovic i toga svjestan) jesu ti cekici. nista drugo.
ti cekici koje ako izostavis, ne valja jer si ih izostavio jer se zna da kapovic u prvom cinu mora zacekicat do kraja predstave, a ako se pojave..pa nego kako drugo, sta se drugo i ocekivalo i od kapovica i socijalizma i ateizma i komunizma i totalitarizma i td..
od svega sto se spomenulo (prije cekica) kao neki put, nacin , jedino se cekica uhvatilo. i to u jednom drustvu, drzavi gdje se odmah u slucaju neke paranoja frke pomisli na revoluciju, a citav ost eli niz moguceg angaziranja ne postoji.
u jednoj drzavi, drustvu koje je nesposobno organizirat kvalitetni strajk, a kamo li generalni, ono.. nesposobno totalno..evo, aj samo ovdje na trkeljanju ispitaj sto se misli o tome, neke je strah nekih cekica kojima ce se, kako ovdje vidimo, tuc po civericama na ulicama koje ce stoga bit pune krvi, pune krvi..zatvarat cemo prozore da to ne vidimo, ali nema pomoci, tace krv prolaziti ispod naih kucnih vrata, kroz skure, izbijat ce iz lavandina, iz zidova.. ili barem ce bit buka i krkljanac i to bas u nedjelju, za vrijeme rucka.. misli ono, covjek ne moze imat ni svoj gradjanski ritam, a da ga neko ne omete u desertu..
nemam pojma, zbunjena sam načisto
nisam očekivala da će mi se svidjet, a je
jer pazi to je snimka koja nije trebala izać u javnost, jeltako?
e pa moliću lijepo, za razgovor u "4 oka" ovo je sasvim pristojno, budući da je O POLITICI RIJEČ. nemojmo se pravit bedasti.
a čekići....pa čak su se i oni njegovi nasmijali na čekiće kolko su benigno ubačeni za primjer.
di ste vi vidjele toliku sklonost nasilju??!?!?