SP Brazil 2014. tema o svjetskom prvenstvu

Svi smo mi izbornici
Bara huda

Post 19 Jun 2014, 16:18

Euklid » wrote: Koja mrtva zarada?
Samo mi je 1. listic bio dobitan
a poslije njega 6 flopova... :gaah:
Aj, okrenut ce se sreca. :bliss:
Jel se ono za srecu kaze da je posljedica znanja? :misli:
Ili to vrijedi samo za ispite u skoli? :ne zna:

A znam i onu....sreca u kartama, nesreca u ljubavi. Valjda vrijedi i obrat poucka.
Sta nije onda bolje da gubis?
Na kladi, jelte. :D

..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 19 Jun 2014, 16:20

Zmaj021 » wrote:
ah, nije 29. :ne zna:

mm.. daj mi onaj mali, tek sam ručo :D
kolumbija 1, urugvaj 1, grcka tri+ golova. :kokice:

past cu na urugvaj. bit ce x. zasto nisam igrao x, to nitko ne zna.. :kokice:
..a unda
Undaminator

Post 19 Jun 2014, 16:22

Bara huda » wrote:..
..ne. :kokice: kaze se za odvaznost ili na latinski.. (to ce majti znat) audaces fortuna juvat.. :kokice:
Bara huda

Post 19 Jun 2014, 16:26

..a unda » wrote: ..ne. :kokice: kaze se za odvaznost ili na latinski.. (to ce majti znat) audaces fortuna juvat.. :kokice:
Odlicno.... onda ti nikako ne mos izgubit kad si se vec odvazio na trosak od 6 kuna. :mirko:
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 19 Jun 2014, 16:29

Bara huda wrote: Aj, okrenut ce se sreca. :bliss:
Ili to vrijedi samo za ispite u skoli? :ne zna:

A znam i onu....sreca u kartama, nesreca u ljubavi. Valjda vrijedi i obrat poucka.
Sta nije onda bolje da gubis?
Na kladi, jelte. :D
Ja sam u zivotu naviknuo uvijek dobivati.

A unda sam poslusao undu i njegove kladionicarske analize.
Pa di mi je pamet bila... :ne zna:
'if you fall, i'll be there' (floor)
..a unda
Undaminator

Post 19 Jun 2014, 16:31

Bara huda » wrote: Odlicno.... onda ti nikako ne mos izgubit kad si se vec odvazio na trosak od 6 kuna. :mirko:
kako? to nije pravilo, to je samo hrabrenje. mislim, lazu.. na jednog odvaznog koji je prezivio,na tisuce odvaznih ne mogu to pravilo potvrdit.. :kokice:

ono, kaze se i jest nije isto.. nije nikako. :kokice:

ukratko, ko ima srece ima. u praksi tu vrijede puno bolje poslovice, nije da ih nema. :kokice:
Zmaj021
Been thanked: 8 times

Post 19 Jun 2014, 16:33

..a unda » wrote: kolumbija 1, urugvaj 1, grcka tri+ golova. :kokice:

past cu na urugvaj. bit ce x. zasto nisam igrao x, to nitko ne zna.. :kokice:
prvo, nema nakukavanja.. :D

urugvaj mi je sumnjiv.. doduše, prednost domaćeg terena nisam uzeo u obzir.. ono, dole južnoamerikanci uvijek igraju bolje.. ko arg&španski teniseri na šljaci.. ne znam, mislim da će englezi grist samo tako, čak bi dao i 2 kune na to :D

grci & japanci.. dobro, opravljaš kvotu, jasno, ok :D
..a unda
Undaminator

Post 19 Jun 2014, 16:33

Euklid » wrote: Ja sam u zivotu naviknuo uvijek dobivati.

..eh, ti si navikao. :D

oce to se godinama promijenit, oce.. :D

analize su mi bile odlicne. to sto ti oces na sigurno, to je drugi par postola.. :D
Zmaj021

Post 19 Jun 2014, 16:35

Euklid » wrote: Ja sam u zivotu naviknuo uvijek dobivati.

šjo euklide, pa on ovdje samo navlači raju.. a u potaji uplaćuje po pet kuna na kontra od ovog što priča.. :D
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 19 Jun 2014, 16:38

Zmaj021 » wrote:
šjo euklide, pa on ovdje samo navlači raju.. a u potaji uplaćuje po pet kuna na kontra od ovog što priča.. :D
Tek ste ga sad skuzili? A on vas valja ka male majmune :D
Zmaj021

Post 19 Jun 2014, 16:38

miky0 » wrote:
Tek ste ga sad skuzili? A on vas valja ka male majmune :D
jednom me je navuko za 60 lipa.. neće više, ne, ne :D
..a unda
Undaminator

Post 19 Jun 2014, 16:44

Zmaj021 » wrote:
prvo, nema nakukavanja.. :D

urugvaj mi je sumnjiv.. doduše, prednost domaćeg terena nisam uzeo u obzir.. ono, dole južnoamerikanci uvijek igraju bolje.. ko arg&španski teniseri na šljaci.. ne znam, mislim da će englezi grist samo tako, čak bi dao i 2 kune na to :D

grci & japanci.. dobro, opravljaš kvotu, jasno, ok :D
..anije nakukavanje nego ce bit iks. ne znam kako to objasnit, bit ce iks. isao sam na to da je urugvaj ono, na domacem terenu takorekuc, da je ovo druga utakmica, da ce se bolej snac u ovoj utakmici nego u prvoj, a i nekako za biznis je bolje da urugvajci (uopce juzno iu latinoamerikanci) sto vise utakmica igraju na ovom mundijalu, pa bi im fifa mozda mogla bit nekako naklonjenija, tj mogu se slobodno kladit da brazil kao domacin, ako ce ispast, nece ispast prije osmine finala, cetvrt finala cak.
eto, cak mi je zao npr cileanaca, koji ce u slucaju da budu drugi, morat ispast.
kazem.. morat, iako je brazilski onaj trener, skolari, kukao vec mjesecima da oce grat protiv svih, osim protiv cilea. dao im cile papra u kvalifikacijama..i sad ako cile popizdi, ako bude bolji, mogao bi ispast incident.. :kokice:

to, na to sam isao valjda, da ce htjet urugvaj odmah rjesit sve, mozda malo i ponizit engleze, ali se nece ni englezi dat. i to ne da ce bit iks, nego ce bit 2:2, 3:3.. :kokice:
..a unda
Undaminator

Post 19 Jun 2014, 16:48

Zmaj021 » wrote:
..nije istina, nije istina.. sta bih ja imao od toga? :D

..sta ja imam koga nagovarat na tri koeficijenta po dvadeset, trideset.. :D ..mislim, ono..mozda jesam lud, ali nisam lakom.. :D
Zmaj021

Post 19 Jun 2014, 16:53

..a unda » wrote: ..anije nakukavanje nego ce bit iks. ne znam kako to objasnit, bit ce iks. isao sam na to da je urugvaj ono, na domacem terenu takorekuc, da je ovo druga utakmica, da ce se bolej snac u ovoj utakmici nego u prvoj, a i nekako za biznis je bolje da urugvajci (uopce juzno iu latinoamerikanci) sto vise utakmica igraju na ovom mundijalu, pa bi im fifa mozda mogla bit nekako naklonjenija, tj mogu se slobodno kladit da brazil kao domacin, ako ce ispast, nece ispast prije osmine finala, cetvrt finala cak.
eto, cak mi je zao npr cileanaca, koji ce u slucaju da budu drugi, morat ispast.
kazem.. morat, iako je brazilski onaj trener, skolari, kukao vec mjesecima da oce grat protiv svih, osim protiv cilea. dao im cile papra u kvalifikacijama..i sad ako cile popizdi, ako bude bolji, mogao bi ispast incident.. :kokice:

to, na to sam isao valjda, da ce htjet urugvaj odmah rjesit sve, mozda malo i ponizit engleze, ali se nece ni englezi dat. i to ne da ce bit iks, nego ce bit 2:2, 3:3.. :kokice:
tanki su bili u prvoj.. ne znam.. možda ti je veća šansa to što maltene sve i jedan engleski igrač ne igra u piku.. ma ni blizu.. ali su nabrijani.. ovo je ono, teška smola.. ne znam šta imati na umu, za šta se uhvatit.. i troznak je sumnjiv :D
Zmaj021

Post 19 Jun 2014, 16:56

..a unda » wrote: ..nije istina, nije istina.. sta bih ja imao od toga? :D

..sta ja imam koga nagovarat na tri koeficijenta po dvadeset, trideset.. :D ..mislim, ono..mozda jesam lud, ali nisam lakom.. :D
bilo je tih.. takvih slučajeva.. još je šekspir spominjo :D

ko se s undom druži, listić mu je duži, a sad zašto je to tako.. :D
..a unda
Undaminator

Post 19 Jun 2014, 17:17

Zmaj021 » wrote:
tanki su bili u prvoj.. ne znam.. možda ti je veća šansa to što maltene sve i jedan engleski igrač ne igra u piku.. ma ni blizu.. ali su nabrijani.. ovo je ono, teška smola.. ne znam šta imati na umu, za šta se uhvatit.. i troznak je sumnjiv :D
ali mogla bi bit dobra utakmica za gledat. ne bas lijepa, ali tvrdja nesto, dobra i zanimljiva na vise nogometnih razina.
ali, eto, mislim da ce neko se tu morat prvi otvorit kad tad, a mislim da bi se urugvaj mogao prvi zaletit i to vec sredinom prvog poluvremena i onda ja dolazim na svoje.. 6+, 7+, 1u2, 2u1.. :D :D
MightyMe

Post 19 Jun 2014, 18:13

Evo da ne bi ispa dužan. :zubo:
Evo najgrublje aproksimacije ovisnosti brzine metka(ispaljenog horizontalno) s obzirom na udaljenost. U realnijim slučajevima krivulja je još strimija.
Na vertikalnoj osi ti je brzina u kilometrima na sat, a na horizontalnoj udaljenost u metrima.
Image
Zmaj021

Post 19 Jun 2014, 18:17

m, kako ide formula za silu otpora vazduha.. mislim, jel se mijenja šta s obzirom da metak rotira?
Zmaj021

Post 19 Jun 2014, 18:19

..a unda » wrote:
ali mogla bi bit dobra utakmica za gledat. ne bas lijepa, ali tvrdja nesto, dobra i zanimljiva na vise nogometnih razina.
ali, eto, mislim da ce neko se tu morat prvi otvorit kad tad, a mislim da bi se urugvaj mogao prvi zaletit i to vec sredinom prvog poluvremena i onda ja dolazim na svoje.. 6+, 7+, 1u2, 2u1.. :D :D
mogla bi.. očekujem :cheer:
MightyMe

Post 19 Jun 2014, 18:20

Za ovakve slučajeve, sila otpora zraka je proporcionalna kvadratu brzine. Rotacija slabo utječe na samu silu otpora, ali je ona bitna zbog toga šta drži metak stabilnim.

Međutim, razlog zašto ovo nije dobra aproksimacija je taj šta se koeficijent proporcionalnosti u transoničnom području brzina dosta poveća. Ovo je izračun kad je konstantan.
Zmaj021

Post 19 Jun 2014, 18:32

@m ok

@unda dobro igra kolumbija.. al ne znam kako će gol dat :D
Zmaj021

Post 19 Jun 2014, 18:42

šta ti je afrikanac.. lomi trojicu pred svojim golom :facepalm: :D
..a unda
Undaminator

Post 19 Jun 2014, 19:16

MightyMe » wrote:Evo da ne bi ispa dužan. :zubo:
Evo najgrublje aproksimacije ovisnosti brzine metka(ispaljenog horizontalno) s obzirom na udaljenost. U realnijim slučajevima krivulja je još strimija.
Na vertikalnoj osi ti je brzina u kilometrima na sat, a na horizontalnoj udaljenost u metrima.
Image
..aj ti to jos malo provjeri i raspitaj se. :D

lako je na papiru baratat s onim sto se zna, ali u praksi su rezultati malo drugaciji, i sta sad, di ne stima? ..praksa ne stima? :D
..a unda
Undaminator

Post 19 Jun 2014, 19:21

Zmaj021 » wrote:@m ok

@unda dobro igra kolumbija.. al ne znam kako će gol dat :D
..ma imao sam jedan scenarij da nula nula ili koji drugi nerijesen (nula nula je nekako najneutralniji za svaki slucaj, odgovara ovdje i jednima i drugima, najlakse ce tako oba tima proc dalje.
ali sve su mi to bili mali koeficijenti, iks u iks, nerijeseno, itd.. pa sam onda uzeo ziheraski jos manji koeficijent. :D
a i po ovom sto sam gledao, imam dojam kao da nitko ne zeli dat gol. :D
sta ja znam sta se medelinski kartel i s kim dogovorio.. :D

a vidicemo, ima jos do kraja.. :kokice:
Zmaj021

Post 19 Jun 2014, 19:24

64' 1:0

edit: demantij u sekundi :D
  • Information