I od toga što ti se učini zgodno nastane neka "istina", koja se kakti skriva od javnosti.
Kako se ufuraš u to? Koji je to tijek misli, kako to funkcionira?
nema se tu šta previše ni demantirat, ni argumentirat.
Ima jedna nelogicnost u ovom tvom postu, jer ti prihvacas kao mogucu istinu da se djelomicno kriju informacije, a onda se cudis kako se ja cudim nepotpunim informacijamaTea Tree » wrote:Dobro, ako i uzmem u obzir da se ne daju u javnost sve informacije o dobrom ili lošem poslovanju XY firme, o svim njihovim potezima i da one informacije koje se prezentiraju javnosti ne moraju biti sasvim točne ili da su barem nepotpune, kako i kojom logikom biraš vjerovati u potpuno iskonstruirane priče, za koje nemaš nikakav dokaz, ali ti se čini zgodno kad bi bilo tako?
I od toga što ti se učini zgodno nastane neka "istina", koja se kakti skriva od javnosti.
Kako se ufuraš u to? Koji je to tijek misli, kako to funkcionira?
Ovo sta sam gori napisa teici se slobodno moze primjenit tebi.Beau » wrote: nema se tu šta previše ni demantirat, ni argumentirat.
po meni je to više stvar naše osobne logike.
jer, više manje, uvijek jedni te isti ljudi vjeruju u takve priče, i jedni te isti ne vjeruju.
s naglaskom na 'više manje', da me se ne hvata previše za riječ
a ja mislim da tein logički aparat radi ko podmazan![]()
Joj miki, daj malo skini poklopce pa pogledaj globalno a ne samo lokalno.miky0 » wrote:
Oprosti, ali sadasnje vrijeme usporedjivat s proizvodnjom forda od prije 100 godina ne stoji, jer se danasnja zarada ne stvara na proizvodnji novostecene vrijednosti, vec na otimacini nekretnina i teritorija bogatih nekakvim resursima.
Je, banke su presretne sto su postale vlasnici kuca i auta s kojima ne znaju sto bi.Imamo danas hiperinflaciju gotovih proizvoda koje nemas komu prodat, ali imas zaradu na drugu stranu, a to je osiromasivanjem naroda i ovladavanjem njihovim nekretninama. A tu su hrvati jako bogati. A kao dokaz onom sto tvrdim, bio je posao stoljeca s otkupom zlata u nas, i opcenito na balkanu, a sve jer se ljude osiromasilo, i natiralo na prodaju toga, a pojedinci digli miljarde. Nece jos dugo, a da ce se na slican nacin otkupljivat nekretnine.
Pa ono, imas ljude koji uspiju i one koji ne uspiju. Oni koji uspiju su obicno sposobniji a oni koji ne uspiju obicno krive druge za svoj neuspjeh.
Sto se tice tvog zadnjeg pasusa o vlastitoj nesposobnosti bi volio/molio da mi bolje objasnis sto si tila rec.
ne znam je li ti poznato da je nemali broj americkih hipotekarnih firmi propao, zahvaljujuci upravo tome?Je, banke su presretne sto su postale vlasnici kuca i auta s kojima ne znaju sto bi.
Ne znam kako to fino rec ali....boli banke goli kurac gdje ces ti ili bilo tko zivjeti.miky0 » wrote:Bara huda i Tea, napisat cu opcenit post kao odgovora na vase gorenapisane postove. Pisem s mobitela, pa ne mogu kvotat sto zelim izdvojit.
Bara, ti si rekla tocno i istinito da se profit bazira na proizvodnji, te plasmanu tog proizvoda krajnjim kupcima. No, zudeci za profitom, nije iskljucivo proizvodnja oblik posla kojem je zagarantran profit, osim ako se te proizvodnje nalaze u aziji gdje se nalazi najjeftinija radna snaga (o jeftinoj radnoj snagi bi mogao knjigu napisat), i potrosaci gladni svega, tako da ono o cemu govoris ima smisla za aziju, ali ne i za sad/europu ili zapadne civilizacije. Ovdje su najbogatije, najmocnije korporacije kojima upravljaju banke, osiguravajuca drustva i farmaceutska industrija. Posebno naglasavam banke, koje te opterete kreditima, bilo kao fizicku osobu (stanovi, auti, hrana, razonode,...) ili kao poslovne subjekte (za poslovanje, vracanje starih dugova,...), a sve se garantira imovinom (nekretninama). Kako svi znamo posljedicu uzroka krize, a to su sve ovrhe u kojima su gorespomenuti nesretnici izgubili te svoje nekretnine, a banke ih dobili, meni je sasvim jasno da ti ne stoji ona fraza ajme sta ce tim bankama puste nekretnine, jer to nije bitno. Cilj je ispunjen razvlastenjem ili otimacinom kako ja velim, ili kako zakon veli-ovrhom. Sto ce uistinu svim tim bankama prazne nekretnine, nije pravo pitanje, jer koga to briga? Pravo pitanje je, zasto su te nekretnine prazne? i zasto je uopce urusen sistem bankarskonekretninskog biznisa?, te koji je uopce interes da banke zaista posjeduju toliko nekretnina, ako nije interes raseljavanje ljudi s neke lokacije?
Ne znam da li ti je poznato, ali zapadni kapitalisticki svijet je vrlo osjetljiv na takve stvari. To sto ti opisujes je monopolizacija. Jedan ima vlast nad svime u odredjenom fahu.Sad ces ti kako tralala-blablabla banke propadaju, sto je tocno, ali ulogu te banke preuzima druga banka, odnosno osiguravajuca kuca. I to je slijed, poznat u kapitalizmu da veca riba jede manju, i tako ce doc do zadnje, a zvat ce se centralna svjetska banka, kojoj ce sef uprave bit gospodar svijeta, a vi i ja njihov/njegov rob. Naravno, da ni danas nije slika bitno drugcija, no onda ces se sjetit kako je jednom jedan miky o ovom pizdija i bija je u pravu, ma sta ja moram peglad ove plahte/lancune u svojoj 100toj godini zivota, joj jadna ja...
Jos jednom, nije mi bila namjera tebe i tvoje putesestvije porezne politike prozivat.Sad se spustam na nizu razinu problema, takla si se moje propale proizvodnje. Ok, ja sam lose procjenio trziste u ovoj drzavi, i uzmimo za primjer da si u pravu sto se tice porezne politike. Ali mi reci, zasto opcenito radnik u ovoj drzavi ne moze zivit od svog rada? Gdje je tu moja odgovornost? Gdje je tu odgovornost tog radnika? Sto smo konkretno u ovoj drzavi mi obicni sljakeri mogli promjenit? Gdje je odgovornost Ivanke koja je digla kredit za stan, a u mejuvremenu je dobila otkaz, pa ju je banka kaznila i izbacila na ulicu, pa je Ivanka otisla ka caritasovoj pomoci (za primer: za vrijeme rata u osijeku se dnevno pripremalo 30 obroka, a danas 600, za vrijeme rata u splitu je bez struje bilo 20tak obitelji, a danas preko tisucu), gdje je ta njihova odgovornost?
Probat cu ovo objasnit jednostavnije.Kako vas dvije prepricavate ovsj nas zivot, vi ga interpretirate kao da se ovdje ne dogadja nista cudno, a kad ja reagiram, mozda malo mastovitije, onda sam ja kriv. Kao da niste svijesne situacije u okruzenju...
Nema ti toga, svatko gleda svojim ocima.Koliko ssm primjetio, mislim da ste nesto starije a pritom i iskusnije, smatrao sam da cete vi meni otvarat oci, a ne ja vama :zub: :zubo
miky, na stranu sad što meni ova teorija o raseljavanju ljudi s neke lokacije onako već na prvu, intuitivno, zvuči van pameti, eli eto, samo da kažem.miky0 » wrote: Kako svi znamo posljedicu uzroka krize, a to su sve ovrhe u kojima su gorespomenuti nesretnici izgubili te svoje nekretnine, a banke ih dobili, meni je sasvim jasno da ti ne stoji ona fraza ajme sta ce tim bankama puste nekretnine, jer to nije bitno. Cilj je ispunjen razvlastenjem ili otimacinom kako ja velim, ili kako zakon veli-ovrhom. Sto ce uistinu svim tim bankama prazne nekretnine, nije pravo pitanje, jer koga to briga? Pravo pitanje je, zasto su te nekretnine prazne? i zasto je uopce urusen sistem bankarskonekretninskog biznisa?, te koji je uopce interes da banke zaista posjeduju toliko nekretnina, ako nije interes raseljavanje ljudi s neke lokacije?
miky, bokte!Sad ces ti kako tralala-blablabla banke propadaju, sto je tocno, ali ulogu te banke preuzima druga banka, odnosno osiguravajuca kuca. I to je slijed, poznat u kapitalizmu da veca riba jede manju, i tako ce doc do zadnje, a zvat ce se centralna svjetska banka, kojoj ce sef uprave bit gospodar svijeta, a vi i ja njihov/njegov rob. Naravno, da ni danas nije slika bitno drugcija, no onda ces se sjetit kako je jednom jedan miky o ovom pizdija i bija je u pravu, ma sta ja moram peglad ove plahte/lancune u svojoj 100toj godini zivota, joj jadna ja...
Ne događa se ništa čudno. Svi događaji imaju glavu i rep, uzrok i posljedicu, sve je jasno.Kako vas dvije prepricavate ovsj nas zivot, vi ga interpretirate kao da se ovdje ne dogadja nista cudno, a kad ja reagiram, mozda malo mastovitije, onda sam ja kriv. Kao da niste svijesne situacije u okruzenju...
Kako znaš da je vrhunski demograf? Je li to rekao još netko osim njega i simpatizera mu po emotivnoj osnovi?Euklid » wrote:Sta cu ga guglat kad ga poznam osobno?
Teski desnicar oduvijek. Pomagao Veselici kod osnivanja HDS-a.
Ali i vrhunski demograf.
Uz Akrapa i Wertheimer Baletic najbolji koje imamo.
A ovdje je ipak rijec o demografiji.
Dragi virtualni prijatelju miky0,miky0 » wrote:Drage virtualne prijateljice,
Bara, nisam se uvrijedio nista, jer nije sramota propast, sramota je ne pokusat uspjet. No, ja nisam usao u biznis da bi zgrnio lovu preko noci, nego da kroz svoj hoby kojeg sam pretvorio u posao, normalno zivim. Svoj prvi automobil je bila skodilak felicia od 400 DEMa mjesecno, a od dobiti kroz nekoliko mjeseci sam kupio stroj uz koji sam zaposlio prvih dvoje ljudi. Nikakav megaloman, niti sam se razbacivao u lude rashode.
No da ne sirim pricu previse, zasto smatram da su na snazi protuhrvatski interesi, cu iznijet nekoliko nepobitnih cinjenica:
- Rjesavanje banaka
- Pljackanjem svih vitalnih drzavnih firmi
- Rasprodajom istih
- Stvaranjem 500 000 nezaposlenih
- Unistenje proizvodnje
- Stvaranjem parazita
- Nepoduzimanjem vladajucih o demografskoj slici drzave
- Unistenjem imunoloskog zavoda
- Unistenjem Indexa, kao jedinog koji o problemima govori
Ovo nije teorija urote, ovo su cinjenice
P.S...Pisem s mobitela kad ne kvotam. Kad kvotam, tad sam na toplapu
Tea, dakle po tebi je ovo slucajno od drzave ispao srot?Tea Tree » wrote: Dragi virtualni prijatelju miky0,
iako se jest dogodilo i događa se ovo što si nabrojao, to nije dokaz da su se svi događaji zbili po nečijem paklenom planu, s unaprijed stvorenom namjerom da Hrvate pokori, raseli, iseli i otme im imovinu.
Sposobni smo mi i sami sebe pokrasti, bez ičije pomoći.
Slučajno su našli naftu, a mi nismo ni slučajno. I jebi ga, tko nađe - njegovo je.miky0 » wrote:
Tea, dakle po tebi je ovo slucajno od drzave ispao srot?
Jeli i ovo norvezanima slucajno uspilo?
http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx? ... &id=720693
I nemoj se ložit da naša voda vrijedi kao njihova nafta. Nije voda baš toliko vrijedna niti je rijetkost.Svaki norveški građanin u srijedu je teoretski postao milijunaš u lokalnoj valuti, zahvaljujući državnom naftnom fondu, čija vrijednost je snažno porasla, zbog rasta cijena nafte i plina.
Naime, Norveška je sedmi izvoznik nafte u svijetu, te joj prihodi uvelike ovise o kretanju cijena.
Norveški naftni fond trenutno je veličine 183 posto norveškog BDP-a, prema podacima za 2013. godinu, a očekuje se da će dosegnuti vrhunac 2030. godine kada bi njegova vrijednost trebala dosegnuti 220 posto BDP-a.
Users browsing this forum: ClaudeBot and 0 guests