Tomislav Karamarko, lik i djelo - prilozi za hagiografiju

Koljite se i gložite!
Tea Tree

Post 06 Jan 2014, 12:06

Dobro, naravno da za sve ove moje teze nemam nikakve dokaze, i da je ovo moja masta napisala
:S
:rofl: :rofl: :rofl:
Pa zasto ne ovladaju vise svime nabrojanim? Sto se ceka?
Moja masta procjenjuje da raznim svjeckim mocnicima idemo na kurac, ovakvi lijeni, skloni korupciji, lopovluku i desnicarenju i da bi im vise odgovaralo da je na nasoj geografskoj poziciji neka drzava tipa Svedske, koja ne treba stalno pomoc u nekom obliku.
I da im je lagano zlo sto moraju hendlat ovakve necivilizirane debile i da promisljaju da je steta sto nismo susjedi npr. Kinezima pa da se oni bave nasim problemima.
Sta mislis o tome? :D

Tea Tree

Post 06 Jan 2014, 12:17

miky0 » wrote:
Mozda sam ja tu da probudim uspavanu svijest kod vas, i zajedno se suprostavimo manipulatorima/vladarima kao lenjin carskoj obitelji...To sto govoris o planskoj buducnosti mi nema veze, jer onaj koji kroji te planove ima viziju svog osobnog napretka kroz dnevne, tjedne, kalendarske vremenske oblike. :D
Ooo, cekaj malo! Ne mozes onda ni ti biti ovdje slucajno i buditi uspavanu svijest. Tebe je takodjer poslao netko jos mocniji od ovih mocnika o kojima pricas ili bar pretendira da takvim postane. Tebe je poslao netko tko hoce potkopati utjecaj aktualnih mocnika i preuzeti uzde u svoje ruke. :unda:
Tko je to, govori!

:zubo:
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 06 Jan 2014, 12:20

Tea Tree » wrote: :S
:rofl: :rofl: :rofl:
Pa zasto ne ovladaju vise svime nabrojanim? Sto se ceka?
A kako znas da ne vladaju?
Tea Tree » wrote:
I da im je lagano zlo sto moraju hendlat ovakve necivilizirane debile i da promisljaju da je steta sto nismo susjedi npr. Kinezima pa da se oni bave nasim problemima.
Sta mislis o tome? :D
Pa to je mozda zadatak buduceg predcjednika. Mislim da nas se raseli odavle, i to sta dalje, pa cak i u blizini kine. :D
miky0
ST Leader

Post 06 Jan 2014, 12:22

Tea Tree » wrote:
Ooo, cekaj malo! Ne mozes onda ni ti biti ovdje slucajno i buditi uspavanu svijest. Tebe je takodjer poslao netko jos mocniji od ovih mocnika o kojima pricas ili bar pretendira da takvim postane. Tebe je poslao netko tko hoce potkopati utjecaj aktualnih mocnika i preuzeti uzde u svoje ruke. :unda:
Tko je to, govori!

:zubo:
E jebiga, provaljen sam :D
Tea Tree

Post 06 Jan 2014, 12:35

miky0 » wrote:
A kako znas da ne vladaju?
Pa vladaju li? Evo ja ne znam. Ti dajes naslutiti da vladaju. Kako znas?

I jos nesto. Dogadja li se negdje onaj princip da velika riba jede malu? Vlada li Hrvatska nekim ili necim negdje u bijelom svijetu, a tko bi bio slabiji od nas?

Pa to je mozda zadatak buduceg predcjednika. Mislim da nas se raseli odavle, i to sta dalje, pa cak i u blizini kine. :D
Imas neki primjer da se takvo sto ikada dogodilo?
miky0
ST Leader

Post 06 Jan 2014, 12:41

Tea Tree » wrote: Pa vladaju li? Evo ja ne znam. Ti dajes naslutiti da vladaju. Kako znas?
Dakako da vladaju, mi smo samostalnost odavna izgubili.
Tea Tree » wrote:
I jos nesto. Dogadja li se negdje onaj princip da velika riba jede malu? Vlada li Hrvatska nekim ili necim negdje u bijelom svijetu, a tko bi bio slabiji od nas?
:facepalm: :zubo: Pa ko je tako jadan?
Tea Tree » wrote:

Imas neki primjer da se takvo sto ikada dogodilo?
Ne, mi smo raritet...ooops, jesu li tako zidovi stradali u njemackoj i u europi za 2.rata?
Tea Tree

Post 06 Jan 2014, 12:46

Znala sam da ces izvuc Židove :D, ali to nije ta situacija ni dobar primjer.
Ili mislis da smo nekome stvarno takav trn u oku da ce se povampiriti i pohitlerit i rastjerivati Hrvate po bijelom svijetu?
miky0
ST Leader

Post 06 Jan 2014, 12:48

Tea Tree » wrote:Znala sam da ces izvuc Židove :D, ali to nije ta situacija ni dobar primjer.
Ili mislis da smo nekome stvarno takav trn u oku da ce se povampiriti i pohitlerit i rastjerivati Hrvate po bijelom svijetu?
Pa eto i sama priznajes da smo redikulozan narod. I ja to smatram, pa zasto bi netko u buducosti imao milost za nas, kad i drugi za nas to misle? :cerek:
Tea Tree

Post 06 Jan 2014, 13:05

miky0 » wrote:
Pa eto i sama priznajes da smo redikulozan narod. I ja to smatram, pa zasto bi netko u buducosti imao milost za nas, kad i drugi za nas to misle? :cerek:
Naravno da smo redikulozan narod, ali mi se milost spram bilo koga ne uklapa u tvoj profil ovih svjetskih mocnika.
miky0
ST Leader

Post 06 Jan 2014, 14:01

Tea Tree » wrote: Naravno da smo redikulozan narod, ali mi se milost spram bilo koga ne uklapa u tvoj profil ovih svjetskih mocnika.
Pa ja upravo govorim kako ce doc trenutak kad ti svijetski mocnici nece imat milost prema nama i svim ostalim redikuloznim narodima :D
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 06 Jan 2014, 15:29

Tea Tree wrote: Ako je to sve skupa tako jasno, zasto su u Nokii dopustili da Elop dodje na celo firme? Dotadasnji celni ljudi su po toj logici morali znati daleko vise o tim interesnim skupinama nego npr. ti koji to citas na portalima.
I mislis li da je stvarno nemoguce da Microsoftov covjek donese losu poslovnu odluku, da lose procijeni? Ovo sto Beau kaze. Jesu li ti ljudi bas nepogresivi pa da sve cega se dotaknu pretvaraju u zlato ili se i njima dogadjaju zajebi?
Brutalni kapital raspolaze raznim metodama kako da postavi svoje ljude na odgovarajuca mjesta.

Brutalni kapital rijetko kad grijesi.
Sumnjam da im se bas sad potkrala greska po pitanju Nokije.

Ono sto su nekad ostvarivali silom i oruzjem, danas ostvaruju puno suptilnije.

Oruzje koriste samo kad ne mogu pentrirati drukcije u neki prostor koji im je interesantan (Libija, Irak, Sirija...)
'if you fall, i'll be there' (floor)
Tea Tree

Post 06 Jan 2014, 16:36

miky0 » wrote:
Pa ja upravo govorim kako ce doc trenutak kad ti svijetski mocnici nece imat milost prema nama i svim ostalim redikuloznim narodima :D
Kako si sad uveo milost u priču?
Znači, tu smo gdje smo zahvaljujući njihovoj milosti? Zasad smo im još simpatični pa još nisu pokupili naše prirodne resurse i rastjerali nas do Kine, ali će doći trenutak kad više neće imati milosti?

Ima li ti ovo ikakvog smisla? :ne zna:
Tea Tree

Post 06 Jan 2014, 16:50

Euklid » wrote: Brutalni kapital raspolaze raznim metodama kako da postavi svoje ljude na odgovarajuca mjesta.
S ovim se čak mogu i složiti.

Koja je bila metoda stavljanja svojih ljudi na čelo Nokie? I je li prije Elopa Nokia bila ono što zoveš brutalnim kapitalom?
Brutalni kapital rijetko kad grijesi.
Sumnjam da im se bas sad potkrala greska po pitanju Nokije.

Ono sto su nekad ostvarivali silom i oruzjem, danas ostvaruju puno suptilnije.

Oruzje koriste samo kad ne mogu pentrirati drukcije u neki prostor koji im je interesantan (Libija, Irak, Sirija...)
Microsoft ima hrpu grešaka u poslovanju, ali isto tako ima uspjeha na drugim stranama pa ga te greške ne koštaju onoliko koliko bi koštale nekog manjeg. Nije to nikakvo čudo ni tajna ni otkriće.

Smatraš li General Motors jednim od onih koje ubrajaš u brutalni kapital?

Ili ajd da vidimo što je to uopće brutalni kapital, odnosno na što ti misliš kad kažeš brutalni kapital. Misliš li na ovu istu skupinu moćnika o kojoj miky0 priča?
O kome god se radilo, svaki kapital, brutalni ili nebrutalni, pokreću neki ljudi. Za koje baš vjeruješ da im se ne potkradaju greške?
Moram opet pitati isto što i Beau: precjenjuješ li malo ljude općenito?
Beau

Post 06 Jan 2014, 17:13

Tea, sjajno ih resetas :ckzubo:
Samo tako nastavi :o

Ja bih se ukljucila vise, al niman vrimena. Mejbi tumorou :hekla:
Tea Tree

Post 06 Jan 2014, 17:20

Ja sam u nekoj gripi, virozi, čemu već. :tuzni: Dosadno mi je, a nemam snage za išta konkretno ni pametno pa naprdivam ovdje. :ckzubo:
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 06 Jan 2014, 17:55

Tea Tree wrote: S ovim se čak mogu i složiti.

Koja je bila metoda stavljanja svojih ljudi na čelo Nokie? I je li prije Elopa Nokia bila ono što zoveš brutalnim kapitalom?

Microsoft ima hrpu grešaka u poslovanju, ali isto tako ima uspjeha na drugim stranama pa ga te greške ne koštaju onoliko koliko bi koštale nekog manjeg. Nije to nikakvo čudo ni tajna ni otkriće.

Smatraš li General Motors jednim od onih koje ubrajaš u brutalni kapital?

Ili ajd da vidimo što je to uopće brutalni kapital, odnosno na što ti misliš kad kažeš brutalni kapital. Misliš li na ovu istu skupinu moćnika o kojoj miky0 priča?
O kome god se radilo, svaki kapital, brutalni ili nebrutalni, pokreću neki ljudi. Za koje baš vjeruješ da im se ne potkradaju greške?
Moram opet pitati isto što i Beau: precjenjuješ li malo ljude općenito?
A sta cu ti pricat kad ionako ne vjerujes u to. Pretpostavljam da isto tako prije 100 godina mnogi nisu vjerovali da iza panamskog odcjepljenja od Kolumbije stoje Amerikanci.
Ti si vjerojatno jedna od mnogih koji misle da su Opijumske ratove vodile narko bande... :ne zna:
'if you fall, i'll be there' (floor)
Tea Tree

Post 06 Jan 2014, 18:10

Nema veze sto ne vjerujem. Cakulamo, trkeljamo, iznosimo misljenja, stavove i obrazlazemo ih.
Mozda ni ti ni ja nismo u pravu, mozda je neka treca verzija u pitanju koja nam sad ne pada na pamet. Sto nas ne sprjecava da i dalje mlatimo praznu slamu ovdje. :D
miky0
ST Leader

Post 06 Jan 2014, 19:35

Tea Tree » wrote: Kako si sad uveo milost u priču?
Znači, tu smo gdje smo zahvaljujući njihovoj milosti? Zasad smo im još simpatični pa još nisu pokupili naše prirodne resurse i rastjerali nas do Kine, ali će doći trenutak kad više neće imati milosti?

Ima li ti ovo ikakvog smisla? :ne zna:
A moramo malo laprdat, sve u svemu, ja sam u pravu. :djecoljub:
miky0
ST Leader

Post 06 Jan 2014, 19:38

Beau » wrote:Tea, sjajno ih resetas :ckzubo:
Samo tako nastavi :o

Ja bih se ukljucila vise, al niman vrimena. Mejbi tumorou :hekla:
Aj ne lupetaj, nis nije demantirala a ni argumentirala :p
Bara huda

Post 06 Jan 2014, 22:27

miky0 » wrote:
Vladat, a s vladanjem povecavaju svoju egzistenciju do maximuma. Dakle, svoju osobnu korist.

Ako misle pobit narod vulgaris, dovest do njegovog izumiranja pretjeranim iskoristavanjem, nece li i oni onda ostat bez prihoda?

Hoce, zato i ne mora bit nuzno iskoristavanja do smrti i pobijanja velikih masa, vec je poanta u potpunoj kontroli, tj. drzat ce te do krajnjih izdrzljivih granica koje kao ososba mozes izdrzat a da ne puknes. Neki nazalost i neizdrze, pa se razbole, rak, srce,...i odapnu, a za neke narode ih uopce i nije briga, pa ih puste da umru od gladi, kao npr. u africi.
Kad je Henry Ford poceo proizvodit automobile na veliko, pofalilo mu je ljudi koji ce ih kupovat. Prvo su ih kupili oni koji su imali puno para a kako takvih nema puno, Henry se dosjetio jadu i sam je podigao nadnice svojim radnicima na 5 dolara po satu. Tako su obicni radnici postali dovoljno bogati da kupuju aute koje proizvode. Dobro bilo njima, dobro bilo i gazdi.
Cijeli taj sistem se bazira na tome, moras imati nekog kome ces prodati robu koju proizvodis. Tako da mi se ne cini logicnim osiromasivanje sirokih narodnih masa od strane par njih do krajnje izdrzljivih granica jer onda ni oni nece imat nad kime vladat. Prodajom svoje robe, jelte. :D

Sto se tice izdrzljivosti...ljudi ionako predugo zive, bar ovi tu na zapadu. Toliko dugo da je danas veci problem sto tako dugo zive nego sto neki umiru jos radno sposobni. :D

Bara huda » wrote:
Ne rezu li onda sami sebi granu na kojoj sjede? :ne zna:

U konacnici da, ne zato jer oni zapravo zele sebe unisitit, vec je to zakon prirode. Profit ce na kraju razjebat ovaj planet nekim novim ratom do unistenja, a onda proces ponovo pocinje ispocetka. Pa sva velika carstva su se samounistila, tj. unistila su se iznutra.
Jel ovo na tragu....na tom svijetu samo mijena stalna jest. :D

Zakon prirode je da sposobniji i prilagodljiviji opstaju. Ako se ljudi ne pokazu kao takvi, onda je i red da nestanu. :ne zna:

Sto se tice teorija urote i zavjere malog broja ljudi prema masi...meni to zvuci prije kao opravdavanje vlastitih nesposobnosti nego sto bi to bilo stvarno namjerno unistavanje naroda.
miky0
ST Leader

Post 06 Jan 2014, 23:28

Bara huda » wrote: Kad je Henry Ford poceo proizvodit automobile na veliko, pofalilo mu je ljudi koji ce ih kupovat. Prvo su ih kupili oni koji su imali puno para a kako takvih nema puno, Henry se dosjetio jadu i sam je podigao nadnice svojim radnicima na 5 dolara po satu. Tako su obicni radnici postali dovoljno bogati da kupuju aute koje proizvode. Dobro bilo njima, dobro bilo i gazdi.
Cijeli taj sistem se bazira na tome, moras imati nekog kome ces prodati robu koju proizvodis. Tako da mi se ne cini logicnim osiromasivanje sirokih narodnih masa od strane par njih do krajnje izdrzljivih granica jer onda ni oni nece imat nad kime vladat. Prodajom svoje robe, jelte. :D

Sto se tice izdrzljivosti...ljudi ionako predugo zive, bar ovi tu na zapadu. Toliko dugo da je danas veci problem sto tako dugo zive nego sto neki umiru jos radno sposobni. :D

Jel ovo na tragu....na tom svijetu samo mijena stalna jest. :D

Zakon prirode je da sposobniji i prilagodljiviji opstaju. Ako se ljudi ne pokazu kao takvi, onda je i red da nestanu. :ne zna:

Sto se tice teorija urote i zavjere malog broja ljudi prema masi...meni to zvuci prije kao opravdavanje vlastitih nesposobnosti nego sto bi to bilo stvarno namjerno unistavanje naroda.
Oprosti, ali sadasnje vrijeme usporedjivat s proizvodnjom forda od prije 100 godina ne stoji, jer se danasnja zarada ne stvara na proizvodnji novostecene vrijednosti, vec na otimacini nekretnina i teritorija bogatih nekakvim resursima. Imamo danas hiperinflaciju gotovih proizvoda koje nemas komu prodat, ali imas zaradu na drugu stranu, a to je osiromasivanjem naroda i ovladavanjem njihovim nekretninama. A tu su hrvati jako bogati. A kao dokaz onom sto tvrdim, bio je posao stoljeca s otkupom zlata u nas, i opcenito na balkanu, a sve jer se ljude osiromasilo, i natiralo na prodaju toga, a pojedinci digli miljarde. Nece jos dugo, a da ce se na slican nacin otkupljivat nekretnine.

Sto se tice tvog zadnjeg pasusa o vlastitoj nesposobnosti bi volio/molio da mi bolje objasnis sto si tila rec.
Tea Tree

Post 06 Jan 2014, 23:52

Šta, danas više nitko ništa ne proizvodi?

Ne mislim u Hrvatskoj nego inače. Nigdje nitko ništa? :kokice:
miky0
ST Leader

Post 07 Jan 2014, 00:08

Tea Tree » wrote:Šta, danas više nitko ništa ne proizvodi?

Ne mislim u Hrvatskoj nego inače. Nigdje nitko ništa? :kokice:
To nisam rekao. Rekao sam da je puno veca upravljacka moc u onom tko trguje s spekulacijama u odnosu na onog koji nesto proizvodi.
Tea Tree

Post 07 Jan 2014, 00:13

miky0 » wrote:
To nisam rekao. Rekao sam da je puno veca upravljacka moc u onom tko trguje s spekulacijama u odnosu na onog koji nesto proizvodi.
Uvijek su postojali špekulanti, samo što su špekulacije izgledale drukčije nego danas. Svako vrijeme nosi svoje i tako to.
miky0
ST Leader

Post 07 Jan 2014, 00:16

Tea Tree » wrote: Uvijek su postojali špekulanti, samo što su špekulacije izgledale drukčije nego danas. Svako vrijeme nosi svoje i tako to.
Upravo to i govorim. Zato je iluzorno uopce usporedjivat forda od prije 100 godina s danasnjim vremenom i poslovnim uvjetima :)
  • Information