Puno mlađi partneri ili ne baš?

Kopulacija, masturbacija i nešto malo o ljubavi
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 22 Jul 2013, 15:33

nodens wrote:
Ja to uopće ne 'preokrenem' nego hoću pokazati implikacije njihovih tvrdnji. Čini se da često nisu svjesni kakve implikacije potežu njihove tvrdnje.

Istina je da pri tome često preskočim par linija u 'izvodu'. :zubo: No ako se potrudiš, mislim da i sam možeš shvatiti što slijedi iz čega, ne moram ti ja sve crtati.

Uostalom, Emercizy vjerojatno ne može prihvatiti ovakav način komunikacije s nekim poput mene - možeš li ti? Hajde mi probaj introspekcijom objasniti što znači da si ti 'heteroseksualan'. Imaš li ikakvu ideju 'zašto' te žene privlače, tj. ŠTO točno na njima te (nagonski) privlači?

Je l' ti privlačna Judith Butler gore? :zubo: Inače, žena ima dosta interesantnih ideja u glavi - iako su pomalo neortodoksne...

A za Emera bi me zanimalo koliko su mu privlačne Deirdre McCloskey ili Joan Roughgarden... :rofl:
:rofl:

dobar pokusaj,
sladak si, mucek :bicedobro:

'if you fall, i'll be there' (floor)
Beau

Post 22 Jul 2013, 15:35

nodens » wrote:
Ja to uopće ne 'preokrenem' nego hoću pokazati implikacije njihovih tvrdnji. Čini se da često nisu svjesni kakve implikacije potežu njihove tvrdnje.

Istina je da pri tome često preskočim par linija u 'izvodu'. :zubo: No ako se potrudiš, mislim da i sam možeš shvatiti što slijedi iz čega, ne moram ti ja sve crtati.
Džaba se trudiš. Crtao ne crtao, isto ti je :zubo:
Margarita

Post 22 Jul 2013, 15:44

ali » wrote: Čekaj, čekaj.....
Ili ti to samo želiš reći da i tebe krase kvalitetni geni :D

:Oommmmmm.....vidim neprijateljsku konjicu kako dolazi u dimu čušpajza...:
Po čemu sad to zaključuješ? Jasno da sam staru uzela kao mjerilo jer znam kako izgleda i koliko godina ima. I mislim da izgleda uobičajeno pa time i dovoljno reprezentativno za svoje godine. Stari mi je mlađi, i dobro si odgovaraju ne samo izgledom nego, nazvala bih to, postreprodukcijom, oboje su u stanju brinuti za moju djecu. :) Što je i te kako važno. Meni.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
nodens

Post 22 Jul 2013, 16:02

Perzefona » wrote:A netko je tvrdio drugačije?

Poanta je da moć i utjecaj ne možeš doživjeti impulsivno, primordijalno, visceralno, nagonski. Poanta je da se moć i utjecaj percipiraju i doživljavaju promatranjem i promišljanjem i zaključivanjem. Nimalo nagonski.
Naprotiv. 'Nagonska' je reakcija koju imaš na percepciju moći i utjecaja. Ta reakcija je prilično evolucijski smislena, nema razloga zašto je ne bismo smatrali nagonski uvjetovanom, ili možda ne 100% 'uvjetovanom' ali svakako pod 'utjecajem' nagona.

Već sam napisao kako se 'percipira' ta moć i utjecaj. Intuitivnim povezivanjem u određenom socijalnom kontekstu. Ta intuicija se bazira na doživljaju ophođenja tog muškarca prema drugim muškarcima i ženama, te ophođenja drugih muškaraca i žena prema njemu. A to ima i određene posljedice na njegovu vlastitu samopercepciju i samim time na body language (na što opet žene reagiraju) itd. Nikakva tu 'razumska kalkulacija' iznosa na bankovnom računu ili političkog utjecaja nije bitna.

Perzefona » wrote:I poanta je da nasuprot svemu što pali žene na muškarcima (a što nije nagonski), kao što su zapažanje vrednovanje društvenog statusa, moć, utjecaj, ugled i slično; postoji i čitava lepeza muškarcima privlačnih ženskih osobina kao što su dražest, ljupkost, podatnost, gracioznost, blagost, vedrina, strpljivost, mudrost, toplina i šarm, blablabla... a kojih su neke (ili mnoge) 25-godišnjakinje lišene.
... što nigdje nisam poricao. Naravno da postoje neprivlačne 25-godišnjakinje. :ne zna:

Perzefona » wrote:A tako ćeš sad i ti igrati? OK. Gle, nije me zapeklo. Zapravo, bocnula me tvoja namjera da me spečeš, i to ne onda nego ovo sad. Al, OK, mogu i ja gađati osobno.
Pa samo daj, što osobnije možeš. :zubo:

Perzefona » wrote:Cijelu si ovu temu postavio ne bi li dobio potvrdu od drugih, a nije loše ni ako sam sebe uvjeriš, da ćeš s pedeset jebat 25-godišnjakinje. Nema veze što ti život prolazi u nejebici, doći će i tebi pedeseti rođendan. Dotad ćeš marljivo steći taj nužno potrebni status i moć, a onda se plodne mladice bacaju na tebe raširenih ruku i nogu. :kava:
Zanimljiva psihološka analiza. :cerek: Samo što, jebiga, ne pogađa metu, uopće mi nije stalo do te gore predodžbe. Da mi je stalo, onda bih radio na tom statusu i moći, a ne bih gubio vrijeme na forumu. Jbt, koliko sam novaca mogao zaraditi za ovo vrijeme! :rofl:

Ako išta, meni samom se implikacije tih mojih tvrdnji uopće ne sviđaju. Ja bih htio biti hardcore idealist, kad bi mogao. Samo jebiga kad ne mogu. :ne zna:
nodens

Post 22 Jul 2013, 16:12

Perzefona » wrote:A tako ćeš sad i ti igrati? OK. Gle, nije me zapeklo. Zapravo, bocnula me tvoja namjera da me spečeš, i to ne onda nego ovo sad. Al, OK, mogu i ja gađati osobno.
Uf, u svem tom nadjebavanju zaboravih napomenuti, da ono gore uopće nije bilo mišljeno 'osobno', na tvoj račun.

Nego sam ciljao na tu neku feminističku ideologiju, kakvu recimo demonstrira i exica, znači kad doslovno ne možete zanemariti feminističku ideologiju čak ni kad raspravljamo o čisto biološkim stvarima. Tako sam mislio da te 'zapekla' ta strašna biološka 'nepravda' da žene ulaze u menopauzu, a da kod muškaraca ne postoji ekvivalentni fenomen.

Mislim, vidiš da to nije 'osobno' po tome što - koliko mi se čini - exica nije ni blizu menopauzi pa se ovo gore svejedno odnosi i na nju, a ne samo na tebe. Znači, ne radi se o nečemu strogo 'osobnom' nego je to 'dig' na feminističku ideologiju koja se toliko razmaše da se počne gurati i u prirodne znanosti. Tako recimo Luce Irigaray 'vidi' rodne stereotipove čak i u kvantnoj mehanici. :facepalm:
Perzefona

Post 22 Jul 2013, 17:19

nodens » wrote:
Naprotiv. 'Nagonska' je reakcija koju imaš na percepciju moći i utjecaja. Ta reakcija je prilično evolucijski smislena, nema razloga zašto je ne bismo smatrali nagonski uvjetovanom, ili možda ne 100% 'uvjetovanom' ali svakako pod 'utjecajem' nagona.

Već sam napisao kako se 'percipira' ta moć i utjecaj. Intuitivnim povezivanjem u određenom socijalnom kontekstu. Ta intuicija se bazira na doživljaju ophođenja tog muškarca prema drugim muškarcima i ženama, te ophođenja drugih muškaraca i žena prema njemu. A to ima i određene posljedice na njegovu vlastitu samopercepciju i samim time na body language (na što opet žene reagiraju) itd. Nikakva tu 'razumska kalkulacija' iznosa na bankovnom računu ili političkog utjecaja nije bitna.
A ti misliš da njegovanu i dotjeranu ženu ne percipiraš isto tako "nagonski"? Misliš da trzaš samo na mladost i plodnost? Ti sad ovdje govoriš o stvarima koje su ženama bitne kod muškaraca, a nemoguće je da pojma nemaš koliko kozmetička i modna industrija zarađuje na tome da bi i žene bile samopouzdane i stekle pripadajući body language, i da je i za to itekako potreban novac. Novcem uloženim u izgled kupuje se samosvjest. Hoćeš reći da muškarci to ne percipiraju i da žene bacaju novac?

Ili misliš da je samo muško samopouzdanje privlačno, a mlada i plodna može biti nervozna, stisnuta, zapuštena i nesigurna.

... što nigdje nisam poricao.
Ne kažem da si poricao. Nego nisi ni spomenuo. Mladost, plodnost, menstruacija... blablabla...

Njegovanost, profinjenost, elegancija, samopouzdanje - ni slova o tome.

Ali zato megabajti o muškoj samouvjerenosti.
Nodens - making women's period comfortable (by ex anais)
Eks

Post 22 Jul 2013, 18:25

nodens » wrote:
Uf, u svem tom nadjebavanju zaboravih napomenuti, da ono gore uopće nije bilo mišljeno 'osobno', na tvoj račun.

Nego sam ciljao na tu neku feminističku ideologiju, kakvu recimo demonstrira i exica, znači kad doslovno ne možete zanemariti feminističku ideologiju čak ni kad raspravljamo o čisto biološkim stvarima. Tako sam mislio da te 'zapekla' ta strašna biološka 'nepravda' da žene ulaze u menopauzu, a da kod muškaraca ne postoji ekvivalentni fenomen.

Mislim, vidiš da to nije 'osobno' po tome što - koliko mi se čini - exica nije ni blizu menopauzi pa se ovo gore svejedno odnosi i na nju, a ne samo na tebe. Znači, ne radi se o nečemu strogo 'osobnom' nego je to 'dig' na feminističku ideologiju koja se toliko razmaše da se počne gurati i u prirodne znanosti. Tako recimo Luce Irigaray 'vidi' rodne stereotipove čak i u kvantnoj mehanici. :facepalm:
Čuj, nodenše, na kriva vrata laješ ako misliš da me tvoje derogativno spominjanje feminizma može uvrijediti, kao i bilo čije. Takve stvari mi samo daju do znanja s kim imam posla.

Jasno je da polaziš od viđenja svijeta gdje stari prdonja može imati bilo koju žensku ako se dovoljno potrudi "raditi na sebi"- eno vam seksistički pokreti tipa PUA-e i sličnih pizdarija i naprednijih varijacija iste :rofl: niču svaki dan maltene, dakle svaki kretenčić može doći do određene razine naučenog šarma, a i potruditi se oko statusa i novca. Uvjetno rečeno. Jer naravno da ne može svaki. To i dalje onog koji je uspio ne čini a priori vrijednim u očima bilo koje dvadesetpetogodišnjakinje. A ti barataš stvarima na način "prosječna dvadesetpetogodišnjakinja je pandan prosječnom pedesetogodišnjaku" i onda se napraviš lud i da bi pokrpao to vadiš Deppa kao primjer. Jebate, na Deppa se ionako vjerojatno pali solidan broj i baba i djevojčica. A ne bih se bome okladila da i sam Depp ne bi pao na bilo koju ženu "njegovog ranga" iz bilo koje dobne skupine.

Svijet u kojem moćni muškarci uzimaju mlado vrhnje, dočim žene propadaju mahom iza četrdesete, sem sretnih iznimki je svijet gledan očima zadrtog šovinista. Ili šovinistice. Žao mi je što moram to reći. Ali nije neka novost.
nodens

Post 22 Jul 2013, 18:59

Perzefona » wrote:A ti misliš da njegovanu i dotjeranu ženu ne percipiraš isto tako "nagonski"? Misliš da trzaš samo na mladost i plodnost? Ti sad ovdje govoriš o stvarima koje su ženama bitne kod muškaraca, a nemoguće je da pojma nemaš koliko kozmetička i modna industrija zarađuje na tome da bi i žene bile samopouzdane i stekle pripadajući body language, i da je i za to itekako potreban novac. Novcem uloženim u izgled kupuje se samosvjest. Hoćeš reći da muškarci to ne percipiraju i da žene bacaju novac?
:misli:

Troše novac da bi IZGLEDALE MLAĐE. A ne da bi izgledale 'bogatije' i 'socijalno uspješnije', 'moćnije' i 'utjecajnije'. Za nagonsku seksualnu privlačnost kod većine muškaraca je to uglavnom irelevantna stvar. Možda nije za onog tko ciljano traži nekakvu 'životnu suputnicu' or some shit like that, no ja ciljam na onu nagonsku (primordijalnu LOL) seksualnu privlačnost.

Perzefona » wrote:Ili misliš da je samo muško samopouzdanje privlačno, a mlada i plodna može biti nervozna, stisnuta, zapuštena i nesigurna.
Nervozna, stisnuta i nesigurna može biti - no zapuštena ne može. Vidiš kako jednostavno. Ako je zapuštena onda izgleda 'nezdravo', a to nije nagonski privlačno.

Perzefona » wrote:Njegovanost, profinjenost, elegancija, samopouzdanje - ni slova o tome.

Ali zato megabajti o muškoj samouvjerenosti.
-> public-complaints@nature.org

višekratni slon » wrote:Čuj, nodenše, na kriva vrata laješ ako misliš da me tvoje derogativno spominjanje feminizma može uvrijediti, kao i bilo čije. Takve stvari mi samo daju do znanja s kim imam posla.
Meni uopće nije cilj tebe 'uvrijediti'. Samo komentiram tvoj stav, tj. miješanje ideologije i epistemologije. :cerek:

I ne daju ti 'takve stvari' ništa do znanja, nego upadaš sve dublje u zabludu, tj. nerazumijevanje pojma 'seksizam'. Kao što seksizam nije ni reći 'žene imaju sise, muškarci imaju kitu' - tako ni ovo što ja govorim nije seksizam. Nego bi seksizam bio potezanje neutemeljenih predrasuda i pogotovo negativnih vrijednosnih sudova o ženama. Ja to ne radim, ali ne čudi me da netko tko je do grla u feminističkoj ideologiji misli da to radim. To tako valjda mora biti, jebiga. :ne zna:

višekratni slon » wrote:Jasno je da polaziš od viđenja svijeta gdje stari prdonja može imati bilo koju žensku ako se dovoljno potrudi "raditi na sebi"- eno vam seksistički pokreti tipa PUA-e i sličnih pizdarija i naprednijih varijacija iste :rofl: niču svaki dan maltene, dakle svaki kretenčić može doći do određene razine naučenog šarma, a i potruditi se oko statusa i novca. Uvjetno rečeno. Jer naravno da ne može svaki. To i dalje onog koji je uspio ne čini a priori vrijednim u očima bilo koje dvadesetpetogodišnjakinje.
Naprotiv. Nije uopće 'jasno' da ja od toga polazim - jer uostalom, to nije ni istina. Ne može 'svatko', nego po definiciji to može jedan manji broj muškaraca, jer je koncept 'alfe' upravo i definiran *relativno*, kao manjina koja se 'izdvaja'. Ne možeš se izdvajati ako si pripadnik većine. Dakle, koliko god se starčeci od 50 'trudili', samo jedan manji broj će imati u tome uspjeha. Čista matematika. (BTW, ja ziher neću, da ne misliš da se ja to 'tješim' kao što Perze valjda misli. :zubo:)

višekratni slon » wrote:A ti barataš stvarima na način "prosječna dvadesetpetogodišnjakinja je pandan prosječnom pedesetogodišnjaku" i onda se napraviš lud i da bi pokrpao to vadiš Deppa kao primjer. Jebate, na Deppa se ionako vjerojatno pali solidan broj i baba i djevojčica. A ne bih se bome okladila da i sam Depp ne bi pao na bilo koju ženu "njegovog ranga" iz bilo koje dobne skupine.
Opet me krivo citiraš. :zubo: Nisam spominjao samo Deppa, nego i Stewarta, i Clooneya, i Cruisea, i Brada Pitta i hrpu sličnih, koji su i dan danas iza 50-te kakti seks simboli. Žene od 50+ su seks simboli ukoliko se urednici magazina dovoljno igraju s photoshopom.

višekratni slon » wrote:Svijet u kojem moćni muškarci uzimaju mlado vrhnje, dočim žene propadaju mahom iza četrdesete, sem sretnih iznimki je svijet gledan očima zadrtog šovinista. Ili šovinistice. Žao mi je što moram to reći. Ali nije neka novost.
Tu sad ide sličan odgovor kao ovo što si ti meni napisala za feminističku ideologiju. :cerek: 'Zadrti šovinist' LOL. Radikalnim feministicama je svatko šovinist tko se usudi primijetiti da žene imaju sise, a muškarci kitu. Ili nešto praktički analogno tome. Spolovi se razlikuju u biološkom smislu na mnogo načina; ustvrditi te razlike nije a apriori nekakav 'seksizam', nego najprije moraš pokazati da se bazira na (negativnim) predrasudama ili da povlače negativne vrijednosne sudove. Ovo što ja pišem se bazira na evolucijskoj psihologiji, a ne na predrasudama; i govori samo o fizičkoj privlačnosti, a ne o nekakvoj filozofskoj ideji 'vrijednosti' čovjeka kao čovjeka, bez obzira na spol.
Eks

Post 22 Jul 2013, 19:22

nodens » wrote:Žene od 50+ su seks simboli ukoliko se urednici magazina dovoljno igraju s photoshopom.
Evo ti, ovo je seksizam. I baš to što se ti i tebi slični kunu da je to biološka činjenica je seksizam. Nitko neće reći "ja tvrdim ovo jer sam seksist" nego će se pozivati na biološke činjenice i sl.

Predobre sam volje da trošim vrijeme na ovoliko predrasuda i otužnosti. Ne mora žena čak biti feministica da u ovom laprdanju vidi otužnost. Dovoljno je da ne mrzi žene i starost.
Kad bih bila zločesta, rekla bih da se bojiš da ne izgubiš nevinost s nekom "babom" i da se bojiš da ti je to jedino preostalo, ali neću jer će onda doći horda vitezova. :zubo: :cerek:
Perzefona

Post 22 Jul 2013, 19:44

nodens » wrote:
:misli:

Troše novac da bi IZGLEDALE MLAĐE. A ne da bi izgledale 'bogatije' i 'socijalno uspješnije', 'moćnije' i 'utjecajnije'. Za nagonsku seksualnu privlačnost kod većine muškaraca je to uglavnom irelevantna stvar. Možda nije za onog tko ciljano traži nekakvu 'životnu suputnicu' or some shit like that, no ja ciljam na onu nagonsku (primordijalnu LOL) seksualnu privlačnost.
Daj mi molim te objasni kako dugi umjetni zgelirani i kičastim crtežima i šljokicama nakrcani nokti ženu čine mlađom. Zašto se žene kite skupim nakitom? Daj mi objasni kako je skupe štikle čine mlađom od jeftinih ili od cipela s normalnim potplatom. Još mi objasni kako ju dizajnerska odjeća vizualno pomlađuje. Iili parfem od 1000 kn. :facepalm:

Jer, kažeš, muškarci to ne primjećuju. A žene to rade. Znači glupe su.

Ti valjda zbilja misliš da su zakržljala izobličena polomljena zgrčena ženska stopala u Kini lijepa Kinezima i ukazuju na mlađahnost i plodnost. Znaš li zašto su to radili curicama? Da bi pokazali da njoj hodat ne treba. Da je iz bogate ugledne obitelji, da ima sluškinju koja hoda i sve radi umjesto nje i da će se udati u skladu sa svojim društvenim STATUSOM.

Žene rade upravo to što ti negiraš: troše novac da bi izgledale uspješnije, društveno utjecajnije i poželjnije. Druga je stvar što glupi muški mozak to sebi prevede kao mlađe.
Nervozna, stisnuta i nesigurna može biti - no zapuštena ne može. Vidiš kako jednostavno. Ako je zapuštena onda izgleda 'nezdravo', a to nije nagonski privlačno.
Uopće nije jednostavno. Ja sam rekla zapuštene, a zaboravila sam da razgovaram s muškarcem koji o ženama pojma nema. Nespretno sam se izrazila. Zapuštene je značilo nedotjerane.
Moje "zapuštene" značilo je u pamučnoj majici i hlačama i japankama iz Lidla, s konjskim repom i bez šminke. Uključi i dlakave noge, to se sigurno smatra zapuštenošću. A nije nezdravo. :zubo:

Ajd sad opet pričaj kako žene ne odašilju svojim outfitom poruku kojem društvenom sloju pripadaju ili nastoje pripasti.

Pa čak i umjetne cice poručuju prije "Imam novaca" nego "mlada sam". Al kome ja pričam. :rolleyes:
Perzefona

Post 22 Jul 2013, 19:49

višekratni slon » wrote:A ne bih se bome okladila da i sam Depp ne bi pao na bilo koju ženu "njegovog ranga" iz bilo koje dobne skupine.

Svijet u kojem moćni muškarci uzimaju mlado vrhnje, dočim žene propadaju mahom iza četrdesete, sem sretnih iznimki je svijet gledan očima zadrtog šovinista. Ili šovinistice. Žao mi je što moram to reći. Ali nije neka novost.
Amen.
nodens

Post 22 Jul 2013, 20:57

višekratni slon » wrote:Evo ti, ovo je seksizam. I baš to što se ti i tebi slični kunu da je to biološka činjenica je seksizam. Nitko neće reći "ja tvrdim ovo jer sam seksist" nego će se pozivati na biološke činjenice i sl.
Ne slažem se. To što sam napisao je biološka činjenica u rangu tvrdnje 'žene od 45-50 uđu u menopauzu, muškarci ne uđu, nego im od 20-te pa nadalje stalno opada kvaliteta sperme, ali tehnički ostaju plodni do smrti'.

Kao što ovo drugo nije nikakav seksizam, nego biološka činjenica, tako ni ovo moje nije seksizam. Nego je takva tvoja kvalifikacija posljedica te čudne novovjeke ideologije koja pokušava postulirati da seksualna privlačnost nema valjda nikakve veze s činjenicom da se razmnožavamo seksualno. Naravno da je to glupost, tj. da ta privlačnost ima jako mnogo veze s tom činjenicom.

Ti se možeš i dalje držati kao uvrijeđena frajla i samo vikati 'seksist, seksist, strašno!!' - a možeš probati i definirati što je uopće 'seksizam' (ili bar kako ti osobno to definiraš), pa pokazati na koji način moja tvrdnja udovoljava toj definiciji. Ili ti valjda zamišljaš da samo zato što si ti žensko, možeš samovoljno proglašavati 'seksizmom' što god se tebi učini da je to? Izvoli argumentiraj. Ili dobro, ne trebaš argumentirati, ako 'nemaš volje' razgovarati sa 'zadrtim seksistom' - ja ti samo kažem da ne znaš staviti racionalnu ogradu svojoj intuitivnoj feminističkoj ideologiji, nego seksizmon laganini proglasiš sve što ti ne godi ušima. :zubo:

višekratni slon » wrote:Predobre sam volje da trošim vrijeme na ovoliko predrasuda i otužnosti. Ne mora žena čak biti feministica da u ovom laprdanju vidi otužnost. Dovoljno je da ne mrzi žene i starost.
Kad bih bila zločesta, rekla bih da se bojiš da ne izgubiš nevinost s nekom "babom" i da se bojiš da ti je to jedino preostalo, ali neću jer će onda doći horda vitezova.
Samo ti budi zlobna, nemaš beda. :bicedobro: :rofl:

Ovo što ja pišem nije laprdanje. To što ga ti takvim proglašavaš, zove se 'tvoj dojam' (ja bih dodao 'neargumentiran'). Ne brkaj svoje dojmove s činjenicama, to ti nije way to go.

I na kraju, ja ne 'mrzim' ni žene, ni starost, pa ni stare žene. Baš mi je simpa moja stara bakica. :zubo: Jedino što, jebiga, ne osjećam nikakvu seksualnu privlačnost prema starim ženama. Shoot me. Ni mnoge žene ne osjećaju privlačnost prema meni, je li to grijeh? :zubo:
Emericzy

Post 22 Jul 2013, 21:16

višekratni slon » wrote:Ja to razumijem. Ali i tu postavljaš uvjet, da ima pametno i lijepo lice. Znači, ne bilo koja žena. Sad ovo zvuči naravno ekstremno banalno, međutim, ono što hoću reći jest da biramo osobe, ne dob.
Naravno. To zapravo i ja govorim.
Vjerujem da bi osoba koja nam je u nekom razdoblju života ekstra napeta bila jednako napeta da ima deset godina više ili manje. Eto, to je neko moje uvjerenje, ne mora biti točno.
Ne mora. Nekad je točno, ali najčešće nije. Naime, ja upravo govorim da se osobe s godinama mijenjaju. Osobito u mlađim godinama. Odrastaju. Sazrijevaju. Oblikuju svoje životne stavove na temelju obrazovanja i iskustva. Izlaze na kraj sami sa sobom.
Ako mi je netko napet, bio bi mi napet i da ima dvadeset i četrdeset.
Fizički da. Ali kao ličnost?
Generalno možemo ljude trpati u skupine po bilo kojoj osnovi i to jest u pravilu točno jer u svakom stereotipu ima istine, zato je i nastao, međutim, kod osobnog izbora to postane ireleventano, možemo samo na temelju iskustva uočiti neki vlastiti pattern, ali ni on nije uklesan u kamen.
ne, nije uklesan u kamen, ali odabir ti automatski ide po iskustvenom obrascu, koji se temelji na kakvoj-takvoj statistici.. Od obrasca odstupaš onda kad ti pojedini slučaj počne malo žešće odskakati od stereotipa.
smatram da mlado žensko tijelo i lice napale čovjeka bez obzira na dob. Druga je stvar kako to procesuira. I ne govorim ja o nekakvom duljem odnosu, može to biti i ONS.
Pa, ja samo kažem da je procesuiranje brže i odlučnije (i individualnije) što čovjek ima više iskustva.

A s iskustvom shvatiš da je i ONS vrijedan pažljivog izbora.
nodens

Post 22 Jul 2013, 21:19

Perzefona » wrote:Daj mi molim te objasni kako dugi umjetni zgelirani i kičastim crtežima i šljokicama nakrcani nokti ženu čine mlađom. Zašto se žene kite skupim nakitom? Daj mi objasni kako je skupe štikle čine mlađom od jeftinih ili od cipela s normalnim potplatom. Još mi objasni kako ju dizajnerska odjeća vizualno pomlađuje. Iili parfem od 1000 kn. :facepalm:
Nemam pojma. Žene se ne kite nakitom zbog muškaraca, nego zbog drugih žena. :zubo: To je neki socijalni fenomen, a ne strogo prirodni, biološki impuls. A ja govorim o onom potonjem.

Meni je žena najljepša kad je gola. Mislim, ako je lijepa. Ako nije, onda nekad čak može bit ljepša i kad je obučena, ako je obučena taman tako da sakrije nedostatke, a naglasi komparativne prednosti. No inače, ideja neke izvanserijske ljepotice koja je iz nekakvog već razloga obučena u dronjke (recimo da je to neki postapokaliptički scenarij, ili pak prethistorijska fantazija LOL), zvuči jako seksi. :rofl: Znam da se Emericzy ne bi složio...

Perzefona » wrote:Jer, kažeš, muškarci to ne primjećuju. A žene to rade. Znači glupe su.
Žene se opterećuju mnogim stvarima koje muškarcima nisu bitne, nego ženama. Pa projiciraju. No, slično nešto rade i muškarci, precjenjuju relativno nebitne stvari, a podcjenjuju bitne - jer i oni također projiciraju. Stoga, ako su žene glupe zbog toga, onda su i muškarci. :zubo:

Perzefona » wrote:Ti valjda zbilja misliš da su zakržljala izobličena polomljena zgrčena ženska stopala u Kini lijepa Kinezima i ukazuju na mlađahnost i plodnost. Znaš li zašto su to radili curicama? Da bi pokazali da njoj hodat ne treba. Da je iz bogate ugledne obitelji, da ima sluškinju koja hoda i sve radi umjesto nje i da će se udati u skladu sa svojim društvenim STATUSOM.
Da, to što opisuješ su već komplicirani socijalni fetiši, a ne prirodne činjenice. Svakakve perverzije se izrode u ljudskoj civilizaciji. Mnogo ljudi, mnogo ludih ideja koje imaju potencijal širenja ljudskim glavama....

Perzefona » wrote:Žene rade upravo to što ti negiraš: troše novac da bi izgledale uspješnije, društveno utjecajnije i poželjnije. Druga je stvar što glupi muški mozak to sebi prevede kao mlađe.
Ovdje mi pada na pamet Wolfgang Pauli: This isn't right. This isn't even wrong. :rofl:

Perzefona » wrote:Uopće nije jednostavno. Ja sam rekla zapuštene, a zaboravila sam da razgovaram s muškarcem koji o ženama pojma nema. Nespretno sam se izrazila. Zapuštene je značilo nedotjerane.
Moje "zapuštene" značilo je u pamučnoj majici i hlačama i japankama iz Lidla, s konjskim repom i bez šminke. Uključi i dlakave noge, to se sigurno smatra zapuštenošću. A nije nezdravo.
Nije, ali što manje dlaka po tijelu, to manje testosterona.... itd itd da se ne ponavljam dalje. Femininost je obrnuto proporcionalna manifestacijama testosterona.

Perzefona » wrote:Ajd sad opet pričaj kako žene ne odašilju svojim outfitom poruku kojem društvenom sloju pripadaju ili nastoje pripasti.

Pa čak i umjetne cice poručuju prije "Imam novaca" nego "mlada sam". Al kome ja pričam. :rolleyes:
Umjetne cice poručuju - ili bar pokušavaju poručiti - 'plodna sam i sposobna dojiti'. Ne naravno na svjesnoj razini :facepalm: ne razmišlja muškarac o tome kako će nekakav njegov potomak sisat te grudi :rofl: - nego na taj način to djeluje (ili nastoji djelovati) na muški mozak, tj. njegovu podsvijest.

A ne 'imam novaca'. Joj Perze...
Emericzy

Post 22 Jul 2013, 21:35

nodens » wrote:biološka činjenica
Bioloških činjenica ima u muško-ženskom odnosu na stotine. Ti si se uhvatio jedne koja ti se dopada, a koje se najčvršće drže najmanje civilizirani, najprimitivniji ljudi.

I psihološke činjenice jednako su 'biološke' kao i stanje epiderme, plodnost itd. Stanje uma, britkost komunikacije, šarm... sve su to isto tako biološke činjenice.

Što je čovjek psihološki primitivniji, to su mu ključnije gole fizičke činjenice. Što je psihološki izgrađeniji i kompleksniji, to su mu važnije one druge. I to je to.
Emericzy

Post 22 Jul 2013, 21:43

nodens » wrote:Meni je žena najljepša kad je gola. Mislim, ako je lijepa. Ako nije, onda nekad čak može bit ljepša i kad je obučena, ako je obučena taman tako da sakrije nedostatke, a naglasi komparativne prednosti. No inače, ideja neke izvanserijske ljepotice koja je iz nekakvog već razloga obučena u dronjke (recimo da je to neki postapokaliptički scenarij, ili pak prethistorijska fantazija LOL), zvuči jako seksi. :rofl: Znam da se Emericzy ne bi složio...
Naravno da ne bih. Golotinja je najčešće dosadna. Na nudističkim plažama nema erekcije. Golotinja postaje zanimljiva samo ako atmosfera ima bar dašak erotike.

Poredaj lijepe žene u onaj policijski red za prepoznavanje svjedoka, jednom gole i bez kozmetike i drugi put namazane i fino obučene i vidjet ćeš da će se praktički svakome tko ih dovoljno više dopasti obučene. Samo ih treba promatrati dovoljno dugo da onaj prvi instinkt prestane djelovati.
Perzefona

Post 22 Jul 2013, 23:16

nodens » wrote: Nije, ali što manje dlaka po tijelu, to manje testosterona.... itd itd da se ne ponavljam dalje. Femininost je obrnuto proporcionalna manifestacijama testosterona.
Jesi ti svjestan da ulaskom u menopauzu žene gube upravo testosteron i da je to hormon mladosti i seksipila, i da njegov nedostatak uzrokuje osteoporozu i mnoga klimakterična stanja i sranja?

Žene u dvadesetima imaju poprilično testosterona. Te tvoje ženstvene, feminine.

Na, kad se već toliko voliš razbacivati biologijom: http://zena.hr/clanak/ostalo_na_temu_zd ... erona/5305
Bara huda

Post 23 Jul 2013, 00:09

Moram ic spat pa nema vremena citat s logikom (koja mi nije jaca strana i inace :D ) ali bih samo htjela pitati nodensa da li stvarno misli, bez linkova i gugla, samo gledajuci zive ljude od krvi i mesa oko sebe, da zene uistinu stare brze nego muskarci?
Da u starenju ljudskih bica postoji tako velika razlika obzirom na spol? :ne zna:
Ne mislim ni na kakve ekstreme ili bakrace, nego na obicne, svakodnevne ljude.

Jer meni cinjenica da zene nakon menopauze ne mogu postati majke (a rekoh i zasto mislim da je tako) i cinjenica da muskarci mogu postati ocevi ne utjece na dojam da oba spola podjednako stare. :ne zna:
nodens

Post 23 Jul 2013, 09:43

Perzefona » wrote: Jesi ti svjestan da ulaskom u menopauzu žene gube upravo testosteron i da je to hormon mladosti i seksipila, i da njegov nedostatak uzrokuje osteoporozu i mnoga klimakterična stanja i sranja?

Žene u dvadesetima imaju poprilično testosterona. Te tvoje ženstvene, feminine.

Na, kad se već toliko voliš razbacivati biologijom: http://zena.hr/clanak/ostalo_na_temu_zd ... erona/5305
Rekao sam *manifestacijama* testosterona, a ne testosteronom. Naravno da i žene imaju testosterona, no ako se isti manifestira na tipično 'muževni' način, to se uglavnom ne percipira privlačnim. I to vrijedi za mnoge stvari pa tako i za pretjeranu dlakavost. To što žene, eto, gube testosteron s godinama, jednostavno nije bitno, jer paralelno s time gube i mnoštvo drugih, bitnih stvari. Shvati to u smislu kao da pređeš s cocacole na dijetalnu cocacolu, ali zato podvostručiš porciju masnih pomfrića. Tako i to gubljenje testosterona, jednostavno nije značajno u usporedbi s promjenama ostalih hormona u menopauzi; a žene i inače ne reagiraju na isti način na testosteron kao muškarci (u principu, ima svakakvih anomalija).

Postoje inače i muškarci koji imaju androgen insensitivity sindrom - znači, imaju dovoljno testosterona per se, ali im tijelo ne reagira na njega na uobičajeno 'muški' način, pa zato takvi muškarci imaju mnoge 'feminine' karakteristike itd. Da skratim, ciljao sam na fenotip koji je praćen djelovanjem testosterona, a ne na testosteron sam po sebi. Hvataš se za periferne stvari. Starim ljudima opada seksualna privlačnost, ženama brže nego muškarcima i jebiga, to je to, neće tvoj inat tu nešto bitno promijeniti. Gledaj to kao tvrdnju tipa 'muškarcima u prosjeku brže opada kosa na glavi'. :ne zna: Je li to 'seksizam' ili 'nepravda'? Nemam pojma, ali znam da je biološka činjenica.
nodens

Post 23 Jul 2013, 09:54

Emericzy » wrote:Bioloških činjenica ima u muško-ženskom odnosu na stotine. Ti si se uhvatio jedne koja ti se dopada, a koje se najčvršće drže najmanje civilizirani, najprimitivniji ljudi.
Ja sam se nje 'uhvatio' zato što je od toga napravljena tema.

Inače, i heteroseksualnost je primitivna činjenica, kužiš ono, bazira se na tome što se razmnožavamo seksualno. :zubo:

Čovjek bez predrasuda, napredan, kulturan, moderan... morao bi ako ništa drugo bar eksperimentirati i sa muškarcima, tko zna, možda bi mu to postao acquired taste... čemu robovati stereotipovima? :rofl:

Emericzy » wrote:I psihološke činjenice jednako su 'biološke' kao i stanje epiderme, plodnost itd. Stanje uma, britkost komunikacije, šarm... sve su to isto tako biološke činjenice.
Te 'činjenice' su međutim mnogo kompliciranije od primordijalnih nagona. Evo ovdje se žene pobunile protiv prilično samorazumljivih ideja iz evolucijske psihologije; ići u još kompleksnije psiho-socijalne fenomene i probati njih objašnjavati strogo biološki... :ne zna: ne čini mi se to naročito smisleno, prekomplicirana je to materija da bi se mogla s te strane promatrati. Koje je 'biološko' objašnjenje ludih japanskih fetiša? To bi bilo kao da pokušavaš shvatiti rad nekog programa tako što mjeriš struje i napone na procesoru. :ne zna: Nikakvim statističkim metodama nećeš iz tih struja i napona shvatiti algoritam rada programa.

Emericzy » wrote:Što je čovjek psihološki primitivniji, to su mu ključnije gole fizičke činjenice. Što je psihološki izgrađeniji i kompleksniji, to su mu važnije one druge. I to je to.
:cerek: Vanitas vanitatum et omnia vanitas. Ne razumijem kako ne budeš nekad sam sebi smiješan s tom retorikom. Sva ta naprednost se na kraju krajeva manifestira guranjem penisa u vaginu. :zubo: Stvarno je fascinantna činjenica da ljudi uspiju izgraditi takav fantazmatski okvir oko jedne toliko banalne aktivnosti...
nodens

Post 23 Jul 2013, 09:58

Bara huda » wrote:Moram ic spat pa nema vremena citat s logikom (koja mi nije jaca strana i inace :D ) ali bih samo htjela pitati nodensa da li stvarno misli, bez linkova i gugla, samo gledajuci zive ljude od krvi i mesa oko sebe, da zene uistinu stare brze nego muskarci?
Da u starenju ljudskih bica postoji tako velika razlika obzirom na spol? :ne zna:
Ne mislim ni na kakve ekstreme ili bakrace, nego na obicne, svakodnevne ljude.
Muškarci zapravo 'stare' brže - žene u prosjeku duže žive - ali žene brže gube strogo nagonsku seksualnu privlačnost. Tj. ne bih rekao ni 'brže' nego im krivulja ovisnosti seksualne privlačnosti o godinama, izgleda 'drugačije' nego kod muškaraca.
Perzefona

Post 23 Jul 2013, 10:54

nodens » wrote: Gledaj to kao tvrdnju tipa 'muškarcima u prosjeku brže opada kosa na glavi'. :ne zna: Je li to 'seksizam' ili 'nepravda'? Nemam pojma, ali znam da je biološka činjenica.
Opada njima još nešto. To je biološka činjenica. Šalji mail maćehi prirodi. :raspa:
nodens

Post 23 Jul 2013, 11:09

Emericzy » wrote:Naravno da ne bih. Golotinja je najčešće dosadna. Na nudističkim plažama nema erekcije. Golotinja postaje zanimljiva samo ako atmosfera ima bar dašak erotike.
Ja bih je imao i na nudističkoj plaži :zubo:, jasno - ako bi bilo lijepih mladih svježih djevojaka, a ne samo gomila baba sa pljosnatim sisama do pupka. :ne zna:

No, slažem se da je to vjerojatno značajno uvjetovano socijalnim faktorima. Da ljudi ne nose odjeću nego da su stalno goli, lako moguće da bi mi i lijepe gole mlade žene dosadile... s vremenom, npr. nakon prvih 25-30 godina. :zubo: :rofl:

Emericzy » wrote:Poredaj lijepe žene u onaj policijski red za prepoznavanje svjedoka, jednom gole i bez kozmetike i drugi put namazane i fino obučene i vidjet ćeš da će se praktički svakome tko ih dovoljno više dopasti obučene. Samo ih treba promatrati dovoljno dugo da onaj prvi instinkt prestane djelovati.
Nema razloga zašto bi tako bilo. Nego mi se čini logičnije sljedeće: nakon što bi došlo do zasićenja tog prvog instinkta (inače, pohvalno da bar priznaš da postoji taj 'prvi instinkt' :zubo: eno ti žene čak ni to ne mogu prihvatiti) - dalje bi stvari ovisile o kulturnim faktorima i osobnim nazorima. Znači, ovisilo bi o 'priči' koju čovjek sam sebi priča, bilo da ju je sam izmislio, bilo da je pokupio iz društva. No nema nikakvog razloga za pretpostavku da bi svima (ili većini) nužno bile 'ljepše' u odjeći. To je tvrdnja koja nema osnove u biologiji, pa je zato vrlo vjerojatno, rekoh, čisto kulturni fenomen. U našoj kulturi možda i bi bilo tako, no recimo u kulturi s Ferenginara bi bilo obrnuto. :rofl:
nodens

Post 23 Jul 2013, 11:16

Perzefona » wrote: Opada njima još nešto. To je biološka činjenica. Šalji mail maćehi prirodi. :raspa:
Opada im spolna moć, erekcija im u principu postaje sve slabija, rjeđa, i teže ju je zadržati.

Vidiš kako uopće nije teško 'priznati' neugodne činjenice vezane uz vlastiti spol. :zubo:

BTW, s tim gore je povezan i Coolidgeov efekt. U svakom slučaju, nema potrebe za slanjem maila, nemam pritužbi na tu činjenicu, ne smatram je nekakvom straaaaaašnom kozmičkom (ili čak božanskom) nepravdom oko koje bi se kompletno društvo trebalo svorcati da je 'ispravi' - kao što to radikalne feministice smatraju u slučajevima gdje su žene prirodno 'zakinute'. :cerek:

Muškarac koji se ne može pomiriti s time da mu opada spolna moć - ili žena koja ne može prihvatiti da joj s godinama drastično padne seksualna privlačnost, nego tu golu biološku činjenicu naziva 'seksizmom' - kako će se pomiriti s činjenicom da jednog dana mora i umrijeti?
Beau

Post 23 Jul 2013, 11:20

nodens » wrote:
Opada im spolna moć, erekcija im u principu postaje sve slabija, rjeđa, i teže ju je zadržati.

Vidiš kako uopće nije teško 'priznati' neugodne činjenice vezane uz vlastiti spol. :zubo:
Možda zato što tebi ta činjenica nije uopće neugodna :zubo:

Ili ipak je? Tko će znat vas muške :misli:
  • Information