Perzefona » wrote:Daj mi molim te objasni kako dugi umjetni zgelirani i kičastim crtežima i šljokicama nakrcani nokti ženu čine mlađom. Zašto se žene kite skupim nakitom? Daj mi objasni kako je skupe štikle čine mlađom od jeftinih ili od cipela s normalnim potplatom. Još mi objasni kako ju dizajnerska odjeća vizualno pomlađuje. Iili parfem od 1000 kn.
Nemam pojma. Žene se ne kite nakitom zbog muškaraca, nego zbog drugih žena.

To je neki socijalni fenomen, a ne strogo prirodni, biološki impuls. A ja govorim o onom potonjem.
Meni je žena najljepša kad je gola. Mislim, ako je lijepa. Ako nije, onda nekad čak može bit ljepša i kad je obučena, ako je obučena taman tako da sakrije nedostatke, a naglasi komparativne prednosti. No inače, ideja neke izvanserijske ljepotice koja je iz nekakvog već razloga obučena u dronjke (recimo da je to neki postapokaliptički scenarij, ili pak prethistorijska fantazija LOL), zvuči jako seksi.

Znam da se Emericzy ne bi složio...
Perzefona » wrote:Jer, kažeš, muškarci to ne primjećuju. A žene to rade. Znači glupe su.
Žene se opterećuju mnogim stvarima koje muškarcima nisu bitne, nego ženama. Pa projiciraju. No, slično nešto rade i muškarci, precjenjuju relativno nebitne stvari, a podcjenjuju bitne - jer i oni također projiciraju. Stoga, ako su žene glupe zbog toga, onda su i muškarci.
Perzefona » wrote:Ti valjda zbilja misliš da su zakržljala izobličena polomljena zgrčena ženska stopala u Kini lijepa Kinezima i ukazuju na mlađahnost i plodnost. Znaš li zašto su to radili curicama? Da bi pokazali da njoj hodat ne treba. Da je iz bogate ugledne obitelji, da ima sluškinju koja hoda i sve radi umjesto nje i da će se udati u skladu sa svojim društvenim STATUSOM.
Da, to što opisuješ su već komplicirani socijalni fetiši, a ne prirodne činjenice. Svakakve perverzije se izrode u ljudskoj civilizaciji. Mnogo ljudi, mnogo ludih ideja koje imaju potencijal širenja ljudskim glavama....
Perzefona » wrote:Žene rade upravo to što ti negiraš: troše novac da bi izgledale uspješnije, društveno utjecajnije i poželjnije. Druga je stvar što glupi muški mozak to sebi prevede kao mlađe.
Ovdje mi pada na pamet Wolfgang Pauli: This isn't right. This isn't even wrong.
Perzefona » wrote:Uopće nije jednostavno. Ja sam rekla zapuštene, a zaboravila sam da razgovaram s muškarcem koji o ženama pojma nema. Nespretno sam se izrazila. Zapuštene je značilo nedotjerane.
Moje "zapuštene" značilo je u pamučnoj majici i hlačama i japankama iz Lidla, s konjskim repom i bez šminke. Uključi i dlakave noge, to se sigurno smatra zapuštenošću. A nije nezdravo.
Nije, ali što manje dlaka po tijelu, to manje testosterona.... itd itd da se ne ponavljam dalje. Femininost je obrnuto proporcionalna manifestacijama testosterona.
Perzefona » wrote:Ajd sad opet pričaj kako žene ne odašilju svojim outfitom poruku kojem društvenom sloju pripadaju ili nastoje pripasti.
Pa čak i umjetne cice poručuju prije "Imam novaca" nego "mlada sam". Al kome ja pričam.

Umjetne cice poručuju - ili bar pokušavaju poručiti - 'plodna sam i sposobna dojiti'. Ne naravno na svjesnoj razini

ne razmišlja muškarac o tome kako će nekakav njegov potomak sisat te grudi

- nego na taj način to djeluje (ili nastoji djelovati) na muški mozak, tj. njegovu podsvijest.
A ne 'imam novaca'. Joj Perze...