Introverti

Blago onom tko rano poludi
MadnessInMethod

Post 11 Oct 2011, 13:21

ElliQuinn » wrote:Sad mi je palo na pamet da se žena ponaša kao žrtva mobbinga na poslu.
ne znam za žrtve mobbinga, ali meni ovaj opis ponašanja djeluje kao nešto iz spektra autizma (asperger ili nešto slično?), osobito ovaj dio o negledanju ljudi u oči i izbjegavanju komunikacije.

"Madness in method, that's genius." F. Herbert
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 791 times
Been thanked: 1504 times
Post 11 Oct 2011, 13:25

I ja sam introvertiran. Barem na početku. Šutim, gledam - i snimam. Upijam. :zubo:

Ali poslije se oslobodim. Čim prikupim sve informacije. Možda sam Hooverova inkarnacija, vrag će ga znati. :D No nisam asocijalan, dapače. U usporedbi s tom malom, ekshibicionist sam, i to ekstremni. :cerek:
Potpisi su za budale.
Gazda

Post 11 Oct 2011, 13:25

Lord Byron » wrote: Gdje si ovo pročitao?
Potjeh » wrote: Nekomuniciranje je spriječava u bilo kakvom napredovanju i pomalo brinem da će dobiti otkaz. Mislim, i mene se pita ali osim bezočnog laganja ni ja tu ne mogu nešto posebno novo reći. Rado bih nekako pronašao način komunikacije.
Evo.
Lord Byron

Post 11 Oct 2011, 13:30

Gazda » wrote: Evo.
Dvije rečenice prije tvog qoutea:

"Znatiželjan sam što joj je, možda će netko od vas pametnijih znati nešto napisati. Drugo, jasno mi je da je ona dosegla vrhunac što se svog posla tiče. "

Ako je jasno da je dosegla poslovni vrhunac, ako je taj vrhunac za -2, onda ova "znatiželja što joj je" pogotovo nema veze s poslom.
jevgenija

Post 11 Oct 2011, 13:49

Lord Byron » wrote: Dvije rečenice prije tvog qoutea:

"Znatiželjan sam što joj je, možda će netko od vas pametnijih znati nešto napisati. Drugo, jasno mi je da je ona dosegla vrhunac što se svog posla tiče. "

Ako je jasno da je dosegla poslovni vrhunac, ako je taj vrhunac za -2, onda ova "znatiželja što joj je" pogotovo nema veze s poslom.
ovdje jedino ti vidiš neosnovanu znatiželju - ako mu je jasno da je ovakva kakva je sad dosegla vrhunac što se tiče obavljenog posla, a boji se da bi mogla dobit otkaz, onda je normalno da ga zanima što joj je kako bi joj mogao pomoći. Naime, ako bude drugačija, možda bi mogli i rezultati biti drugačiji.
You can only be young once. But you can always be immature. (dejzino MD <3)
Stitch
Head Honcho
Post 11 Oct 2011, 13:54

Mislim da je mala ustvari zgodna i da je Potjeh hoće ševiti. :kokice:
Potpisi su za budale.
bliss

Post 11 Oct 2011, 13:57

Meni je ovo problem.
Potjeh » wrote: Ne, s njom nisam nikada razgovarao o tome. Držim se posla.
Ako je on njoj nadređeni i smatra da njeno ponašanje loše utječe na posao (mora joj sve objašnjavati, ona ne javi da je gotova), neshvatljivo mi je da o tome nije s njom razgovarao.
Lord Byron

Post 11 Oct 2011, 14:41

jevgenija » wrote:
ovdje jedino ti vidiš neosnovanu znatiželju
Baš i ne:
Hekatonhir wrote:Mislim da je mala ustvari zgodna i da je Potjeh hoće ševiti. :kokice:
kukuriku

Post 11 Oct 2011, 14:48

Hekatonhir » wrote:Mislim da je mala ustvari zgodna i da je Potjeh hoće ševiti. :kokice:
Ne, želi joj pomoći u karijeri te je onda takovu naprednu i unapređenu, ševiti. :cerek:
Nek(v)arljiva.
Potjeh

Post 11 Oct 2011, 15:15

Muči me što ovaj forum nema multiquote. Ajmo redom.

Da je želim ševiti - ne želim. Zbog seksa ionako imam dovoljno problema.

Međutim, mislim da sam naglasio: želim naći način da komuniciram s njom. Poanta mog otvaranja topica je da mi pokušate reći što joj je. U to ime sam iznio neke primjećene bizarnosti kao što sam i napisao svoj odnos prema njoj. Nada je, ako mi pomognete u dijagnozi, da bih možda mogao promijeniti svoj pristup na obostranu korist.

@bliss: Stalno spominješ riječ razgovarati koja je neprikladna u ovom slučaju. Ja i ona smo vodili 'razgovore' o stvarima s kojima sam nezadovoljan ali ograničeno isključivo na njezin rad. Rezultat tih 'razgovora' je njeno pozitivno klimanje glavom. Ako bih poveo razgovor o njenom karakteru (što smatram pomalo neprikladnim) i nekomuniciranju vjerujem da bi završilo jednako - klimanjem glavom.
Nica

Post 11 Oct 2011, 15:21

Potjeh » wrote:
Ja i ona smo vodili 'razgovore' o stvarima s kojima sam nezadovoljan ali ograničeno isključivo na njezin rad. Rezultat tih 'razgovora' je njeno pozitivno klimanje glavom.
To je jedini rezultat? Ti si izrazio svoje nezadovoljstvo kvalitetom njezinog rada i ona to nije nikako popravila?
Groupie :cerek:
Potjeh

Post 11 Oct 2011, 15:22

Lord Byron » wrote: Ako je jasno da je dosegla poslovni vrhunac, ako je taj vrhunac za -2, onda ova "znatiželja što joj je" pogotovo nema veze s poslom.
Možda me nisi dobro shvatio. Ona je, s tehnološkog aspekta, sposobna što je rijetkost. Moglo bi se reći da je za 4+. Ona se sada mora integrirati u moj tim i pronaći svoje mjesto u njemu. Tu dobiva ocjenu - nedovoljan.
bliss

Post 11 Oct 2011, 15:24

Potjeh » wrote:
@bliss: Stalno spominješ riječ razgovarati koja je neprikladna u ovom slučaju. Ja i ona smo vodili 'razgovore' o stvarima s kojima sam nezadovoljan ali ograničeno isključivo na njezin rad. Rezultat tih 'razgovora' je njeno pozitivno klimanje glavom. Ako bih poveo razgovor o njenom karakteru (što smatram pomalo neprikladnim) i nekomuniciranju vjerujem da bi završilo jednako - klimanjem glavom.
Naravno da to stalno spominjem i ne mislim da je neprikladno. Ako ste vi vodili razgovore vezano za njen rad, ona klima glavom a i dalje radi ono što tebi kao poslodavcu smeta, onda nešto trebaš poduzeti da te ozbiljno shvati. Onda joj trebaš reći da ti treba javiti kad je gotova jer o tome ovisi posao. Ako ona nastavi po svome i nešto ne radi dobro unatoč razgovorima i upozorenjima, onda slijede nekakve sankcije. Malo mi je glupo ako razmišljaš o mogućem otkazu curi, a nisi prošao određene logične korake s njom.

S druge strane, ne kužim zašto bi vodio razgovor s njom o njenom karakteru u segmentu koji ne utječe na posao. Ako se ne druži s kolegama u kuhinji za vrijeme pauze, ne čavrlja s njima i na taj način nije dio ekipe, pa što? Ako to ne utječe na posao, onda to ne smatram nekim velikim problemom. Također, nikome neću slijepo vjerovati pa tako ni kolegicama koje su se navodno potrudile oko cure. Možda jesu, možda i nisu. Možda se cura ne osjeća ugodno s njima i zato se drži za sebe.

Ne znam kako misliš ostvariti komunikaciju s njom ako razgovor smatraš neprikladnim.
Potjeh

Post 11 Oct 2011, 15:24

Nica » wrote: To je jedini rezultat? Ti si izrazio svoje nezadovoljstvo kvalitetom njezinog rada i ona to nije nikako popravila?
Popravila je, naravno. Ja čisto sumnjam da mogu isti razgovor povesti i o njenom nekomuniciranju. Mislim, nebrojeno sam joj puta rekao (i napisao) pri zadavanju novog zadatka da sam joj na raspolaganju za sve nedoumice. Uvijek klimne glavom. To nije popravila.
Nica

Post 11 Oct 2011, 15:30

Potjeh » wrote:
Popravila je, naravno.
Onda rezultat nije samo kimanje glavom. :) Cura prihvaća konstruktivnu kritiku i popravlja svoj rad nakon nje.
Mislim, nebrojeno sam joj puta rekao (i napisao) pri zadavanju novog zadatka da sam joj na raspolaganju za sve nedoumice. Uvijek klimne glavom. To nije popravila.
Možda joj je sve jasno. Ili joj nije jasno kad joj nešto nije jasno dok ne napravi pogrešno pa joj se ne skrene pažnja. :ne zna:
Groupie :cerek:
Stitch
Head Honcho
Post 11 Oct 2011, 15:38

Potjeh » wrote:Muči me što ovaj forum nema multiquote. Ajmo redom.
Tko kaže da nema? Već sam ti objašnjavao - pa ništa. :kava:
Potjeh wrote:Da je želim ševiti - ne želim. Zbog seksa ionako imam dovoljno problema.
Aha, kako da ne. Hoćeš reći da ti je jedini interes poboljšati njezine poslovne i socijalne vještine - a nisi vlasnik tvrtke i od toga nemaš praktične koristi? :rofl:
Potpisi su za budale.
Potjeh

Post 11 Oct 2011, 15:40

Ok, u pravu si, ja sam nepretno napisao jer sam u biti želio reći da konkretan razgovor prolazi s njenim klimanjem glavom. Nisam htio implicirati da ignorira rečeno.

Ne, nije joj sve jasno. Mala analogija: ona je, primjerice, dizajner interijera i vidi rupu na zidu. Neće reći zidaru što ga ide, neće mu reći ništa već će objesiti sliku preko rupe i nastaviti raditi. To jednostavno nije način za rješavanje takvih problema. Ja moram detektirati sliku i shvatiti da ima rupa ispod nje.
baja

Post 11 Oct 2011, 15:44

Potjeh » wrote:... neće mu reći ništa već će objesiti sliku preko rupe i nastaviti raditi. To jednostavno nije način za rješavanje takvih problema.
Ona je, s tehnološkog aspekta, sposobna što je rijetkost
sposobna, u čemu?
Gazda

Post 11 Oct 2011, 15:44

Hekatonhir » wrote:
Tko kaže da nema? Već sam ti objašnjavao - pa ništa. :kava:

Aha, kako da ne. Hoćeš reći da ti je jedini interes poboljšati njezine poslovne i socijalne vještine - a nisi vlasnik tvrtke i od toga nemaš praktične koristi? :rofl:
Možda će njemu biti lakše raditi svoj posao ako podređeni rade svoj kak spada? Bože, fakat ne vjerujem kakvi komentari sve ovdje se pišu. :facepalm:
Potjeh

Post 11 Oct 2011, 15:45

Hekatonhir » wrote: Aha, kako da ne. Hoćeš reći da ti je jedini interes poboljšati njezine poslovne i socijalne vještine - a nisi vlasnik tvrtke i od toga nemaš praktične koristi? :rofl:
Mislim da je bliss negdje napisala da sam poslodavac. Nisam, jasno sam napisao da imam direktora.

Btw, hvala za multiquote. :top:
Potjeh

Post 11 Oct 2011, 15:47

baja » wrote: sposobna, u čemu?
Sposoban je računalni programer. Jako je dobra u tome.
bliss

Post 11 Oct 2011, 15:47

Potjeh » wrote:
Mislim da je bliss negdje napisala da sam poslodavac. Nisam, jasno sam napisao da imam direktora.
Nebitno, zapravo. Napisao si da si joj nadređeni, daješ joj zadatke i upute. U tom kontekstu je meni sasvim svejedno imaš li ti nekog iznad sebe.
baja

Post 11 Oct 2011, 15:50

Potjeh » wrote:
Sposoban je računalni programer. Jako je dobra u tome.
referirala sam se na onu tvoju analogiju; da li jednako pristupa i svom, konkretnom, poslu?
Potjeh

Post 11 Oct 2011, 15:56

baja » wrote: referirala sam se na onu tvoju analogiju; da li jednako pristupa i svom, konkretnom, poslu?
Da. Valjda je to i bila svrha analogije.
blue
Asgard

Post 11 Oct 2011, 16:03

Potjeh kužim da je lakše raditi u timu ako se ukalupi, ona očito to ne može/neće iz tko zna kakvih razloga - u svakom slučaju ti su razlozi nebitni (ok, možda i jesu bitni, ali te se ne tiču :p ), imaš to što imaš, pa ako se može probaj to okrenuti u korist firme. Ako je izvanredna u nečemu, iskoristi to što zna i što dobro radi. Probaj joj samo dati cilj, bez metode kako da dođe do toga, pa vidi može li. Ne gnjavi ju s ukalupljenim procedurama (koliko god se činile optimalne), možda njen način ispadne učinkovitiji, ako misliš da se nema novaca i vremena za ovakav test, paaa, novac i vrijeme već trošite na nju, a rezultati ti ne odgovaraju. Ako ni riskiranjem i promjenom pristupa ne ispadne nešto pametno, bar ćeš znat da stvarno pokušao izvući iz nje što može. A ne, kmeee, ona ni na wc ne ide :mama: to je totalno nebitna stvar, tebi.
  • Information