Whereabout » wrote:
Damo, ja nisam ni rekla da jezik ide s medijima, samo to da nije nužno da ga se gura s književnošću umjesto nekako drugačije i primjerenije.
Književnost, s obzirom da je najraširenija od onog što se čita, može biti odvojeno. Posebno ako je to koncept koji se želi gurati. No, izdavaštvo nije prikladno kao podforum Književnosti jer to nije grana koja postoji uz fenomen ili grupu tema književnosti, ili subordinirano tome - to je neovisna tema. Onda Knjiga kao tema ili zasebno ili radije nikako. S time da teme poput Interlibera, Knjige ili života, dizajna knjiga, novih tehnologija nemaju što raditi na podforumu Književnost - mogu biti tamo, ali "književnost" ne iscrpljuje njihov opseg. Sad kad su na podforumu Mediji, književnost, jezik, onda imaju smisla kao opće teme, ali ne i da isključivo idu pod uže definiranu Književnost.
Kako mislite "gura" jezik s književnošću?

Dovraga i bestraga, ja sam magistra jezika i književnosti. Ja i još tisuće nas. Što, zar mislite da je slučajno to što se diljem svijeta jezik i književnost izučavaju zajedno? Onako, nama s filozofskog malo samo jezik, pa bismo i književnost?
Nemojte me ljutiti.
Zaboravljate da ima i drugih tema za koje nema mjesta. A što s filozofijom i logikom? Eto, imamo par takvih tema. Pa imamo temu o teatru, pa o stripu... Nema ih, istina, puno, ali ih ima par, a valja misliti i što s takvima u budućnosti. One uprle da oće otvoriti književnost i jebe se njih šta ćemo s ostatkom. Okej, književnost ima sasvim dovoljno tema i rasprava da bude zasebna, ali njezino izdvajanje povlači za sobom ostatak. I dok se ne smisli adekvatno rješenje za sve, ne možemo tek tako okljaštriti postojeći podforum.
Ne znam, da bismo smjestili to što ne spada u uže područje književnosti + ovo što gore rekoh, trebala bi nam nekakva Kultura možda.