Pokušavamo biti konstruktivni

Stare teme i začeci foruma
nina williams
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Post 16 May 2013, 00:30

Zekoslawa » wrote: Mislim da mi se tamo prije može dogoditi da mi tkogod metne, negoli da me se metne. :zubo:

Nino, pokati, nije to isto. Nema ovdje sirote dječice koja dolazi da je se pouči, nema ovdje mladih nada koje čekaju da ih vrbujem, nema ovdje trolčina koje čekaju da ih se prosvijetli. Jebiga, ukrali su nam cvijeće foruma. :(

Al baš zato nas treba malo biti sram. Poše, kako se mi ne znamo prodati. Čak nas ni Šmokljo nije uspio prodati, onda znaš koja je ura. :(
To sam čekala! Znači, kombiniram, imaš ih. Znači, kombiniram dalje, mogla bi tu koju ideju i počet sprovodit u djelo. Jer to što ti misliš da smo mi neglupi ne znači da si u pravu. Nastavkom kombiniranja mogla bi pomislit da imaš već koju spremnu, u Wordu možda čak. Ajde, bacaj to biserje pred gice! Još večeras!

Gle, misli ti šta oš o koncentraciji kvalitete, al sigurna sam da bi te ljudi rado čitali, a i sudjelovali. Evo, uzmi sebe samu za primjer, voliš li čitat nešto što ovi od tvog faha napišu?

: nik jebeni praskaton :

Ajdeee, čita mi te se!

Inače, moja mate veli da sam dosadnija od čimavice.
I da sam trebala ić u prosjake i samo razradit varijante na temu 'daj Bog ti dao' i da bi bila trulo bogata.
Pa ti razmisli isplati li ti se sa mnom natezat.

Zekoslawa

Post 16 May 2013, 00:42

Nu tebe, pa već sam godinu i pol dana ovdje, valjda sam naučila što prolazi ovdje, a što tamo. Nisam ti ja tip od traktata, meni treba rasprave koja će me motivirati i dati mi ideju. Kad se nešto već dešava, onda meni svašta padne na pamet, ali u načelu sam prilično fragmentarna i više onako tip od "poantiranja", negoli od pisanja kolumni, traktata ili priručnika. Recimo, ja nikad ne bih bila u stanju sastaviti nešto kao što je Stičov blog. Nisam sustavna, nisam pregledna, nisam koncizna. Ako me nešto pitaš, ja ću se raspričati, ali za takvo što nisam. Nisam ja ni za predavati u školi iz istog razloga. Ja sam više ovako za laprdati, božemiprosti šta bi to bilo da meni daš nekakav plan i program kojega se moraš držati i izbiflati ga u 45 minuta. :zubo: Al nije da ne volim poučavati, naprotiv, samo nisam za takav način. Oću reć, nismo svi za sve, jel. Al valja svakoga iskoristiti za ono za što jest.

Inače je meni trkelj u neku ruku spomenik neiskorištenim potencijalima. I odavno sam ja već govorila da treba od njega pokušati prodati barem ovo jezičara što imamo, pa i Leteća je imala nekakve ideje da se nešto radi s MKJ. No, znaš već kako to sve ostane nerealizirano i jebiga, nemam ni ja više ni snage, ni volje, ni vremena da ižinjavam kad vidim da se nikome drugom ne da.

Al bože moj, nino, znaš proceduru. Što god ti padne na pamet, a ti pitaj, piši, ižinjavaj, pa će se netko već navući. :D
nina williams

Post 16 May 2013, 01:03

Zekoslawa » wrote:
Al bože moj, nino, znaš proceduru. Što god ti padne na pamet, a ti pitaj, piši, ižinjavaj, pa će se netko već navući. :D
Ne pravi se da me nisi svatila. Rekla sam ti da oću da ti pišeš, ne da ja oću pisat. Ja te oću čitat. A i to sam rekla.
Skroz sam ziher da imaš puno dobrih stvari za reć. To što ti misliš da one nama ne bi bile dobre, e to moš o čiviluk okačit.
Evo, predlažem ti općenite teme: zanimljivosti o djelima/piscima; sumrak papira u osvitu ekrana; muzu li svi naši novinari istu kravu (neke vijesti moš pročitat samo u stranjskim medijima); oće li nas personalizacija Gugla i ostalih đakonija pretvorit u tudume...aj bogati piši take neke zvizdarije. Onda uletiš s nekom konkretnom, štajaznam kakvom, al ono dubioznim tim nekim stručnim stvarima.
Aj, rekla sam.
A i opet ću.
Zekoslawa

Post 16 May 2013, 01:12

nina williams » wrote:
Ne pravi se da me nisi svatila. Rekla sam ti da oću da ti pišeš, ne da ja oću pisat. Ja te oću čitat. A i to sam rekla.
Skroz sam ziher da imaš puno dobrih stvari za reć. To što ti misliš da one nama ne bi bile dobre, e to moš o čiviluk okačit.
Evo, predlažem ti općenite teme: zanimljivosti o djelima/piscima; sumrak papira u osvitu ekrana; muzu li svi naši novinari istu kravu (neke vijesti moš pročitat samo u stranjskim medijima); oće li nas personalizacija Gugla i ostalih đakonija pretvorit u tudume...aj bogati piši take neke zvizdarije. Onda uletiš s nekom konkretnom, štajaznam kakvom, al ono dubioznim tim nekim stručnim stvarima.
Aj, rekla sam.
A i opet ću.
Okej, sumrak papira sam odradila na fhaeru. :zubo:
Ali zapravo ovdje čak i ne fali društvenjačkih tema. Eno ih na politici kolko oš, i to kvalitetnijih i pametnijih nego tamo. Druga je stvar što se meni uglavnom ne da pisati jer samo četam, ali ovdje ti fragmenti društvenih znanosti više nalikuju znanosti, nego tamo, bogami.
Ne stignem, nino, bogati. Donedavno sam imala viška vremena, pa mi je i padalo štogod na pamet. Ako ne ovdje, onda tamo. Sada više ne stignem ni biti informirana, ni imati ideja. Nekakvo kraće laprdanje, ajd nekako, ali sustavnije bavljenje bilo čim jednostavno nemam kad ugurati u raspored. A nakon cjelodnevnog piskaranja i čitanja, nemam ni energije za išta pametno. Ono malo slobodnog vremena što imam volim potrošiti na bivanje glupom i bezidejnom. :zubo:

Ali sviđam tvoj entuzijazam. Nu reci još dva-tri puta, pa ćeš i mene zaraziti. :D

O, i da - ja oću da unda ima kolumnu. :zubo:
nina williams

Post 16 May 2013, 02:28

Zekoslawa » wrote: Okej, sumrak papira sam odradila na fhaeru. :zubo:
Ali zapravo ovdje čak i ne fali društvenjačkih tema. Eno ih na politici kolko oš, i to kvalitetnijih i pametnijih nego tamo. Druga je stvar što se meni uglavnom ne da pisati jer samo četam, ali ovdje ti fragmenti društvenih znanosti više nalikuju znanosti, nego tamo, bogami.
Ne stignem, nino, bogati. Donedavno sam imala viška vremena, pa mi je i padalo štogod na pamet. Ako ne ovdje, onda tamo. Sada više ne stignem ni biti informirana, ni imati ideja. Nekakvo kraće laprdanje, ajd nekako, ali sustavnije bavljenje bilo čim jednostavno nemam kad ugurati u raspored. A nakon cjelodnevnog piskaranja i čitanja, nemam ni energije za išta pametno. Ono malo slobodnog vremena što imam volim potrošiti na bivanje glupom i bezidejnom. :zubo:

Ali sviđam tvoj entuzijazam. Nu reci još dva-tri puta, pa ćeš i mene zaraziti. :D

O, i da - ja oću da unda ima kolumnu. :zubo:
: dajbogtidao :
Znala sam da mi je majka pametno čeljade.

Znači, papir-niks? (Al ja nisam čitala to na F.hr-u. Možda bi mogla odradit reprizu? :djecoljub: )
Da krenemo redom, bi li zanimljivosti o djelima/piscima mogle imat kakvu-takvu prođu? To mi se čini skroz zabavno, ono detalji koji ti približe pisca i otkriju ti malo onog magičnog...juh, pa mogla bi temom nagnat ljude da zavole još i više...čitanje...knjigu...bokte vidiš li potencijal? :trep: :unda:

Eeee, glede ovog stručnog, sad sam se sjetila...dobro, možda i nije tolko dobro, al dobro sad to :zvrko-smajlić kog ne mogu nać :...znaš li nešto o Islandu i islandskom? Nešto sam čitala o njima, enivejz, oni imaju nekakvu instituciju koja se (aktivno!) bavi očuvanjem jezika...i oni su otok, pa to i s tim ima veze...njima je jezik baš nako star, pravo očuvat, izvorni kakav je bijo...i tako oni, kad ustreba, iz starih smišljaju nove riječi za sve ove inovacije koje se pojavljuju...sve im je to novo skovano iz starog...
...i tako, kad sam to sve čitala, (Fala Marti Misterija. :zubo: Da još ne pomislite da je to iz neke intelektulne literature poniklo, tek sam poslije njega čačkala više.) znam da mi se činilo fora i da zašto i u nas to ne naprave...e sad moj je prijedlog da otvoriš temu u kojoj bi to sve skupa usporedila. :cerek: Par tizi rješenja u raznim jezicima i zemljama...postaviš to i napraviš presjek. I onda se ja educiram. I svašta finog i zanimljivog čitam. A ti crkneš od posla. Dobro, aj, ovo nek ti bidne kakav dugoročniji projekt.
Tito dragi, ja sam silovatelj.
Whereabout

Post 16 May 2013, 02:34

Kad ste već tu, danas sam se sjetila da ne bi bilo loše ove kategorije na naslovnici malo proširiti i dodati pokoju. To pomaže jer se naprosto na prvi pogled nudi više. Mislim, kad već ima dovoljan broj ljudi koji ionako tu svakodnevno dolaze, možda da se napravi i pokoja promjenica. :ne zna:

Također, radi prometa trebalo bi gledati da naciljate neku skupinu fanatika :zubo: koju biste doveli pod ovo okrilje. Ali smiju biti samo sociološki pametni i zabavni fanatici.
.
Zekoslawa

Post 16 May 2013, 02:46

Eno, nino williamsova, ovu o medijima bilo mi je najbrže otvoriti jer mi nije prvi put. :zubo:

Ove ostale svakako će doći i imaju potencijala. To za Fince mi daj kakav linkić, nešto, da vidimo o čemu se radi, pa ćemo kontemplirati.

Whereabout, mudro zboriš. Ajde ti baci jednu swot analizu i pravac na Tehnikalije, pa ćemo u javnu raspravu.

Eto. Poše, šta smo brzi i efikasni. :zubo:

Bože, Island, ne Finci. :facepalm:
Whereabout

Post 16 May 2013, 02:53

Recimo bilo bi interesa za Psihologiju kao zaseban podforum? Mnite da bi? Ono, široko područje, Mirjana Krizmanić i Hrvati i to? :D
.
Eks

Post 16 May 2013, 02:57

Whereabout » wrote:Recimo bilo bi interesa za Psihologiju kao zaseban podforum? Mnite da bi? Ono, široko područje, Mirjana Krizmanić i Hrvati i to? :D
Da, da. :lux:
Zekoslawa

Post 16 May 2013, 02:58

Whereabout » wrote:Recimo bilo bi interesa za Psihologiju kao zaseban podforum? Mnite da bi? Ono, široko područje, Mirjana Krizmanić i Hrvati i to? :D
Pa čuj, ispočetka sigurno ne bi bilo bogzna što, ali je to područje za koje teško da neće ne biti interesa. Razgovaralo se već bilo o tome, ali nekako se računalo da šta ćemo otvarati za sve živo podforume s po tri-četiri teme, ovako, onako... Međutim, bilo je isto tako slučajeva da se misli da za nešto nema interesa, pa kad se otvorilo, ipak se našlo. Garantiram ti, ako ništa drugo, da imamo pacijenata kad već nemamo podforum. :zubo:

Dakle, ja sam za to da se pokuša. U ovoj sada situaciji zbilja, ali zbilja se nema što izgubiti, pogotovo s nečim kao što je psihologija, a za što uglavnom interesa ima, samo se potencijalne rasprave gube kroz ostale podforume i teme.

Sad treba vidjeti što kažu pilić i gazda, al ja sam za.

Mislim, pa barem će ti elma otvoriti tri teme mjesečno, a kad pofali oriđinala i pacijenata, ex i ja ćemo na smjene. :zubo:
Eks

Post 16 May 2013, 03:00

Zekoslawa » wrote: Mislim, pa barem će ti elma otvoriti tri teme mjesečno, a kad pofali oriđinala i pacijenata, ex i ja ćemo na smjene. :zubo:
:rofl: :rofl: :rofl:

Dobro, to je više ogranak psihokauč, ali dalo bi se raspravljat i o temama koje nisu goruće životne krize trkeljaša :zubo: a i moram nas pohvalit da više ne otvaramo svaki tjedan po tri takve. :zubo:
Eks

Post 16 May 2013, 03:02

Hm, možda bi bilo zgodno da i Književnost bude zasebna ili barem kao podforumčić jer ovako se nekako izgubila u jezičnim pitanjima.
Zekoslawa

Post 16 May 2013, 03:09

ex anais » wrote:Hm, možda bi bilo zgodno da i Književnost bude zasebna ili barem kao podforumčić jer ovako se nekako izgubila u jezičnim pitanjima.
Eh, da, sjećaš li se kako je uopće nastalo ovo što imamo sada? To je bio podforum naziva "Čitajmo". Pa sam ga ja nekako pretumbala u ovo što imamo sada jer se činilo da nema smisla sve živo odvajati. U samim počecima bilo je više interesa za samu književnost, pa je onda nekako krenuo i jezik. Oće to tako kad daš meni u ruke, pa prevlada jezični lobi. :zubo:
Tako da je u principu to sve na gomili naprosto zato što se ni neke druge stvari nisu razdvajale jer se činilo da neće biti interesa. Imamo, recimo, i PRiG, a što bi se također moglo razdvojiti.

Inače jezik i književnost prije idu zajedno nego jezik pod društvenim znanostima, kako je to na fhaeru. Lingvistika je u isto vrijeme i društvena i humanistička znanost, a zbog nekih stvari i najbliža egzaktnim znanostima od svih humanističkih znanosti.

Tako da bi u svakom slučaju odvajanju Književnosti moralo uslijediti i odvajanje Medija. A onda pak imamo problem što uopće nemamo kulturu ni kao kategoriju, ni kao podforum. Plan je bio da se mijenja skin foruma, pa se onda odvoje umjetnost, kultura i tako to. Do toga međutim nikad nije došlo. I iskreno nemam pojma i hoće li, jer ovo sada što imamo od foruma je manje-više običan četeraj. Ali ako bi se krenulo u nekakvo ozbiljnije djelovanje, Književnost bi svakako morala biti odvojena.
Whereabout

Post 16 May 2013, 03:13

Bravo onda za psihologiju, dok gazde ne pristignu sa svojim mišLenjem. A i književnost bi mogla posebno. Zapravo sve što se tiče knjiga, pod čime je onda i književnost. Zekoslawa, sad se sjećam, mi jesmo o ovome pričale i tamo, pa da.
.
Eks

Post 16 May 2013, 03:13

Zekoslawa » wrote: Eh, da, sjećaš li se kako je uopće nastalo ovo što imamo sada? To je bio podforum naziva "Čitajmo". Pa sam ga ja nekako pretumbala u ovo što imamo sada jer se činilo da nema smisla sve živo odvajati. U samim počecima bilo je više interesa za samu književnost, pa je onda nekako krenuo i jezik. Oće to tako kad daš meni u ruke, pa prevlada jezični lobi. :zubo:
:rofl:

E da, sjećam se toga. Medijskih tema zapravo imamo ponajmanje, zamrlo je to sve, jedino jezični dio nekako živi zahvaljujuć vama. A i chatasmo masovno ovdje pa i ne vodismo brigu o tome baš.
A i ono, kad nema nepoznatih ljudi, teško je ovako međusobno raspravljat, doslovno je nekad bilo samo nas troje. :zubo:
Tako da je u principu to sve na gomili naprosto zato što se ni neke druge stvari nisu razdvajale jer se činilo da neće biti interesa. Imamo, recimo, i PRiG, a što bi se također moglo razdvojiti.
Da, to je problem, premali interes, premalo tema, a opet, tko zna, da odvojimo neke stvari možda bi se i interes povećao. :misli:
Inače jezik i književnost prije idu zajedno nego jezik pod društvenim znanostima, kako je to na fhaeru. Lingvistika je u isto vrijeme i društvena i humanistička znanost, a zbog nekih stvari i najbliža egzaktnim znanostima od svih humanističkih znanosti.
Logično.
Tako da bi u svakom slučaju odvajanju Književnosti moralo uslijediti i odvajanje Medija. A onda pak imamo problem što uopće nemamo kulturu ni kao kategoriju, ni kao podforum. Plan je bio da se mijenja skin foruma, pa se onda odvoje umjetnost, kultura i tako to. Do toga međutim nikad nije došlo. I iskreno nemam pojma i hoće li, jer ovo sada što imamo od foruma je manje-više običan četeraj. Ali ako bi se krenulo u nekakvo ozbiljnije djelovanje, Književnost bi svakako morala biti odvojena.
Eh da. Ma ja sam mislila eventualno za početak odvojiti, probno, pa vidjeti. Jer sad ionako to stoji kako stoji, nitko ne piše ni o medijima ni o književnosti. Onako kao što na sportu imaš rekreaciju, tako nekako odvojiti i to, al da, opet nema smisla jer kako bi se onda zvao glavni pdf. Uf.
Eks

Post 16 May 2013, 03:15

A da medije uvalimo privremeno s Filmom i TV-om? A onda stavimo Jezike i Književnost kao dva odvojena pdf-a?
Zekoslawa

Post 16 May 2013, 03:19

Jao, nemojte samo opet da zajednički nazivnik bude "čitanje" ili "pisana riječ". To smo već imali i to je još nepreglednije od ovakve gomilice. Ali kažem, treba vidjeti kakav je plan za neku širu sliku. Hoće li biti promjena u smislu podjele na kategorije ili nešto, pa će se onda poslagati ovisno o tome.

Ti tamo, piliću, otvaraj psihologiju, a mi ćemo ti popisati što da tamo seliš. Gazdu prepusti meni, ko i obično. :zubo:
Zekoslawa

Post 16 May 2013, 03:24

Ubičuvas. Znate li vi koliko smo mi razglabali o svemu tome dok je još moderatorski bio otvoren? A onda i kasnije. Bila je i ideja da odvojimo nekakve društvene znanosti, pa vako, pa nako, pa smo na kraju došli do ovoga. Možemo za početak odvojiti Medije i Jezik i književnost, kao jedan veći podforum s dva podforuma. Pa onda kasnije s tom književnošću vidjeti gdje će doći ovisno o drugim stvarima. Ja ću pregledati i reći piliću što gdje da metne, nije problem. Ali treba tu još malo brainstorminga, ne valja srljati.
Whereabout

Možda knjiza i književnost. :zubo: To je inače nešto što sam predlagala na onom forumu, jer se po tamošnjoj Književnosti vidi da se teme prirodno pod tim nazivom formiraju oko sveg što se tiče knjige i čitanja (iako u najvećem postotku o samoj književnosti).
.
Eks

Zekoslawa » wrote:Jao, nemojte samo opet da zajednički nazivnik bude "čitanje" ili "pisana riječ". To smo već imali i to je još nepreglednije od ovakve gomilice. Ali kažem, treba vidjeti kakav je plan za neku širu sliku. Hoće li biti promjena u smislu podjele na kategorije ili nešto, pa će se onda poslagati ovisno o tome.

Ti tamo, piliću, otvaraj psihologiju, a mi ćemo ti popisati što da tamo seliš. Gazdu prepusti meni, ko i obično. :zubo:
Ne, ništa zajedničko nego dva odvojena pdf-a od kojih se jedan zove Književnost, a jezična pitanja ti naslovi kako želiš. Mislim da bi to bilo zanimljivije nego ovaj trenutni miks koji nekako iskreno nije privlačan ovako prezentiran, ne znam, bar ja imam takav dojam.
Eks

Post 16 May 2013, 03:25

Zekoslawa » wrote:Ubičuvas. Znate li vi koliko smo mi razglabali o svemu tome dok je još moderatorski bio otvoren? A onda i kasnije. Bila je i ideja da odvojimo nekakve društvene znanosti, pa vako, pa nako, pa smo na kraju došli do ovoga. Možemo za početak odvojiti Medije i Jezik i književnost, kao jedan veći podforum s dva podforuma. Pa onda kasnije s tom književnošću vidjeti gdje će doći ovisno o drugim stvarima. Ja ću pregledati i reći piliću što gdje da metne, nije problem. Ali treba tu još malo brainstorminga, ne valja srljati.
E pa može i tako, to je zasad ok.
Zekoslawa

Post 16 May 2013, 03:26

ex anais » wrote:A da medije uvalimo privremeno s Filmom i TV-om? A onda stavimo Jezike i Književnost kao dva odvojena pdf-a?
E, tu je bio problem, između ostaloga. Ako bismo to napravili, onda će se mediji shvaćati isključivo kao audiovizualni mediji, teže kao pisani. Zato su mediji upali zajedno s jezikom i književnošću. Aj vidjet ćemo, vrijeme mi je za petanje.

Majti, najbolje bi bilo da izdvojiš ovo i preseliš na Tehnikalije, pa ćemo nekakvu javnu raspravu. Možda još tkogod bude imao kakvih ideja.
Eks

Post 16 May 2013, 03:29

Zekoslawa » wrote: E, tu je bio problem, između ostaloga. Ako bismo to napravili, onda će se mediji shvaćati isključivo kao audiovizualni mediji, teže kao pisani. Zato su mediji upali zajedno s jezikom i književnošću. Aj vidjet ćemo, vrijeme mi je za petanje.

Majti, najbolje bi bilo da izdvojiš ovo i preseliš na Tehnikalije, pa ćemo nekakvu javnu raspravu. Možda još tkogod bude imao kakvih ideja.
Znam, pomislila sam i na to. A da razdvojimo sva tri? :zubo: Medije nekako dodatno preimenovati, naglasiti o čemu se tu radi itd. Mislim da bi bilo dosta zgodno da ne stoje tako skupa, ali vidjet ćemo još.
Whereabout

Post 16 May 2013, 03:29

Zekoslawa » wrote: E, tu je bio problem, između ostaloga. Ako bismo to napravili, onda će se mediji shvaćati isključivo kao audiovizualni mediji, teže kao pisani. Zato su mediji upali zajedno s jezikom i književnošću. Aj vidjet ćemo, vrijeme mi je za petanje.
Nemojte zaboraviti ovo što sam u prethodnom postu napisala - kad odvojite književnost, onda ju morate linkati i uz sve ostalo što se čita, dakle medij knjige i sve teme vezane uz izdavaštvo, industriju koja obuhvaća i marketing i pisce i štošta drugo.
.
Whereabout

Post 16 May 2013, 03:32

Odnosno, mora postojati mjesto gdje se komentira sve što se čita od knjiga, kao što postoji jedno mjesto za sve filmove, svu glazbu. Barem ja to tako zamišljam.
.
  • Information