ex anais wrote: Ma koliko neki korisnici ponekad bili u pravu, davali argumente, stvar je u tome da je u jednom trenu to meni kao promatraču djelovalo "argument radi argumenta"- ne ulazim u ovu priču sa DZ nego u priču isključivo s PŽKom kakav je bio od samog početka, dakle, dozvoljeno je i dobrodošlo bilo komentiranje ama baš svačijeg bana, kartona, bilo kojeg administratorsko moderatorskog poteza i iskreno, pod takvim povećalom, ja ne bih radila. No to je sasvim moguće moj manjak ovoga i onoga.
Ja bih, za početak, poslije boldanog stavila točku. Da, bili su u pravu, da, davali su argumente, a
vrh se odlučio na zanimljivu tatktiku izbjegavanja odgovora, ili začepljivanja usta s krajnje djetinjim i priglupim uzvratom tipa "ti možeš tako misliti, ali ja ne mislim tako, i ne mogu dokazati, ali to nije ni bitno jer je tako kako ja kažem da jest", ili... opcionalno - za kartoniranje.
Nije bila stvar u pojedinim žalbama - i u današnjim postovima će se bez problema naći netko tko će hvaliti promptno djelovanje, nježnost, uljudnost, klinac - palac.
Fora je u nedosljednosti. U nepoštenju. U pravilima koja nisu vrijedila i ne vrijede za sve. Lako bi (tj. lakše) bilo da je to javna stvar koju administracija priznaje, ali vrijeđanje zdrave pameti ljudi koji nisu glupi i koji vide, čitaju... To je jebeni bezobrazluk.
Ja vjerujem da je to nekome moglo izgledati kao
argument radi argumenta, meni je izgledalo kao argument radi
logičnosti i jasnoće principa.
Radi toga da ljudi imaju i znaju jasna pravila kojih će se onda moći pridržavati. Bez jasnih pravila i bez njihovog dosljednog provođenja - kojeg kurca da se ljudi prime, za koje pravilo da se uhvate, kako da se ponašaju?
Što da (ne) pišu - kad isti potez, ista rečenica može biti rječju (i djelom) odobrena i pohvaljena, može biti ignorirana, a može biti i kartonirana...
I pritom ne mislim na blaže ili strože moderirane PDF-ove, nego na nešto što je opće i što bi trebalo vrijediti za sve...
Meni su
argumenti radi argumenata izgledali više kao pokušaj ljudi koji vide nejasnoću, nepravdu, nelogičnost, nedosljednost (i sve njene posljedice) da na to svim mogućim silama i snagama
argumenta ukažu. Ali ne - tamo je najčešće prolazio argument moći, bilo da se radi o moći ušutkivanja, moći kartoniranja, prijetnji. Upravo to što su se ljudi žalili i onda kad ih se nije direktno ticalo, govori u prilog činjenice da se radilo o principima/pravilima koji bi trebali vrijediti za sve.
ex anais wrote:Smatram da su neki iskorištavali tu opciju i da je zato djelomice došlo do ovoga sad. I razapnite me, ali ne vjerujem da su neki to radili da forum postane bolje mjesto.
Možda neki i jesu iskorištavali, ali znam da neki, iako vrlo aktivni, nisu.
Ja pak mislim da su se do ovoga stanja doveli administratori sami, ne pridržavajući se vlastitih pravila, tolerirajući moderatorima kojekave svinjarije i propuste, a istovremeno pretjeravajući u kartoniranju pizdarija. Da su se držali pravila, da ih nisu primjenjivali selektivno (a pod parolom
fleksibilnosti , dobre volje,
tolerancije 
), da nisu čuvali guzicu kolegama (i) onda kad nije trebalo, da nisu prema potrebi smišljali nova pravila (koja su opet
fleksibilno interpretirali i primjenjivali), da su ponekad jasno i glasno priznali da su, unatoč dobrim namjerama, zajebali i ispričali se za zajeb i njegove posljedice - danas ne bi imali ovo i ovakvo st/r/anje. Možda neko drugo i drugačije, ali ne i ovo.
Jebote, nisu im ljudi bili krivi za nedosljednosti i propuste, a dobrim dijelom su im zamjerali upravo to.
Pobjego mi quote, pa samo riječ dvije o njihovom teškom i zajebanom administratorskom poslu.
Napisala si da ne bi bila admin...
E - al' zato i nisi admin. Ne bih ja bila ni predsjednik razreda - pa nisam
Oni koji jesu admini, oni koji jesu moderatori, to su postali svojevoljno. Dovoljno su odrasli i odgovorni (za sebe i svoje potrebe) da su mogli (i još uvijek mogu) u bilo kojem trenutku reći "sorry, ali meni je ovo too much, ja to ne bih (više)." Nitko ne spori da nije lako, ali - nemojmo se lagati - tko ikoga tjera?
Da su se predmetni admini ponašali u skladu s pravilima foruma i dužnosti koje tamo obnašaju - sranje bi bilo u rangu učas rješive dječje igre.
Jebote - oni su admini. Oni su se trebali, prije svih i više od svih, držati pravila.
U biti sam htjela multiquotat, ali mislim da sam više manje sve istresla ovdje