kod nas na MK je baš dobro, iako nas drže za nižu kastu, nama tamo dobro...
Imam traume zbog foruma
- Donna Sole
- Been thanked: 1 time
nisu na svim pdf strogi ni ograničeni moderatori

kurvanjski avatar, a
Meni je naslov ove teme jedan od boljih ikad.
Ne znam tocno zasto, al svaki put kad ga vidim malo se nasmijem u sebi.
- Euklid
- old school
Evo što bi schmok mogao gledati ovog ljeta, sve hit do hita:
1. Što je muškarac bez perme
2. Perma na Neretvi
3. Kad budem mrtav i perman
4. Permaj me, ja sigurno neću doći
5. Oficir s permom
(zanimljiva igra riječi
)
1. Što je muškarac bez perme
2. Perma na Neretvi
3. Kad budem mrtav i perman
4. Permaj me, ja sigurno neću doći
5. Oficir s permom
(zanimljiva igra riječi
'if you fall, i'll be there' (floor)
Čitam malo ovo i moram, naprosto moram
reći da kad se sjetim onog foruma tj. onakvog kakav je u zadnje vrijeme (e sad, koliko je to točno.....
, imam inače poremećen osjećaj za vrijeme pa možda i nije baš pretjerano zadnje
), uglavnom... da skratim...
Sam od sebe odnekud, nakon milijun godina pod naslagama svakojakog smeća koje sakupljam u memoriji, gotovo poput arheološkog nalaza (iz projekata Mirjane Sanader
) veličanstven je izronio i flešnuo me stih Vidovitog Johana:
na krivinama vagoni luđački tresu i
mnogi prazne crijeva zaboravljajući stid
E sad, zašto baš to
A tek nakon podsjećanja na cijeli tekst
Enivej, Vidoviti Johan je bog.
Srastanje. Krivo srastanje.

Sam od sebe odnekud, nakon milijun godina pod naslagama svakojakog smeća koje sakupljam u memoriji, gotovo poput arheološkog nalaza (iz projekata Mirjane Sanader
na krivinama vagoni luđački tresu i
mnogi prazne crijeva zaboravljajući stid
E sad, zašto baš to
A tek nakon podsjećanja na cijeli tekst
Enivej, Vidoviti Johan je bog.
Srastanje. Krivo srastanje.
-
Whereabout
I meni, i ja se malo nasmijem u sebi kad ga vidim, ali posljedice koje je taj medij ostavio na ljude su realne i mjerljive. Jučer sam nekome napisala da me boli želudac od nekih stvari, danas mogu reći da nisam očekivala da jedno naizgled pametno sredstvo komuniciranja može biti izvor krajnje nepametnih i nepotrebnih tragova. Već da gledamo samo vrijeme koje smo potrošili na rasprave na koje nas je netko prisilio, svojim neznanjem uglavnom i neadekvatnim postupanjem, bilo bi previše za dati nepoznatom nekome tko nam u životu ni kavu nije platio i tko nas neće ni pozdraviti ako nas vidi na ulici, a kamoli da netko osjeća stres ili bilo kakvu drugu zdravstvenu posljedicu. Zato pozdravljam schmokljanovu opasku o produktivnosti i, dok nas se ne počne respektirati zauzvrat, o tome što i kako radije razbijajmo glavu tamo gdje to realan netko zaslužuje.BoDerek » wrote:Meni je naslov ove teme jedan od boljih ikad.
.
-
Whereabout
Propustila sam ovo. Bi li se iznenadila kad bih ti rekla da ti isti moderatori koji su tebi tamo dobri, u toj oazi, utječu i na izgled ostatka foruma? (Usput, desetljetni Papanluk - kakvo je to samo ime bilo, i još autoironično - zamijeniti jednom običnom Pivnicom?! Navodno je prijedlog imao veze s tobom.) Dvaput sam bila moderator i mogu ti potvrditi da dobar dio moderatora ne radi samo ono što je njihov temeljni posao, rad na podforumu, nego i sudjeluje u općim raspravama i kad bi poznavala nečiji ukupni opus možda bi lakše procijenila je li tebi na nekom podforumu baš dobro ili ti je tek relativno dobro, kad se sagleda cijela slika. Sav problem i jest u tome što većina ljudi čitavo vrijeme kao da gleda skraćenu snimku onog što tek rijetki vide uživo. A postoje i neki koji toliko dobro prate cijelu situaciju, i dobro zaključuju, pa i bez saznanja uživo dovoljno dobro razumiju - čitaj recimo što piše aisling/darkić, ako te zanima jedna takva pozicija.Chilimama » wrote:nisu na svim pdf strogi ni ograničeni moderatori
kod nas na MK je baš dobro, iako nas drže za nižu kastu, nama tamo dobro...![]()
.
- Euklid
- old school
Mense čini da mnogi (pre)ozbiljno dozivljavaju taj fhr
OK, uložili ste puno entuzijazma i slobodnog vremena viseći po njegovim zakutcima
ali što sad očekujete? Neće vam niko zbog toga reći ni hvala a kamoli odati nekakvo priznanje.
Jedini tragikomičniji su pojedini moderatori koji tamo sami sebe doživljavaju (pre)ozbiljno.
OK, uložili ste puno entuzijazma i slobodnog vremena viseći po njegovim zakutcima
ali što sad očekujete? Neće vam niko zbog toga reći ni hvala a kamoli odati nekakvo priznanje.
Jedini tragikomičniji su pojedini moderatori koji tamo sami sebe doživljavaju (pre)ozbiljno.
Pa čuj, Euklide, ja ga doživljavam ozbiljno i mogu sasvim lijepo objasniti zašto ga doživljavam ozbiljno. U današnje vrijeme ne prepoznati mogućnosti jednoga medija onako je prilično kratkovidno. Ja sam konkretno tamo došla zbog Društvenih znanosti i zbog toga sam i ostajala i ostajem. Na tom mjestu upoznala sam nekolicinu sjsjnih ljudi s kojima i dalje surađujem, štogod sam naučila, štogod sam ja koga poučila i tako dalje. I da, meni je bitno kako će se netko odnositi prema mjestu koje sam ja sasvim fino iskoristila i za koje mislim da se i dalje može koristiti bolje nego što se koristi. Za mene je Anderlon čovjek koji ima resurs za koji sam ja zainteresirana - ima medij, ima velik forum, ima ime. Ljudi koji rade za Anderlona jesu ljudi koji s tim resursom ne čine ono što ja mislim da bi se sve moglo činiti. I zato imam gušta to i reći.
-
Whereabout
A dobro, ti si ipak, vjerujem i po vlastitom priznanju, Nicin apologet. Ispravi me ako griješim.Euklid » wrote:Mense čini da mnogi (pre)ozbiljno dozivljavaju taj fhr![]()
Ne radi se samo o entuzijazmu, vremenu, trudu, radu (da, volonterski rad je uključivao i konkretan rad), radi se neposlovnosti neke vrste, na što imam ozbiljne prigovore i inzistirat ću na tome. Najbolje ili najfriškije sam to uočila na primjeru svog permabana, koji mi je dodijeljen na vlastiti zahtjev da bi mi, nakon što sam se predomislila, bio uskraćen povratak pod izlikom da postoji pravilo po kojemu mora proći šest mjeseci do traženja odbana. Takvo pravilo javno ne postoji, ni u pravilima ni u komunikacijama s forumašima, niti se mene osobno upozorilo na to prilikom bana. Nakon tog slučaja sa mnom, u Dodatak pravilima ušlo je da se više ne može tražiti trajni ban, čime je moj odbijeni zahtjev da me se vrati još groteskniji, čak i kad se ne govori o bizarnoj koincidenciji da je izmišljeno pravilo primijenjeno na nekog tko sustavno (u zadnje vrijeme rjeđe, ali ipak) kritizira rad administracije i traži poboljšanja u radu foruma. Da je pravilo izmišljeno dokazuje i praksa koja varira od slučaja do slučaja tako da na forumu pišu klonovi permabaniranih na vlastiti zahtjev i odbanirava se permabanirane na vlastiti zahtjev u roku dan-dva.
Pokušaj da se o ovom slučaju, i nelogičnostima, razgovara s administratoricom koja je postavljena kao link ka boljem forumu i boljoj komunikaciji, putem privatnih poruka, završio je administratorskim izbjegavanjem odgovaranja na konkretna i argumentirana pitanja i tvrdnje. Na takvu praksu poslovanja bih trebala šutjeti da me netko neupućen ne bi proglasio tragikomičnom? Nikad i nigdje nisam vidjela da se pitanja barem ne pokušaju riješiti u dobroj namjeri i s voljom da se pomogne stranci/mušteriji/klijentu/bivšem suradniku koji ima problem i nezadovoljan je s nekim vidom usluge.
Zadržat ću se samo na tom jednom primjeru.
.
- Euklid
- old school
Eto, šta sam rekao, neki očito preozbiljno shvaćaju taj forum.
Takav je kakav je, prilagodiš se i pišeš. Ili ne pišeš.
Jbg, izrastao je u mastodonta koji se sporo ili nikako mijenja.
I jednom će se pojaviti neko mlađi i brži koji će ga pokopati dok trepneš okom.
Potreban je samo neko s vizijom i malo novca ko će iskoristiti sve Anderlonove propuste.
O Nici sve najbolje a vama ko je kriv što ne znate bacati uroke, čini, kletve i ostale gluposti
Takav je kakav je, prilagodiš se i pišeš. Ili ne pišeš.
Jbg, izrastao je u mastodonta koji se sporo ili nikako mijenja.
I jednom će se pojaviti neko mlađi i brži koji će ga pokopati dok trepneš okom.
Potreban je samo neko s vizijom i malo novca ko će iskoristiti sve Anderlonove propuste.
O Nici sve najbolje a vama ko je kriv što ne znate bacati uroke, čini, kletve i ostale gluposti
Ono što ću ja reći iako mi je pametnije da šutim, ali nekako uvijek uskrsne ta tema i eto, imam potrebu. Nisam u funkciji branjenja ikoga, ali pokušavajući sebe staviti u tuđu kožu i otvoriti pžk na način na koji je otvoren, dakle, posve suprotno od prijašnje administracije, izložiti se maksimalno i svaki dan odgovarati na pitanja... ne znam, brzo bih izgorjela. Ma koliko neki korisnici ponekad bili u pravu, davali argumente, stvar je u tome da je u jednom trenu to meni kao promatraču djelovalo "argument radi argumenta"- ne ulazim u ovu priču sa DZ nego u priču isključivo s PŽKom kakav je bio od samog početka, dakle, dozvoljeno je i dobrodošlo bilo komentiranje ama baš svačijeg bana, kartona, bilo kojeg administratorsko moderatorskog poteza i iskreno, pod takvim povećalom, ja ne bih radila. No to je sasvim moguće moj manjak ovoga i onoga.
Smatram da su neki iskorištavali tu opciju i da je zato djelomice došlo do ovoga sad. I razapnite me, ali ne vjerujem da su neki to radili da forum postane bolje mjesto. Jer pžk nije sudnica i nije baš svaki "objection!!!" morao biti na svakoj božjoj temi.
Zbog toga su na kraju argumentirani prigovori postali nekako, a kako da kažem, deplasirani. Jer sad više nema nazad, sad je to borba za prevlast i ništa više. Konstruktivnost nije imala šanse s onako postavljenim pdf-om.
Ili se trebalo odrediti par članova koji će biti ispomoć administraciji, most od administracije do korisnika pa bi onda možda njihov broj postova na pžk-u i bio opravdan i pridonosio forumu.
Jebatga, ja da sam admin, ne bih svaki dan odgovarala jednim te istim ljudima i tako dvi tri godine. Dala bih im pištolj i rekla- pucajte. No zato ja nikad ne bih bila dobar admin i svjesna sam toga. Ali i dalje smatram da je ono otpočetka bilo too much.
Nemam vremena za daljnje očitovanje o ovome.
Smatram da su neki iskorištavali tu opciju i da je zato djelomice došlo do ovoga sad. I razapnite me, ali ne vjerujem da su neki to radili da forum postane bolje mjesto. Jer pžk nije sudnica i nije baš svaki "objection!!!" morao biti na svakoj božjoj temi.
Zbog toga su na kraju argumentirani prigovori postali nekako, a kako da kažem, deplasirani. Jer sad više nema nazad, sad je to borba za prevlast i ništa više. Konstruktivnost nije imala šanse s onako postavljenim pdf-om.
Ili se trebalo odrediti par članova koji će biti ispomoć administraciji, most od administracije do korisnika pa bi onda možda njihov broj postova na pžk-u i bio opravdan i pridonosio forumu.
Jebatga, ja da sam admin, ne bih svaki dan odgovarala jednim te istim ljudima i tako dvi tri godine. Dala bih im pištolj i rekla- pucajte. No zato ja nikad ne bih bila dobar admin i svjesna sam toga. Ali i dalje smatram da je ono otpočetka bilo too much.
U tome ima jako puno istine, ali opet: zašto je administracija sama sebe nakeljila na PŽK i uplela se u sve ikad? Zato što je administratorica control freak koji ne može prepustiti drugima neke stvari, eto zašto.
Na PŽK-u je bio i jedan supermod, recimo. Gdje je sad? Maknuo se čovjek jer vidi da njegova riječ ne vrijedi pišljiva boba.
Pola rasprava na PŽK-u treba jednostavno puštati i moderirati, a ne kalupirati i kanalizirati sve u jednu temu na kojoj odgovaraju administratori. A čija je ideja bila da PŽK ovako izgleda? Opet administracije. E pa jebiga onda.
Na PŽK-u je bio i jedan supermod, recimo. Gdje je sad? Maknuo se čovjek jer vidi da njegova riječ ne vrijedi pišljiva boba.
Pola rasprava na PŽK-u treba jednostavno puštati i moderirati, a ne kalupirati i kanalizirati sve u jednu temu na kojoj odgovaraju administratori. A čija je ideja bila da PŽK ovako izgleda? Opet administracije. E pa jebiga onda.
-
Whereabout
Jesi li možda između redaka rekao da je Nica Anderlonov propust za koji se nadaš da će i ostati takav? Mene uroci i kletve ne zanimaju, više praktične i dokazljive stvari: kodeks ponašanja u medijima i uređivačkim poslovima, dakle etički, pravni i kulturološki aspekt. Kako o tome nešto znam, na tome planiram i inzistirati. Nije svaka vrsta menadžmenta za poslove koji se tiču pisanih sadržaja i autorstava, kao ni općenito za kulturu ili medije, i ja sam barem uvijek inzistirala da se pazi na neprikladno ponašanje prema pisanim sadržajima, tekstu i autorima kao temeljnoj građi foruma. Struktura foruma je također uređivačko pitanje, a pravila su tek okvir, ono zadnje što štiti (kao suprotno od narušava) ova prethodna uređivačka pitanja koja se bave sadržajima i strukturom tih sadržaja. Ako neko pravilo (k tome i netransparentno ili proizvoljno primjenjivano) narušava odnos s forumašem i njegovim integritetom, a permaban je tu kao najgrublja povreda integriteta (govorim ovaj put i o schmokljanovom slučaju, pa i aktualnom slučaju manchilda, ne samo o svojem), onda imamo problem o kojemu se isplati govoriti i vidjeti u čemu je, u kakvom nerazumijevanju, zapravo stvar.Euklid » wrote: Potreban je samo neko s vizijom i malo novca ko će iskoristiti sve Anderlonove propuste.
.
U teoriji sve zvuči super. Nama je ovdje jedno vrijeme super zvučalo da se otvori moderatorski pa se dogodilo da su letjele sjekire. Na onolikom forumu bi to bio nezamisliv kaos jer bi ljudi paralelno odgovarali na ono što se piše na modovskom. Tako i pžk na kojem su dozvoljene sve moguće rasprave u praksi nije održiv, po mom mišljenju.
To ne znači da korisnike treba odjebavat i sterilizirati forum. To samo znači da jednostavno ne može jedan ili dva nicka imati svaki dan opravdanja da svaštare o svemu. Jebiga, ja nikad nisam bila na Sportu i ne pada mi na pamet ići se uplitati u raspravu o Sportu i govoriti kako je nešto grozno, ovakvo i onakvo i tako za svaki pdf, svaki dan. Nije fer i nije ok. Ja prema takvom korisniku bih kao mod/admin morala biti ok, jer bi mi to bio posao. Ali to ne mijenja činjenicu da me prca u mozak.
Ako već i postoji pžk takav, otvoren kao ocean, onda bi ga trebalo hendlati puno više ljudi.
Iako bome nisam sigurna ni da bi to bilo ok jer bi se onda tražilo nekog drugog i desetog da se očituje.
Zapravo uopće ne znam što bi više bilo ok. Evo ti primjera. Prije nego sam otišla s moderature, desilo se taman da je jedna korisnica otvorila na pžk žalbu na moj rad, s pompoznim naslovom o mojoj kao lošoj moderaturi i to se razvlačilo do boga isusa s njene strane jer ženu nisam mogla uvjeriti da izmišlja stvari. I sad, netko bi sa strane mogao zaključiti da je ona vjerojatno u pravu jer je korisnik, a ja sam mod- demon po difoltu. Mene to nije tangiralo tad jer sam već planirala otići, ali bilo je tragikomično. Žena je trolala uzduž i poprijeko teme i pojma nemam kako je to pridonijelo ŽuD-u tad. Vjerojatno nikako. A tema ima tri stranice.
Takve rasprave ja osobno bih bacala pod ključ. Ali to bi onda izgledalo kao diktatura, znam. No ako si dobio odgovor, ako i dalje ustraješ u svom viđenju, ima li ikakvog smisla da se mod nateže do sutra i crta očito, a onda još dođe deset korisnika, ždere kokice i raspravlja? Mislim da nema.
I takvih tema ima itekako, demoniziranje nekoga jer je obrisao post koji je bio uvreda nekome ili nastavak na uvred i nema boga da dokažeš pred javnošću da je to laž. Ako i dokažeš, nije više ni bitno jer ljudi uživaju u samoj činjenici da su o nečemu raspravljali. Čak i ako je to bilo puko trolanje.
Druga stvar je argumentiranje.
To ne znači da korisnike treba odjebavat i sterilizirati forum. To samo znači da jednostavno ne može jedan ili dva nicka imati svaki dan opravdanja da svaštare o svemu. Jebiga, ja nikad nisam bila na Sportu i ne pada mi na pamet ići se uplitati u raspravu o Sportu i govoriti kako je nešto grozno, ovakvo i onakvo i tako za svaki pdf, svaki dan. Nije fer i nije ok. Ja prema takvom korisniku bih kao mod/admin morala biti ok, jer bi mi to bio posao. Ali to ne mijenja činjenicu da me prca u mozak.
Ako već i postoji pžk takav, otvoren kao ocean, onda bi ga trebalo hendlati puno više ljudi.
Zapravo uopće ne znam što bi više bilo ok. Evo ti primjera. Prije nego sam otišla s moderature, desilo se taman da je jedna korisnica otvorila na pžk žalbu na moj rad, s pompoznim naslovom o mojoj kao lošoj moderaturi i to se razvlačilo do boga isusa s njene strane jer ženu nisam mogla uvjeriti da izmišlja stvari. I sad, netko bi sa strane mogao zaključiti da je ona vjerojatno u pravu jer je korisnik, a ja sam mod- demon po difoltu. Mene to nije tangiralo tad jer sam već planirala otići, ali bilo je tragikomično. Žena je trolala uzduž i poprijeko teme i pojma nemam kako je to pridonijelo ŽuD-u tad. Vjerojatno nikako. A tema ima tri stranice.
Takve rasprave ja osobno bih bacala pod ključ. Ali to bi onda izgledalo kao diktatura, znam. No ako si dobio odgovor, ako i dalje ustraješ u svom viđenju, ima li ikakvog smisla da se mod nateže do sutra i crta očito, a onda još dođe deset korisnika, ždere kokice i raspravlja? Mislim da nema.
I takvih tema ima itekako, demoniziranje nekoga jer je obrisao post koji je bio uvreda nekome ili nastavak na uvred i nema boga da dokažeš pred javnošću da je to laž. Ako i dokažeš, nije više ni bitno jer ljudi uživaju u samoj činjenici da su o nečemu raspravljali. Čak i ako je to bilo puko trolanje.
Druga stvar je argumentiranje.
-
Whereabout
Ostavit ću citat ovako u cijelosti. Komentiranje ama baš svačijeg bana i kartona bilo je u vremenima kada se drastično kršilo prava forumaša i forumaši su na to kolektivno popizdili. U zadnje vrijeme vidim komentiranje slučajeva, a i to je valjda nekad potrebno da se neke stvari razbistre i artikuliraju. Vidim da spominješ most od administracije do korisnika, zanima me (i to me oduvijek fascinira), misliš li da postoji jedna osoba koja je toliko pametna, obrazovana, poštena, nadarena da bi bila taj vrhovni administrator i amenovala sve od sitnih pizdarija i tehnikalija do kompleksnih pitanja poput ocjene nečijeg doprinosa forumu (što smo u karticama i karticama na kraju uzaludnih tekstova imali kada da se raspravljalo o schmokljanu) ili složenog odnosa pravila- struktura- sadržaji ili zasebne sekcije kao što su autori sami po sebi. Pa trebalo je desetljeće i više da se neke stvari postave na noge, kroz generacije moderatora i nekoliko generacija administratora, da bi smo danas govorili o jednoj Istini, jednoj Osobi Administratora i "izgaranju" pred pitanjima i pritiskom običnih forumaša. Ne misliš da se ipak radi o tome da je izgaranje povezano s nesnalaženjem? A što se izlaganja samoga sebe tiče, najviše su se izložili sami forumaši (njih do desetak, od kojih neki nisu sa smjenom administracije automatski promijenili stranu na temelju prijateljevanja nego su ostali dosljedni i objektivni).ex anais » wrote:Ono što ću ja reći iako mi je pametnije da šutim, ali nekako uvijek uskrsne ta tema i eto, imam potrebu. Nisam u funkciji branjenja ikoga, ali pokušavajući sebe staviti u tuđu kožu i otvoriti pžk na način na koji je otvoren, dakle, posve suprotno od prijašnje administracije, izložiti se maksimalno i svaki dan odgovarati na pitanja... ne znam, brzo bih izgorjela. Ma koliko neki korisnici ponekad bili u pravu, davali argumente, stvar je u tome da je u jednom trenu to meni kao promatraču djelovalo "argument radi argumenta"- ne ulazim u ovu priču sa DZ nego u priču isključivo s PŽKom kakav je bio od samog početka, dakle, dozvoljeno je i dobrodošlo bilo komentiranje ama baš svačijeg bana, kartona, bilo kojeg administratorsko moderatorskog poteza i iskreno, pod takvim povećalom, ja ne bih radila. No to je sasvim moguće moj manjak ovoga i onoga.
.
Pa i ne postoji jedna osoba. Tri su admina.Whereabout » wrote:
Ostavit ću citat ovako u cijelosti. Komentiranje ama baš svačijeg bana i kartona bilo je u vremenima kada se drastično kršilo prava forumaša i forumaši su na to kolektivno popizdili. U zadnje vrijeme vidim komentiranje slučajeva, a i to je valjda nekad potrebno da se neke stvari razbistre i artikuliraju. Vidim da spominješ most od administracije do korisnika, zanima me (i to me oduvijek fascinira), misliš li da postoji jedna osoba koja je toliko pametna, obrazovana, poštena, nadarena da bi bila taj vrhovni administrator i amenovala sve od sitnih pizdarija i tehnikalija do kompleksnih pitanja poput ocjene nečijeg doprinosa forumu (što smo u karticama i karticama na kraju uzaludnih tekstova imali kada da se raspravljalo o schmokljanu) ili složenog odnosa pravila- struktura- sadržaji ili zasebne sekcije kao što su autori sami po sebi. Pa trebalo je desetljeće i više da se neke stvari postave na noge, kroz generacije moderatora i nekoliko generacija administratora, da bi smo danas govorili o jednoj Istini, jednoj Osobi Administratora i "izgaranju" pred pitanjima i pritiskom običnih forumaša. Ne misliš da se ipak radi o tome da je izgaranje povezano s nesnalaženjem? A što se izlaganja samoga sebe tiče, najviše su se izložili sami forumaši (njih do desetak, od kojih neki nisu sa smjenom administracije automatski promijenili stranu na temelju prijateljevanja nego su ostali dosljedni i objektivni).
Ne slažem se da je samo tad bilo nego baš onda kad je došla nova administracija i kad se korisnike odlučilo tretirati ljubazno i dopuštati sve što je prije bilo zabranjeno. Tad se desilo da je pžk postao jedan od prometnijih pdf-ova. Čak je postojala tema za offtopic. Toliko se prelijevalo posvuda.
Meni je to kao da radim na šalteru i pokušavam riješiti probleme ovih u redu, a netko do mene ispija kavicu i svako malo me pouka i pita- ej, a zašto si ovome rekao baš ovo, a onome ovo. I tako cijeli dan i svaki dan.
Meni osobno je to tako djelovalo.
-
Whereabout
Moja nekakva teorija je da se na sve može adekvatno odgovoriti, ako znaš što (floskule se ne računaju). Izbjegavanje odgovaranja pa zatim pojavljivanje po "relevatnim" chat temama po forumu nije primjer vrhunskog administratorskog (ili moderatorskog, svejedno) ponašanja. A to su primjeri kakve sam ja upoznala na svom primjeru i vidjela općenito zadnjih dana. Svatko ima pravo na svoje opuštanje i slobodno vrijeme, ali ako ja ne dobijem svoj odgovor u pristojnom roku, na moju pristojno argumentiranu žalbu, onda imam pravo na prigovor. To ne znači da ću tjerati mak na konac s tim prigovorom, ali se ne treba čuditi ako prigovorim.ex anais » wrote:U teoriji sve zvuči super. Nama je ovdje jedno vrijeme super zvučalo da se otvori moderatorski pa se dogodilo da su letjele sjekire. Na onolikom forumu bi to bio nezamisliv kaos jer bi ljudi paralelno odgovarali na ono što se piše na modovskom. Tako i pžk na kojem su dozvoljene sve moguće rasprave u praksi nije održiv, po mom mišljenju.
To ne znači da korisnike treba odjebavat i sterilizirati forum. To samo znači da jednostavno ne može jedan ili dva nicka imati svaki dan opravdanja da svaštare o svemu.
.
- Euklid
- old school
Ne, dapače.Whereabout » wrote:
Jesi li možda između redaka rekao da je Nica Anderlonov propust za koji se nadaš da će i ostati takav?
...
Fhr je sada bolji nego pod kraj ZgSasha.
Ako ništa, barem se perme ne dijele uzduž i poprijeko.
Osim na vlastiti zahtjev
Ono dalje ne razumijem...
Ne može na sve. Odnosno, možeš odgovoriti, ali to ne znači da je odgovor primljen. Nema komunikacije. Kažem, doživjeh na svojoj koži jer nisam dopustila da rasprava ode u kompletan offtopic vrijeđanja nepušača i pušača nego da se skoncentriraju na ono što jest bila tema.Whereabout » wrote:
Moja nekakva teorija je da se na sve može adekvatno odgovoriti, ako znaš što (floskule se ne računaju). Izbjegavanje odgovaranja pa zatim pojavljivanje po "relevatnim" chat temama po forumu nije primjer vrhunskog administratorskog (ili moderatorskog, svejedno) ponašanja. A to su primjeri kakve sam ja upoznala na svom primjeru i vidjela općenito zadnjih dana. Svatko ima pravo na svoje opuštanje i slobodno vrijeme, ali ako ja ne dobijem svoj odgovor u pristojnom roku, na moju pristojno argumentiranu žalbu, onda imam pravo na prigovor. To ne znači da ću tjerati mak na konac s tim prigovorom, ali se ne treba čuditi ako prigovorim.
Ili kad ti dođe frajer pa kaže da odeš u kuhinju jer šta će njemu žensko davati karton (i to ne karton nego warning od 0 bodova, dakle).
Neke stvari su van pameti, ali kad stvar ode na pžk, nastane makljaža jer ljudi smatraju da je korisnik uvijek u pravu. Nije, kao što nije ni mod. Dala sam ja i kartona koje nisam nužno trebala dati, svjesna sam toga. Ne mnogo, doduše.
E sad, svatko ima svoju priču u svezi s forumom, prema vlastitom iskustvu. Ja sam bila također s obje strane, kao korisnik koji je dobivao kartone i banove i kao onaj koji je davao. Zato kažem, gledam to čisto promatrački.
Odoh sad vanka.
-
Whereabout
Mene najviše zanima ovo što je sad trenutno na stvari, a to je da naprosto - nema odgovora ili odgovori ne zadovoljavaju. S time da se tu neke stvari trivijaliziraju, a i tamo je bio jedan takav slučaj, klonka s idejom da se stvari vade iz naftalina, kao prigovor ljudima koji zaista sustavno i objektivno - na nekin način umjesto onih koji su administratori - izvlače, sortiraju i izlažu relevantna pitanja i pokušavaju dobiti odgovore. To i nije neki problem ako se ne radi sustavno, uvijek netko može skrenuti pažnju na nešto što je propušteno, ali ovo je zadnjih dana i tjedana maraton pokušavanja komuniciranja za koje sami forumaši izjavljuju da ih ne zadovoljava. U čemu je onda problem? U tome što je jedan admin nedostupan za razgovaranje (ako je), u tome što preostalih dvoje ne zadovoljavaju kriterije ili nešto treće - nije valjda da je samo u tome stvar da su forumaši dosadni i da bi naprosto trebali odustati od svojih pitanja i komentara? Kako bi Jedna Osoba TM, jedno tijelo odlučivanja u tri izdanja, imala mira?ex anais » wrote:
Pa i ne postoji jedna osoba. Tri su admina.Dva redovita na pžk-u, koliko vidim.
Ne slažem se da je samo tad bilo nego baš onda kad je došla nova administracija i kad se korisnike odlučilo tretirati ljubazno i dopuštati sve što je prije bilo zabranjeno. Tad se desilo da je pžk postao jedan od prometnijih pdf-ova. Čak je postojala tema za offtopic. Toliko se prelijevalo posvuda.
Meni je to kao da radim na šalteru i pokušavam riješiti probleme ovih u redu, a netko do mene ispija kavicu i svako malo me pouka i pita- ej, a zašto si ovome rekao baš ovo, a onome ovo. I tako cijeli dan i svaki dan.
Meni osobno je to tako djelovalo.
.
Uh, ovo što se dešava u posljednje vrijeme je nekakva kulminacija svega i mislim da već rekoh gore, tu više nema odgovora koji može zadovoljiti obje strane već samo odustajanje jedne ili druge s obzirom da se nagomilalo svega. Pat pozicija donekle.Whereabout » wrote:
Mene najviše zanima ovo što je sad trenutno na stvari, a to je da naprosto - nema odgovora ili odgovori ne zadovoljavaju. S time da se tu neke stvari trivijaliziraju, a i tamo je bio jedan takav slučaj, klonka s idejom da se stvari vade iz naftalina, kao prigovor ljudima koji zaista sustavno i objektivno - na nekin način umjesto onih koji su administratori - izvlače, sortiraju i izlažu relevantna pitanja i pokušavaju dobiti odgovore. To i nije neki problem ako se ne radi sustavno, uvijek netko može skrenuti pažnju na nešto što je propušteno, ali ovo je zadnjih dana i tjedana maraton pokušavanja komuniciranja za koje sami forumaši izjavljuju da ih ne zadovoljava. U čemu je onda problem? U tome što je jedan admin nedostupan za razgovaranje (ako je), u tome što preostalih dvoje ne zadovoljavaju kriterije ili nešto treće - nije valjda da je samo u tome stvar da su forumaši dosadni i da bi naprosto trebali odustati od svojih pitanja i komentara? Kako bi Jedna Osoba TM, jedno tijelo odlučivanja u tri izdanja, imala mira?![]()
-
Whereabout
Ma to je samo moj način da kažem da forum i nije bitno bolji nego pod kraj ZgSasha. S njim si više-manje znao na čemu si, to je bila takva (transparentna uglavnom) politika rada i postupanja, posebno si znao tko si i što si ako si disident neke vrste. Ovo danas je gore, meni osobno da. Sasha je bilo lako i naciljati, Anderlonu posebno pa ga je tako i smijenio, jer se on ogolio kao meta i stajao više-manje nedvosmisleno iza onog što je radio. Zato mislim da i nije zaslužio takav kraj, i tada sam mislila to isto.Euklid » wrote: Ne, dapače.
Fhr je sada bolji nego pod kraj ZgSasha.
Ako ništa, barem se perme ne dijele uzduž i poprijeko.
Osim na vlastiti zahtjev
Ono dalje ne razumijem...
.
- nina williams
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 2 times
Alaj je tamo opet neko događanje?
Uprava se igra ignoriranja pa pendrečenja?
Nije valjda i ovo zbog schmokljana?
Ne pratim ih više, nisam u toku, al bila je tamo jedna čudna stvar koja mi je vaik blesava bila...tamo mod, nakon mirovine, nerijetko brzinom munje završi u banu.
Jebo to.
Do juče je određivo ton rasprave, a danas je nepoćudan. Daklem, il imadeš revanšizam il totalno nesposobne modove koji su za vrijeme moderiranja još bili pod žešćom protekcijom (nema trećeg objašnjenja za take stvari). A obe te varijante su za 'jebo to'.
Uprava se igra ignoriranja pa pendrečenja?
Nije valjda i ovo zbog schmokljana?
Ne pratim ih više, nisam u toku, al bila je tamo jedna čudna stvar koja mi je vaik blesava bila...tamo mod, nakon mirovine, nerijetko brzinom munje završi u banu.
Jebo to.
Do juče je određivo ton rasprave, a danas je nepoćudan. Daklem, il imadeš revanšizam il totalno nesposobne modove koji su za vrijeme moderiranja još bili pod žešćom protekcijom (nema trećeg objašnjenja za take stvari). A obe te varijante su za 'jebo to'.
- Euklid
- old school
Ne znam.Whereabout » wrote:
Ma to je samo moj način da kažem da forum i nije bitno bolji nego pod kraj ZgSasha. S njim si više-manje znao na čemu si, to je bila takva (transparentna uglavnom) politika rada i postupanja, posebno si znao tko si i što si ako si disident neke vrste. Ovo danas je gore, meni osobno da. Sasha je bilo lako i naciljati, Anderlonu posebno pa ga je tako i smijenio, jer se on ogolio kao meta i stajao više-manje nedvosmisleno iza onog što je radio. Zato mislim da i nije zaslužio takav kraj, i tada sam mislila to isto.
Sjećam se samo da me svojedobno sterao u ban iz čista mira.
Iako sam normalno pisao po normalnoj temi.
Nije bilo ni vrijeđanja ni prepucavanja, neka uobičajena raspravica i ono... strefi te ko grom iz vedra neba. Tad još nisam ni znao da postoji ban, admini i ostalo osoblje.
A unda sam na na KZBu skužio da ima puno takvih i da se perme dijele samo zato jer se može.
Kad mi je onemugućio čak i pisanje na KZBu onda mi je puko film...
Nica mi je neki dan obrisala jednu temu koju sam otvorio na fhru.
Iako posve regularnu i na pravom pdfu.
Poslala mi je, prije nego li sam uopće primjetio išta, jedan mali PM i lijepo objasnila šta, kako i zašto.
Ljudski i pošteno.
Toliko.
-
Whereabout
Ovo mi je još jedan dokaz da se bavi marginalnim stvarima, a na pitanje o mojem odbanu nije bila u stanju dovršiti komunikaciju u pristojnom roku. Bitno je što je tebi javila da je pobrisala temu za koju nisi ni primijetio da fali, a za mene koju zadržavaju u trajnom banu mimo pravila nema veze. Stvarno ljudski i pošteno.Euklid » wrote:
Nica mi je neki dan obrisala jednu temu koju sam otvorio na fhru.
Iako posve regularnu i na pravom pdfu.
Poslala mi je, prije nego li sam uopće primjetio išta, jedan mali PM i lijepo objasnila šta, kako i zašto.
Ljudski i pošteno.
Toliko.
.
-
- Information
-