Jebote, kolki post
Emericzy » wrote:Ali to ne dolazi po narudžbi. To su stvari koje međusobno pašu kao ključ i brava.
Pa naravno, mislim da sam to već objašnjavao, ali evo ne čudi me da se ne sjećaš...
Nije to, dakle, unaprijed smišljena 'narudžba', onako racionalno sastavljena. Nego jednostavno rezultat naknadne refleksije o čisto intuitivnim reakcijama. Dakle, nisam ja prvo 'sastavio listu' pa sad pičim okolo i gledam tko 'udovoljava' kriterijima. Nego to nastaje kao rezultat razmišljanja o onim intuitivnim reakcijama, koji nemaju veze sa svjesno smišljenim, kalkulativnim, kriterijima.
Ono, banalni primjer, nisam ja prvo 'odlučio' da 'želim zgodnu ženu', pa da naknadno gledam ima li neka koja ispunjava taj kriterij - nego jednostavno vidim da na zgodne žene reagiram nekako, a na nezgodne ne reagiram na taj isti način. Gdje ti tu onda vidiš razmišljanje po 'narudžbi'? Baš suprotno, ja nemam nikakvu ideju da ono što bih ja htio, uopće postoji, a pogotovo da postoji baš 'za mene'.
Emericzy » wrote:Ako tražiš bravu koja je "zgodna, zanimljiva, pametna, opičena, kontemplativna, filozofski nastrojena, empatična, razborita, domišljata, maštovita", onda ti moraš biti u stanju nekakav odgovarajući paket osobina ponuditi njoj. A ti -- bar u mojim očima -- ne daješ dojam da ga nudiš. Ti si jamralo i zakeralo i cijeditelj raspoloženja. Bar na forumu. Bar u mojim očima. Čovjek ima dojam da je s tobom biti tlaka, a ne pozitivni doživljaj.
Ne kužim, zar si ti gej?

Ja nisam, nije mi specijalno bitno kakav dojam ostavljam na muškarce... na žene jest, malo više, čak i ako nisam zainteresiran, jel (što uglavnom i jest slučaj, lol). Valjda je to nešto nagonsko, intuitivno, nevezano uz 'kriterije'... ne znam.
Inače bi se o tom 'nuđenju' nečega moglo puno reći, ali nekako nisam raspoložen za elaborat...
Emericzy » wrote:Kužiš, tema je 'Kako znate da se nekom sviđate?'. Evo, ja za tebe po iskustvu znam da se golemoj većini normalnih djevojaka nećeš svidjeti. Ne vidim da daješ ono što potiče sviđanje. Nema razloga (koji ja vidim) zbog kojeg bi djevojke u tvojem prisustvu lučile one hormone koji stvaraju lijepo raspoloženje. Umjesto toga, potičeš na to da se čovjek sjeti da ima neispunjenih obaveza, mora štrebati ili ići doma popraviti krepani bojler.
Pa mislim ono, slažem se s tvojom procjenom.

Ni meni se ne sviđa golema većina normalnih djevojaka, pa mi zapravo odgovara da se ni ja njima ne sviđam; inače bi me grizla savjest.
Možda to nije posve normalno za muškarca, jer bi po nekoj evolucijskoj psihologiji muškarac trebao imati intuitivnu želju svidjeti se što većem broju ženki...

bez obzira što misli o njima, npr.
Emericzy » wrote:Fizički izgled u cijeloj priči nema neku osobitu ulogu; to je efemerni element, tako da ti neće puno pomoći ni ako izgledaš kao Apolon. Dobar izgled strašno brzo dojadi ako nije praćen onim važnim dobrim osobinama.
For the record, nisam nikakav Apolon. Taf lak.

Možda izgled brzo izblijedi, nemam pojma, ne znam kako to ide. No, činjenica jest da JA osobno na to prilično intenzivno reagiram, na ljepotu. Ima to čak i neke logike, jer ako je fizički izgled relativno nebitan, onda bi većina ljudi bila biseksualna. Lijepo i ugodno razgovarati se može i sa pripadnicima istog spola, čak dapače.
Emericzy » wrote:Trud da se svidiš također nema neku bitnu ulogu. Ako se ne dopadneš ti kakav jesi, u svojem opuštenom stanju, trud će dati samo jako kratkoročne rezultate. Jer ni on neće dugo trajati.
Nekome je to sasvim dovoljno, jel, ti kratkoročni rezultati.
A i pitanje je što zapravo znači 'dugotrajno'. Tri mjeseca? Tri godine? Trideset?
Emericzy » wrote:Dakle, kako znate da se nekom sviđate? Po tome što se osoba s kojom sam vidljivo u mojem društvu dobro osjeća. Jednom, dvaput, triput... i onda to više nije slučajnost.
Mislim, kako čudna ideja.

Pa ja sam u realnosti uglavnom imao takav nekakav osjećaj, da je većini bilo 'ugodno'. Pitanje je samo koliko ugodno, i na kakav način ugodno. Možda se ta osoba jednako dobro osjeća i u društvu sa svojom mamom?
Emericzy » wrote:Bilo je postavljeno i pitanje zašto uopće mislite da biste se nekome svidjeli. Pa, zato jer valjam. Ja sam vrijedan čovjek. Imam nekih prirodnih darova, a na njih sam još trudom puno nadogradio. Predstavljam, dakle, paket koji će jednom segmentu populacije suprotnog spola svakako biti privlačan. Pa nije to neka neshvatljiva filozofija. I onda samo treba biti pametan i kretati se u kompatibilnom društvu. Staviti se na tržište, da malo karikiram.
Meni to ne zvuči kao karikatura, nego kao prilično dobar opis stvarnosti.
Ja ne valjam... ne da mi se ništa, uglavnom većinu vremena provedem ili u ubijanju vremena, ili u ubijanju autodestruktivnih impulsa.
Emericzy » wrote:Tu će se onda naći određeni broj njih koje će biti privučene, a među njima će se poneka dopasti i meni. Presto! čarolija izvršena.
Bilo bi lijepo da bar mogu zavidjeti tome...