Biciklisti i promet

Mjesto za mrvu ozbiljnije rasprave
Lastan

Post 29 Mar 2012, 07:37

Herp » wrote:
Kliziti prema semaforu u leru, osim što je sigurnije i udobnije nego nagaziti kočnicu sa 80 na sat 50 metara prije također je i štedljivo, i za gorivo, i za kočnice. Prema tome, očito je tko je u pravu. :o
… i stvara manje kolone.

Jedno naglo kočenje može razjebati promet i do dva-tri kilometra iza sebe.

zeleni zub

Post 29 Mar 2012, 21:19

I, jel netko pobrao kaznu jučer na Sveticama?
vrrrlet

Post 30 Mar 2012, 10:21

zeleni zub » wrote:I, jel netko pobrao kaznu jučer na Sveticama?
Što je bilo jučer na Sveticama?
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
karambol

Post 30 Mar 2012, 15:38

vrrrlet

Post 30 Mar 2012, 15:48

Fantastično. :cerek: Problem droge ne rješavaju uhićenjem velikih igrača, koji su im mahom šefovi, nego jebanjem djece po parkićima zbog jointa, a problem očajne prometne infrastrukture i nekulture vozača jebanjem slabijih biciklista koji se boje ceste.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
karambol

Post 30 Mar 2012, 16:41

vrrrlet » wrote:
Fantastično. :cerek: Problem droge ne rješavaju uhićenjem velikih igrača, koji su im mahom šefovi, nego jebanjem djece po parkićima zbog jointa, a problem očajne prometne infrastrukture i nekulture vozača jebanjem slabijih biciklista koji se boje ceste.
To serve and protect!!! :mama:
klonka

Post 30 Mar 2012, 16:58

gonj špadi
Lastan

Post 30 Mar 2012, 17:07

Svakoga tko zakrči stazu treba prijaviti policiji. Kao prvo.

Kao drugo, eno Sindikat biciklista najavljuje da će čitav tjedan voziti isključivo po propisima.
To je odluka koju vrlo toplo pozdravljam. Iako dam kurac na panj da će moj pločnik i dalje vrviti biciklistima.
karambol

Post 30 Mar 2012, 17:21

Lastan » wrote:Svakoga tko zakrči stazu treba prijaviti policiji. Kao prvo.

Kao drugo, eno Sindikat biciklista najavljuje da će čitav tjedan voziti isključivo po propisima.
To je odluka koju vrlo toplo pozdravljam. Iako dam kurac na panj da će moj pločnik i dalje vrviti biciklistima.
Jednom sam zvao murjake da dođu intervenirati zbog parkiranog mercedesa u Gundulićevoj...i drek...ne da im se...imaju pametnijeg posla, neka zovem komunalne redare tj. prometno redarstvo...
Kad bi vrijedila fotografija koju snimiš, možda bi imalo smisla...i kada bi netko htio reagirati na takav način da je fotka prekršaja dovoljna... :ne zna:
klonka

Post 30 Mar 2012, 17:57

Lastan » wrote:Svakoga tko zakrči stazu treba prijaviti policiji. Kao prvo.
Četvrtu i petu sliku nisi skužio? :misli:

Vozači automobila i tramvaja će popizdit. Putnici u tramvajima također. Jedva čekam. :cerek:
gonj špadi
ombia

Post 30 Mar 2012, 18:31

Ovaj link od klonke je strava. :facepalm:
Lastan

Post 31 Mar 2012, 08:29

karambol » wrote:
Jednom sam zvao murjake da dođu intervenirati zbog parkiranog mercedesa u Gundulićevoj...i drek...ne da im se...imaju pametnijeg posla, neka zovem komunalne redare tj. prometno redarstvo...
Kad bi vrijedila fotografija koju snimiš, možda bi imalo smisla...i kada bi netko htio reagirati na takav način da je fotka prekršaja dovoljna... :ne zna:
Oni moraju reagirati na prijavu i iako su i meni često znali govoriti da sam trebao zvati pauka ili koga već, svejedno bi poslali nekoga. I pauka. Jer pauk diže po nalogu policije.
zeleni zub

Post 02 Apr 2012, 14:13

Sutra je prosvjed. Organizira ga Sindikat biciklista, u 17h pred poglavarstvom pa onda na Heinzlovu po propisima.
Herp
Nikki Gauda

Post 02 Apr 2012, 14:17

Neka, neka.
To mi je svakodnevna ruta nakon posla ali probat ću nekako ubiti vrijeme da baš ne zakačim prosvjed.
Figurativno i doslovno. :o
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
zeleni zub

Post 02 Apr 2012, 14:38

:D
Baš sam si razmišljala dal će nekom puknut film i kačit će doslovno. Ono, dobro raspoloženi ljudi u špici, poslije posla, u limenim kutijama... Jer do sada su prosvjedi išli vikendom.
Pješčana

Post 03 Apr 2012, 17:41

daklem. danas se vraćam s posla, Vukovarska puna biciklista. u oba smjera, ali puno više u smjeru Poglavarstva gdje se održava ovaj bikers' meeting, gdje će biciklisti tražiti jednaka prava za sebe kao što ih imaju drugi sudionici u prometu. dakle, ti isti koji se kreću prema prosvjedu (a to znam jer sam prolazila tamo), voze u smjeru Poglavarstva po obje trake za bicikliste. biciklisti koji dolaze iz suprotnog smjera komotno voze svom širinom pješačke staze- u jednom trenutku su vozili toliko blizu da sam prebacila torbu s leđa naprijed, a drugu ruku u kojoj sam nosila jaknu stavila pred sebe, i stisla se uz žutu crtu jer drugdje nisam ni mogla. žao mi je što mi je trebalo neko vrijeme da isključim mp3 i prebacim na fotić, bile bi bolje slike.
ovo je dolazak na pješački prijelaz, to jest, u blizinu pješačkog, jer do semafora ne mogu kao pješakinja. prelazak preko zebre je bio izazov, jer biciklisti voze posred srijede zebre, po svojoj crvenoj traci i po ostatku pješačkog dijela, i po kolniku.
zašto bi se pazilo na prava slabije populacije? ponašat ćemo se ko vozači auta i gaziti slabije :serek:

Image
Image
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 03 Apr 2012, 19:45

..meni nesto nije jasno pa ne razumijem. ili ne razumijem pa mi zato nije jasno? :misli:

1. (slovima..prvo) topik je o biciklistima, pa cu pocet od njih. nemam nista protiv da se baceklo vozi bilo kuda. ok, na atuputu mi je to malo kinki, ali po gradu, pa sta, nek odaju, tj nek voze di oce.

ali, nije svejedno jel neko po plocniku polako i..kako bih to rekao, normalno vozi biciklu ili vozi kao da je na djiro d italija, zvonca kao ovca krava kad neko hoda polako ili sacuvaj boce..sori, sacuvaj boze po biciklistickoj toj stazi.
sad se njemu kao nesto zuri, pedalaje kao sumanut..ono, fandjo na dva kola. kakva je razlika izmedju njega i onoga koji se isto tako ponasa za volanom? ista je to agresija, isti je to mentalitet, misao.

kad si vec sjeo na biciklu, pa znas da ti to nije auto. to ti je kao da odas, ali vozis. ali ne, tu je sad frka, vrijeme, cajtnoti, treba stic na posao, u skolu, na faks ili gdje vec i sad se tu zvonca, skripi kocnicama iza ledja pjesaka, poziva se na neko pravo..e, cekaj malo. pa nemos svom forcom pedalavat po plocniku i neko iz portuna (haustora, ulaza) izadje ujutro iz kuce i di ces ljepse nego pocet jutro pod biciklom.

mislim, za mene su to agresivci isto kao i oni za volanom, koji misle da se po gradu moze vozit sto na sat ili nesto manje, ali zesce, a grad star, mali, ulice uske, puno ljudi i djece i pasa i macaka i svega..ali ne, oni imaju pravo, njima se zuri, oni trebaju stici, o njima ovisi svijet. pa ko ih jebe i njih i takav svijet.
osim toga, jesu li te biciklisticke staze jednosmjerne ili dvosmjerne, kako to ide?

radi takvih se treba organizirat (ako ides sam moze se desit svasta, mos i metak popit, nisu oni bezveze takvi) i treba ih grupno napast. ono ulica neka napravi patrole, npr u 8. maja u zagrebu ili kako se sad zove taj zeleni val i ajde mileva..lola je prcevit? kljuc za vide broj 72 i po sofersajbi. lola izadje iz auta, kao, sace on nesto..a od prekoputa mu doleti gedor onaj od kila u glavu, pa aj ti sad sutra isto tako vozi.

slicno mi je i za bezobrazne bicikliste, ali njih treba samo spretno docekat..:zubo:

s druge strane, potpuno razumijem strah biciklista od voznje po cesti po gradu, tamo gdje i auti voze. tu treba najvise paznje, rada i vremena posvetit na/za preodgoj.
ako se neko ponasa..ko ga jebe, on je na biciklu ili je pjesak, jaci sam, nek on bjezi od mene, e takve treba posebno tretirat.
nesrece se dogadjaju, ljudi ne paze, zamisle se, pozlije im, svasta ima, ali nije sve jedno jel se ovaj na bicikli preko tri traka oce bacit pod auto bez da pazi ili ovaj u autu misli za biciklista, bolje on, nego ja, ko mu je kriv kad je glup (ima cak i..glup kad je kriv, o ima, ima. ima onih koji jedva cekaju da neko na cesti napravi pogresan korak, pa da oni to iskoriste radi raznih razloga, npr osiguranja) pa ovdje vozi biciklu.
a najdrazi su mi oni vozaci koji su uvijek u strci sa vremenom, kako sam rekao, svijet ovisi o njima, pa jednom rukom puse, drugom saltaju, pa im je i to sporo, pa trebaju jos promijenit stanicu na radiju, ali pomocu trikova, jer u isto vrijeme pricaju na mobitel, pale zmigavac, brisace i jos jebu mater nekom u autu do sebe da kako je to spor i ne zna vozit i ne zna se prilagodit prometu, tj njemu.
ok, ovo za zmigavce sam mozda pretjerao. davanje zmigavaca je kultura u nestajanju.

e, pa policija bi trebala prvo na te detalje obratit paznju po gradu i bit nemilosrdna. plati, plus koji mjesec odmah bez dozvole. za prvi put. ili jos bolje, neka bira, oce li vozit bez dozvole ili ce dva mjeseca vozit biciklu po gradu. drugi put, koja godina bez dozvole, pa sad ti obavljaj posao i radi.

a o urbanizmu i zasto je tako raste promet po centrima gradova, bolje da i ne govorim, najsporije se dodje po gradu autom, a zasto se potice dolazak mase automobila u centar, to je drugi problem sad. vezano je to, ali sad necu o tome.

eto, nista bez razumijevanja pozicije drugoga, da se autima sporije i pazljivije vozi, ulice bi bile sigurnije za sve i puno biciklista bi preslo na ulice te, ceste, sto uopce ne znaci da ne bi trebalo gdje je god to moguce napraviti ili danas kad se radi, planirati i biciklisticke staze.
ovako se samo jedna agresija premjesta na drugo mjesto i postaje sve jacom, agresivnijom, agregiranijom.. :ne zna:
blaze

Post 03 Apr 2012, 19:52

ja bih samo rekla da me kao pješaka veći strah od biciklista nego od auta
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
Nikolajevna

Post 03 Apr 2012, 19:58

blaze » wrote:ja bih samo rekla da me kao pješaka veći strah od biciklista nego od auta
Vidi ove... pa hodaj po cesti pa ćeš vidjet kako će se to promijeniti.
A da vidiš tek kako opada strah od biciklista a raste od vlakovođa kad hodaš po pruzi.
ombia

Post 03 Apr 2012, 20:06

Cekam tocku broj dva.

U medjuvremenu:
a o urbanizmu i zasto je tako raste promet po centrima gradova, bolje da i ne govorim, najsporije se dodje po gradu autom, a zasto se potice dolazak mase automobila u centar, to je drugi problem sad. vezano je to, ali sad necu o tome.
Odlicno. Subotom mi do centra grada podzemnom treba 10-ak minuta i autom 45 minuta plus nema parkinga ma koliko ga skupo zelio platiti.
Nikolajevna

Bravo unda, sve si reko, reko ništa nisi... :zubo:

Meni je zapravo nevjerojatno kakve su to tenzije tamo u Zagrebu.
A možda previše čitam ovih biciklističkih topića. Možda je nekom neforumašu normalno ako zatreba malo se pomaknuti kad kraj njega prođe bicikla, možda se ni ne sjeti opizditi mu šaku u rebra. :zubo:
Ili je to stvarno takva vruća tema...ha? Ili što bi Aristocat rekla - M?
Nikolajevna

ombia » wrote:Cekam tocku broj dva.
:rofl:
blaze

Post 03 Apr 2012, 20:08

Nikolajevna » wrote:
Vidi ove... pa hodaj po cesti pa ćeš vidjet kako će se to promijeniti.
A da vidiš tek kako opada strah od biciklista a raste od vlakovođa kad hodaš po pruzi.
draga, postala si sofist. pješački prelaz, tzv. zebra jest na cesti
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
..a unda
Undaminator

Post 03 Apr 2012, 20:15

Nikolajevna » wrote:Bravo unda, sve si reko, reko ništa nisi... :zubo:

Meni je zapravo nevjerojatno kakve su to tenzije tamo u Zagrebu.
A možda previše čitam ovih biciklističkih topića. Možda je nekom neforumašu normalno ako zatreba malo se pomaknuti kad kraj njega prođe bicikla, možda se ni ne sjeti opizditi mu šaku u rebra. :zubo:
Ili je to stvarno takva vruća tema...ha? Ili što bi Aristocat rekla - M?
..u zagrebu je sve frkovitije. tamo je masu sudova i masu odvjetnika. tamo je bitno biti u pravu. :D

sva se to da sredit kad je manje frke ili jos bolje, kad se zeli manje frke. malo se pomakne jedan u stranu, malo drugi, malo se uspori, malo se saceka, strpi, sto se tice biciklista cak se moze i sic s bicikla, zasto ne, malo ga gurat dvajst metara..ali, treba bit spreman i za ove druge koji misle da je svijet tu radi njih i samo njih. :raspa:

kako nisam rekao nista, kad sam rekao skoro sve. i to ukratko. :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 03 Apr 2012, 20:16

ombia » wrote:Cekam tocku broj dva.
..kako vas je lako drzat napetima..:cheer: :D
  • Information