Biciklisti i promet

Mjesto za mrvu ozbiljnije rasprave
Morticia

Post 28 Mar 2012, 13:20

carrier pigeon » wrote:
Slaba korist od toga da budem proglašena ne-krivom na sudu, kako da ja živim sama sa sobom?
Pitajte sina da vam objasni, on je rekao da bi sasvim mirno spavao da zgazi takvog. :zubo:

MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Lastan

Post 28 Mar 2012, 14:01

Morticia » wrote:
Pitajte sina da vam objasni, on je rekao da bi sasvim mirno spavao da zgazi takvog. :zubo:
I kako to njoj pomaže?

Ja se ne bih osjećao krivim da netko najebe zbog vlastita nepoštivanja pravila, pa makar ja bio taj koji ga je zgazio.
Neki drugi bi jer je empatičniji, jer ga je manje briga za pravila a više za živote onih koji ih krše, jer ovo ili ono.

Nego, meni je super kako se carrier pigeon obraćaš u množini iako to ne radiš nikome drugome tih godina. :D
Morticia

Post 28 Mar 2012, 14:03

A šta ja znam, nekako imam neki respekt, valjda, obzirom da ti je to mama. :D
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
carrier pigeon

Post 28 Mar 2012, 14:54

Morticia » wrote:A šta ja znam, nekako imam neki respekt, valjda, obzirom da ti je to mama. :D
OK, onda si nas dvije možemo biti na "vi". Naime, ja sam odgojena da se obraćam tako svima koji se meni obraćaju s "vi". :ne zna:

Napomenula sam da se ja, za razliku od Lastana, mičem biciklistima na pločniku. To što sam mu ja mama, ne znači da je on moj klon ili preslika, a ima i dovoljno godiona da ima svoje stavove - koje ja nužno ne moram odobravati. Mene ne zanimaju njegovi komentari jer ih mogu čuti uživo (dovoljno je lud da još sa mnom i razgovara, nije dovoljno umišljen da misli da se sa stracima nema što pričati). Mene interesiraju biciklisti, kao što sam i navela. Pri čemu mislim da Vrrrlet nije "kompetentan" za takav odgovor jer mi se čini pristojnim biciklistom :raspa:
Morticia

Post 28 Mar 2012, 14:56

Meni je stvarno žao zbog tog mog komentara, bio je pomalo bezobrazan, ali zato što nisam mislila da si mu TI uistinu mama.

Ispričavam se.
carrier pigeon

Post 28 Mar 2012, 15:32

Morticia » wrote:Meni je stvarno žao zbog tog mog komentara, bio je pomalo bezobrazan, ali zato što nisam mislila da si mu TI uistinu mama.

Ispričavam se.
isprika prihvaćena, stvarno sam mu mama. Prije sam znala reći "siroto dijete" kad bi rekli nešto o obiteljskom nasljeđu, sad mi više to ne pada na pamet. Sad bih se malo samosažalijevala, ali ne paše mi uz opći stav...
vrrrlet

Post 28 Mar 2012, 16:18

carrier pigeon » wrote: Pri čemu mislim da Vrrrlet nije "kompetentan" za takav odgovor jer mi se čini pristojnim biciklistom :raspa:
Pa ne znam baš, ako popijem mineralne, znam podrignut'. :ne zna:
Morticia wrote:Meni je stvarno žao zbog tog mog komentara, bio je pomalo bezobrazan, ali zato što nisam mislila da si mu TI uistinu mama.

Ispričavam se.
Pa inače nisi strašno bezobrazna, a ovo jest medij gdje je uobičajeno oslovljavati s "ti". Meni je mogao biti puno veći bed, zamisli da sam po običaju flertao. :rofl:
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
carrier pigeon

Post 28 Mar 2012, 16:50

vrrrlet » wrote:
Pa ne znam baš, ako popijem mineralne, znam podrignut'. :ne zna:

Pa inače nisi strašno bezobrazna, a ovo jest medij gdje je uobičajeno oslovljavati s "ti". Meni je mogao biti puno veći bed, zamisli da sam po običaju flertao. :rofl:
a zašto nisi? Zvučim neprivlačno?!?
ombia

Post 28 Mar 2012, 17:05

:rofl: :rofl: :rofl:
koka2004

Post 28 Mar 2012, 18:07

Lastan » wrote: I kako to njoj pomaže?

Ja se ne bih osjećao krivim da netko najebe zbog vlastita nepoštivanja pravila, pa makar ja bio taj koji ga je zgazio.
Neki drugi bi jer je empatičniji, jer ga je manje briga za pravila a više za živote onih koji ih krše, jer ovo ili ono.

Nego, meni je super kako se carrier pigeon obraćaš u množini iako to ne radiš nikome drugome tih godina. :D
Da ti se to dogodi, osjećao bi se loše. Jako loše. Takav događaj je poprilična trauma i vjerujem da je ljudski pitati se bi li mogao brže ili drugačije reagirati te tako spasiti život budale koja ti je podletjela pod kotače.

Imam doma strojovođu, koji je jedan od psihički najjačih ljudi koje poznajem. Nakon pregaženja (kucam u drvo, jer ga već dugo nije imao) on je ruševina od čovjeka. Kod pregaženja na pruzi strojovođa nikada nije kriv i to svatko od njih zna. Ali nijedan od njih nije sposoban sljedećeg dana sjesti na lokomotivu i bez problema voziti. Neki od njih nakon težih pregaženja nikada više ne mogu voziti. A znaju da nisu krivi.

U Varaždinu su biciklisti svete krave. Tako da nije neka velika opasnost voziti se biciklom po kolniku. Ja nikada nisam doživjela da mi netko trubi iza leđa jer je gužva i ne može me odmah prestići. I većina vozača poštuje prednost prolaska i kod biciklista. Postoje iznimke (vozači - budale i biciklisti - budale), naravno, ali generalno gledano stanje je solidno.
Lastan

Post 28 Mar 2012, 18:24

koka2004 » wrote:
Da ti se to dogodi, osjećao bi se loše. Jako loše. Takav događaj je poprilična trauma i vjerujem da je ljudski pitati se bi li mogao brže ili drugačije reagirati te tako spasiti život budale koja ti je podletjela pod kotače.
Ja ne vozim, ali da, bila bi mi to trauma. Ali ne bih se osjećao krivim.

Da biciklist koji se zaleti u mene na pločniku sleti pod kamion, opet se ne bih osjećao krivim. Jer je jasno tko je kriv i nema tog boga koji će me uvjeriti da sam ja kriv jer mu se nisam maknuo.
Biciklisti na pločniku obični su siledžije koji se guraju gdje im nije mjesto.
Imam doma strojovođu, koji je jedan od psihički najjačih ljudi koje poznajem. Nakon pregaženja (kucam u drvo, jer ga već dugo nije imao) on je ruševina od čovjeka. Kod pregaženja na pruzi strojovođa nikada nije kriv i to svatko od njih zna. Ali nijedan od njih nije sposoban sljedećeg dana sjesti na lokomotivu i bez problema voziti. Neki od njih nakon težih pregaženja nikada više ne mogu voziti. A znaju da nisu krivi.
Mislim da postoji neka razlika između toga da znaš da ti nisi kriv i da znaš da netko drugi jest.

Ali gle: išao sam šest mjeseci na psihoterapiju nakon što sam preživio drugu saobraćajku.
Nisam bio kriv. Bio je kriv vozač koji mi je slomio nogu.
Trauma je jedno, osjećaj krivnje drugo. Od posljedica traume bih se izliječio, ovako ili onako. Ali krivnju si ne bih dopustio.
U Varaždinu su biciklisti svete krave. Tako da nije neka velika opasnost voziti se biciklom po kolniku. Ja nikada nisam doživjela da mi netko trubi iza leđa jer je gužva i ne može me odmah prestići. I većina vozača poštuje prednost prolaska i kod biciklista. Postoje iznimke (vozači - budale i biciklisti - budale), naravno, ali generalno gledano stanje je solidno.
U Zagrebu, eto, nije.
Jer su biciklisti u velikom dijelu budaletine, a vjerojatno ni kao vozači motornih vozila nisu ništa bolji.
Pa onda, znajući kakvi su sami vozači, ne izlaze na cestu drugima poput sebe.
Ali tko jebe pješake.

Danas mi je jedan jureći biciklist na pločniku zvonio. Nemam pojma tko je bio, ali lako je moguće da je onaj koji se od mene odbio na cestu. Ako i jest bio, opet nije ni usporio. Kreten.
ombia

Post 28 Mar 2012, 19:23

koka2004 » wrote:
Neki od njih nakon težih pregaženja nikada više ne mogu voziti. A znaju da nisu krivi.no.
Da. Isto je i za vozace podzemnih itd. Kad se netko baci u tunelu u mraku a podzemna juri vozac nema bas nikakve sanse izbjeci. A bacaju se redovito.
Nakon toga vozaci imaju placeni "odmor" par mjeseci i idu na psiholosku obradu a najcesce i terapiju. Jedan - decko od radnog kolege - je vec pola godine doma, ima fleshove kad sjedne u kabinu i pokusa voziti, vidi onaj trenutak nesrece.

Lastane stvarna krivnja i osjecaj krivice su dvije razlicite stvari.
Danas mi je jedan jureći biciklist na pločniku zvonio. Nemam pojma tko je bio, ali lako je moguće da je onaj koji se od mene odbio na cestu. Ako i jest bio, opet nije ni usporio. Kreten.
Mislim da te slijede.
Zamisli da se okupe svi iz zagreba i sljede te par dana kao roj pcela. :zubo:
Lastan

Post 28 Mar 2012, 19:40

ombia » wrote:
Da. Isto je i za vozace podzemnih itd. Kad se netko baci u tunelu u mraku a podzemna juri vozac nema bas nikakve sanse izbjeci. A bacaju se redovito.
Nakon toga vozaci imaju placeni "odmor" par mjeseci i idu na psiholosku obradu a najcesce i terapiju. Jedan - decko od radnog kolege - je vec pola godine doma, ima fleshove kad sjedne u kabinu i pokusa voziti, vidi onaj trenutak nesrece.

Lastane stvarna krivnja i osjecaj krivice su dvije razlicite stvari.
Hvala na pitanju, prošao sam terapiju. Znam kako im je.
Ja sam vrištao kad bih izašao na ulicu. Paničario kad bih trebao prijeći cestu. Zaobilazio parkirane automobile i trzao se svaki put kad bi mi se učinilo da se neki od njih mrvicu pomaknuo (a u rubu vidnog polja miču se mnoge stvari koje inače stoje).

Ja si, velim ti, osjećaj krivice ne bih dopustio.
I znam o čemu govorim.
Mislim da te slijede.
Bilo je na maltene istom mjestu, a ljudi imaju svoje rute. Tip je mene prepoznao; toliko sam vidio. Ali ja njega nisam, možda i zbog naočala i kacige. I zato što inače slabo pamtim ljude.
Zamisli da se okupe svi iz zagreba i sljede te par dana kao roj pcela. :zubo:
Bilo bi zabavno.

Meni prvom. Jer bih nazvao policiju da ih sve globi za vožnju pločnikom. :raspa:
vrrrlet

Post 28 Mar 2012, 21:03

carrier pigeon » wrote: a zašto nisi? Zvučim neprivlačno?!?
Naprotiv moja damo, ali biste mi mogli biti mama. Priznajem da to možda ne bi bio problem prije dvadesetak godinica, ali vrijeme nas neumoljivo gazi.
Lastan wrote:
Biciklisti na pločniku obični su siledžije koji se guraju gdje im nije mjesto.
Pretjeruješ. I generaliziraš. Postoji vrijeme, mjesto i način. U Vukovarskoj neću ići po cesti, jer je pločnik širok tri metra i slabo nastanjen pješacima. Po Trgu također ima mjesta između ljudi, a ako prolazim kroz gužvu, smanjim brzinu na pješačku. Naravno da je idiotski voziti po Ilici pločnikom, pogotovo brzo.

Nadalje, da imam malo dijete, rekao bih mu da ide pločnikom. Postoje i ljudi koji se zaista boje iako nisu djeca, neka i oni idu pločnikom, ali poštujući prvenstvo pješaka.

Ako je čovjek pristojan, može voziti slona po pločniku što se mene tiče. Glede tebe, tko zabranjuje bicikle danas, sutra će zabraniti romobile. :D Koji ti je stav o rolama?
Lastan

Post 28 Mar 2012, 22:26

vrrrlet » wrote:Pretjeruješ. I generaliziraš. Postoji vrijeme, mjesto i način. U Vukovarskoj neću ići po cesti, jer je pločnik širok tri metra i slabo nastanjen pješacima.
… a ima i biciklističku stazu. Ma koliko se ona slabo vidjela.
Nadalje, da imam malo dijete, rekao bih mu da ide pločnikom. Postoje i ljudi koji se zaista boje iako nisu djeca, neka i oni idu pločnikom, ali poštujući prvenstvo pješaka.
Dakle, uz siledžije postoje i oni koji ne znaju voziti. :kava:
Ako je čovjek pristojan, može voziti slona po pločniku što se mene tiče. Glede tebe, tko zabranjuje bicikle danas, sutra će zabraniti romobile. :D Koji ti je stav o rolama?
Role AFAIK nisu vozilo.
vrrrlet

Post 28 Mar 2012, 22:43

Lastan » wrote: … a ima i biciklističku stazu. Ma koliko se ona slabo vidjela.

Dakle, uz siledžije postoje i oni koji ne znaju voziti. :kava:

Role AFAIK nisu vozilo.
Ti bi dakle zabranio djeci i Klonki da se voze primjerenom brzinom po pločniku? A ne bi zakonski definirao da je ilegalno voziti role kao kreten? Jer role nisu vozilo?

Kad smo kod zaklonske regulative, znate li da je početkom dvadesetog stoljeća postalo zabranjeno skijati po cesti u Zagrebu? :D Kolege su očito radili probleme, masovno.
Lastan

Post 28 Mar 2012, 23:14

vrrrlet » wrote:Ti bi dakle zabranio djeci i Klonki da se voze primjerenom brzinom po pločniku?
Pa, to je već zabranjeno.
A ne bi zakonski definirao da je ilegalno voziti role kao kreten? Jer role nisu vozilo?
Gle, da se mene pita, to bi bila glavna zabrana u prometu: voziti kao kreten.
Recimo, ograničenja brzine sama po sebi uopće nisu potrebna.
Kad smo kod zaklonske regulative, znate li da je početkom dvadesetog stoljeća postalo zabranjeno skijati po cesti u Zagrebu? :D Kolege su očito radili probleme, masovno.
E, dakle… :rofl:
vrrrlet

Post 28 Mar 2012, 23:17

Lastan » wrote: Pa, to je već zabranjeno.
Pa, to je fašizam.
Beta ženka

Post 28 Mar 2012, 23:19

Lastan » wrote:

Recimo, ograničenja brzine sama po sebi uopće nisu potrebna.
:rofl:

Problem je što bi se trebalo dogovoriti oko kriterija po kojima se vozi kao kreten.
Naravno, "ja ne vozim kretenski, voze oni drugi". :D

Sjećam se teme o vožnji auta s fhr, nastalo je općenarodno klanje jer je valjda svatko smatrao da ON vozi kako treba, a ovi ostali ili kenjkaju, ili prebrzo voze; neki su pizdili na one koji polako klize prema semaforu na kojem je crveno, ti koji klize su pizdili na ove koji se oko toga živciraju... ne sjećam se više oko čega je još bilo svađe, ali je itekako bilo.
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
vrrrlet

Post 28 Mar 2012, 23:35

Beta ženka » wrote: :rofl:

Problem je što bi se trebalo dogovoriti oko kriterija po kojima se vozi kao kreten.
Naravno, "ja ne vozim kretenski, voze oni drugi". :D

Sjećam se teme o vožnji auta s fhr, nastalo je općenarodno klanje jer je valjda svatko smatrao da ON vozi kako treba, a ovi ostali ili kenjkaju, ili prebrzo voze; neki su pizdili na one koji polako klize prema semaforu na kojem je crveno, ti koji klize su pizdili na ove koji se oko toga živciraju... ne sjećam se više oko čega je još bilo svađe, ali je itekako bilo.
Treba znati kliziti, gledati naprijed, natrag, prilagoditi se svima. To je umjetnost, tu se vidi tko je vozač.
Herp
Nikki Gauda

Post 28 Mar 2012, 23:56

Beta ženka » wrote:

Kliziti prema semaforu u leru, osim što je sigurnije i udobnije nego nagaziti kočnicu sa 80 na sat 50 metara prije također je i štedljivo, i za gorivo, i za kočnice. Prema tome, očito je tko je u pravu. :o
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
MightyMe

Post 29 Mar 2012, 00:04

Šta nije bolje kočiti motorom? :misli:
Kako u leru ikako staneš? :D
Herp
Nikki Gauda

Post 29 Mar 2012, 00:10

MightyMe » wrote:Šta nije bolje kočiti motorom? :misli:
Kako u leru ikako staneš? :D
Pa pomiluješ kočnicu ako je potrebno, poše :D
Ako nije, šaltaš u treću ili drugu i vozi dalje :D
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
vrrrlet

Post 29 Mar 2012, 00:23

MightyMe » wrote:Šta nije bolje kočiti motorom? :misli:
Naravno da jest.
ombia

Post 29 Mar 2012, 00:25

Lastan » wrote:[quote="

Ja si, velim ti, osjećaj krivice ne bih dopustio.
I znam o čemu govorim.[lor]
Napisao si da si bio sudionikom nesrece gdje je vozac bio kriv i da ti ne vozis. Kako onda mozes znati kako je vozacu vlaka kad mu se netko baci pod isti?
I hodati kao kreten valjda isto.

Pisali ste o zabranama, zar je zaista zabranjeno djeci da se biciklom voze po plocniku? Maloj djeci?
  • Information