Ništa, ništa, samo vi nastavite.
Veganska prehrana roditelja i za djecu?
Sad vegane zoveš arogantnim budalama? Daj se odluči.baja » wrote: dakle, pričamo samo o ovom konkretnom slučaju?
koji, btw, ne govori previše o prehrani koliko o gluposti i aroganciji roditelja
jer, poznam žive i zdrave vegance starije od 9 mjeseci
Uostalom:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/4282257.stm
Ze_Administratum » wrote:
Sad vegane zoveš arogantnim budalama? Daj se odluči.![]()
![]()
Uostalom:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/4282257.stm
Pa nije sve vegane nazvala arogantnim budalama.
Nego ove roditelje koji su, uz to što su glupe, arogantne budale ujedno i vegani.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Pa po čemu su arogantne budale onda? Samo piše da su je hranili po veganski.Morticia » wrote:
![]()
Pa nije sve vegane nazvala arogantnim budalama.
Nego ove roditelje koji su, uz to što su glupe, arogantne budale ujedno i vegani.
Ili su arogantne budale ako hrane djecu po veganski?
Ako je ovo drugo, onda ok. Svaka čast vegancima koji taj stil prehrane prepuste djeci na izbor kad odrastu. I katolicima.
ne nego ljude iz ove, konkretne, priče kojima je bilo OK što se dijete nije pomaklo s porođajne težine
čitaj pažljivije
po tome što su se igrali Boga pa djetetu nisu niti otvorili liječnički kartonZe_Administratum wrote:Pa po čemu su arogantne budale onda?
ako je vjerovati novinama, a sudeći po ovoj temi - sve je neupitna istina
Pa govorim o mesnim hrenovkama, ne onima od tofua. Meso ih sadrži sve, kao što je poznato.baja » wrote:kojih i kojeg porijekla?
polen ih sadrži sve
Mislim, jel ti djetetu radiš sendvič ili sarmu od polena, pa da to uspoređuješ s normalnom hranom?
Ako se već pališ na prahove, apsolutno najkvalitetniji je protein sirutke, nema ni uspredbe s biljnim izvorima, a i jeftiniji je od polena.
Osim toga, jel imaš neki kredibilan izvor da u polenu ima svih esencijalnih aminokiselina i da su bioraspoložive? Prvi put čujem za to.
Biti i mniti svemiropolisno
ne usudim se o tome špekulirati, nemam dovoljno znanja, a i upoznala sam ljudi (i djeceZe_Administratum » wrote:
Ali i dalje smatram da je taj oblik prehrane vrlo štetan (insuficijentan) za dijete koje je u razvoju.
svoje dijete, ipak, preferiram hraniti jednako pancetom kao i sejtanom
imam negdje, moram prokopati... al' sad odoh tražiti vitamine u pivuJPK wrote:Osim toga, jel imaš neki kredibilan izvor da u polenu ima svih esencijalnih aminokiselina i da su bioraspoložive? Prvi put čujem za to.
pozdrav svima
i da, ločemo i sirutku
khm, khm.baja » wrote: ne usudim se o tome špekulirati, nemam dovoljno znanja, a i upoznala sam ljudi (i djece) koji se tako hrani i čini se da im ništa ne fali
svoje dijete, ipak, preferiram hraniti jednako pancetom kao i sejtanom
Nek(v)arljiva.
A ja smatram zatucanim kad se na osnovu jednog slučaja teškoga zanemarivanja djeteta sa smrtnim ishodom cijelu jednu skupinu ljudi proglasi krivima.schmokljan » wrote:Smatram gnjusnim trolanjem svakoga tko dođe na ovu temu pa počne o tome kako je njen muž morao..kako osobno zna...kako su i cigarete štetne...kako su krafne i hrenovke...
BTW ljude koji svoju djecu hrane junk foodom, a još k tome i puše ne smatram kompetentnima za sudjelovanje u raspravi o zdravoj prehrani za dijete.
Hoćeš li da ti kažem zašto je moj muž morao biti na veganskoj prehrani (po preporuci liječnika) i kako je na taj način izbjegao operaciju? Ili bi to porušilo mit o pogubnosti veganske prehrane?
Pretpostavljam da to imaš čime potkrijepiti? Rezultatima studija? Brojem umrle djece među veganskom populacijom?Dakle - ovo nije tema o opasnosti od pušenje cigareta, niti o nezdravoj prehrani - ovo je tema u kojoj govorimo o veganskoj prehrani djece, to jest beba, koja je pogubna.
Vjerujem da ćemo to svi rado pročitati. Pa da možemo upozoriti sadašnje i buduće vegane na tu strašnu opasnost.
Imaš pravo. Treba ih sve pobiti, smradove i gadove koji se usuđuju ne jesti isto što i ti. I još k tomu govoriti da je to njihovo pravo! Ma psihopatologija, čovječe, čista.Veganstvo nije čisto u glavi, uopće izdići prehranu na razinu životne filozofije je samo po sebi indikativno, no onda ne uživati nego se hraniti korovom - e to je već psihopatologija.
Pa naravno. Ne možeš sebi uskratiti ono što drugima dopuštaš. Tolerantan si čovjek. Vidi se iz postova.Naravno - svako ima pravo na svoju psihopatologiju, da se razumijemo, nikome ja to pravo ne odričem.
Ovako kao ti?No, uvijek se sjetiti osnovne liberalne postavke - živi i pusti druge da žive.
Those who cannot remember the past are condemned to repeat it without a sense of ironic futility.
Prosvijetli nas, koju to bolest veganska prehrana liječi?xibalba » wrote: Hoćeš li da ti kažem zašto je moj muž morao biti na veganskoj prehrani (po preporuci liječnika) i kako je na taj način izbjegao operaciju? Ili bi to porušilo mit o pogubnosti veganske prehrane?
I je li smio jesti med i šećer? Jer ako jest, bogme nije bio na veganskoj prehrani.
Meni je sasvim dovoljna činjenica da je bilje proteinski vrlo deficitarno, da nema dovoljno željeza i nekih vitamina i da to može uzrokovati niz problema. Ne trebaju mi naramci mrtve djece da zaključim da je veganska prehrana nešto rizično.Pretpostavljam da to imaš čime potkrijepiti? Rezultatima studija? Brojem umrle djece među veganskom populacijom?
Imaš pravo. Treba ih sve pobiti, smradove i gadove koji se usuđuju ne jesti isto što i ti. I još k tomu govoriti da je to njihovo pravo! Ma psihopatologija, čovječe, čista.
Pa ne idu vegani ljudima na živce zato što jedu drukčije, nego zato što su ekstremistička fanatična gamad koja po Trgu bana Jelačića propagandnim panoima uvjerava ljude da su uzgajališta pilića moralno ista stvar kao Auschwitz, a oni koji jedu piletinu su dakle otprilike kao nacisti.
- schmokljan
Slučaj tvoga muža je irelevantan - on nije bio vegan, on je bio na veganskoj prehrani jer je očito njegov organizam bio u takvom stanju da je to bilo jedino rješenje. Silom prilika, shvati to.
Roditelji koji eksperimentiraju s prehranom svoje djece nisu voljni poslušati niti liječnikov savjet, a kamoli dozvoliti da budu, skupa s djetetom, dio testnog uzorka. No, kako mi je nekoliko članova obitelji liječničke struke - dobro znam što se danas događa i šta djeci rade sumanuti roditelji koji su hranjenje uzdigli na razinu životne filozofije, uslijed dokone gluposti.
Da, tvrdim da je veganstvo rezutat određene psihopatologije. Nigdje nisam rekao da ikoga treba ubiti, niti implicirao, niti mi to pada na pamet. I imaju vegani pravo na svoju psihopatologiju, kao što ja to imam pravo smatrati psihopatologijom. Ne shvaćam što te je toliko pogodilo - ta ja smatram glasanje za HDZ još jasnijim pokazateljem psihopatologije od veganstva. Brat-bratu smatram nešto preko pola hrvatske populacije bolesnom. Nemaju se šta vegani osjećati ugroženima od mene - ta u većini su, pobogu.
A sad da se vratim na zatucanost - malo je toga zatucanije od uzdizanja osnovne potrebe, što je potreba za hranom, na razinu životne filozofije. Koliko moraš biti dokon i isprazan da svoj moral objaviš svijetu kroz ono što konzumiraš? I tu se veganstvo razotkriva u svoj svojoj intelektualnoj i moralnoj bijedi - konzumeristička filozofija par excellence, zaogrnuta plaštom brige za okoliš i suosjećanjem prema životinjama.
To je životna filozofija kojoj je prešućena bit sljedeća - mi smo moralno superiorniji od vas, kravoubojica i svinjoubojica. Vegansto je zadnji krik WASP-a koji ne zna što će s viškom vremena i novaca, te, kako je Afrika otkrivena i više nema kome egzotičnome otkrivati čari protestantizma, odlučuje biti moralan na način koji ga ne tjera čak ni na prilaganje novca u dobrotvorne svrhe. On će, naime, jelom svjedočiti istinu. Ma odjebi!
Roditelji koji eksperimentiraju s prehranom svoje djece nisu voljni poslušati niti liječnikov savjet, a kamoli dozvoliti da budu, skupa s djetetom, dio testnog uzorka. No, kako mi je nekoliko članova obitelji liječničke struke - dobro znam što se danas događa i šta djeci rade sumanuti roditelji koji su hranjenje uzdigli na razinu životne filozofije, uslijed dokone gluposti.
Da, tvrdim da je veganstvo rezutat određene psihopatologije. Nigdje nisam rekao da ikoga treba ubiti, niti implicirao, niti mi to pada na pamet. I imaju vegani pravo na svoju psihopatologiju, kao što ja to imam pravo smatrati psihopatologijom. Ne shvaćam što te je toliko pogodilo - ta ja smatram glasanje za HDZ još jasnijim pokazateljem psihopatologije od veganstva. Brat-bratu smatram nešto preko pola hrvatske populacije bolesnom. Nemaju se šta vegani osjećati ugroženima od mene - ta u većini su, pobogu.
A sad da se vratim na zatucanost - malo je toga zatucanije od uzdizanja osnovne potrebe, što je potreba za hranom, na razinu životne filozofije. Koliko moraš biti dokon i isprazan da svoj moral objaviš svijetu kroz ono što konzumiraš? I tu se veganstvo razotkriva u svoj svojoj intelektualnoj i moralnoj bijedi - konzumeristička filozofija par excellence, zaogrnuta plaštom brige za okoliš i suosjećanjem prema životinjama.
To je životna filozofija kojoj je prešućena bit sljedeća - mi smo moralno superiorniji od vas, kravoubojica i svinjoubojica. Vegansto je zadnji krik WASP-a koji ne zna što će s viškom vremena i novaca, te, kako je Afrika otkrivena i više nema kome egzotičnome otkrivati čari protestantizma, odlučuje biti moralan na način koji ga ne tjera čak ni na prilaganje novca u dobrotvorne svrhe. On će, naime, jelom svjedočiti istinu. Ma odjebi!
- Beta ženka
Prema tome kakvih sam se ja sranja, podrugljivih komentara, ignorantskih pitanja "pa ŠTA ti onda jedeš" i sektaških prodika naslušala i načitala na račun mojeg vegetarijanstva, logikom nekih diskutanata ovdje mogla bih isto donijeti zaključak da su SVI svejedi arogantne budale koje nameću svoje stavove drugima, netolerantni su, zaviruju u tuđi tanjur itd. (a što je najgore, upoznala sam stvarno puno takvih - a vidim da ih ima i ovdje). Glupi su vam argumenti s tim vrijeđanjima. 
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
- schmokljan
Primijeti da nigjde nisam spomenuo vegetarijanstvo, ni u kojem obliku.Beta ženka » wrote:Prema tome kakvih sam se ja sranja i sektaških prodika naslušala i načitala na račun mojeg vegetarijanstva, logikom nekih diskutanata ovdje mogla bih isto donijeti zaključak da su SVI svejedi arogantne budale koje nameću svoje stavove drugima, netolerantni su, zaviruju u tuđi tanjur itd. (a što je najgore, upoznala sam stvarno puno takvih)
- Beta ženka
Spominjana je militantnost vegana. Zanimljivo: neki vegani su se okupili na Trgu bana Jelačića da bi promovirali svoje stavove. Dakle - SVI vegani nameću svoje stavove drugima i militantni su.schmokljan » wrote:
Primijeti da nigjde nisam spomenuo vegetarijanstvo, ni u kojem obliku.
"TO" nije argument. Samo to sam htjela napomenuti.
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
Ovo je također zanimljiv detalj, u Americi su ogromna većina vegana bijelci, a to nije zato što su crnci genetski predisponirani za prženu piletinu.schmokljan » wrote: To je životna filozofija kojoj je prešućena bit sljedeća - mi smo moralno superiorniji od vas, kravoubojica i svinjoubojica. Vegansto je zadnji krik WASP-a koji ne zna što će s viškom vremena i novaca, te, kako je Afrika otkrivena i više nema kome egzotičnome otkrivati čari protestantizma, odlučuje biti moralan na način koji ga ne tjera čak ni na prilaganje novca u dobrotvorne svrhe. On će, naime, jelom svjedočiti istinu. Ma odjebi!
Isto tako, kod nas su vegani uglavnom pretenciozni šupci pogonjeni osjećajem moralne superiornosti ili mizantropije.
- Beta ženka
JPK » wrote: Ovo je također zanimljiv detalj, u Americi su ogromna većina vegana bijelci, a to nije zato što su crnci genetski predisponirani za prženu piletinu.
Isto tako, kod nas su vegani uglavnom pretenciozni šupci pogonjeni osjećajem moralne superiornosti ili mizantropije.
Pitam se zašto.
bok, micajoujou » wrote:srecom svatko ima pravo na svoje misljenje i nacin na koji ce ga prezentirati
no ostaje cinjenica da to dijete nije umrlo zbog 'veganske' prehrane, te da zemljom hodaju zdravi vegani koji nikad u zivotu nisu okusili zivotnjiske proizvode
Pjescana je pitala, odgovor je tu
uopće mi nije namjera ovdje potezati što je pravo, a što nije.
no, postoji trenutka kad vlastit stav prestaje biti dominantan, a to je kad je tuđi život u pitanju
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Neki vegani su manje militantni, a neki više, ali svi drkaju svoj duhovni penisić uživajući u svojoj empatiji i moralnoj osviještenosti.Beta ženka » wrote:
Spominjana je militantnost vegana. Zanimljivo: neki vegani su se okupili na Trgu bana Jelačića da bi promovirali svoje stavove. Dakle - SVI vegani nameću svoje stavove drugima i militantni su.
"TO" nije argument. Samo to sam htjela napomenuti.
- Beta ženka
A ti ih sve poznaš? Ako i jest tako, zašto to tebi osobno smeta, čime oni tebe diraju?JPK » wrote: Neki vegani su manje militantni, a neki više, ali svi drkaju svoj duhovni penisić uživajući u svojoj empatiji i moralnoj osviještenosti.
I u čemu sada ti drkaš svoj penisić? U tuđim životnim izborima koji te se ne tiču nimalo? A babe...
Pa što si to onda navodio kao primjer gnjusnog trolanja?schmokljan » wrote:Slučaj tvoga muža je irelevantan - on nije bio vegan, on je bio na veganskoj prehrani jer je očito njegov organizam bio u takvom stanju da je to bilo jedino rješenje. Silom prilika, shvati to.
Da sam napisala da sam veganka i da svoje dijete hranim veganskom prehranom, još bih i shvatila napad, ali ovako...
Sad ja mogu reći da je irelevantno koliko je članova tvoje obitelji liječničke struke. Uostalom, nije mali broj liječnika skrivio smrt svoga ili tuđeg djeteta.No, kako mi je nekoliko članova obitelji liječničke struke - dobro znam što se danas događa i šta djeci rade sumanuti roditelji koji su hranjenje uzdigli na razinu životne filozofije, uslijed dokone gluposti.
Nedavno je u novinama bio slučaj američkog kirurga koji je u autu zaboravio malog sina i otrčao na hitnu operaciju. Mali je doživio toplotni udar i umro dok je otac nekom drugom spašavao život. Možemo li iz toga zaključiti da su svi kirurzi ubojice i da je to čista psihopatologija?
Nije me pogodilo nego razljutilo da me se smatra trolom u raspravi u kojoj je moj post konstruktivniji od tvoga - koji se svodio na postavljanje dijagnoze jednoj skupini ljudi.Ne shvaćam što te je toliko pogodilo - ta ja smatram glasanje za HDZ još jasnijim pokazateljem psihopatologije od veganstva.
Vegani su u većini?Brat-bratu smatram nešto preko pola hrvatske populacije bolesnom. Nemaju se šta vegani osjećati ugroženima od mene - ta u većini su, pobogu.
Gdje? Ja ne poznajem nijednoga. A živim u Zagrebu.
A sad da se vratim na zatucanost - malo je toga zatucanije od uzdizanja osnovne potrebe, što je potreba za hranom, na razinu životne filozofije.
Pa to radi i većina neveganskog stanovništva. Kako je katolički nemrs petkom ili židovsko košerstvo ili muslimansko nejedenje svinjetine ili hinduističko nejedenje krava ili.... drukčije od ovoga?
Ništa više od onih koji svoj moral svijetu objavljuju na druge načine. Uključujući i postanje po forumima.Koliko moraš biti dokon i isprazan da svoj moral objaviš svijetu kroz ono što konzumiraš?
Ja recikliram. Sve. I papir i plastiku i sve ostalo što se reciklirati da. Svaki mjesec teglim vreće pune plastične ambalaže u reciklažno dvorište. Pretpostavljam da je to dokaz moje intelektualne i moralne bijede? Eh da, zaboravih spomenuti da uz gornje psihopatološke pokazatelje još i štedim vodu i imam štedne žarulje. Ma, dno sam dna.I tu se veganstvo razotkriva u svoj svojoj intelektualnoj i moralnoj bijedi - konzumeristička filozofija par excellence, zaogrnuta plaštom brige za okoliš i suosjećanjem prema životinjama.
To je životna filozofija kojoj je prešućena bit sljedeća - mi smo moralno superiorniji od vas, kravoubojica i svinjoubojica.
Zašto to tebe tako pogađa? Što je s onim "živi i pusti neka žive"?
Ne bi li trebalo biti i "misli svoje i pusti druge neka misle što hoće"?
Those who cannot remember the past are condemned to repeat it without a sense of ironic futility.
Znam dovoljan uzorak.Beta ženka » wrote: A ti ih sve poznaš? Ako i jest tako, zašto to tebi osobno smeta, čime oni tebe diraju?
I u čemu sada ti drkaš svoj penisić? U tuđim životnim izborima koji te se ne tiču nimalo? A babe...
Ja nemam penisić.
- Beta ženka
Bogme, i ja znam dovoljan uzorak gore opisanih svejeda.
-
- Information
-