Ovo ti potpisujem od prve do zadnje.JPK » wrote: Kako god bilo, djetetu koje raste uskraćivati najprobavljivije izvore proteina, poput mesa i mlijeka, i zamijeniti ih teško probavljivim krmivom s celulozom i znatno manjom nutritivnom gustoćom, je čisti kretenizam, a takvi roditelji su obična gamad.
Veganska prehrana roditelja i za djecu?
srecom svatko ima pravo na svoje misljenje i nacin na koji ce ga prezentirati
no ostaje cinjenica da to dijete nije umrlo zbog 'veganske' prehrane, te da zemljom hodaju zdravi vegani koji nikad u zivotu nisu okusili zivotnjiske proizvode
Pjescana je pitala, odgovor je tu
no ostaje cinjenica da to dijete nije umrlo zbog 'veganske' prehrane, te da zemljom hodaju zdravi vegani koji nikad u zivotu nisu okusili zivotnjiske proizvode
Pjescana je pitala, odgovor je tu
Now you dont need money
With a face like that, do ya honey
Jašta. Da je mali krka' janjet'nu, neb' nikad umra.
I luka da je jeo.
@ Žužu, ta djeca koja su odrasla isključivo na neživotinjama, kakvi su? Mislim, koliko su veliki, jaki, tuku li ih djeca iz razreda ili oni tuku drugu djecu?
Jesu li agresivni, miroljubivi?
Osobno nemam ništa protiv ljudi koji imaju različite prehrambene navike, pa čak niti kad imaju djecu, ali bi bilo zgodno da se obrazuju prije. Prestati jesti živinčad bez proučavanja svih mogućih implikacija vodi u bolest, kao što vidimo i u smrt.
I luka da je jeo.
@ Žužu, ta djeca koja su odrasla isključivo na neživotinjama, kakvi su? Mislim, koliko su veliki, jaki, tuku li ih djeca iz razreda ili oni tuku drugu djecu?
Jesu li agresivni, miroljubivi?
Osobno nemam ništa protiv ljudi koji imaju različite prehrambene navike, pa čak niti kad imaju djecu, ali bi bilo zgodno da se obrazuju prije. Prestati jesti živinčad bez proučavanja svih mogućih implikacija vodi u bolest, kao što vidimo i u smrt.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Ne vidim problem u tome da roditelji djecu hrane onako kako misle da je najbolje i najzdravije za njih. Problem vidim u neinformiranosti velikog broja ljudi koji na temelju vrlo oskudnog ili nikakvog razumijevanja funkcioniranja ljudskoga tijela donose odluku o prehrani svoje djece.
(A to se ne odnosi samo na vegane.)
U ovom mi konkretnom slučaju nije jasno kako pedijatar nije ništa primijetio - djeca u toj dobi idu na česte kontrole. Zašto pedijatar nije nikoga alarmirao? Možda ipak nemamo sve činjenice.
Veganska prehrana ne znači samo iz prehrane izbaciti sve životinjskog podrijetla i dalje jesti sve kao prije.
Muž mi je zbog zdravstvenih razloga 6 godina bio na veganskoj prehrani i znam koliko sam morala kombinirati da bi dobio sve potrebne esencijalne aminokiseline. Nije to tako jednostavno. Barem ne u početku. (Ali da smo za to vrijeme svi, ne samo on, poprimili mnogo zdravije prehrambene navike, jesmo. I još ih se držimo.)
Bih li svoje dijete hranila veganskom prehranom? Ne bih.
Ali ga bome nisam hranila ni onako kako se hranila većina njegovih vrtićkih i školskih kolega.
Zašto se na primjer ne digne hajka na roditelje koji djeci svakodnevno daju razne čipseve, grickalice, slatkiše, zaslađena gazirana pića, junk food i sl., a nutricionisti već desetljećima galame zbog toga i medicina pokazuje koliko je takva prehrana štetna?
Zašto se ne digne hajka na roditelje čija su djeca predebela već u vrtiću? U startu im se smrdava zdravlje i povećava rizik za mnoge bolesti.
Ali ne, ajmo izvući jedan slučaj gdje su dva mutava vegana nehotice ubila svoje dijete i pritom zaboraviti tisuće pretile djece koja se hrane smećem i koje roditelji jednako tako ubijaju - samo puno sporije.
Mene recimo brinu tisuće djece koja svakodnevno udišu dim svojih roditelja pušača. Nije li opasnost od raka pluća čak i veća kod pasivnih pušača?
Mnogo me to više brine nego "jadna" djeca koja umjesto hamburgera i čipsa i Coca-Cole jedu hrpu povrća i popečke od soje i piju vodu ili prirodni sok bez šećera.
Iskreno, ne razumijem tu osudu i hajku koja se odmah digne na vegetarijance, vegane i makrobiotičare. Kaj koga briga tko kaj jede?
I jesmo li sigurni da je sve što piše u novinama istina?
P.S. Sezona lova na xibalbu ovime je službeno otvorena.
(A to se ne odnosi samo na vegane.)
U ovom mi konkretnom slučaju nije jasno kako pedijatar nije ništa primijetio - djeca u toj dobi idu na česte kontrole. Zašto pedijatar nije nikoga alarmirao? Možda ipak nemamo sve činjenice.
Veganska prehrana ne znači samo iz prehrane izbaciti sve životinjskog podrijetla i dalje jesti sve kao prije.
Muž mi je zbog zdravstvenih razloga 6 godina bio na veganskoj prehrani i znam koliko sam morala kombinirati da bi dobio sve potrebne esencijalne aminokiseline. Nije to tako jednostavno. Barem ne u početku. (Ali da smo za to vrijeme svi, ne samo on, poprimili mnogo zdravije prehrambene navike, jesmo. I još ih se držimo.)
Bih li svoje dijete hranila veganskom prehranom? Ne bih.
Ali ga bome nisam hranila ni onako kako se hranila većina njegovih vrtićkih i školskih kolega.
Zašto se na primjer ne digne hajka na roditelje koji djeci svakodnevno daju razne čipseve, grickalice, slatkiše, zaslađena gazirana pića, junk food i sl., a nutricionisti već desetljećima galame zbog toga i medicina pokazuje koliko je takva prehrana štetna?
Zašto se ne digne hajka na roditelje čija su djeca predebela već u vrtiću? U startu im se smrdava zdravlje i povećava rizik za mnoge bolesti.
Ali ne, ajmo izvući jedan slučaj gdje su dva mutava vegana nehotice ubila svoje dijete i pritom zaboraviti tisuće pretile djece koja se hrane smećem i koje roditelji jednako tako ubijaju - samo puno sporije.
Mene recimo brinu tisuće djece koja svakodnevno udišu dim svojih roditelja pušača. Nije li opasnost od raka pluća čak i veća kod pasivnih pušača?
Mnogo me to više brine nego "jadna" djeca koja umjesto hamburgera i čipsa i Coca-Cole jedu hrpu povrća i popečke od soje i piju vodu ili prirodni sok bez šećera.
Iskreno, ne razumijem tu osudu i hajku koja se odmah digne na vegetarijance, vegane i makrobiotičare. Kaj koga briga tko kaj jede?
I jesmo li sigurni da je sve što piše u novinama istina?
P.S. Sezona lova na xibalbu ovime je službeno otvorena.
Those who cannot remember the past are condemned to repeat it without a sense of ironic futility.
Pod broj jedan ne vidim da itko ovdje podržava junk prehranu. 
Pod broj dva na debele ljude općenito već dulje vrijeme traje hajka.
Pod broj tri i najbitnije- izgladnjivati dijete 9 mjeseci nije NEHOTIČNO ubojstvo.
To bih sudila kao teško ubojstvo s predumišljajem.
Pod broj tri i najbitnije- izgladnjivati dijete 9 mjeseci nije NEHOTIČNO ubojstvo.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
xibalba » wrote:U ovom mi konkretnom slučaju nije jasno kako pedijatar nije ništa primijetio - djeca u toj dobi idu na česte kontrole. Zašto pedijatar nije nikoga alarmirao? Možda ipak nemamo sve činjenice.
Umrli dječak nije imao medicinski karton, a sumnja se i da nije bio upisan u knjigu rođenih.
imaš moj naklonP.S. Sezona lova na xibalbu ovime je službeno otvorena.
jer sam htjela pitati JPK-a da li bi iste epitete upotrijebio za roditelje koje baziraju prehranu djece na hrenovkama i krafnama
Ne kažem da je itko podržava. Ali bilo bi zanimljivo vidjeti čime forumši hrane svoju djecu.Morticia » wrote:Pod broj jedan ne vidim da itko ovdje podržava junk prehranu.
Hajku na debele nisam primijetila. Debeli odrasli uopće me ne brinu. Oni sami odlučuju o tome što i koliko jedu.
Brinu me - kao što napisah - djeca koja su pretila već u najranijoj dobi.
Nisam pravnik. Ne znam pojedinosti slučaja. Ali pretpostavljam da će im drugo dijete biti oduzeto i da će im biti suđeno za ubojstvo iz nehata ili nemara.Pod broj tri i najbitnije- izgladnjivati dijete 9 mjeseci nije NEHOTIČNO ubojstvo.
Znači da su očito u pitanju poremećeni roditelji i da glavni problem tu nije veganstvo nego to što nisu čisti u glavi.baja wrote:
Umrli dječak nije imao medicinski karton, a sumnja se i da nije bio upisan u knjigu rođenih.
I mene to zanima.jer sam htjela pitati JPK-a da li bi iste epitete upotrijebio za roditelje koje baziraju prehranu djece na hrenovkama i krafnama
Those who cannot remember the past are condemned to repeat it without a sense of ironic futility.
Zašto, sve si lijepo rekla.xibalba » wrote: P.S. Sezona lova na xibalbu ovime je službeno otvorena.
Ze_Administratum wrote:
Ovima što dijete izgladnjuju dodao bi i epitet ubojica.
To je bila priprema za modnu pistu, a ne ubojstvo. Danas se djecu mora od najmanjih nogu poticati na postignuća ako hoćemo da nešto i postignu. Da je poživila, mala bi bila Mojca Campbell.
Idealno je biti model. Imaš para, a ne trošiš ni na hranu. Pardon, gablec.vrrrlet » wrote:
To je bila priprema za modnu pistu, a ne ubojstvo. Danas se djecu mora od najmanjih nogu poticati na postignuća ako hoćemo da nešto i postignu. Da je poživila, mala bi bila Mojca Campbell.
1. Ne bih. Nije isto zabiti avion u zgradu iz ideološkog fanatizma, i zabiti ga iz nemara. Vegani to rade iz ideološkog fanatizma i još osnivaju udruge koje propagiraju takvo ponašanje.baja » wrote: jer sam htjela pitati JPK-a da li bi iste epitete upotrijebio za roditelje koje baziraju prehranu djece na hrenovkama i krafnama
2. Koliko god hrenovke bile nezdrave, puno su bolji izvor esencijalnih aminokiselina od prosječne veganske hrane i prije bih hranio dijete njima nego veganski.
Biti i mniti svemiropolisno
Meni nije jasno zašto se ide iz krajnosti u krajnost.
Što, postoje samo vegani i hrenovkaši?
Evo, moja jede i meso, a u životu nije okusila komadić hrenovke, čipsa, Cole ili nekog umjetnog soka.
Što sam onda ja, čudnovati kljunaš?
Čvrsto vjerujem da je umjerenost uvijek i u svemu (osim u alkoholu
) najbolji izbor.
Tri puta tjedno jede meso, dva puta tjedno ribu, jedan dan u tjednu samo povrće, s tjesteninom ili nešto slično.
Nisam za prežderavanje mesinom, to mi se čak i pomalo gadi.
Ali ni zobena kaša za doručak svaki dan mi nije baš prejasna.
A osobno znam primjer gdje žena istovremeno doji oba sina (malog od par mjeseci i onog starijeg od 4 godine) i uz to (ovom starijem) nikad nije dala ni mrvice mesa, doslovno ga nažderava žitaricama (koje su krcate sluzi i također mogu biti uzročnici kasnijih alergija, ukoliko se pretjeruje).
Mali je totalno pothranjen, na očigled.
Sve u svemu, za zdravu prehranu i umjerenost sam uvijek.
Ali, žao mi je što to moram reći, gledajući na primjere oko sebe vegani to gotovo NIKAD nisu.
Što, postoje samo vegani i hrenovkaši?
Evo, moja jede i meso, a u životu nije okusila komadić hrenovke, čipsa, Cole ili nekog umjetnog soka.
Što sam onda ja, čudnovati kljunaš?
Čvrsto vjerujem da je umjerenost uvijek i u svemu (osim u alkoholu
Tri puta tjedno jede meso, dva puta tjedno ribu, jedan dan u tjednu samo povrće, s tjesteninom ili nešto slično.
Nisam za prežderavanje mesinom, to mi se čak i pomalo gadi.
Ali ni zobena kaša za doručak svaki dan mi nije baš prejasna.
A osobno znam primjer gdje žena istovremeno doji oba sina (malog od par mjeseci i onog starijeg od 4 godine) i uz to (ovom starijem) nikad nije dala ni mrvice mesa, doslovno ga nažderava žitaricama (koje su krcate sluzi i također mogu biti uzročnici kasnijih alergija, ukoliko se pretjeruje).
Mali je totalno pothranjen, na očigled.
Sve u svemu, za zdravu prehranu i umjerenost sam uvijek.
Ali, žao mi je što to moram reći, gledajući na primjere oko sebe vegani to gotovo NIKAD nisu.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
- schmokljan
Smatram gnjusnim trolanjem svakoga tko dođe na ovu temu pa počne o tome kako je njen muž morao..kako osobno zna...kako su i cigarete štetne...kako su krafne i hrenovke...
Dakle - ovo nije tema o opasnosti od pušenje cigareta, niti o nezdravoj prehrani - ovo je tema u kojoj govorimo o veganskoj prehrani djece, to jest beba, koja je pogubna.
Veganstvo nije čisto u glavi, uopće izdići prehranu na razinu životne filozofije je samo po sebi indikativno, no onda ne uživati nego se hraniti korovom - e to je već psihopatologija.
Naravno - svako ima pravo na svoju psihopatologiju, da se razumijemo, nikome ja to pravo ne odričem. No, uvijek se sjetiti osnovne liberalne postavke - živi i pusti druge da žive.
Dakle - ovo nije tema o opasnosti od pušenje cigareta, niti o nezdravoj prehrani - ovo je tema u kojoj govorimo o veganskoj prehrani djece, to jest beba, koja je pogubna.
Veganstvo nije čisto u glavi, uopće izdići prehranu na razinu životne filozofije je samo po sebi indikativno, no onda ne uživati nego se hraniti korovom - e to je već psihopatologija.
Naravno - svako ima pravo na svoju psihopatologiju, da se razumijemo, nikome ja to pravo ne odričem. No, uvijek se sjetiti osnovne liberalne postavke - živi i pusti druge da žive.
što, ove druge amnestira lijenost?JPK » wrote: 1. Ne bih. Nije isto zabiti avion u zgradu iz ideološkog fanatizma, i zabiti ga iz nemara. Vegani to rade iz ideološkog fanatizma i još osnivaju udruge koje propagiraju takvo ponašanje.
meni je sasvim svejedno zbog čega se avion razbio, a mislim da je i avionu svejedno
žličica cvjetnog praha sadrži više esencijalnih aminokiselina nego pun frižider hrenovki2. Koliko god hrenovke bile nezdrave, puno su bolji izvor esencijalnih aminokiselina od prosječne veganske hrane i prije bih hranio dijete njima nego veganski.
to na temelju ovog slučaja ili?schmokljan » wrote: Dakle - ovo nije tema o opasnosti od pušenje cigareta, niti o nezdravoj prehrani - ovo je tema u kojoj govorimo o veganskoj prehrani djece, to jest beba, koja je pogubna.
ako je trolanje primijetiti da su i neki drugu principi prehrane jednako pogubni onda je poanta ove teme - što?
- schmokljan
Nisam o tebi govorio.
Ali, ljudi bi morali nešto shvatiti - a to je tema koja zaslužuje čitav roman - radi se o: "A dis' ti bio 91.?", podvali, na koju pošten čovjek krene odgovarati, neshvaćajući da se radi o gnjusnoj trolbi.
Na temi o veganima ekvivalent: "A dis' ti bio 91.?", je: "A šta je s hrenovkašima i Mc'ovisnicima?". Te provokacije čovjek treba ignorirati, a ne odgovarati trolu.
Općenito:"A dis' ti bio 91.?" je najgnjusniji način trolanja i ljude koji to rade treba ignorirati i prezirati.
Ali nisu.baja » wrote: to na temelju ovog slučaja ili?
ako je trolanje primijetiti da su i neki drugu principi prehrane jednako pogubni onda je poanta ove teme - što?
Pretila djeca obično požive dulje od 9 mjeseci. Jesu nezdrava, ali su živa. Ne dobijaju sepsu od skršenog imunološkog sustava i podhranjenosti.
Tebi može biti, ali pravnom sustavu i većini ljudi nije, i postoji dobar razlog za to.baja » wrote: što, ove druge amnestira lijenost?
meni je sasvim svejedno zbog čega se avion razbio, a mislim da je i avionu svejedno
100 g hrenovki sadrži oko 12 g esencijalnih aminokiselina. Žličica polena ni nema 12 grama.žličica cvjetnog praha sadrži više esencijalnih aminokiselina nego pun frižider hrenovki
Biti i mniti svemiropolisno
Ne! Ne! Samo ne cvjetne latice i tofu!!
EDIT: Dodano.
dakle, pričamo samo o ovom konkretnom slučaju?Ze_Administratum » wrote:
Ali nisu.
Pretila djeca obično požive dulje od 9 mjeseci. Jesu nezdrava, ali su živa. Ne dobijaju sepsu od skršenog imunološkog sustava i podhranjenosti.
koji, btw, ne govori previše o prehrani koliko o gluposti i aroganciji roditelja
jer, poznam žive i zdrave vegance starije od 9 mjeseci
kojih i kojeg porijekla?JPK wrote:100 g hrenovki sadrži oko 12 g esencijalnih aminokiselina
polen ih sadrži sve
[/quote]
100 g hrenovki sadrži oko 12 g esencijalnih aminokiselina. Žličica polena ni nema 12 grama.[/quote]
Hrenovka od mesa (postoje li još takve?) ili svaka ona vakumirana
?
Nije da ih ne jedem tu i tamo, ali nisam nikad mislila da služe ičemu osim da pukneš nešto u želudac ako ti se izrazito ne da kuhat.
Edit: ne znam ni editirat kvot :tupa:
100 g hrenovki sadrži oko 12 g esencijalnih aminokiselina. Žličica polena ni nema 12 grama.[/quote]
Hrenovka od mesa (postoje li još takve?) ili svaka ona vakumirana
Nije da ih ne jedem tu i tamo, ali nisam nikad mislila da služe ičemu osim da pukneš nešto u želudac ako ti se izrazito ne da kuhat.
Edit: ne znam ni editirat kvot :tupa:
A dis ti bio '91.?schmokljan wrote:
Općenito:"A dis' ti bio 91.?" je najgnjusniji način trolanja i ljude koji to rade treba ignorirati i prezirati.
Meni je to legitimno pitanje, ali dobro, ja nemam ukusa. Često ljude pitam i koliko su posto Hrvati, to mi je isto zanimljiv podatak.
S druge strane, ne pitam ih da li su vegani. To mi je kao da pitaš... e, e, kajs' ti Srbin? Ili da lika na onkologiji pitaš kaj mu je.
Joj, moram pod hitno po esencijalnih aminokiselina, krepati ću.
-
- Information
-