Nitko se ovdje gutanjem ne bavi profesionalno, molim lijepo!

Stare teme i začeci foruma
ombia

Post 13 Mar 2012, 14:52

Mulica » wrote:rekla si da je glupača! :kava:

nico, pokušavam nać po chatu di sam pisala detaljan recept al ga ne nalazim! :gaah: a sejvani recept napisan ukratko bez detalja mi je u bukmarksima, al ne mogu ga otvorit jer je to post na forumu! :zubo: tako da nemam kako vidit recept! :mama:

pitaj na gastronomiji jel ga iko sačuvao! ombia ga je pravila, ne znam jel još iko sačuvao recept!

LJUDIIIII, JEL IKO SAČUVAO RECEPT ZA KUKURUZNI KRUH, ONAJ KOJI SAM JA KELJILA, DETALJNO OPISAN???? :o
Jesam ja, al doma. :cerek:
Mislim ga peci i ovaj vikend.

A mozda i nemam vise...sad sam se sjetila da nakon Trojanaca nista vise nije isto.

Mulica

Post 13 Mar 2012, 15:15

aryna » wrote: drugim riječima, meg ti je ima na puškomet, samo ne znam jel naoružana. :sicilia: :la famiglia:

:kum 4:
pfff ne znaš ti meginu obitelj! :eek:

:trk:
meg ti je glupa!!! :xlux:
Mulica

Post 13 Mar 2012, 15:15

ombia » wrote:
Jesam ja, al doma. :cerek:
Mislim ga peci i ovaj vikend.

A mozda i nemam vise...sad sam se sjetila da nakon Trojanaca nista vise nije isto.
pa jebote kad ga imaš daj ga pošalji nici :rofl:
samo bez trojanca, ako je moguće :rofl:
dejzi

Post 13 Mar 2012, 15:19

Mulica » wrote: kukuruzni kruh mi dala forumašica s haera:

Evo ri recept za domaći kukuruzni:
200 gr kukuruznog brašna prelij sa 200 ml kipuće vode, promiješaj i ostavi da se hladi
Kad se ohladilo dodaj 600 gr bijelog brašna, 350 ml vode, vrećicu kvasca, žličicu i pol soli (ja ne volim jako slan kruh). Izradi tijesto mikserom, ostavi da se digne, ako je toplo bit će dovoljno dva sata. Kad se smjesa digla, pobrašni površinu i nemoj ponovno mijesiti već samo lagano rastegni rukama kao da ćeš raditi pizzu i onda preklopi kao kovertu, ostavi da se još jednom digne, stavi kruh na pobrašnjenu kuhinjsku krpu sa preklopljenom stranom dolje.
Najbolje je da kruh pečeš u zagrijanoj zdjeli kao za no knead bread, ali možeš peći i u normalnoj tepsiji.

prvi put radim! vidit ćemo kako će ispast! trenutno neće da se digne, imam dr oetker kvasac, a ne digo...kupila kad je bila nestašica, pa samo ovo našli! :ne zna:

pijani batci:
http://doubletkitchen.blogspot.com/2009 ... onoge.html
tu piše recept, dole, skrolaj do sredine! :D

Recepat. :kava:
Hand over the chocolate and nobody gets hurt.
Nica

Post 13 Mar 2012, 15:20

Fala na recepatima. :fala:

I dalje se traži odgovor na pitanje za fejs. :o
Groupie :cerek:
dejzi

Post 13 Mar 2012, 15:22

Mulica » wrote:pješčana, grijanje :S
nadam se da nećeš opet ostat bez njega! :moli:

hvala na pohvalama, kruh je jako jako jednostavan!
recept mi je dala donata na krstarcici, već sam ga zalipila ode, al mi je do sad dala toliko savjeta da više nema smisla keljit samo to!

sad ću napisat i recept i savjete, izgledat će komplicirano, al je jako jako jednostavno...ovo sam samo ja napisala apsolutno sve bitno!

dakle, 200g kukuruznog brašna, preliti s 200ml kipuće vode, promiješati (ja promiješam s pinjurom i razbijem grudice) i pustiti da se ohladi! kad se ohladilo dodati 600gm glatkog brašna, 350ml tople vode, i vrećicu kvasca i soli po želji (ona stavlja 1 i po žličicu jer ne voli slani kruh, a ja sam odma uduplala - dobije se slanost onako ko iz dućana)! sve smiksati mikserom s nastavcima za tijesto i zatim rukom oblikovat kuglu, staviti u zdjelu, pokriti krpom i pustiti da se digne (ako je toplo, oko 2 sata).

kad se tijesto diglo, izvaditi ga na pobranejnu radnu podlogu, ne mijesiti ga ponovno, nego ga razvući kao da radite pizzu, a zatim preklopiti kao kuvertu! preklopljenom stranom prema dole, staviti na pobrašnjenu krpu i pustiti da se još jednom digne!

pripremite posudu s poklopcem (ja sam koristila obični lonac s poklopcem, bez plastičnih dijelova), pećnicu zagrijte na 240C! u lonac sam stavila papir zapečenj, na njega kruh, opet ono preklopljenom stranom put dole! zdjelu poklopiti, staviti u pećnicu i temperaturu odmah smanjiti na 190C! kruh se peče oko 45-60min u poklopljenoj zdjeli! zadnjih 10ak minuta, kad je već pečen, možete ga izvadit iz zdjele i stavit samo na rešetku, tako da se zarumeni sa svih strana!

izvadit iz pećnice, stavit na rešetku da se hladi (kako vlaga ne bi sjela na dno korice)!
bitno je da se prvih 20min pećnica ne otvara, niti diže poklopac, jer bi zbog promjene temperature kruh mogao pasti! :D

može se peći i u običnoj tepsiji, al vam se neće ovako fino dignit i neće se raspuknut po vrhu!
I dodaci. :kava:
Mulica

Post 13 Mar 2012, 15:23

fala isusu :S :S :S

fala, tejsi :o svaki ti penisić dao... penisić :cerek: :o
dejzi

Post 13 Mar 2012, 15:24

Nica, nisam sigurna da kužim što pitaš.

Želiš da ti osoba i dalje može lajkat npr. linkove na tvom zidu, ali da ti ne dobiješ obavijest o tome? :misli:
Nica

Post 13 Mar 2012, 15:31

dejzi » wrote:Nica, nisam sigurna da kužim što pitaš.

Želiš da ti osoba i dalje može lajkat npr. linkove na tvom zidu, ali da ti ne dobiješ obavijest o tome? :misli:
Želim, odnosno moj sin želi, da mu ne dolaze obavijesti o svakom božjem trashu koji njegovi prijatelji stavljaju na svoj zid i koje se pojavljuju na stranicama koje lajka. On ima stotine prijatelje i nešto više lajkabilnih stranica, a ne želi nikog blokirati na način da uskrati njemu ili sebi vidljivost. Dakle, ako ode na stranicu Glee da može vidjeti sve što su oni keljili, ali da mu se to ne pojavi kao obavijest na naslovnici.

Jasnije? :o
Nica

Post 13 Mar 2012, 15:33

Inače, to što moj sin ne želi gledati tuđi trash je pomalo humoristično s obzirom na njegov zid. Nema on pojma koliko dobru majku ima, da ga je Tupelo rodila već bi odavno bio zvijezda istoimenog pdf-a na forumu. :cerek:
ombia

Post 13 Mar 2012, 15:35

Mulica » wrote: pa jebote kad ga imaš daj ga pošalji nici :rofl:
samo bez trojanca, ako je moguće :rofl:
Jebo tebe kad ne citas. :zubo:
Komp je cist, a recept je mozda kolateralna zrtva ciscenja. Nadam se da nije.
Ak nadjem stavim na Gastro.

Edit: ovaj drugi duzi post, znam da je bio pun kuki uputa, je taj pravi. :S Ajd stavite sad na Gastro da se opet ne zagubi.
baja

Post 13 Mar 2012, 15:36

ombia » wrote:
Jebo tebe kad ne citas. :zubo:
mogla bi i ti pročitati koji post iznad :zubo:
dejzi

Post 13 Mar 2012, 15:37

Nica » wrote:
Želim, odnosno moj sin želi, da mu ne dolaze obavijesti o svakom božjem trashu koji njegovi prijatelji stavljaju na svoj zid i koje se pojavljuju na stranicama koje lajka. On ima stotine prijatelje i nešto više lajkabilnih stranica, a ne želi nikog blokirati na način da uskrati njemu ili sebi vidljivost. Dakle, ako ode na stranicu Glee da može vidjeti sve što su oni keljili, ali da mu se to ne pojavi kao obavijest na naslovnici.

Jasnije? :o

Aha, onda kad je na Home pageu, kad dobije obavijest o tome u gornjem desnom uglu obavijesti ima strelicu. Tu klikne i odabere Hide all. I to je to. :o
Ako mu dolaze i notifikejšni (ono gore crveno), onda klikne na globusić i odabere show all notifications. Otvori se popis svih notifikacija i desno na svakoj ima iksić. Tamo klikne i odabere Change group settings i tamo odabere da mu se ne pokazuju notifikacije nikad.

Mislim da je to to.
ombia

Post 13 Mar 2012, 15:37

baja » wrote: mogla bi i ti pročitati koji post iznad :zubo:
A i ti moj edit :zubo:
Nica

Post 13 Mar 2012, 16:31

dejzi » wrote:

Aha, onda kad je na Home pageu, kad dobije obavijest o tome u gornjem desnom uglu obavijesti ima strelicu. Tu klikne i odabere Hide all. I to je to. :o
Ako mu dolaze i notifikejšni (ono gore crveno), onda klikne na globusić i odabere show all notifications. Otvori se popis svih notifikacija i desno na svakoj ima iksić. Tamo klikne i odabere Change group settings i tamo odabere da mu se ne pokazuju notifikacije nikad.

Mislim da je to to.
Fala puno. :kiss:
Mulica

Post 13 Mar 2012, 16:51

ma skužila sam da da je recept možda žrtva trojanca :rofl:
išla sam bit duhovita pa reć da joj pošalješ recept bez trojanca :tuzni:
no dobro, nisam ni duhovita :crying:

nico, zakelji recept tamo na gastro, meni se ne da :zubo:
a zapravo, nećeš ga ni pravit :rofl: jer nemaš kukuruzno brašno :rofl:
Melody

Post 13 Mar 2012, 17:31

Grozno dosadan dan :o

Recepati :lux:
Mulica

Post 13 Mar 2012, 18:09

koja je ovo? :xrolleyes:
alo, curo, ovo ti je gutački, ne upadaj tek tako! :kava:
Melody

Post 13 Mar 2012, 18:11

Mulica » wrote:koja je ovo? :xrolleyes:
alo, curo, ovo ti je gutački, ne upadaj tek tako! :kava:
:rolleyes:

Ne ulazim ja uzalud na gutanja u stilu "nogom u vrata" :veteranka: :raspa:
Mulica

Post 13 Mar 2012, 18:27

Melody » wrote:
:rolleyes:

Ne ulazim ja uzalud na gutanja u stilu "nogom u vrata" :veteranka: :raspa:
if you say so :rolleyes:

odoh si popeglat moju finu novu kosicu pa se družit sa ljudima koji nemaju forum! :rolleyes: :o
dejzi

Post 13 Mar 2012, 18:29

Mulica » wrote: if you say so :rolleyes:

odoh si popeglat moju finu novu kosicu pa se družit sa ljudima koji nemaju forum! :rolleyes: :o
Ideš s ljudima s forum.hra-a?
Nica

Post 13 Mar 2012, 18:30

dejzi » wrote:
Sramota. :(

Počela sam mijesiti onaj Muličin kruh i tek sad vidjela da nemam mlijeka. :o Sad moram u trgovinu, a nije da ju imam u kvartu. Vrećica suhog kvasca bi bilo pola kockice svježeg, zar ne?
Melody

Post 13 Mar 2012, 18:33

dejzi » wrote:
:rofl: :lol:
dejzi

Post 13 Mar 2012, 18:39

Nica » wrote:
Sramota. :(

Počela sam mijesiti onaj Muličin kruh i tek sad vidjela da nemam mlijeka. :o Sad moram u trgovinu, a nije da ju imam u kvartu. Vrećica suhog kvasca bi bilo pola kockice svježeg, zar ne?
Mislim da je trećina. :misli:
Piše na suhom da je 7g suhog = 25g svježeg. :o
Pa preračunaj. :o
Nica

Post 13 Mar 2012, 19:34

dejzi » wrote:
Mislim da je trećina. :misli:
Piše na suhom da je 7g suhog = 25g svježeg. :o
Pa preračunaj. :o
A koliko ima u vrećici? :misli:

Nego, bila sam u trgovini. I na parkingu shvatila da nemam torbu ni novčanik ni nofce. :o Pa sam se vraćala doma i išla opet. :kava:
  • Information