Introverti

Blago onom tko rano poludi
bliss

Post 12 Oct 2011, 11:57

Potjeh » wrote:
Nije ti čudno da svoje ekrane drži jako malene u odnosu na svoj desktop te ih grupira u jedan ugao? Ovo uopće se spada pod interakciju sa drugim ljudima.
Svatko ima svoj sistem rada. Ako odradi posao, tko sam ja da određujem kakav će mi biti sistem rada? Meni je čudno kako neki mogu raditi za stolom koji je razbacan i pojma nemaju gdje im je što dok je moj stol uredan. Ali nije me briga.
Nije ti čudno što nijednom nije uzela čašu vode? Ipak provodi 8 sati ovdje svaki radni dan. Čini mi se nevjerovatnim da joj je metabolizam istajmiran tako precizno da joj to nije potrebno.
Kako si ti znatiželjan. :D Njena stvar. I da je ne znam kako čudno, njeno tijelo. I meni je neobično kako mi kolegica uspije raditi a da cijeli dan ništa ne pojede i ne sruši se na kraju dana, ali ako njoj to tako odgovara, nemam ja tu šta zabadat nos.
Žena možda za sve to ima sasvim logično objašnjenje, ali se tebe to objašnjenje zapravo ne tiče jer niste bliski i zašto bi ti se ona po tom pitanju otvarala? Kužiš?

Beta ženka

Post 12 Oct 2011, 12:02

blaze » wrote: i steve jobs je uvijek bio u crnoj dolčeviti, trapericama i tenisicama. ali uvijek
:facepalm:
Joj, što volim ove apsolutne istine.

Image

Image

Image

A sad da se vratim na temu: neke stvari su me naživcirale jer prepoznajem situacije koje sam osobno doživjela, što na svojoj koži, što kao svjedok nekom drugom. Istina jest da oblačenje nema veze s poslom i načinom na koji ćeš obaviti svoj dio (osim ako je stvarno neprimjereno), no također je istina da nažalost kod nekih poslodavaca (i kolegâ) tzv. imidž također igra ulogu. Zapravo je i logično, dojam se ostavlja i držanjem i načinom na koji se oblačimo, no s druge strane - što me se tiče nečija asocijalnost ako smo si samo kolege, a poslovno ta osoba funkcionira i odradi što se od nje očekuje?

I da, kod mnogih igra ulogu i s kim piješ kavu, čavrljanje pod pauzama, odlasci na team buildinge (kao da ti nije dovoljno gledati iste ljude i preko tjedna, moraš još i vikendom umjesto da se posvetiš sebi, obitelji, prijateljima, hobijima... :rolleyes: ). Meni je to teška debilana, i onaj tko gleda TAKVE stvari, a ne kako obavljaš posao, po meni je dokon i vjerojatno zloban. Jer kad god je bio takav slučaj da se pomno prate takve gluposti, obično su se na kraju koristile u uredskim tračevima i za zabadanje noža u leđa, po principu "popljuj drugog da bi skrenuo pažnju sa svojih grešaka/da bi ti ispao bolji". Da ne govorim o tuđim greškama na koje se obavezno skreće pažnja uz pompu, e da bi se prikrile vlastite na isti način kao i kod tračeva. Nije mi bilo jasno niti kad imaju vremena, kad se prikazuju kao vrlo predani radnici, brojati kad je netko išao na pauzu, koliko puta, koliko dugo, s kim je bio na pauzi, kad je jeo, srao, pišao... Ma... :facepalm:
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 12 Oct 2011, 12:05

Ove tri slike gore - to ti je dio promotivne kampanje. Možda mu nisu dozvolil da izgleda svakodnevno.
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
Beta ženka

Post 12 Oct 2011, 12:09

ElliQuinn » wrote:Ove tri slike gore - to ti je dio promotivne kampanje. Možda mu nisu dozvolil da izgleda svakodnevno.
Tko mu nije dozvolio da izgleda kako? :zubo:
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
Gazda

Post 12 Oct 2011, 12:10

Beta ženka » wrote:A sad da se vratim na temu: neke stvari su me naživcirale jer prepoznajem situacije koje sam osobno doživjela, što na svojoj koži, što kao svjedok nekom drugom. Istina jest da oblačenje nema veze s poslom i načinom na koji ćeš obaviti svoj dio (osim ako jest stvarno neprimjereno), no također je istina da kod nekih poslodavaca (i kolegâ), nažalost, i imidž igra ulogu. Kao što igra ulogu i s kim piješ kavu, čavrljanje pod pauzama, odlasci na team buildinge (kao da ti nije dovoljno gledati iste ljude i preko tjedna, moraš još i vikendom umjesto da se posvetiš sebi, obitelji, prijateljima, hobijima... :rolleyes: ). Meni je to teška debilana, i onaj tko gleda TAKVE stvari, a ne kako obavljaš posao, po meni je dokon i vjerojatno zloban. Jer kad god je bio takav slučaj da se pomno prate takve gluposti, obično su se na kraju koristile u uredskim tračevima i za zabadanje noža u leđa, po principu "popljuj drugog da bi skrenuo pažnju sa svojih grešaka/da bi ti ispao bolji". Da ne govorim o tuđim greškama na koje se obavezno skreće pažnja uz pompu, e da bi se prikrile vlastite na isti način kao i kod tračeva. Ma... :facepalm:
Bok, sindikalci. :)

Dakle, iako naravno nije neophodno da se družiš s kolegama i iako je maltretiranje siliti ljude na zajedničke vikende, ljepše je kad se ljudi na poslu koliko toliko slažu i njeguju odnose. To, naravno, ne znači da će se desiti tračanje i zloba. Pametni ljudi znaju ne prijeći granice. A što se tiče dotične gospodične, to što je debela i zapuštena i čudno grupira prozore naravno ništa ne znači ako dobro radi svoj posao, no ova evidentno ne radi svoj posao kako treba ako ju treba voditi za rukicu a očekuje se da ju se više ne vodi za rukicu. I svi ovi detalji koje čovjek daje o njoj - ja ih shvaćam kao kontekst iz kojeg bismo mogli shvatiti kakva je kao osoba a zauzvrat čovjeku dati prijedloge kako da dotičnoj objasni što se od nje očekuje bez da dobije samo autistično kimanje glavom.

No, glavno da ste svi složno počeli pričati o mobbingu, tračevima i slično. Bože pomozi onom tko vas zapošljava. :D :D
blaze » wrote:knjigu? :bicedobro:
Da, knjigu. Nisam čitao cijelu trilogiju. Sisaj penis. :cerek:
Beta ženka

Post 12 Oct 2011, 12:13

Gazda » wrote: Bok, sindikalci. :)

Dakle, iako naravno nije neophodno da se družiš s kolegama i iako je maltretiranje siliti ljude na zajedničke vikende, ljepše je kad se ljudi na poslu koliko toliko slažu i njeguju odnose. To, naravno, ne znači da će se desiti tračanje i zloba. Pametni ljudi znaju ne prijeći granice. A što se tiče dotične gospodične, to što je debela i zapuštena i čudno grupira prozore naravno ništa ne znači ako dobro radi svoj posao, no ova evidentno ne radi svoj posao kako treba ako ju treba voditi za rukicu a očekuje se da ju se više ne vodi za rukicu. I svi ovi detalji koje čovjek daje o njoj - ja ih shvaćam kao kontekst iz kojeg bismo mogli shvatiti kakva je kao osoba a zauzvrat čovjeku dati prijedloge kako da dotičnoj objasni što se od nje očekuje bez da dobije samo autistično kimanje glavom.
Onda se s osobom popriča, nakon toga upozorenje i otkaz. U čemu je problem? :ne zna:
I kakvi sindikalci, pa takvi su na mojem prošlom poslu bili gori od svih. Laži, petljanja, muljanja... :rigo:
No, glavno da ste svi složno počeli pričati o mobbingu, tračevima i slično. Bože pomozi onom tko vas zapošljava. :D :D
A ti si se prepoznao ili? :bicedobro:

Budući da ne bih trebala niti smjela pričati dalje čega sam se naslušala o sebi i drugima, jebi ga - ostat ću na ovome. Tako da: da, da, gazda, sve si u pravu, ja lažem, izmislila sam sve ovo. Tlak mi je zapravo skočio jer sam pročitala neku Jacinu izjavu.
:)
aisling

Post 12 Oct 2011, 12:27

Potjeh » wrote:Hm, nebriga za izgled. Recimo to ovako, uniformno se odjeva. Nema varijacija odijevanja, uvijek su iste hlače i ista majica. Nadodati još debljinu i pogrbljeno držanje.

Da, bitno nam je da se međusobno družimo jer je timski rad bitan. U to ime imamo dosta zajedničkih aktivnosti koje firma financira. Ona nije obavezna na ništa od toga ići niti to očekujem od nje. Napredak u malim koracim bi bio dobrodošao prema nekakvoj dvosmjernoj komunikaciji.
Da li smrdi? Je li prljava?

Je li tebi jako dosadno na tvom poslu?
Happy Easter!
Morticia

Post 12 Oct 2011, 12:32

Zadnjih 10-ak godina radim u ogromnoj firmetini. Svi su se jebali sa svima, svi su svih voljeli ili mrzili, prije ili kasnije.
Naravno, i ja tračam. Ali sam svjesna da se trača i mene i uopće me to ne uzrujava, dok mi ne dođe do ušiju, a zasad nije.
Ne družim se privatno s kolegama, ne povjeravam im se, imam jednu jedinu kolegicu s kojom uistinu volim otići na kavu, ostale uljudno odbijem ukoliko me pozovu.
Domjenke izbjegavam, kao i proslave, čašćenja i sve slično tome, koliko god pravila pristojnog ponašanja to dopuštaju.
Forvarduše i "viceve" mrzim, tako da ih ni ne otvaram, odmah brišem.
Odradim svojih 8 sati, kad nemam posla zujim po netu, sa svima sam (posebno s kolegama s kojima sjedim u uredu) u ok odnosima, kad izađem iz firme zaboravljam na posao.
I u svih tih 10 godina zbog takvog ponašanja nisam imala ni jednog problema, svađe ili ekscesa. S ikim.
A nisam ni asocijalna ni introvertna. :ne zna:
Majke mi. :zubo:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
aisling

Post 12 Oct 2011, 12:32

Potjeh » wrote:
Nije ti čudno da svoje ekrane drži jako malene u odnosu na svoj desktop te ih grupira u jedan ugao? Ovo uopće se spada pod interakciju sa drugim ljudima.

Nije ti čudno što nijednom nije uzela čašu vode? Ipak provodi 8 sati ovdje svaki radni dan. Čini mi se nevjerovatnim da joj je metabolizam istajmiran tako precizno da joj to nije potrebno.
Nije mi čudno.

Zna mi proći cijeli dan da ne uzmem vode jer se ne sjetim ili nemam vremena. Da, uvijek se ima vremena za to, al isto zna proći i cijeli da ne odem na wc. Meni se to ne događa svaki dan, ali ne znam zašto bi meni bilo čudno što netko drugi ide više ili manje od mene na wc ili koliko vode pije.

Metabolizam se da trenirati. I ne mora to biti ni neki napor. Ja se recimo grozim javnih wc-a i još od srednje škole mi se ne piša dok god sam van kuće :D
Kad se počnem približavat kući, stanu tek onda mi se pripiša. OK, u zadnje vrijeme je to malo blaže i znam otić na wc i drugdje, al nije ovo uopće nešto posebno.

Kako netko drži svoje ekrane - znala sam vidjeti desktopa na kojima se nikad ne bi snašla. Nasmijala sam i pitala ljude da li se oni tamo snalaze. Rekli su da da. Za čudo ja sam im vjerovala :D
Happy Easter!
Lord Byron

Post 12 Oct 2011, 12:34

Gazda » wrote: to što je debela i zapuštena i čudno grupira prozore naravno ništa ne znači ako dobro radi svoj posao
Ne znači ništa ni ako ne radi dobro svoj posao.
Pješčana

Post 12 Oct 2011, 12:40

ja radim u velikoj firmi, i da, svjesna sam da s kim piješ kavu znači nešto, to jest, ako ne piješ s podobnima, teže ćeš napredovati ili uopće nećeš napredovati.
u mojoj firmi pušači čine posebnu skupinu, gdje se zalijetanjem na kratke pauzice izoliravaju od ostalih, a na tim čik pauzama dogovore svašta za posao. i jebi ga, ako ne pušiš, i ne da ti se stajati na hladnoći 10 minuta, jednostavno polako prestaješ biti dio te ekipe.
što se tiče Potjehovog primjera, uopće nemam nekakvog razumijevanja za tu curu. koliko sam shvatila, ona se sama prijavila za posao, nije ju nitko natjerao na to. posao nije samo sjest i odraditi, jbga, nije. kad pogledaš što sve se traži u oglasima, kad pogledaš na šta liči CV, te koje jezike govoriš, te koji su hobiji, te jesi ikad volontirao..sve te sitnice pomiču jezičac na vagi.
na poslu si manje više 8 sati, i ljudi s kojima radiš dio su tvog okruženja. ne moraš piti kave s njima svaki put, ne moraš odgovarati na svaki mail, ali koji put odgovoriti je stvar pristojnog ponašanja, a ne nekog principa. pretpostavljam da potjeh nije jedini koji sve to primjećuje. šta je s drugim kolegama s kojima ta cura isto surađuje? ako je stvarno nula komunikacije, nije ni njima zabavno.
a sve ostalo: težina, garderoba..pa kad te nešto bitno smeta, smetat će ti i sto sitnica
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Gazda

Post 12 Oct 2011, 12:41

Beta ženka » wrote: Onda se s osobom popriča, nakon toga upozorenje i otkaz. U čemu je problem? :ne zna:
:)
Problem je u vama. It's you, it's not him. On je lijepo rekao da pokušava pričati s njom i ne dobiva nikakav odgovor osim kimanja glavom. Na što mu vi preporučujete da priča s njom. Iako mu očito ne ide, i traži pomoć KAKO da priča.
Lord Byron » wrote: Ne znači ništa ni ako ne radi dobro svoj posao.
Znači u kontekstu, kao što sam već puno puta napisao. Dakle, ajmo opet: čovjek želi razgovarati s njom, ne ide, daje vam informacije da ju shvatite.

Da se svi bolje osjećate, evo vam jedna slika Lenjina da se malo smirite i skoncentrirate.

Image
Gazda

Post 12 Oct 2011, 12:41

Pješčana » wrote:ja radim u velikoj firmi, i da, svjesna sam da s kim piješ kavu znači nešto, to jest, ako ne piješ s podobnima, teže ćeš napredovati ili uopće nećeš napredovati.
u mojoj firmi pušači čine posebnu skupinu, gdje se zalijetanjem na kratke pauzice izoliravaju od ostalih, a na tim čik pauzama dogovore svašta za posao. i jebi ga, ako ne pušiš, i ne da ti se stajati na hladnoći 10 minuta, jednostavno polako prestaješ biti dio te ekipe.
što se tiče Potjehovog primjera, uopće nemam nekakvog razumijevanja za tu curu. koliko sam shvatila, ona se sama prijavila za posao, nije ju nitko natjerao na to. posao nije samo sjest i odraditi, jbga, nije. kad pogledaš što sve se traži u oglasima, kad pogledaš na šta liči CV, te koje jezike govoriš, te koji su hobiji, te jeis ikad volontirao..sve te sitnice pomiču jezičac na vagi.
na poslu si manje više 8 sati, i ljudi s kojima radiš dio su tvog okruženja. ne moraš piti kave s njima svaki put, ne moraš odgovarati na svaki mail, ali koji put odgovoriti je stvar pristojnog ponašanja, a ne nekog principa. pretpostavljam da potjeh nije jedini koji sve to primjećuje. šta je s drugim kolegama s kojima ta cura isto surađuje? ako je stvarno nula komunikacije, nije ni njima zabavno.
a sve ostalo: težina, garderoba..pa kad te nešto bitno smeta, smetat će ti i sto sitnica
Lijepo rečeno. :kiss:
Beta ženka

Post 12 Oct 2011, 12:42

Gazda » wrote:
Problem je u vama. It's you, it's not him. On je lijepo rekao da pokušava pričati s njom i ne dobiva nikakav odgovor osim kimanja glavom. Na što mu vi preporučujete da priča s njom. Iako mu očito ne ide, i traži pomoć KAKO da priča.

Znači u kontekstu, kao što sam već puno puta napisao. Dakle, ajmo opet: čovjek želi razgovarati s njom, ne ide, daje vam informacije da ju shvatite.

Da se svi bolje osjećate, evo vam jedna slika Lenjina da se malo smirite i skoncentrirate.

Image
Može pitanje? A gdje si ti previdio moj prijedlog da joj se dâ otkaz, budući da ona ne obavlja posao dobro, a pokušaji konstruktivnog razgovora su neuspješni?

I potpisujem pješčanu. :kava:
Lord Byron

Post 12 Oct 2011, 12:43

Gazda » wrote:

Znači u kontekstu, kao što sam već puno puta napisao.
Žena radi posao za minus dva. Nije li poslovno logičnije potražiti joj zamjenu nego ju ići preodgajati i nadati se promjeni?

Po čemu je to sindikalizam i/ili boljševizam? Upravo je "briga za svakoga našeg čovjeka" primjerena Uljanovu i njegovima.
Gazda

Post 12 Oct 2011, 12:44

Beta ženka » wrote:Može pitanje? A gdje si ti previdio moj prijedlog da joj se dâ otkaz, budući da ona ne obavlja posao dobro, a pokušaji konstruktivnog razgovora su neuspješni?
Nisam previdio. Nisam se direktno obraćao tebi nego svima koji tvrde da žena smije šuteć obavljati svoj posao i da je to dovoljno. Očito u ovom slučaju šutnja nije adekvatna, budući da je dotičnoj nemoguće iskomunicirati što se traži od nje.
Morticia

Post 12 Oct 2011, 12:45

Zabogamiloga, zašto bih ja morala biti zabavna kolegama? :rofl:
Pa nisam klaun niti mi je to posao.
Jebe mi se koliko je njima zabavno na poslu. :ne zna:
Svoj privatni život držim za sebe i striktno sam ga odvojila od poslovnog.
Prijatelja, poznanika i društava imam dovoljno i bez timbildinga. :ne zna:
Uistinu mi nije potrebno nalokat se na božićnoj večeri u firmi i od sebe napravit budalu jebući se s oženjenim kolegom u wc-u da bih se osjećala kao dio tima. :zubo:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Gazda

Post 12 Oct 2011, 12:45

Lord Byron » wrote:Žena radi posao za minus dva. Nije li poslovno logičnije potražiti joj zamjenu nego ju ići preodgajati i nadati se promjeni?

Po čemu je to sindikalizam i/ili boljševizam? Upravo je "briga za svakoga našeg čovjeka" primjerena Uljanovu i njegovima.
Točno, ja sam već napisao da je kolega vrlo human i dobrohotan, ali unatoč tome, napadnut je da vrši diskriminaciju nad njom jer je debela i ne pije vodu.
Gazda

Post 12 Oct 2011, 12:46

Morticia » wrote:Zabogamiloga, zašto bih ja morala biti zabavna kolegama? :rofl:
Pa nisam klaun niti mi je to posao.
Jebe mi se koliko je njima zabavno na poslu. :ne zna:
Svoj privatni život držim za sebe i striktno sam ga odvojila od poslovnog.
Prijatelja, poznanika i društava imam dovoljno i bez timbildinga. :ne zna:
Uistinu mi nije potrebno nalokat se na božićnoj večeri u firmi i od sebe napravit budalu jebući se s oženjenim kolegom u wc-u da bih se osjećala kao dio tima. :zubo:
A tko priča o tim bildinzima i jebanju u wc-u ovdje uopće?
aisling

Post 12 Oct 2011, 12:47

Gazda » wrote: Nisam previdio. Nisam se direktno obraćao tebi nego svima koji tvrde da žena smije šuteć obavljati svoj posao i da je to dovoljno. Očito u ovom slučaju šutnja nije adekvatna, budući da je dotičnoj nemoguće iskomunicirati što se traži od nje.
Na razgovoru za posao direktor je odabrao ženu takva kakva je. Ona se ni onda nije svidjela Potjehu i on je ne bi zaposlio.

Direktor je smatrao da je dobra za ono za što ju uzima, Potjeh nije. Kome nije adekvatna?
Happy Easter!
Lord Byron

Post 12 Oct 2011, 12:47

Gazda » wrote: Točno, ja sam već napisao da je kolega vrlo human i dobrohotan, ali unatoč tome, napadnut je da vrši diskriminaciju nad njom jer je debela i ne pije vodu.
Njegovu navodnu humanost i dobrohotnost ja i dalje iščitavam drugačije. Ali, sad se već vrtimo u krugu.
Gazda

Post 12 Oct 2011, 12:48

Lord Byron » wrote:Njegovu navodnu humanost i dobrohotnost ja i dalje iščitavam drugačije. Ali, sad se već vrtimo u krugu.
Daj se odluči. Jel kolega Majka Tereza ili Donald Trump? :D
Beta ženka

Post 12 Oct 2011, 12:48

Gazda » wrote: Točno, ja sam već napisao da je kolega vrlo human i dobrohotan, ali unatoč tome, napadnut je da vrši diskriminaciju nad njom jer je debela i ne pije vodu.
A ono, oprosti što se čudim čuđenju oko takvih stvari. :ne zna:
Pješčana

Post 12 Oct 2011, 12:49

aisling » wrote: Na razgovoru za posao direktor je odabrao ženu takva kakva je. Ona se ni onda nije svidjela Potjehu i on je ne bi zaposlio.

Direktor je smatrao da je dobra za ono za što ju uzima, Potjeh nije. Kome nije adekvatna?
s kim žena surađuje svaki dan? s direktorom ili potjehom?
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Lord Byron

Post 12 Oct 2011, 12:50

Gazda » wrote: Daj se odluči. Jel kolega Majka Tereza ili Donald Trump? :D
Kolega bi se petljao u tuđe živote, nepozvan.

Ako žena radi dobro, nebitna je debljina, prozori i pišanje. Ako žena ne radi dobro, neće radit dobro ni kad smršavi, počne pišat i stavi Potjehovu sliku na desktop.

Prema tome, radoznalost koju on pokazuje je neprofesionalna.
  • Information