blaze » wrote:
i steve jobs je uvijek bio u crnoj dolčeviti, trapericama i tenisicama. ali uvijek
Joj, što volim ove apsolutne istine.
A sad da se vratim na temu: neke stvari su me naživcirale jer prepoznajem situacije koje sam osobno doživjela, što na svojoj koži, što kao svjedok nekom drugom. Istina jest da oblačenje nema veze s poslom i načinom na koji ćeš obaviti svoj dio (osim ako je stvarno neprimjereno), no također je istina da nažalost kod nekih poslodavaca (i kolegâ) tzv. imidž također igra ulogu. Zapravo je i logično, dojam se ostavlja i držanjem i načinom na koji se oblačimo, no s druge strane - što me se tiče nečija asocijalnost ako smo si samo kolege, a poslovno ta osoba funkcionira i odradi što se od nje očekuje?
I da, kod mnogih igra ulogu i s kim piješ kavu, čavrljanje pod pauzama, odlasci na team buildinge (kao da ti nije dovoljno gledati iste ljude i preko tjedna, moraš još i vikendom umjesto da se posvetiš sebi, obitelji, prijateljima, hobijima...

). Meni je to teška debilana, i onaj tko gleda TAKVE stvari, a ne kako obavljaš posao, po meni je dokon i vjerojatno zloban. Jer kad god je bio takav slučaj da se pomno prate takve gluposti, obično su se na kraju koristile u uredskim tračevima i za zabadanje noža u leđa, po principu "popljuj drugog da bi skrenuo pažnju sa svojih grešaka/da bi ti ispao bolji". Da ne govorim o tuđim greškama na koje se obavezno skreće pažnja uz pompu, e da bi se prikrile vlastite na isti način kao i kod tračeva. Nije mi bilo jasno niti kad imaju vremena, kad se prikazuju kao vrlo predani radnici, brojati kad je netko išao na pauzu, koliko puta, koliko dugo, s kim je bio na pauzi, kad je jeo, srao, pišao... Ma...