Namjerno.Tea Tree » wrote:Nema logike, jer, kako sam već rekla, sam pojam upućuje na to da je alfa superioran. Ne samo nešto bolji nego superioran.
I dobro, to je jasno.
Međutim, ovo dalje mi nisi baš ništa rekao. Napisao si svašta, a opet ništa.
Kažem, 'alfa' je relativan pojam u odnosu na konkretnu grupu ljudi, teško je uopće govoriti o 'alfi' unutar kompletnog 'zapadnjačkog' društva. Ovisno o prirodi te konkretne grupe ljudi, njihovih interesa, obrazovanja, sklonosti, dobi, zanimanja... alfa može biti štošta. I ako je alfa u toj grupi - ne mora nužno biti alfa ako se pojavi u nekoj desetoj grupi ljudi.Tea Tree » wrote:Uzmimo zapadnjačko društvo u kojem živimo. Pusti pojam alfe u izrazito primitivnim sredinama, ne živimo tamo i ne zanima nas to, zasad.
Ako je zbilja alfa, onda nije nužno da ti budeš svjesna da se to tako zove.Tea Tree » wrote:Jeste, jeste, složeno i komplicirano, ubij bože. Valjda zato ni ja ne kužim po čemu je netko alfa pa ga ne bih znala prepoznati ni da sjedim za istim stolom s njim.
Nisam ja ni tražila definiciju, samo nekoliko karakteristika. Mislim, šteta bi bila da naiđem na kakvog alfu pa da ga i ne prepoznam.![]()
Nego, tema je kako odbiti na finjaka.
Meni se čini da 'finjak' zapravo nema smisla. Ako već odbijaš, to znači da taj netko 'nije dovoljno dobar za tebe'. Biti previše 'fin' u takvim okolnostima je 'adding insult to injury'; odbijati treba čvrsto, a ne fino. Onako, na granici između uljudnog, drskog i oštrog.