Alfa-muškarci

Kopulacija, masturbacija i nešto malo o ljubavi
Tea Tree

Post 24 Jan 2012, 19:56

Ja ne znam što bi bio taj alfa muškarac po nekakvoj definiciji, ali ovi koje vi tu opisujete mi se čine kao nesigurni likovi, a opet ne toliko glupi da ne bi bili svjesni svoje nesigurnosti i općenito manjka samopouzdanja. Onda sve skupa kamuflira nametanjem volje i mišljenja i općenito bahatošću.

Netko pametan, sposoban, (nastaviti s pozitivnim osobinama po želji) i svjestan tih svojih kvaliteta nema potrebu u svakom trenutku to ljudima nabijati na nos. Ljudi će znati i bez toga.

ombia

Post 24 Jan 2012, 21:48

Tea Tree » wrote:Ja ne znam što bi bio taj alfa muškarac po nekakvoj definiciji, ali ovi koje vi tu opisujete mi se čine kao nesigurni likovi, a opet ne toliko glupi da ne bi bili svjesni svoje nesigurnosti i općenito manjka samopouzdanja. Onda sve skupa kamuflira nametanjem volje i mišljenja i općenito bahatošću.

Netko pametan, sposoban, (nastaviti s pozitivnim osobinama po želji) i svjestan tih svojih kvaliteta nema potrebu u svakom trenutku to ljudima nabijati na nos. Ljudi će znati i bez toga.
Pa da, otprilike tako. :) Samo nesigurni likovi japajacu.
Beta ženka

Post 24 Jan 2012, 22:05

Evo da i ja pojasnim neke pojmove, barem kako ih ja doživljavam:

alfe i macho muškarci - likovi koji se drže onih ustaljenih rodnih uloga prema kojima je muškarac onaj koji dominira, koji zna bolje i usmjerava ženu (osim eventualno u kuhanju, a najvjerojatnije i u brizi za malo dijete), koji inicira seks uvijek, koji neće pokazati osjećaje, plakanje je za pičkice, a pedere treba izbrisati sa lica zemlje, on mora imati veću plaću od svoje partnerice, on zna bolje od nje i većine svijeta itd. itd.

I da, meni su to definitivno nesigurni likovi koji se skrivaju iza tog mačizma i "alfa"-ponašanja.
Onaj tko je siguran u sebe, znat će u čemu je dobar, a u čemu treba prepustiti kormilo drugima i ne osjećati se pritom "niži", pitat će ako mu nije jasno i ne može sâm dokučiti nešto, pitat će čak i partnericu za savjet :eek:, također mu neće biti problem pokazati osjećaje niti suze - mislim da za takvo nešto, pogotovo u našem i ovakvom društvu, treba mnoooogo više hrabrosti nego npr. potući se ili baciti baklju na nogometnoj utakmici.

Disclaimer: sve je ovo IMHO i isključivo IMHO, bez namjere da vrijeđam ikoga
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
Margarita

Post 24 Jan 2012, 22:45

Mene raznježe i alfa i beta dečki. Jedino ne padam na analfabete.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
schmokljan

Post 24 Jan 2012, 22:56

Sažaljenje se ne odbija. :mudri:
faktotum

Post 25 Jan 2012, 11:36

Beta ženka » wrote:Evo da i ja pojasnim neke pojmove, barem kako ih ja doživljavam:

alfe i macho muškarci - likovi koji se drže onih ustaljenih rodnih uloga prema kojima je muškarac onaj koji dominira, koji zna bolje i usmjerava ženu (osim eventualno u kuhanju, a najvjerojatnije i u brizi za malo dijete), koji inicira seks uvijek, koji neće pokazati osjećaje, plakanje je za pičkice, a pedere treba izbrisati sa lica zemlje, on mora imati veću plaću od svoje partnerice, on zna bolje od nje i većine svijeta itd. itd.

I da, meni su to definitivno nesigurni likovi koji se skrivaju iza tog mačizma i "alfa"-ponašanja.
Onaj tko je siguran u sebe, znat će u čemu je dobar, a u čemu treba prepustiti kormilo drugima i ne osjećati se pritom "niži", pitat će ako mu nije jasno i ne može sâm dokučiti nešto, pitat će čak i partnericu za savjet :eek:, također mu neće biti problem pokazati osjećaje niti suze - mislim da za takvo nešto, pogotovo u našem i ovakvom društvu, treba mnoooogo više hrabrosti nego npr. potući se ili baciti baklju na nogometnoj utakmici.

Disclaimer: sve je ovo IMHO i isključivo IMHO, bez namjere da vrijeđam ikoga
jao,,koliko_su_vam_isprani_mozgovi_s_tim_rodnim_ulogama._očito_ljudski_mozak_ne_zna_i_ne_može_bez_ideologije.
ombia

Post 25 Jan 2012, 12:43

Cudno. Ja sam kod Bete pomislila mozda je iskustvom njeno, zivotno. A ti mislis o ispiranju mozga. :misli:
Pa nije rekla da su svi muskarci takvi, nego ovi, osteceni.
blue
Asgard

Post 25 Jan 2012, 22:18

Ni ja ne kužim što bi bio alfa, ovo što Beta opisuje su uglavnom osobine primitivca vulgaris :ne zna:
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 26 Jan 2012, 15:30

Zanimljivo kako primitivce doživljavamo kao alfe. U čemu je kvaka?
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
ombia

Post 26 Jan 2012, 15:33

ElliQuinn » wrote:Zanimljivo kako primitivce doživljavamo kao alfe. U čemu je kvaka?
Primitivci se namecu. Japajacu. Traze iznimne kolicine paznje, pace idolopoklonstva. Meni ni alfa nije puno simapticnija kategorija.
Simpaticno mi je ono normalno, ravnopravno, ne nuzno i jednako. :zubo:
karambol

Post 26 Jan 2012, 16:12

ombia » wrote:
Primitivci se namecu. Japajacu. Traze iznimne kolicine paznje, pace idolopoklonstva. Meni ni alfa nije puno simapticnija kategorija.
Simpaticno mi je ono normalno, ravnopravno, ne nuzno i jednako. :zubo:
Kako ćeš prepoznati glumca koji se nudi kao ovaj boldani, a zapravo je u dubini svoje dušice primitivac, alfa ili već nešto? I zašto u muškom svijetu prevladava stav da su ovi boldani tipovi, zapravo, nemušti papučari bez sposobnosti da budu "vođe čopora"?
nina williams
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Post 26 Jan 2012, 21:06

ElliQuinn » wrote:Zanimljivo kako primitivce doživljavamo kao alfe. U čemu je kvaka?
Alfa je vođa čopora, a čopori su primitivni i nekako kanda se još nismo odlučili želimo li ostat il bježat iz čopora. I onda po logici 'profesor iz matematike mi je dao jedinicu-profesor iz matematike je glup-svi profesori su glupi' obrne se stvar i umjesto da samo alfu gledaš ko primitivca, počneš sve primitivce gledat ko alfe.
(Fino molim da me ne jebete puno s gornjim primitivizmom u alfa. :zubo: Alfa je nužno primitivan, a primitivno nije nužno loše.)
ombia

Post 26 Jan 2012, 21:09

karambol » wrote:
Kako ćeš prepoznati glumca koji se nudi kao ovaj boldani, a zapravo je u dubini svoje dušice primitivac, alfa ili već nešto? I zašto u muškom svijetu prevladava stav da su ovi boldani tipovi, zapravo, nemušti papučari bez sposobnosti da budu "vođe čopora"?
Glumca se kad tad prepozna. Iz iskustva, prepoznati cu ga. Dobro mozda nekad kasnije nego prije, al eto.
Past ce na tako banalnim stvarima da ce poslije glavom tuci o zid.
A zasto u muskom svijetu nesto prevladava moras pitati muske. :zubo:
nodens

Post 26 Jan 2012, 21:17

ombia » wrote: Glumca se kad tad prepozna. Iz iskustva, prepoznati cu ga. Dobro mozda nekad kasnije nego prije, al eto.
Past ce na tako banalnim stvarima da ce poslije glavom tuci o zid.
A zasto u muskom svijetu nesto prevladava moras pitati muske. :zubo:
Kad ti glumca prepoznaš, vlak je već prošao. :zubo:

Što misliš, što glumci hoće? :cerek:
ombia

Post 26 Jan 2012, 21:40

nodens » wrote:
Kad ti glumca prepoznaš, vlak je već prošao. :zubo:

Što misliš, što glumci hoće? :cerek:
Kakav vlak? Ah mislis podala sam mu se pa sam na gubitku. :rofl: Oh Boze. :facepalm:
O glumcima ne mislim previse.
nodens

Post 26 Jan 2012, 21:47

ombia » wrote: Kakav vlak? Ah mislis podala sam mu se pa sam na gubitku. :rofl: Oh Boze. :facepalm:
O glumcima ne mislim previse.
Gle, pa samo interpretiram ono što si sama rekla. :zubo:

Kažeš, prepoznaš glumca prije ili kasnije... pretpostavljam, pa mu onda daš kantu, zar ne? Jer čemu inače služi to prepoznavanje glumaca, ako ne da ga otkantaš?

A ako ga otkantaš - zašto zapravo, ako je 'dobar'? :zubo: Zbog čega bi netko otkantavao nekoga tko je dobar. Otkantava se onog tko valjda 'nije zadovoljio'... izvjesne kriterije.

Enivej, ne da mi se sad dalje, možeš i sama zaključivati po ovoj logici, nije tak' teško. :rofl:
ombia

Post 26 Jan 2012, 22:05

nodens » wrote:
Gle, pa samo interpretiram ono što si sama rekla. :zubo:

Kažeš, prepoznaš glumca prije ili kasnije... pretpostavljam, pa mu onda daš kantu, zar ne? Jer čemu inače služi to prepoznavanje glumaca, ako ne da ga otkantaš?

A ako ga otkantaš - zašto zapravo, ako je 'dobar'? :zubo: Zbog čega bi netko otkantavao nekoga tko je dobar. Otkantava se onog tko valjda 'nije zadovoljio'... izvjesne kriterije.

Enivej, ne da mi se sad dalje, možeš i sama zaključivati po ovoj logici, nije tak' teško. :rofl:
Da, intepretiras na jedini nacin na koji ti znas. Ono podala se, iskoristo ju je. :facepalm: Kak ti ne dosadi?
Ne otkantam dobrog nego lazljivca, lazljivac mi ne moze biti dobar, onaj tko se pretvara biti nesto sto nije. Ne treba mi veceg razloga. Al ne bum te sad ucila o zivotu a i ne poziva mi se na neka iskustva, uglavnom ovu temu ne obadam samo teorijski.
nodens

Post 26 Jan 2012, 22:49

ombia » wrote:Da, intepretiras na jedini nacin na koji ti znas. Ono podala se, iskoristo ju je. :facepalm: Kak ti ne dosadi?
Ne otkantam dobrog nego lazljivca, lazljivac mi ne moze biti dobar, onaj tko se pretvara biti nesto sto nije. Ne treba mi veceg razloga. Al ne bum te sad ucila o zivotu a i ne poziva mi se na neka iskustva, uglavnom ovu temu ne obadam samo teorijski.
A kako da nazovem situaciju u kojoj je lažljivac dobio ono što je htio, tako što se pretvarao da je nešto drugo? :zubo:

Znači, on je dobio ono što je htio, a ti - s obzirom da si ga otkantala - samim time demonstriraš da on NIJE ono što TI želiš. I kako onda ti interpretiraš to kompletno iskustvo? :ne zna:
dejzi

Post 26 Jan 2012, 22:52

Tko kaže da je lažljivac dobio što je htio?
Hand over the chocolate and nobody gets hurt.
nodens

Post 26 Jan 2012, 23:02

dejzi » wrote:Tko kaže da je lažljivac dobio što je htio?
Trebao bi nam jedan lažljivac da ga pitamo što je htio.

U nedostatku takvih, evo da pitamo tebe: što misliš, što hoće lažljivac? :ne zna:
blue
Asgard

Post 26 Jan 2012, 23:34

:ne zna:
Osobno - valjda sam negdje našla da je alfa pozitivan sklop karakteristika, pa eto, tzv. alfu, ne poimam kao primitivca. Primitivci su primitivci, a alfe su mitski likovi :D lijepo oblikovanog torza :o

nodens, lako može biti da si im se trenutne želje poklopile i da je svatko dobio što je htio u datoj situaciji :) promjenom okolnosti, mijenjaju se i check liste i ne mora to imati ama baš nikakve veze sa seksom. Na primjer - dobar jebač je dobar jebač, i nakon što se sazna da je kamenjem gađao buseve sa srpskim navijačima, ali ta informacija može na vagi toliko pretegnuti na negativnu stranu, da mu džabe zlatni penis :ne zna:
nodens

Post 27 Jan 2012, 00:00

nina williams » wrote:Alfa je vođa čopora, a čopori su primitivni i nekako kanda se još nismo odlučili želimo li ostat il bježat iz čopora. I onda po logici 'profesor iz matematike mi je dao jedinicu-profesor iz matematike je glup-svi profesori su glupi' obrne se stvar i umjesto da samo alfu gledaš ko primitivca, počneš sve primitivce gledat ko alfe.
(Fino molim da me ne jebete puno s gornjim primitivizmom u alfa. :zubo: Alfa je nužno primitivan, a primitivno nije nužno loše.)
Alfa nije nužno primitivan.

Alfa je jednostavno onaj koji se na neki način 'ističe' u pozitivnom smislu; većina ostalih mužjaka mu persira, a većina ženki je sklona s njim se parit. :rofl:

U primitivnim sredinama to može, stoga, biti najveća mrga ili pak onaj s najvećom toljagom u pećini :rofl: - ali u 'naprednim' sredinama to može biti štošta; ovisno o kulturnim specifičnostima u toj sredini. Bitno je samo da se 'ističe' među ostalim muškarcima, na način koji je ženama 'interesantan' u seksualnom smislu.

Enivej, evo kako to izgleda kod peseka. :rofl: Kod ljudi je to mnogo kompliciranije jer su i ljudi kompliciraniji od pasa; no 'underlying principle' je relativno sličan.

blue » wrote:nodens, lako može biti da si im se trenutne želje poklopile i da je svatko dobio što je htio u datoj situaciji :) promjenom okolnosti, mijenjaju se i check liste i ne mora to imati ama baš nikakve veze sa seksom. Na primjer - dobar jebač je dobar jebač, i nakon što se sazna da je kamenjem gađao buseve sa srpskim navijačima, ali ta informacija može na vagi toliko pretegnuti na negativnu stranu, da mu džabe zlatni penis :ne zna:
U tu teoriju ću povjerovati kad broj ženskih i muških prostitutki u društvu postane 50:50.

(Sad čekam da me netko pita kakve veze ima prostitucija s time. :zubo:)

Nego, kad kažeš 'dobar jebač je dobar jebač' - to govoriš isključivo iz osobne perspektive, zar ne, nećeš tvrditi da je ono što je tebi 'dobar jebač' nužno isto tako dobar jebač i nekom drugom? :cerek:

Enivej, bilo bi zgodno čuti što nekome konkretno znači 'dobar jebač', ali pretpostavljam da je to previše indiskretno pitanje. :zubo: A i nema previše veze s temom, :o :nemožesesuzdržatodtrolanja:
Tea Tree

Post 27 Jan 2012, 01:16

nodens » wrote: Alfa nije nužno primitivan.

Alfa je jednostavno onaj koji se na neki način 'ističe' u pozitivnom smislu; većina ostalih mužjaka mu persira, a većina ženki je sklona s njim se parit. :rofl:
Joooj! :zubo:
Evo, svi do sada su alfu opisali kao primitivnog, ni ja ne znam zašto. Jer alfa ukazuje na superiornost.
Nego, daj ti malo detalja, kako se taj ističe u pozitivnom smislu? Koje karakteristike ti padaju na pamet?
Ja, evo, ne znam nikoga koga bih nazvala alfom ili to pomislila za njega. Zapravo mi taj pojam uopće ne pada na pamet. Prilično mi je mutan pojam, ne znam baš što zapravo znači.
nodens

Post 27 Jan 2012, 01:35

Tea Tree » wrote: :zubo:
Evo, svi do sada su alfu opisali kao primitivnog, ni ja ne znam zašto. Jer alfa ukazuje na superiornost.
Nego, daj ti malo detalja, kako se taj ističe u pozitivnom smislu? Koje karakteristike ti padaju na pamet?
Ja, evo, ne znam nikoga koga bih nazvala alfom ili to pomislila za njega. Zapravo mi taj pojam uopće ne pada na pamet. Prilično mi je mutan pojam, ne znam baš što zapravo znači.
Rekoh, ovisi o društvu, kulturnim specifičnostima itd. U svakom slučaju, 'alfa' je uvijek nešto relativno u odnosu na neku grupu. Ovaj 'alfa' pesek u gornjem videu, možda ne bi bio 'alfa' u nekoj drugoj skupini istih takvih pasa.

Osim toga, ljudi su prekomplicirani da bi se svi odnosi unutar neke grupe mogli promatrati samo kroz tu jednu prizmu. Kao što piše na onom video, kod pasa, 'alfa' je onaj koji ima prvi pristup hrani i ženkama. :rofl: Ta dva aspekta su bitna i za ljude, ali su već i oni mnogo složeniji, a postoje i neki drugi ljudski interesi (koje životinje nemaju) a koji dodatno kompliciraju stvar. Tako da je to samo aproksimacija, a ne nešto što se može definirati tako jednostavno kao kod nekih drugih sisavaca. Svejedno, ne mislim da ima logike alfu poistovjećivati s primitivizmom.
Tea Tree

Post 27 Jan 2012, 01:46

Nema logike, jer, kako sam već rekla, sam pojam upućuje na to da je alfa superioran. Ne samo nešto bolji nego superioran.
I dobro, to je jasno.
Međutim, ovo dalje mi nisi baš ništa rekao. Napisao si svašta, a opet ništa.
nodens wrote: Rekoh, ovisi o društvu, kulturnim specifičnostima itd. U svakom slučaju, 'alfa' je uvijek nešto relativno u odnosu na neku grupu. Ovaj 'alfa' pesek u gornjem videu, možda ne bi bio 'alfa' u nekoj drugoj skupini istih takvih pasa.
Uzmimo zapadnjačko društvo u kojem živimo. Pusti pojam alfe u izrazito primitivnim sredinama, ne živimo tamo i ne zanima nas to, zasad.
Osim toga, ljudi su prekomplicirani da bi se svi odnosi unutar neke grupe mogli promatrati samo kroz tu jednu prizmu. Kao što piše na onom video, kod pasa, 'alfa' je onaj koji ima prvi pristup hrani i ženkama. :rofl:

Pusti i pse. Neka oni o tome raspravljaju na psećem forumu. :D U društvu u kojem živimo svi imaju pristup hrani i ženkama. Nemoj sad slučajno posegnuti za socijalno najugroženijim, beskućnicima ili sličnom, kojima je otežan čak i pristup hrani, o ženama da ne govorimo. To je očigledno pa ne trebamo o tome.
Ta dva aspekta su bitna i za ljude, ali su već i oni mnogo složeniji, a postoje i neki drugi ljudski interesi (koje životinje nemaju) a koji dodatno kompliciraju stvar. Tako da je to samo aproksimacija, a ne nešto što se može definirati tako jednostavno kao kod nekih drugih sisavaca.
Jeste, jeste, složeno i komplicirano, ubij bože. Valjda zato ni ja ne kužim po čemu je netko alfa pa ga ne bih znala prepoznati ni da sjedim za istim stolom s njim.
Nisam ja ni tražila definiciju, samo nekoliko karakteristika. Mislim, šteta bi bila da naiđem na kakvog alfu pa da ga i ne prepoznam. :zubo: :D
  • Information