Alfa-muškarci

Kopulacija, masturbacija i nešto malo o ljubavi
nodens

Post 27 Jan 2012, 02:22

Tea Tree » wrote:Nema logike, jer, kako sam već rekla, sam pojam upućuje na to da je alfa superioran. Ne samo nešto bolji nego superioran.
I dobro, to je jasno.
Međutim, ovo dalje mi nisi baš ništa rekao. Napisao si svašta, a opet ništa.
Namjerno. :zubo:

Tea Tree » wrote:Uzmimo zapadnjačko društvo u kojem živimo. Pusti pojam alfe u izrazito primitivnim sredinama, ne živimo tamo i ne zanima nas to, zasad.
Kažem, 'alfa' je relativan pojam u odnosu na konkretnu grupu ljudi, teško je uopće govoriti o 'alfi' unutar kompletnog 'zapadnjačkog' društva. Ovisno o prirodi te konkretne grupe ljudi, njihovih interesa, obrazovanja, sklonosti, dobi, zanimanja... alfa može biti štošta. I ako je alfa u toj grupi - ne mora nužno biti alfa ako se pojavi u nekoj desetoj grupi ljudi.

Tea Tree » wrote:Jeste, jeste, složeno i komplicirano, ubij bože. Valjda zato ni ja ne kužim po čemu je netko alfa pa ga ne bih znala prepoznati ni da sjedim za istim stolom s njim.
Nisam ja ni tražila definiciju, samo nekoliko karakteristika. Mislim, šteta bi bila da naiđem na kakvog alfu pa da ga i ne prepoznam. :zubo: :D
Ako je zbilja alfa, onda nije nužno da ti budeš svjesna da se to tako zove. :zubo: Tako da ne moraš brinuti oko toga. :rofl:

Nego, tema je kako odbiti na finjaka. :raspa:

Meni se čini da 'finjak' zapravo nema smisla. Ako već odbijaš, to znači da taj netko 'nije dovoljno dobar za tebe'. Biti previše 'fin' u takvim okolnostima je 'adding insult to injury'; odbijati treba čvrsto, a ne fino. Onako, na granici između uljudnog, drskog i oštrog. :zubo:

Tea Tree

Post 27 Jan 2012, 02:46

Pa upravo to je na finjaka, ta kombinacija koju si naveo. Znaci da ce odbijeni ozbiljno shvatiti odbijanje, a pritom je nepotrebno biti neugodan. Dakle, jasan i odlucan stav. Ako odbijeni ne prihvaca odbijanje, e, jebi ga onda, onda ga se moze odbiti bilo kako.

p.s. Da bi alfa bio alfa ne trebam ja znati da se to tako zove, ali bih trebala moci prepoznati tu njegovu superiornost. Po cemu je alfa ako to nitko ne skuzi? :D

pisem s mobitela, sto znaci da mi je otpalo pola mozga, mozda je u ves masini
ti si lose drustvo :D
nodens

Post 27 Jan 2012, 02:52

Tea Tree » wrote:Pa upravo to je na finjaka, ta kombinacija koju si naveo. Znaci da ce odbijeni ozbiljno shvatiti odbijanje, a pritom je nepotrebno biti neugodan. Dakle, jasan i odlucan stav. Ako odbijeni ne prihvaca odbijanje, e, jebi ga onda, onda ga se moze odbiti bilo kako.
Očito imamo različito shvaćanje tog termina 'finjak' - meni je to nekako vuklo na prenemaganje itd.

Tea Tree » wrote:p.s. Da bi alfa bio alfa ne trebam ja znati da se to tako zove, ali bih trebala moci prepoznati tu njegovu superiornost. Po cemu je alfa ako to nitko ne skuzi? :D
Nije alfa ako nitko ne skuži. :zubo: I opet ti kažem, ne mora društvo biti 'razumski svjesno' da je 'prepoznalo' nešto; sasvim je u redu da to bude na podsvjesnoj razini. :zubo:
Tea Tree

Post 27 Jan 2012, 07:48

nodens » wrote: Kažem, 'alfa' je relativan pojam u odnosu na konkretnu grupu ljudi, teško je uopće govoriti o 'alfi' unutar kompletnog 'zapadnjačkog' društva. Ovisno o prirodi te konkretne grupe ljudi, njihovih interesa, obrazovanja, sklonosti, dobi, zanimanja... alfa može biti štošta. I ako je alfa u toj grupi - ne mora nužno biti alfa ako se pojavi u nekoj desetoj grupi ljudi.
Dobro, cijelo zapadnjačko društvo je preširok pojam. Može onda opis alfe u nekim užim okvirima. Onako, otprilike. Odaberi neku grupu ljudi, bilo koju (ali ne pleme ni zaostale ruralne sredine) ili još bolje, daj primjer.
Je li npr. Sanader bio alfa u svojoj stranci? :rofl:
Meni se čini da 'finjak' zapravo nema smisla. Ako već odbijaš, to znači da taj netko 'nije dovoljno dobar za tebe'.
Ma ne znači da nije dovoljno dobar, znači samo da nema one čuvene kemije, iskre, privlačnosti, kako god. Nije to baš pitanje mjerenja razine prihvatljivosti.
nodens » wrote: Očito imamo različito shvaćanje tog termina 'finjak' - meni je to nekako vuklo na prenemaganje itd.
A, znam na što misliš. Prenemaganje kod žena koje se u prisustvu gotovo bilo koje muške osobe prebace u koketni mode, zlu ne trebalo. :D I onda su u "mukama" ako druga strana ne skuži o čemu se radi nego se nakači. Onda ide ono čuveno: jooj, ne znam što ću, on se tako zapalio za mene, a ne bih ga htjela povrijediti, mislim, ja ga gledam samo kao prijatelja, joooooj. :rofl:
Ima svega, da. A, šta'š? :ne zna: :D
Nije alfa ako nitko ne skuži. :zubo: I opet ti kažem, ne mora društvo biti 'razumski svjesno' da je 'prepoznalo' nešto; sasvim je u redu da to bude na podsvjesnoj razini. :zubo:
Na podsvjesnoj razini nekoga doživljavam kao alfu? :misli: Može li se to ikada dozvati u svijest ili zauvijek ostaje na podsvjesnoj razini? Nikako se ne mogu sjetiti da mi je ikada netko bio tako baš supersonic :D pa makar ga ja svjesno ili podsvjesno ne doživljavala kao alfu.
Što misliš, postoji li mogućnost da je to neki termin iz vremena kad je kompletno stanovništvo živjelo puno primitivnije nego što je to danas slučaj pa je pojedincu koji se isticao bilo lakše impresionirati okolinu? Ono, možda alfe danas više i ne postoje. :ne zna:
nodens

Post 27 Jan 2012, 10:28

Tea Tree » wrote:Dobro, cijelo zapadnjačko društvo je preširok pojam. Može onda opis alfe u nekim užim okvirima. Onako, otprilike. Odaberi neku grupu ljudi, bilo koju (ali ne pleme ni zaostale ruralne sredine) ili još bolje, daj primjer.
Je li npr. Sanader bio alfa u svojoj stranci?
Ne znam, možda jest, a možda je bio wannabe... enivej, i 'stranka' je preširok pojam. Cilja se na neku konkretnu lokaliziranu grupu.

Tea Tree » wrote:Ma ne znači da nije dovoljno dobar, znači samo da nema one čuvene kemije, iskre, privlačnosti, kako god. Nije to baš pitanje mjerenja razine prihvatljivosti.
Meh LOL, pa nisam ni ja mislio nužno na nekakvu proračunatost. :rofl: Ali to što ti kažeš 'nije bilo kemije', ja sam to nazvao 'nije bio dovoljno dobar'. :rofl: Radi se samo o terminologiji, rezultat je isti. :rofl:

BTW što misliš pod 'kemija'? Feromoni, tj. 'prava' kemija, ili misliš na nekakva kemijska događanja u mozgu, koja ne moraju biti potaknuta nečim tako 'materijalnim', nego čisto vizualnim i kognitivnim?

Tea Tree » wrote:A, znam na što misliš. Prenemaganje kod žena koje se u prisustvu gotovo bilo koje muške osobe prebace u koketni mode, zlu ne trebalo. :D I onda su u "mukama" ako druga strana ne skuži o čemu se radi nego se nakači. Onda ide ono čuveno: jooj, ne znam što ću, on se tako zapalio za mene, a ne bih ga htjela povrijediti, mislim, ja ga gledam samo kao prijatelja, joooooj.
Ima svega, da. A, šta'š?
Pa da, baš to gore prenemaganje. I onda, kako na 'finjaka'. A zašto? U takvoj situaciji treba biti grub, maksimalno grub a da ne bude npr. 'divljački'. :ne zna: Nego ono, maksimalno grub u okviru neke uobičajene društvene ideje 'pristojnosti', tako nešto. Zajebi finoću, u takvoj situaciji je kasno za finoću :zubo:

Tea Tree » wrote:Na podsvjesnoj razini nekoga doživljavam kao alfu? :misli: Može li se to ikada dozvati u svijest ili zauvijek ostaje na podsvjesnoj razini? Nikako se ne mogu sjetiti da mi je ikada netko bio tako baš supersonic :D pa makar ga ja svjesno ili podsvjesno ne doživljavala kao alfu.
To bi bio onaj na kojeg se navlažiš nabrzinu, a imaš opak dojam da isto vrijedi i za ostale (ili bar većinu) 'najpoželjnijih' žena u toj nekoj grupi. :rofl:

Tea Tree » wrote:Što misliš, postoji li mogućnost da je to neki termin iz vremena kad je kompletno stanovništvo živjelo puno primitivnije nego što je to danas slučaj pa je pojedincu koji se isticao bilo lakše impresionirati okolinu? Ono, možda alfe danas više i ne postoje.
Hmm ne znam, možda. Nisam ekspert za psihologiju modernih tzv. 'zrelih' žena. :rofl: No da, zvuči moguće, da u nekoj grupi ljudi nitko ne bude 'alfa'.
karambol

Post 27 Jan 2012, 10:50

nodens » wrote:
Očito imamo različito shvaćanje tog termina 'finjak' - meni je to nekako vuklo na prenemaganje itd.

Ti si tu došao najbliže onome što mi se motalo po glavi. Poznajem mnogo "glumaca" koji se ne drže obrasca alfa mužjaka, ako im to ne odgovara za postizanje ciljeva. Alfa je u situaciji kada uoči koliko mu je to korisno u određenoj situaciji, a opet, postaje nježan, emancipirani muškarac kojem nije teško niti strano (npr. u cilju skidanja nečijih gaćica) "razumjeti, čitati iz očiju, suosjećati i brinuti se" za sve iznešene mu probleme... Radi li on to podsvjesno kao osvajač tuđih srca pogonjen iskonskim porivom "za održanje vrste" ili zbog dodavanja recki na dršku pištolja kako bi uz pivo pokazao koliko je velik njegov alfa kapacitet, ne znam.
Ali da ih ima - ima ih i to dosta. Svjesnih ili podsvjesnih?
Nemojte me sad tlačiti s pitanjem u kakvom s društvu to krećem. U sasvim normalnom, svakodnevnom, kafić - posao - sportske aktivnosti okruženju s običnim, prosječnim muškarcima.
nodens

Post 27 Jan 2012, 10:57

karambol » wrote:Ti si tu došao najbliže onome što mi se motalo po glavi. Poznajem mnogo "glumaca" koji se ne drže obrasca alfa mužjaka, ako im to ne odgovara za postizanje ciljeva. Alfa je u situaciji kada uoči koliko mu je to korisno u određenoj situaciji, a opet, postaje nježan, emancipirani muškarac kojem nije teško niti strano (npr. u cilju skidanja nečijih gaćica) "razumjeti, čitati iz očiju, suosjećati i brinuti se" za sve iznešene mu probleme... Radi li on to podsvjesno kao osvajač tuđih srca pogonjen iskonskim porivom "za održanje vrste" ili zbog dodavanja recki na dršku pištolja kako bi uz pivo pokazao koliko je velik njegov alfa kapacitet, ne znam.
Ali da ih ima - ima ih i to dosta. Svjesnih ili podsvjesnih?
Nemojte me sad tlačiti s pitanjem u kakvom s društvu to krećem. U sasvim normalnom, svakodnevnom, kafić - posao - sportske aktivnosti okruženju s običnim, prosječnim muškarcima.
To je davno opisano u literaturi - recimo, Jevgenij Onjegin je bio takav lik. De facto 'glumac', ali nije to nešto posve 'proračunato' kod njega; nego mu je ta gluma jednostavno 'igra', koja očito paše i ženama koje padaju na takve likove. Uostalom, uvijek se na ovom mjestu sjetim one 'primitivne' pjesme od Alke Vuice 'laži, laži, laži meeee'. :rofl:

Pada mi i ova pjesma na pamet...
karambol

Post 27 Jan 2012, 11:05

nodens » wrote:
To je davno opisano u literaturi - recimo, Jevgenij Onjegin je bio takav lik. De facto 'glumac', ali nije to nešto posve 'proračunato' kod njega; nego mu je ta gluma jednostavno 'igra', koja očito paše i ženama koje padaju na takve likove. Uostalom, uvijek se na ovom mjestu sjetim one 'primitivne' pjesme od Alke Vuice 'laži, laži, laži meeee'. :rofl:

A koliko žene "guštaju" kad im se pojavi takav savršeni lik? Kako u svakom braku emocije, pažnja, razumijevanje kad tad dosegnu neku donju točku ili odu u minus tako je za pretpostaviti pojavljivanje jednog (ili više) Onjegina koji će je u tom periodu podići i uzdići. Naći će ih žena sama ili će se oni nuditi, svejedno.
U trenutku kada se odluke donose o prekidu takve veze trebalo bi prekinuti na finjaka, ne?
No, ono što ja čujem, rijetko se kada prekida bez psovki, natezanja, ucjenjivanja ili dosađivanja. Uglavnom jer se u tom momentu budi onaj alfist koji je bio sakriven pod tepihom.
Ispričah svoje viđenje temeljem dojmova tuđih priča. Žene?
ombia

Post 27 Jan 2012, 11:48

blue » wrote:[quote="[url=viewtopic.php?p=101580#p101580]
nodens, lako može biti da si im se trenutne želje poklopile i da je svatko dobio što je htio u datoj situaciji :) promjenom okolnosti, mijenjaju se i check liste i ne mora to imati ama baš nikakve veze sa seksom. Na primjer - dobar jebač je dobar jebač, i nakon što se sazna da je kamenjem gađao buseve sa srpskim navijačima, ali ta informacija može na vagi toliko pretegnuti na negativnu stranu, da mu džabe zlatni penis :ne zna:
Ma naravno. Samo mi se nodensu to ne da po petstoti put pisati.

nodens onaj link na malog alfa prozdrljivca, isti mi je bas nesipmatican, zadnji kojeg bih uzela da si psa biram.
BTW što misliš pod 'kemija'?
Oh Boze :zubo:
nodens

Post 27 Jan 2012, 12:20

karambol » wrote:A koliko žene "guštaju" kad im se pojavi takav savršeni lik?
Valjda je to individualno... neke ziher prilično guštaju. Jer kako inače objasniti stihove 'laži laži laži meee ti to radiš najboljeeee, ljubi ljubi ljubi meeee ti to radiš najboljeeee'. :rofl:

Enivej, meni je žešći turnoff kad netko takvo nešto može pjevat, sorry Alkice. :rofl:

karambol » wrote:Kako u svakom braku emocije, pažnja, razumijevanje kad tad dosegnu neku donju točku ili odu u minus tako je za pretpostaviti pojavljivanje jednog (ili više) Onjegina koji će je u tom periodu podići i uzdići. Naći će ih žena sama ili će se oni nuditi, svejedno.
:ne zna: Njihova stvar, zbilja nemam ništa protiv da rade što hoće, xexexe, teško da to ima neke veze sa mnom.

karambol » wrote:U trenutku kada se odluke donose o prekidu takve veze trebalo bi prekinuti na finjaka, ne?
No, ono što ja čujem, rijetko se kada prekida bez psovki, natezanja, ucjenjivanja ili dosađivanja. Uglavnom jer se u tom momentu budi onaj alfist koji je bio sakriven pod tepihom.
Ispričah svoje viđenje temeljem dojmova tuđih priča. Žene?
Pa i ja isto, temeljem uglavnom stvari tipa literature, foruma i tu i tamo nekih priča iz druge-treće ruke.
nodens

Post 27 Jan 2012, 12:26

ombia » wrote:Ma naravno. Samo mi se nodensu to ne da po petstoti put pisati.
:zubo: Podsjećaš me malo na mog tatu s ovim gore. :rofl:

ombia » wrote:nodens onaj link na malog alfa prozdrljivca, isti mi je bas nesipmatican, zadnji kojeg bih uzela da si psa biram.
Errrrrr, TEBI, da - ali vjeruj, ženke te iste pasmine bi birale baš tog nametljivog. U tome i jest poanta: prvi ima priliku se najest, i prvi ima priliku pojebat sve ženke u blizini. To je definicija 'alfe' kod pasa. Kod ljudi, dakako, to je nešto kompliciranije jer smo i mi nešto kompliciraniji od pasa. Prema tome, kakve veze ima je li tebi takav pesek simpatičan? Ti nisi ciljana skupina tog psića. :rofl:

ombia » wrote:

Oh Boze :zubo:
Da, dijete moje? Trebaš nešto? :rofl:

Znam ja što ti otprilike misliš da je 'kemija' - ali me svejedno zanima da to izraziš riječima. Ukoliko si sposobna za to, naravno. :zubo:
ombia

Post 27 Jan 2012, 12:46

Nisam sposobna zao mi je. :ne zna:
Trik ti je tak bijedan kao kad ja trogodisnjaku kazem, kladim se da nisi u stanju pojesti ovaj grasak.

Inace taj pesek i ciljana skupina, ako se trazi novi dom jer mora iz uzgajivacnice onda sam ja itekako ta koja bira.
nodens

Post 27 Jan 2012, 13:22

ombia » wrote:Nisam sposobna zao mi je. :ne zna:
Trik ti je tak bijedan kao kad ja trogodisnjaku kazem, kladim se da nisi u stanju pojesti ovaj grasak.
:rofl: Pročitala me :mama:

ombia » wrote:Inace taj pesek i ciljana skupina, ako se trazi novi dom jer mora iz uzgajivacnice onda sam ja itekako ta koja bira.
O čemu ti briješ LOL, ja govorim o tome što 'alfa' znači kod životinja; udomljavanje nema blage veze s tim bazičnim evolucijskim fenomenima.
karambol

Post 27 Jan 2012, 13:26

nodens » wrote:

O čemu ti briješ LOL, ja govorim o tome što 'alfa' znači kod životinja; udomljavanje nema blage veze s tim bazičnim evolucijskim fenomenima.
Nikada ne podcjenjuj žene. :)
nodens

Post 27 Jan 2012, 13:32

karambol » wrote: Nikada ne podcjenjuj žene. :)
Nikad. :raspa:
ombia

Post 27 Jan 2012, 13:46

nodens » wrote:

Oh ima itekako veze al to samo znaci da nisi bio u uzgajivacnici dosad. Pa vidio kako ljudi koje zivotinje iste vrste biraju. I tko bi si tog alfa peseka uzeo kao jedini izbor.
Na osnovu toga mozes mnogo nauciti i o tome sto ljudi misle o alfainizmu i kako se odnose spram njega.
nodens

Post 27 Jan 2012, 14:07

ombia » wrote:Oh ima itekako veze al to samo znaci da nisi bio u uzgajivacnici dosad. Pa vidio kako ljudi koje zivotinje iste vrste biraju. I tko bi si tog alfa peseka uzeo kao jedini izbor.
Na osnovu toga mozes mnogo nauciti i o tome sto ljudi misle o alfainizmu i kako se odnose spram njega.
Joooj ombia :grli:

Omašila si ceo fudbal, što bi rekla naša prekodrinska braća...

Kakve veze ima kako se ljudi odnose prema 'alfama' kod životinja? Tj. ima neke praktične veze u slučaju ovog gore primjera, ali nema s obzirom na definiciju tog pojma; za nju je bitno samo kako se međusobno odnose životinje iste vrste.

A slično vrijedi i za ljude. Nije bitno koji muškarac se sviđa kojem psu LOL, nego je bitno koji muškarac se 'ističe' među ostalim muškarcima, na način koji izaziva divljenje/zavist/povlačenje kod tih ostalih muškaraca, a seksualnu zainteresiranost kod žena. A jasno da to ne mora značiti da je taj lik nekakav bahati primitivac. :ne zna: Može biti npr. i samopouzdan na uljudan način, blago ironičan.... svaštanešto. Mislim, može biti i bahati primitivac, naravno, ako se radi o grupi ljudi takvog nekakvog mentaliteta, gdje takav pristup ima 'prođu'. A postoje i ljudi kod kojih ta alfastost ne igra neku posebnu ulogu itd. Svega ima kod ljudi, nije to tako jednostavno kao kod onih peseka. :zubo:
Tea Tree

Post 27 Jan 2012, 15:30

Niš ja to ne kužim, kakav alfa, kakvi glumci, svi ste sve pomiješali. Od nekog "frajera" s gomilom pozitivnih osobina došlo se do baje u lokalnoj birtiji. Pa je, eto, baja u lokalnoj birtiji ispao alfa. Ne može to tako, on samo može biti baja u lokalnoj birtiji, ništa više. Za alfu bi trebao oduševljavati veći broj ljudi, iz različitih okruženja.
nodens wrote: Valjda je to individualno... neke ziher prilično guštaju. Jer kako inače objasniti stihove 'laži laži laži meee ti to radiš najboljeeee, ljubi ljubi ljubi meeee ti to radiš najboljeeee'. :rofl:

Enivej, meni je žešći turnoff kad netko takvo nešto može pjevat, sorry Alkice. :rofl:
Ideš! A, cajke, to ništa? :rofl:
nodens wrote: Pa da, baš to gore prenemaganje. I onda, kako na 'finjaka'. A zašto? U takvoj situaciji treba biti grub, maksimalno grub a da ne bude npr. 'divljački'. :ne zna: Nego ono, maksimalno grub u okviru neke uobičajene društvene ideje 'pristojnosti', tako nešto. Zajebi finoću, u takvoj situaciji je kasno za finoću.
Tko će biti maksimalno grub? Neka seljanka, koketuša, kojoj je smisao života prenemaganje pred bilo kojim likom? Pa kako će to? Kako će onda on patitt za njom, a ona patiti zato što on pati? :zubo:
To bi bio onaj na kojeg se navlažiš nabrzinu, a imaš opak dojam da isto vrijedi i za ostale (ili bar većinu) 'najpoželjnijih' žena u toj nekoj grupi. :rofl:
Hmm ne znam, možda. Nisam ekspert za psihologiju modernih tzv. 'zrelih' žena. :rofl: No da, zvuči moguće, da u nekoj grupi ljudi nitko ne bude 'alfa'.
Ma ne samo u nekoj grupi i ne samo kod modernih zrelih žena nego mislim da taj pojam općenito polako nestaje ili je već nestao.
Onako, kakav alfa muškarac? Pa to nisam čula da netko spominje dok nisam tu pročitala, ne pamtim otkad. Nekako mi se i sam pojam čini da je iz naftalina.
Beau

Post 27 Jan 2012, 15:38

nodens » wrote:
nego je bitno koji muškarac se 'ističe' među ostalim muškarcima, na način koji izaziva divljenje/zavist/povlačenje kod tih ostalih muškaraca, a seksualnu zainteresiranost kod žena. A jasno da to ne mora značiti da je taj lik nekakav bahati primitivac. :ne zna: Može biti npr. i samopouzdan na uljudan način, blago ironičan.... svaštanešto. Mislim, može biti i bahati primitivac, naravno, ako se radi o grupi ljudi takvog nekakvog mentaliteta, gdje takav pristup ima 'prođu'. A postoje i ljudi kod kojih ta alfastost ne igra neku posebnu ulogu itd. Svega ima kod ljudi, nije to tako jednostavno kao kod onih peseka. :zubo:
Ovako i ja razmišljam o alfa osobnostima. Kao o osobnostima, a ne životnim uvjerenjima i svjetonazorima.
karambol

Post 27 Jan 2012, 15:47

Tea Tree » wrote:Niš ja to ne kužim, kakav alfa, kakvi glumci, svi ste sve pomiješali. Od nekog "frajera" s gomilom pozitivnih osobina došlo se do baje u lokalnoj birtiji. Pa je, eto, baja u lokalnoj birtiji ispao alfa. Ne može to tako, on samo može biti baja u lokalnoj birtiji, ništa više. Za alfu bi trebao oduševljavati veći broj ljudi, iz različitih okruženja.

Ideš! A, cajke, to ništa? :rofl:

Tko će biti maksimalno grub? Neka seljanka, koketuša, kojoj je smisao života prenemaganje pred bilo kojim likom? Pa kako će to? Kako će onda on patitt za njom, a ona patiti zato što on pati? :zubo:

Ma ne samo u nekoj grupi i ne samo kod modernih zrelih žena nego mislim da taj pojam općenito polako nestaje ili je već nestao.
Onako, kakav alfa muškarac? Pa to nisam čula da netko spominje dok nisam tu pročitala, ne pamtim otkad. Nekako mi se i sam pojam čini da je iz naftalina.
Imas pravo. Citam prvi post i zapravo se radi,ne o alfa muskarcima vec o alfa pristupu,ne? Kako da zensko bice bude fino prema muskom bicu koje njenu samocu,setnju,ispijanje kave,votever, i slicno,dozivljava kao njen vapaj za parenjem? Tako nekako,ne? I onda se trazi nacin kako napaljenom klik-klik mozgu objasniti da to sto je sama nije trazenje penisa vec citanje novina ili udisanje zraka. No, to je alfa nagon u svakog muskica,seoskog ili gradskog,obrazovanog ili nepismenog... Nema tu lijeka. Samo prilagodjeni pristup. Nekome duzu recenicu, nekome samarcinu, nekome koljeno u mosnje,nekome samo prijeki pogled...
nodens

Post 27 Jan 2012, 15:53

Tea Tree » wrote:Niš ja to ne kužim, kakav alfa, kakvi glumci, svi ste sve pomiješali. Od nekog "frajera" s gomilom pozitivnih osobina došlo se do baje u lokalnoj birtiji. Pa je, eto, baja u lokalnoj birtiji ispao alfa. Ne može to tako, on samo može biti baja u lokalnoj birtiji, ništa više. Za alfu bi trebao oduševljavati veći broj ljudi, iz različitih okruženja.
Ne bi, jer rekoh, pojam 'alfa' je relativan s obzirom na neku grupu individua, lokaliziranu. Ili kao što je to prekrasno izrazio El Toro:

Velika žaba u bari maloj...

:lol:

Tea Tree » wrote:Ma ne samo u nekoj grupi i ne samo kod modernih zrelih žena nego mislim da taj pojam općenito polako nestaje ili je već nestao.
Nije potrebno da se pojam imenuje, ili da se spominje - da bi imao realno značenje. :zubo:

No da, moglo bi se reći da je društvo raslojeno, da nema više očitih 'peer groups' nego je sve nekako izmiješano, da zbog transporta i komunikacija zapravo više i nema tog plemenskog mentaliteta u kojem se 'lokalizirane grupe' uopće i mogu formirati... tako da bi pravi 'alfa' bio doslovno netko tko bi bio alfa na nivou kompletnog društva, a to je iznimno teško i rijetko. :zubo:

Svejedno mislim da se malo praviš grbava, ali nema veze. :cerek:
Tea Tree

Post 27 Jan 2012, 15:57

karambol » wrote: Imas pravo. Citam prvi post i zapravo se radi,ne o alfa muskarcima vec o alfa pristupu,ne? Kako da zensko bice bude fino prema muskom bicu koje njenu samocu,setnju,ispijanje kave,votever, i slicno,dozivljava kao njen vapaj za parenjem? Tako nekako,ne? I onda se trazi nacin kako napaljenom klik-klik mozgu objasniti da to sto je sama nije trazenje penisa vec citanje novina ili udisanje zraka. No, to je alfa nagon u svakog muskica,seoskog ili gradskog,obrazovanog ili nepismenog... Nema tu lijeka. Samo prilagodjeni pristup. Nekome duzu recenicu, nekome samarcinu, nekome koljeno u mosnje,nekome samo prijeki pogled...
Ha? Ako sam te dobro skužila, onda si ozbiljno shvatio ovo što sam napisala, ali sam, zapravo, bila sarkastična. :rofl: Ne, ne mislim ništa od ovoga što si napisao.
karambol

Post 27 Jan 2012, 16:03

Tea Tree » wrote: Ha? Ako sam te dobro skužila, onda si ozbiljno shvatio ovo što sam napisala, ali sam, zapravo, bila sarkastična. :rofl: Ne, ne mislim ništa od ovoga što si napisao.
A jebe me godina proizvodnje...malo mi stekaju neki releji u tikvi. :facepalm:
Tea Tree

Post 27 Jan 2012, 16:07

karambol » wrote:
A jebe me godina proizvodnje...malo mi stekaju neki releji u tikvi. :facepalm:
:rofl: Ne brini. Zaštekaju i meni. I nemoj ti tu meni godine proizvodnje, znaš. :durica: :D
karambol

Post 27 Jan 2012, 16:22

Tea Tree » wrote: :rofl: Ne brini. Zaštekaju i meni. I nemoj ti tu meni godine proizvodnje, znaš. :durica: :D
Joj vi mladji punoljetnici... :cerek:
  • Information