Drugi summit Nesvrstanih

Stare teme i začeci foruma
Tea Tree

Post 22 Jan 2012, 02:38

nodens » wrote:
Zašto baš Žižek? :misli:

Ne bih ni psihijatar. Moj pokojni kum je bio psihijatar. :zubo:
Žižek mi prvi padne na pamet još od vremena kad je Laibach žario i palio. Može i netko drugi, ti izaberi. :D
A, što se tiče pokojnog kuma psihijatra, bojiš se da bi ti isto mogao postati jednog dana pokojni ako postaneš psihijatar? Ja mislim da ti to nema veze. :zubo:

nodens

Post 22 Jan 2012, 02:40

ex anais » wrote: Tea, LudaJagoda je žena koja je prije sto godina imala ONS s potencijalnim kolegom svog sadašnjeg muža. Pa se pitala da li da mu kaže. Ja rekla ne. Nodens se naravno ne slaže. :D
Sad se ne sjećam jesi li ti, ili bliss - tvrdile da ja 'ne znam' nešto muškarcima. :zubo:

E sad, bear with me here. Ti smatraš da se 'treba' nekad nešto i prešutjeti... pa ako to smatraš, valjda onda misliš da to vrijedi i za onu drugu stranu. :zubo:

Ergo, i tebi tvoji dečki štošta prešute. Odakle onda takva uvjerenost da ih 'poznaš' - kad i sama zagovaraš prešućivanje? Znači, preferiraš neznanje o realnosti, jer je tako praktičnije živjeti, valjda. No, ali čemu onda samozavaravanje da 'znaš' kakvi su muškarci? Ne znaš, jer zreli muškarci jednostavno prešute zrelim ženama ono što smatraju da nije pozitivno za njih da čuju. Baš kao što je Dragonfly napisala.
Eks

Post 22 Jan 2012, 02:42

Nodenše, ovisi što se prešuti. Ti misliš da se treba ispostaviti broj svih bivših flertova, onsova ako ih je bilo i sve to tako. ... ajme, načela sam ogromnu temu :mama: , ha? :D

Ne poznajem ni ja sebe stopostotno, zašto bih onda očekivala da poznajem nekog drugog? Sve i da mi kaže ama baš sve uvijek se to sve može promijeniti u nekom trenutku i on može tu promjenu prešutjeti.
nodens

Post 22 Jan 2012, 02:44

Tea Tree » wrote: Žižek mi prvi padne na pamet još od vremena kad je Laibach žario i palio. Može i netko drugi, ti izaberi. :D
A, što se tiče pokojnog kuma psihijatra, bojiš se da bi ti isto mogao postati jednog dana pokojni ako postaneš psihijatar? Ja mislim da ti to nema veze. :zubo:
Ma ne to :rofl: pokojni ću postati jednog dana bez obzira na zanimanje. Nego ono, nije me ta psihijatrija nikad privlačila itd.

BTW, kad spominješ Žižeka, gle što on kaže o Balkanu

"...on the other side horror oriented despotism, women get beaten, get raped - and like it; on this side, Europe, civilization, women get beaten and raped - but don't like it. "

:lol:
nodens

Post 22 Jan 2012, 02:46

ex anais » wrote:Nodenše, ovisi što se prešuti. Ti misliš da se treba ispostaviti broj svih bivših flertova, onsova ako ih je bilo i sve to tako. ... ajme, načela sam ogromnu temu :mama: , ha? :D

Ne poznajem ni ja sebe stopostotno, zašto bih onda očekivala da poznajem nekog drugog? Sve i da mi kaže ama baš sve uvijek se to sve može promijeniti u nekom trenutku i on može tu promjenu prešutjeti.
Ne mislim da treba 'ispostaviti' ništa :rofl:

Nego imam primjedbi na to hipotetsko *pravilo* - da nešto 'treba' prešutjeti.

Nije isto nešto jednostavno preskočiti jer se o tome nije razgovaralo, i stvarati *princip* da ćeš nešto namjerno prešutjeti. Ovo prvo je jednostavno nešto circumstantial, a ovo drugo pokazuje namjeru za muljanjem.

Sebe ne poznaš posve, jer je to nemoguće, a ne jer si donijela svjesnu odluku da ćeš sama sebi nešto smuljati. :rofl:
Tea Tree

Post 22 Jan 2012, 02:50

ex anais » wrote:Danas sam u prolazu vidjela Zokija na ekranu. :cheer: :cerek:

Zaštob trebala reć? :zubo: Zapravo, rekla mu je pa je on zahladio odnose. Ne znamo što se dalje zbilo.
Čitala sam samo njene postove da vidim kakva je situacija, ali kako je tamo tako nevjerojatno sporo, nisam uspjela doći do toga da mu je rekla. Nije ni važno, teško da bih je ja išla tamo savjetovati.
Uglavnom, ono što sam uspjela skužit je da je ona bila jednom s tim nekim likom, a sad se pokazalo da se taj lik i njen muž poznaju. Ne viđaju se, stupili su u kontakt emailom radi nekog posla i taj lik bi mogao pomoći njenom mužu vezano za posao. Tu već postoji neka mogućnost i da dođu u kontakt uživo, ali ne prevelika. (moguće je da mi je nešto promaknulo, ako je nešto krivo u ovom opisu, ispravite me)
E, sad, zašto mislim da bi mu trebala reći? Iz čisto praktičnih razloga. Ako postoji, makar i mala mogućnost da muž i taj lik dođu u kontakt ili da na neki način surađuju kroz posao, onda postoji i mogućnost da njen muž to sazna od tog lika. Koliko god mala mogućnost bila, ipak postoji.
E, tek to bi bilo loše. Onda bi stvarno izgledalo kao da postoji neki razlog zašto mu to nije rekla, a razlog ne bi izgledao kao da nije rekla jer nije bitno.
S druge strane, ne znam kakav će sad biti razvoj događaja, jer bi se moglo dogoditi da muž ne prihvati tu pomoć u poslu koji bi mogao dobiti od ovog švalera za jednokratnu upotrebu. Jer mu je jebo ženu, koliko god to davno bilo. Nadam se da neće biti tako glup.
Eks

Post 22 Jan 2012, 02:51

Dobro, ajd, a što misliš na postupak njenog muža koji je zahladio odnos jer mu je žena prije deset godina spavala s tipom za kojeg nije znala da će ga njen muž upoznati? :cheer:

To ide Nodensu.

Ne znam jel prihvatio posao i što je bilo, znam samo da se naljutio malo na ženu. :o Hm, malo mi je bedasto da bi taj tip išao to govoriti. Em mu to ne bi bilo pametno zbog posla, em je onako, besmisleno.
Tea Tree

Post 22 Jan 2012, 03:00

nodens » wrote: BTW, kad spominješ Žižeka, gle što on kaže o Balkanu

"...on the other side horror oriented despotism, women get beaten, get raped - and like it; on this side, Europe, civilization, women get beaten and raped - but don't like it. "

:lol:
Jebo te! :rofl: Kužim sarkazam u ovome što je izgovorio, ali tek kad sam ga vidjela sjetila sam se koliko je zaista poludio.

Zanimaju te mišljenja i stavovi većeg broja ljudi o nekim tebi zanimljivim pitanjima. Ta pitanja su donekle iz područja biheviorizma, što je opet u domeni psihijatrije. Pa mi palo na pamet. :D
nina williams
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Post 22 Jan 2012, 03:01

nodens » wrote:
Zbilja? Pa samo daj, evo ispružit ću vrat. :rofl:

Dakle, po čemu su točno 'najgori' ti gore? Njih možeš jednostavno zvati 'stoka sitnog zuba'. Po kojoj logici je stoka sitnog zuba gora od nekakvog krvoločnog tiranosaura?

Ona pokazuje 'brigu' za glas? Pa ta briga je očito bespredmetna; kažem - mnogo važnije je da npr. pazi što jede, drži liniju itd, nego da se 'brine' za svoj glas, koji nema nikakvu težinu, niti će njoj išta vrijediti.
Zato što je kukumavkanje nad zlom sudbinom, dok nisi u stanju ni minimum napravit da je promijeniš, najgora stvar koju čoek, daklem biće sa zerom svijesti, more napravit.
Tiranosaur se bori za opstanak. Ovi leže i ne bježe, čekaju da ih tiranosaur pojede, a kad ih počne jest kukaju 'jadan ja'. Njima je svejedno dal će opstat, njima je najbitnije da kukaju.
nodens wrote:
Pa da. :ne zna: Taj imperativ uopće nije u sukobu s onim što sam ranije rekao.

Kakva je to matematika malih brojeva? Jednostavno NEMA te 'matematike' po kojoj je za Almost Rosey, ili bilo koga drugog, 'bitno' što će ONA zaokružiti. Ako ti misliš da takva matematika postoji, rado bih čuo kako točno ide. Jer meni nije poznata. :ne zna:
Kako nije? :confused: Ako ti svakom misliš reć nije bitno dal ćeš glasat, kako ti misliš daš imat kvorum za bilo šta ikad? Bogamu, nodense, Kant je težak čoek, al imperativ mu je prost ko pasulj.

Mah, vidim ja da mi se bolje kanit ćorava posla.
nodens

Post 22 Jan 2012, 03:02

ex anais » wrote:Dobro, ajd, a što misliš na postupak njenog muža koji je zahladio odnos jer mu je žena prije deset godina spavala s tipom za kojeg nije znala da će ga njen muž upoznati? :cheer:

To ide Nodensu.
Zašto meni? :ne zna: Ja se ne mogu zamisliti u toj situaciji.

Enivej, koliko sam ja shvatio, lik je čak bio oženjen. :ne zna: Tak' da meni ipak nije jasno koji kurac njemu smeta u toj situaciji prije 10 godina.

Stoga, zašto misliš da to meni ide? :ne zna:
Eks

Post 22 Jan 2012, 03:03

nodens » wrote:
Zašto meni? :ne zna: Ja se ne mogu zamisliti u toj situaciji.

Enivej, koliko sam ja shvatio, lik je čak bio oženjen. :ne zna: Tak' da meni ipak nije jasno koji kurac njemu smeta u toj situaciji prije 10 godina.

Stoga, zašto misliš da to meni ide? :ne zna:
:rofl: :rofl: :rofl:

Taj dio odgovora ide tebi, a ostatak sam editirala jer sam vidjela Tein post.
Tea Tree

Post 22 Jan 2012, 03:07

ex anais » wrote:Dobro, ajd, a što misliš na postupak njenog muža koji je zahladio odnos jer mu je žena prije deset godina spavala s tipom za kojeg nije znala da će ga njen muž upoznati? :cheer:
:misli: Ja mislim da se muž i taj lik poznaju od ranije, ali nisu nešto dobri, samo se znaju. Zahladio je, valjda, zato što mu nije rekla prije, a napisala je negdje da je upravo muž "inzistirao" na iskrenosti. I kao, rekla mu je sve. Samo što je to "zaboravila". E, jebi ga. Udala se za lika kojem je to bitno. Značilo bi da ga je prihvatila, prihvatila da je on takav i da se može s time nositi.
Ne znam jel prihvatio posao i što je bilo, znam samo da se naljutio malo na ženu. :o Hm, malo mi je bedasto da bi taj tip išao to govoriti. Em mu to ne bi bilo pametno zbog posla, em je onako, besmisleno.
Koliko sam skužila taj lik bi možda mogao pomoći njenom mužu za posao, a ne obrnuto. Tako da lik ništa ne riskira time. A, što se besmislenosti tiče, eheeee. Nema tu smislenosti. Ne znamo ništa o tom liku, možda je ego triper koji će iz čistog gušta morat to "slučajno spomenuti" njenom mužu.
Možda je lik to pokopao na dno svog mozga i ne pada mu na pamet da to više u životu spomene. Ali u to ne možemo biti sigurni. Očigledno ni ona.
nodens

Post 22 Jan 2012, 03:07

nina williams » wrote: Zato što je kukumavkanje nad zlom sudbinom, dok nisi u stanju ni minimum napravit da je promijeniš, najgora stvar koju čoek, daklem biće sa zerom svijesti, more napravit.
Ali tu si pobrkala neke stvari. Zaokružiti nekakav broj na papiriću, nije nikakav 'minimum da nešto promijeniš', nego je to doslovno NIŠTA. Shvaćaš, baš ništa neće čovjek promijeniti u svom životu, zaokruživanjem brojeva na papiriću. Treba li to dokazivati? :rofl:

'Minimum' bi bilo nešto drugo, npr. zaposlit se, otvorit neki posao, početi nešto bla bla, pa onda ne bi imao ni razloga kuknjaviti zbog vlade. :ne zna:

nina williams » wrote:Tiranosaur se bori za opstanak. Ovi leže i ne bježe, čekaju da ih tiranosaur pojede, a kad ih počne jest kukaju 'jadan ja'. Njima je svejedno dal će opstat, njima je najbitnije da kukaju.
Pridaješ im preveliku pozornost, nije uopće bitno što oni kukaju. Ignoriraj ih, ne čine ti ništa konkretno loše.

nina williams » wrote:Kako nije? :confused: Ako ti svakom misliš reć nije bitno dal ćeš glasat, kako ti misliš daš imat kvorum za bilo šta ikad? Bogamu, nodense, Kant je težak čoek, al imperativ mu je prost ko pasulj.
Zašto bi se morao imati nekakav umjetni 'kvorum' mišljenja ljudi koji uopće nisu upućeni u problematiku? :ne zna:

Dapače, kad bi svi razmišljali kao ja, onda se taj kvorum ne bi mogao postići, pa bi ljudi bili prisiljeni smisliti neki bolji mehanizam odlučivanja. Tako da je moje postupanje posve u skladu s tim imperativom, žalim slučaj. :zubo:
Eks

Post 22 Jan 2012, 03:16

Tea Tree » wrote: :misli: Ja mislim da se muž i taj lik poznaju od ranije, ali nisu nešto dobri, samo se znaju. Zahladio je, valjda, zato što mu nije rekla prije, a napisala je negdje da je upravo muž "inzistirao" na iskrenosti. I kao, rekla mu je sve. Samo što je to "zaboravila". E, jebi ga. Udala se za lika kojem je to bitno. Značilo bi da ga je prihvatila, prihvatila da je on takav i da se može s time nositi.
Ona je tek tad povezala da je to taj isti lik. Vjerojatno je tu i dio toga da ona nije htjela da muž sazna da je bila s prijateljevim prijateljem iz osvete. :zubo: Ne znam baš da je zato zahladio jer mu nije ni mogla reć prije kad nije znala da je to taj lik. :misli: Mislim da njemu smeta što je uopće bila s tim likom. Jer su mu smetali i njeni bivši. Nodense, ovo sad ide tebe. :rofl: :rofl:
I on je nju onda onako, nekako ne posve, prihvatio kad mu je smetalo što je imala ikakve bivše. Kad je već takav kakav je možda bi joj bilo bolje da ga nije uznemirivala. Na drugoj temi je počela da sumnja da je muž vara. :facepalm:
Koliko sam skužila taj lik bi možda mogao pomoći njenom mužu za posao, a ne obrnuto. Tako da lik ništa ne riskira time. A, što se besmislenosti tiče, eheeee. Nema tu smislenosti. Ne znamo ništa o tom liku, možda je ego triper koji će iz čistog gušta morat to "slučajno spomenuti" njenom mužu.
Možda je lik to pokopao na dno svog mozga i ne pada mu na pamet da to više u životu spomene. Ali u to ne možemo biti sigurni. Očigledno ni ona.
Ja sam skontala da je muža poznanik zamolio da ga preporuči za posao. :misli:
Tea Tree

Post 22 Jan 2012, 03:19

nodens » wrote: Zašto bi se morao imati nekakav umjetni 'kvorum' mišljenja ljudi koji uopće nisu upućeni u problematiku? :ne zna:
Samo ću se kratko osvrnuti na ovo: taj umjetni kvorum mišljenja ljudi neupućenih u išta imaš na svakim izborima. Bila je tema na politici prije izbora, dotaknulo se i toga pa neću sad ovdje u širine.
Dapače, kad bi svi razmišljali kao ja, onda se taj kvorum ne bi mogao postići, pa bi ljudi bili prisiljeni smisliti neki bolji mehanizam odlučivanja.
Trebalo bi, ali se i ne nazire mogućnost boljeg mehanizma.
nodens

Post 22 Jan 2012, 03:21

ex anais » wrote: Ona je tek tad povezala da je to taj isti lik. Vjerojatno je tu i dio toga da ona nije htjela da muž sazna da je bila s prijateljevim prijateljem iz osvete. :zubo: Ne znam baš da je zato zahladio jer mu nije ni mogla reć prije kad nije znala da je to taj lik. :misli: Mislim da njemu smeta što je uopće bila s tim likom. Jer su mu smetali i njeni bivši. Nodense, ovo sad ide tebe. :rofl: :rofl:
Sorry, ni to ne ide mene - taj lik je bio oženjen. Ne kužim točno što čovjeku koji je bio oženjen (a vjerojatno mu ni ta bivša žena nije baš bila jedina) imaju smetati 'bivši' njegove nove žene. :zubo: :ne zna:
nodens

Post 22 Jan 2012, 03:22

Tea Tree » wrote: Samo ću se kratko osvrnuti na ovo: taj umjetni kvorum mišljenja ljudi neupućenih u išta imaš na svakim izborima. Bila je tema na politici prije izbora, dotaknulo se i toga pa neću sad ovdje u širine.
Pa da, neće te iznenaditi da slično mišljenje imam i o 'važnosti' mog glasa na demokratskim izborima. :zubo:
nina williams
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Post 22 Jan 2012, 03:27

nodens » wrote:
Ali tu si pobrkala neke stvari. Zaokružiti nekakav broj na papiriću, nije nikakav 'minimum da nešto promijeniš', nego je to doslovno NIŠTA. Shvaćaš, baš ništa neće čovjek promijeniti u svom životu, zaokruživanjem brojeva na papiriću. Treba li to dokazivati? :rofl:

'Minimum' bi bilo nešto drugo, npr. zaposlit se, otvorit neki posao, početi nešto bla bla, pa onda ne bi imao ni razloga kuknjaviti zbog vlade. :ne zna:

Pridaješ im preveliku pozornost, nije uopće bitno što oni kukaju. Ignoriraj ih, ne čine ti ništa konkretno loše.

Zašto bi se morao imati nekakav umjetni 'kvorum' mišljenja ljudi koji uopće nisu upućeni u problematiku? :ne zna:

Dapače, kad bi svi razmišljali kao ja, onda se taj kvorum ne bi mogao postići, pa bi ljudi bili prisiljeni smisliti neki bolji mehanizam odlučivanja.
Bolji mehanizam? Koji to? Postoji hrpa mehanizama i odlučili smo se da je demokracija najbolji. Ljudi za ništa tako rado ginuli nisu, ko za svoje pravo glasa i odlučivanja. I ti im/nam sad veliš da ima boljih? Znaš...mora čoek bit jako drzak da bi pljunuo u facu onima koji su mu omogućili da pljuje.
nodens » wrote:Tako da je moje postupanje posve u skladu s tim imperativom, žalim slučaj. :zubo:
Nekako ti žalovanje gadno nadmeno zvuči. Nako, skoro sofistički. Skoro pa neistinito. Umalo ko i dedukcija.
Eks

Post 22 Jan 2012, 03:31

nodens » wrote:
Sorry, ni to ne ide mene - taj lik je bio oženjen. Ne kužim točno što čovjeku koji je bio oženjen (a vjerojatno mu ni ta bivša žena nije baš bila jedina) imaju smetati 'bivši' njegove nove žene. :zubo: :ne zna:
Dobro. :durica:

Pa nije to neka novost, dvostruka mjerila blah..
Tea Tree

Post 22 Jan 2012, 03:34

ex anais » wrote: Ona je tek tad povezala da je to taj isti lik. Vjerojatno je tu i dio toga da ona nije htjela da muž sazna da je bila s prijateljevim prijateljem iz osvete. :zubo:
Pa nitko, osim nje, ne zna da je to bilo iz osvete. To je sve u njenoj glavi. Ne vjerujem ni da je tada tom liku rekla išta o svojim motivima jebanja s njim. :D [/quote]
Ne znam baš da je zato zahladio jer mu nije ni mogla reć prije kad nije znala da je to taj lik. :misli: Mislim da njemu smeta što je uopće bila s tim likom. Jer su mu smetali i njeni bivši.
koliko sam shvatila, muža je zanimao "popis bivših" pa mu sad posebno smeta što mu je za ovog "zaboravila" reći. Čini mi se da je njega prešutila jer to nije bila veza ili nešto pošteno, a kao ONS je sramota pa joj se učinilo da je bolje prešutiti.
Na drugoj temi je počela da sumnja da je muž vara. :facepalm:
Nije isključeno. :zubo: Ovakav polupolicijski način dobivanja "iskrenih" odgovora vezano za sve frajere na koje je ikad pomislila, kao i općenito verbaliziranje iskrenosti i inzistiranje na istoj se nerijetko sreće upravo kod onih koji su svjesni da su skloni "šaranju". I to pitaju jer polaze od sebe. Da, često je ovako glupavo jednostavno i očigledno.
Ja sam skontala da je muža poznanik zamolio da ga preporuči za posao. :misli:
Sad sam išla gledati, imaš pravo. Da, to umanjuje šanse da lik išta polaje, ali mislim da više nema šanse da dobije preporuku za posao. :zubo:
Eks

Post 22 Jan 2012, 03:43

Ma lik je lud. Sama je rekla da će ispast kurva, nešto tako. Valjda nije bila tako blesava da prizna to o varanju i osveti. :o
Tea Tree

Post 22 Jan 2012, 03:44

nodens » wrote: Pa da, neće te iznenaditi da slično mišljenje imam i o 'važnosti' mog glasa na demokratskim izborima. :zubo:
Pa imam i ja slično, s time da je ovo manje važno od izbora.
Eks

Post 22 Jan 2012, 03:50

Vid ovo. Roza ikonica kraj mog nicka, a dole sam na popisu da sam online! Kako?!
Tea Tree

Post 22 Jan 2012, 03:51

ex anais » wrote:Ma lik je lud. Sama je rekla da će ispast kurva, nešto tako. Valjda nije bila tako blesava da prizna to o varanju i osveti. :o
Vidjela sam i to da je rekla da će ispast kurva. :rofl: Super! Možda je i prebije i pritom joj još nabije na nos da se jebe s nekom drugom ženskom. Jer je kurva to zaslužila! :lux:
Mislim da žive u nekom manjem gradu/mjestu. Nisam vidjela da je to negdje napisala, ali ovo da će ispast kurva mi nešto liči na to.
Tea Tree

Post 22 Jan 2012, 03:52

ex anais » wrote:Vid ovo. Roza ikonica kraj mog nicka, a dole sam na popisu da sam online! Kako?!
Ja te ne vidim dole online. Čudno je to. :duh:
I je li nodens otišao spavati ili je samo privremeno nestao kako inače povremeno nestaje? :duh:
:duh: :duh: :duh:
  • Information