Svevremenski klasici za klanje I: Prezimena

Kopulacija, masturbacija i nešto malo o ljubavi
Éowyn

Post 20 Jan 2012, 19:00

nodens » wrote:
Jbg pa to sam i adresirao. Ako si novinar, pjesnik, pisac, skladatelj, slikar... bilo koja 'javna' osoba ili 'značajna' u društvenom smislu, jasno da onda postoje i ti praktični razlozi.
Ja nisam javna osoba pa opet mislim da bi mi za karijeru bilo korisnije zadržati svoje prezime. Za vrijeme studija sam se trudila stvoriti što više poslovnih veza i bila sam jako aktivna u raznim studentskim udrugama. Ime mi je toliko često da, kad bih promijenila prezime, nitko više novo ime i prezime ne bi mogao povezati sa mnom.
Da imam prilično rijetko ime, ne bi mi bilo toliko važno.

Druga stvar, iako je već ponovljeno milijun puta, to je prezime dio mog identiteta. Nisam ga birala, no isto tako nisam birala niti ime, visinu, spol, boju kože, karakter niti išta drugo. Sa svim što sam dobila sam navikla živjeti. Naravno da bih mogla živjeti pod drugim imenom, no nisam sigurna da želim :ne zna:

Moj bivši dečko je imao prezime od tri slova. Ja imam kratko ime. Kombinacija bi zvučala kao ime za pokemona. Sumnjam da bi mi u toj (ili sličnoj) situaciji palo na pamet uzimati muževo prezime.
No opet, da živim u zemlji u kojoj moje prezime nitko ne može izgovoriti, vjerojatno bih uzela muževo. A i da se već udam i da muž i ja postanemo obitelj, nekako bi mi bilo logičnije da imamo isto prezime.

Teško je reći. Vjerojatno ću odlučiti kad i ako se odlučim udati, ovisno o situaciji.

Desire makes slaves out of kings.
JPK

Post 20 Jan 2012, 21:06

Éowyn » wrote:
Ja nisam javna osoba pa opet mislim da bi mi za karijeru bilo korisnije zadržati svoje prezime. Za vrijeme studija sam se trudila stvoriti što više poslovnih veza i bila sam jako aktivna u raznim studentskim udrugama. Ime mi je toliko često da, kad bih promijenila prezime, nitko više novo ime i prezime ne bi mogao povezati sa mnom.
Da imam prilično rijetko ime, ne bi mi bilo toliko važno.
S ovakvim nivoom ambicioznosti, nećeš se nikad dobro udati.
Moj bivši dečko je imao prezime od tri slova.
Dragutin Drk? :eek:
Biti i mniti svemiropolisno
Herp
Nikki Gauda

Post 21 Jan 2012, 00:22

A.P. » wrote: Rekla bih da ću nadodati svom jedinstvenom prezimenu još jedno. Na koji li će to formular stati.

A kako u vas? :lux:
Već se smijem na potencijalnu kombinaciju :vidiga:

Jać uzet samo njegovo, ljepše je i zvučnije od moga.
Da se udajem za, ne znam, Kučka ili Šupka ili Drka, zadržala bih svoje. :D
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
Herp
Nikki Gauda

Post 21 Jan 2012, 00:35

A.P. » wrote: A za ove koji su uzeli muževo, a inače im prezime uopće nije bitno: pa zašto ste ga mijenjali ako vam je nebitno? :misli:
Nije mi bitno u smislu da ga ne doživljavam kao "srž svog identiteta", pače, moje prezime mi uopće nije relevantno u poimanju mog identiteta. [Srž mog identiteta je moja DNA, dakako, a šta drugo? :o :bijolog:]
Kad ga promijenim, učinit ću to zato jer mi je lijepo, a ja sam površna, te zato što imam neke tradicionalno-patrijarhalne poglede na svijet u kojem uopće nemam problema s tim da kažem (i pokažem, pa i prezimenom) kako sam Njegova. Da, udavača sam, štaš. :ne zna:
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
A.P.
Cactus

Post 21 Jan 2012, 00:38

Herp » wrote:Jać uzet samo njegovo, ljepše je i zvučnije od moga.
Mijenjala bih i ja svoje da nosim naziv za nešto kao prezime :vidiga:

A zašto Drk i Kučak :D ne zaslužuju da budeš njihova? Samo si wannabe bridezilla i patrijarhalna. Pih.
Herp
Nikki Gauda

Post 21 Jan 2012, 00:45

A.P. » wrote: Mijenjala bih i ja svoje da nosim naziv za nešto kao prezime :vidiga:
Čujder, mnogokoja moderator/ica i forumaš/ica mi može staviti ":vidiga:" kad pričamo o mom prezimenu ali ti nisi među njima. Jedino ti Nex još pravi društvo. :D
A.P. » wrote:A zašto Drk i Kučak :D ne zaslužuju da budeš njihova? Samo si wannabe bridezilla i patrijarhalna. Pih.
Nije lako biti udavaća, konferencija je prevelika.
Sašenka

Post 21 Jan 2012, 12:12

Éowyn » wrote:Moj bivši dečko je imao prezime od tri slova. Ja imam kratko ime. Kombinacija bi zvučala kao ime za pokemona. Sumnjam da bi mi u toj (ili sličnoj) situaciji palo na pamet uzimati muževo prezime.
:tuctuc:

Moj dragi ima kratko prezime, a ja kratko ime i uzela sam njegovo prezime (moje djevojačko je bilo dugačko). Zvuči mi super, lijepo se slaže i ne zvuči kao pokemon :durica:
Life is short. Smile while you still have teeth.
Herp
Nikki Gauda

Post 21 Jan 2012, 14:41

Jesi sigurna? :B

Šalim se :grli:
Sašenka

Post 21 Jan 2012, 16:08

Herp » wrote:Jesi sigurna? :B

Šalim se :grli:
Kozo :kava:

Moj dragi isto ima kratko ime. :D I djetetu ćemo jednog dana dati kratko ime, bit ćemo obiteljih kratkih imena i prezimena :raspa:
Life is short. Smile while you still have teeth.
Éowyn

Post 21 Jan 2012, 16:35

Sašenka » wrote:
:tuctuc:

Moj dragi ima kratko prezime, a ja kratko ime i uzela sam njegovo prezime (moje djevojačko je bilo dugačko). Zvuči mi super, lijepo se slaže i ne zvuči kao pokemon :durica:
Zaboravila sam spomenuti da je on bio stranac i ima jako smiješno prezime. Nije kombinacija u stilu Ana Kos već puno smješnije :D
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 22 Jan 2012, 12:47

Zvoni telefon u Vindiji.
- Halo?
- Halo? Molim vas direktora.
- Drka?
- E, jebiga... Recite mu da me nazove kad svrši.
Glo

Post 23 Jan 2012, 02:58

Aurora » wrote:Čula sam za jedan primjer.

Roditelji mojeg prijatelja su se PRIJE braka prezivali jednako, iako nisu bili rod.
uh, nije to ništa, moji su se prezivali isto, a bili su rod. i tako i moje bake i prabake, tj, djedi i pradjedi. i ja sam našla muža rođaka. a sve nešto slutim da bi i vrrrlet mogao imati isto prezime. to bi mojoj doktorici svakako odgovaralo, a mi bi bili sigurni da nam je zet pravi momak. :cerek:
Éowyn

Post 24 Jan 2012, 20:43

JPK » wrote: S ovakvim nivoom ambicioznosti, nećeš se nikad dobro udati.
Nekako ću preživjeti taj gubitak :tuzni:
vlale

Post 25 Jan 2012, 16:02

Kad sam se udala ostavila sam svoje prezime. Iz nadasve praktičnih razloga. Nije mi padalo na pamet se hvatati u koštac s našom administracijom zbog promjene svih papira, od osobne, vozačke pa sve do radne knjižice. Uostalom da policija i sve ostale službe ne rade kao i ja, od 7-15h, možda bih još i razmislila o tome, ali ovako ne hvala.
I've got plenty of common sense!
I just choose to ignore it.
baja

Post 25 Jan 2012, 16:07

vlale » wrote:... Uostalom da policija i sve ostale službe ne rade kao i ja, od 7-15h, možda bih još i razmislila o tome, ali ovako ne hvala.
ili kad bi barem suvislo radili:
mene je žena vratila iz banke doma po vjenčani list jer sam na osobnoj već imala novo prezime ali ne i na kreditnopj kartici
rekoh; pa, policija mi je promijenila osobnu na temelju vjenčanog lista, zar nije dovoljno? ne, nije
odoh doma, dođem u drugu poslovnicu iste banke, a službenica me blijedo gleda kad sam joj pružila famozni vjenčani list, da šta će joj to
vrrrlet

Post 25 Jan 2012, 16:13

Glo » wrote:
uh, nije to ništa, moji su se prezivali isto, a bili su rod. i tako i moje bake i prabake, tj, djedi i pradjedi. i ja sam našla muža rođaka. a sve nešto slutim da bi i vrrrlet mogao imati isto prezime. to bi mojoj doktorici svakako odgovaralo, a mi bi bili sigurni da nam je zet pravi momak. :cerek:
Da li u tvojoj genetskoj pradomovini ima jedno jezero u blizini?
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Glo

Post 26 Jan 2012, 23:26

vrrrlet » wrote:
Da li u tvojoj genetskoj pradomovini ima jedno jezero u blizini?
ma sigurno ima. :D a u tvojoj? kupaš li se u njemu? jel' se zove kao ti? :zubo:
vrrrlet

Post 27 Jan 2012, 10:20

Glo » wrote:
ma sigurno ima. :D a u tvojoj? kupaš li se u njemu? jel' se zove kao ti? :zubo:
Jezero se ne zove kao ja. Da se zove, vratio bih se na pradjedovinu i kupio brod istog imena, moja taština ne bi mogla izdržati da se ne vozam po svom jezeru. Nisam se kupao u njemu dvajspet godina.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
MadnessInMethod

Post 27 Jan 2012, 15:41

ja sam : srami se: :ne-feministica: uzela muževo sva sretna. jako volim svoga tatu i svoju obitelj i blablabla, ali moje djevojačko prezime je takvo da mi svi živi krivo pišu/čitaju jedno slovo, a i ime mi je takvo i imala sam hrpu birokratskih problema, i hrpu dokumenata/kartica/pitajbogačega sam morala poništavati i raditi ponovno jer su ljudi glupavi i gluhi i ne čitaju što piše nego što oni misle da piše.
uglavnom, muž mi ima jedno dosadno i često prezime koje svi pišu bez greške, i bila sam jako sretna kada sam količinu krivih slova u imenu i prezimenu time uspjela prepoloviti. :zubo:
jedino smo jako pazili da sina ne nazovemo luka, marko, ivan... jer bi onda siroče imao problema druge vrste (par stotina 100%tnih imenjaka i prezimenjaka u lijepoj našoj)
"Madness in method, that's genius." F. Herbert
  • Information