Ja nisam javna osoba pa opet mislim da bi mi za karijeru bilo korisnije zadržati svoje prezime. Za vrijeme studija sam se trudila stvoriti što više poslovnih veza i bila sam jako aktivna u raznim studentskim udrugama. Ime mi je toliko često da, kad bih promijenila prezime, nitko više novo ime i prezime ne bi mogao povezati sa mnom.nodens » wrote:
Jbg pa to sam i adresirao. Ako si novinar, pjesnik, pisac, skladatelj, slikar... bilo koja 'javna' osoba ili 'značajna' u društvenom smislu, jasno da onda postoje i ti praktični razlozi.
Da imam prilično rijetko ime, ne bi mi bilo toliko važno.
Druga stvar, iako je već ponovljeno milijun puta, to je prezime dio mog identiteta. Nisam ga birala, no isto tako nisam birala niti ime, visinu, spol, boju kože, karakter niti išta drugo. Sa svim što sam dobila sam navikla živjeti. Naravno da bih mogla živjeti pod drugim imenom, no nisam sigurna da želim
Moj bivši dečko je imao prezime od tri slova. Ja imam kratko ime. Kombinacija bi zvučala kao ime za pokemona. Sumnjam da bi mi u toj (ili sličnoj) situaciji palo na pamet uzimati muževo prezime.
No opet, da živim u zemlji u kojoj moje prezime nitko ne može izgovoriti, vjerojatno bih uzela muževo. A i da se već udam i da muž i ja postanemo obitelj, nekako bi mi bilo logičnije da imamo isto prezime.
Teško je reći. Vjerojatno ću odlučiti kad i ako se odlučim udati, ovisno o situaciji.