A imaš ti što protiv da ja ovaj tvoj post iskoristim za jednu temicu o frazemima, pa da pokušamo tamo detektirati gdje čija baba pase koze?Almost Rosey » wrote:Salata se u nas radi u vangli, velikoj, plastičnoj, a kad smo fini i kad imamo goste onda se jede iz zdjele.
Nego, jel čuo tko sintagmu (jel se to tako zove?) - "u Prndeševo koze past" ili "u Prndeševo na vašar", kao odgovor u smislu "ne tiče te se"?![]()
Dosad sam bila uvjerena da je to samo moja baba koristila, a ovdje sam na svašta naišla pa me baš zanima...
Doduše, moja je baba onu dvojicu iz A je to zvala šumunje
Kako zovete...ono za ono?
-
Almost Rosey
Nemam.Zekoslawa » wrote: A imaš ti što protiv da ja ovaj tvoj post iskoristim za jednu temicu o frazemima, pa da pokušamo tamo detektirati gdje čija baba pase koze?
I sad me na nekoj drugoj temi sjetilo - kako zovete žgance? Jesu žganci isto što i pura?
PalentaAlmost Rosey » wrote: Nemam.
I sad me na nekoj drugoj temi sjetilo - kako zovete žgance? Jesu žganci isto što i pura?
Jaje se friga u taviZekoslawa » wrote:
Sad ispada da mirza friga jaje u padeli, blaze jede salatu iz teće... i svašta nešto.![]()
A je, slaba sam ja kuharica, bit će da je do mene.
Ok, i u suri.
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 804 times
- Been thanked: 1536 times
Potpisi su za budale.
Žganci su žganci, pura je palenta 
But don't wait up
Just leave the light on
'Cause all the roads that I might take will all one day lead back to you
Just leave the light on
Ali meni su žganci druga stvar 
Idem nać recept ili sliku.
Idem nać recept ili sliku.
But don't wait up
Just leave the light on
Just leave the light on
- nina williams
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 2 times
Hekatonhir » wrote:
Žganci, pura, palenta, u Srbiji kačamak - to su ti sinonimi.
Jesi ti baš siguran u to? Kačamak je u Srbiji i Crnoj Gori jelo s kajmakom. (Inače, jako dobra stvar.) To što u njeg ide pura...mislim da je to drugi par opanaka.
- Nikolajevna
Kačamak stvarno postoji kao jelo?
Ja sam za to čula jedino u stripu o Alfu, kad je njegova cura s Melmaka kuhala kačamak od obiteljske mačke. 
- nina williams
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 2 times
Kačamak je bogovska hrana. Ima samo dvije falinge: dugo se sprema i sporo hladi...pa jedva čekaš da se zgotovi, a ondak se opečeš radi halapljivosti...Nikolajevna » wrote:Kačamak stvarno postoji kao jelo?Ja sam za to čula jedino u stripu o Alfu, kad je njegova cura s Melmaka kuhala kačamak od obiteljske mačke.
prefinokukuriku » wrote: e, a bijeli žganci? jel ko jeo? s preljevom od svinjske maščobe ili pržene slanine i češnjaka?![]()
kačamak nisam jela. vidim na guglu da stvarno nije sinonim za palentu. ali, kako onda zovu palentu? možda isto - kačamak
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
Kad mi palenta ne uspije i ispadne grudvasta onda ju zovem kačamakom.
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 804 times
- Been thanked: 1536 times
Pura je ključ, a ne kajmak.nina williams » wrote:![]()
Jesi ti baš siguran u to? Kačamak je u Srbiji i Crnoj Gori jelo s kajmakom. (Inače, jako dobra stvar.) To što u njeg ide pura...mislim da je to drugi par opanaka.
Potpisi su za budale.
Ja sam apsolutno sigurna. Kačamak je kuhano kukuruzno brašno (brašno kolomboća) u posoljenoj vodi i malo zamašćenoj ako imaš kakvog masla, masti ili ulja. A ako imaš još i kajmaka da pridodaš, puna kapa.nina williams » wrote:![]()
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Lazanjur. U zadnje vrijeme oklagija, zabavan mi je taj izraz. Izveli smo i glagol: oklagijati.Perzefona » wrote:A kako ovo zovete?
Meni je to mlinčenjak. Nitko nikad čuo. Osim mojih u Podravini.
Morti fronta.Morticia » wrote:Kako vi zovete onaj talog od turske kave?
Meni je to fundač.
Mužu soc.
Ovo je pravi trenutak da otkrijemo tko je pametniji.
U roštijeri.dejzi » wrote: U plehu se peče.
Nije kačamak baš palenta.
gonj špadi
-
- Information
-