Mister(azil)ije! Prvi volumen

Stare teme i začeci foruma
Morticia

Post 26 Sep 2011, 10:45

Eto vidiš bajo. :o

Ne, ozbiljno, nije da se ja tu sad nešto kao negativno zgražam nad time ili držim nekome prodike.
Samo bi fakat nije jasno.
Sinoć sam pojela dvije velike, američke palačinke deblje namazane Nutellom i bila sam PREŽDERANA.
Cijela tegla bi me ubila, uvjerena sam.

MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
klonka

Post 26 Sep 2011, 10:51

Pa sad, obično mi bude zlo kad se tako ubijem u čokoladi, ali ne mogu si pomoći. Nisam nikad bila od onih koji mogu pojesti samo dvije kockice ili dvije žlice. Radije onda doma nemam slatkog. Teglica nastrada u PMS-u, tu i tamo, ne svaki mjesec. I zapravo nikad nije Nutella, ona mi je preslatka, uzmem ili Linoladu ili ono neko zamjensko sranje za dijabetičare.
gonj špadi
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 26 Sep 2011, 10:53

Ja jako volim Nutellu između ostalo i zato jer je dovoljno zasitna da je mogu ostaviti na miru nakon jedne pojedene žlice.
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
Eks

Post 26 Sep 2011, 10:55

Nutella nema bijeli dio. :o Uvijek prorujem teglicu običnog eurokrema i čokoladu ostavim mravima, kome već. Znam, bogohulna sam.
Morticia

Post 26 Sep 2011, 10:55

klonka » wrote:Pa sad, obično mi bude zlo kad se tako ubijem u čokoladi, ali ne mogu si pomoći. Nisam nikad bila od onih koji mogu pojesti samo dvije kockice ili dvije žlice. Radije onda doma nemam slatkog. Teglica nastrada u PMS-u, tu i tamo, ne svaki mjesec. I zapravo nikad nije Nutella, ona mi je preslatka, uzmem ili Linoladu ili ono neko zamjensko sranje za dijabetičare.
Joj, meni je Linolada još gora.
A da, jbga, meni recimo čokolada može stajati mjesec dana. Otvorena.
Svakih par dana kljucnem pokoju kockicu i to je to. :)

Al' nikad ne stoji mjesec dana.
Naime, termit od muža je ubije. :mad:

Kad smo već kod toga, dužan mi je čokoladu, dobro da ste me sjetili! :azdaja:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
jevgenija

Post 26 Sep 2011, 10:56

Morticia » wrote:Eto vidiš bajo. :o

Ne, ozbiljno, nije da se ja tu sad nešto kao negativno zgražam nad time ili držim nekome prodike.
Samo bi fakat nije jasno.
Sinoć sam pojela dvije velike, američke palačinke deblje namazane Nutellom i bila sam PREŽDERANA.
Cijela tegla bi me ubila, uvjerena sam.
to ti je zato što miješaš proteine i ugljikohidrate.
sama nutela potpuno mijenja svojstva kad je sama. na tijestu postane čudna, zasitna :zubo:
You can only be young once. But you can always be immature. (dejzino MD <3)
klonka

Post 26 Sep 2011, 11:00

ex_anais » wrote:Nutella nema bijeli dio. :o Uvijek prorujem teglicu običnog eurokrema i čokoladu ostavim mravima, kome već. Znam, bogohulna sam.
Imaš za kupit samo bijelu Linoladu.

Kad smo već kod Eurokrema, da razriješim jednu misteriju. To nije čokolada. :zubo:

Nedavno sam ga bila u Srbiji pa sam ga kupila :okusidjetinjstva:, a slučaj je htio da par dana prije toga pojedem šećernu tablu (negdje sam je našla i oduševila se jer to nisam vidjela od mračnog razdoblja pa sam je morala MORALA kupiti i pojesti). To je to. Isti okus.

Vjerojatno mnogima od vas sad otrkivam* toplu vodu, ali ja sam ostala paf i morala sam to ovdje s vama podijeliti.

* Trkeljanje me sasvim obuze, nisam više u stanju napisati i "otkrivanje" kako treba. A i disgrafija čini svoje, prvo sam napisala krteljanje"
gonj špadi
Eks

Post 26 Sep 2011, 11:05

klonka » wrote: Imaš za kupit samo bijelu Linoladu.

Nije to to kad nema tamne čokolade kraj toga. Svi ljubitelji bijelog to znaju. :zubo:
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 26 Sep 2011, 11:05

Mrzim šećerne tabla i čokoladne namaze koji su u biti rastopljene šećerne table.

Pričuvni moderator.
Bios
slučajna nakupina stanica

Post 26 Sep 2011, 11:09

ex_anais » wrote:
Nije to to kad nema tamne čokolade kraj toga. Svi ljubitelji bijelog to znaju. :zubo:
Upravo tako.
Nije gušt ako ja ne mogu pizdit jer je bijeli dio na vrhu pokriven tamnim, pa se mislim kako doći do njega. Dašak avanture nije naodmet. :D
Maštam ... :lux:
Jebeš čovika koji nije reka i poreka.
baja

klonka » wrote:Pa sad, obično mi bude zlo kad se tako ubijem u čokoladi
stvarno čudno :o :D
nego, jel' ti to samo? onako, kao juhu? :D
klonka

ex_anais » wrote:Nije to to kad nema tamne čokolade kraj toga. Svi ljubitelji bijelog to znaju. :zubo:
Zato je meni Nutella odbojna. Ne možeš mi imat samo tamni namaz.
baja » wrote: stvarno čudno :o :D
nego, jel' ti to samo? onako, kao juhu? :D
E. Pred televizorom. Ode u pola sata. :D
gonj špadi
Eks

Post 26 Sep 2011, 11:12

Ajvi » wrote:
Upravo tako.
Nije gušt ako ja ne mogu pizdit jer je bijeli dio na vrhu pokriven tamnim, pa se mislim kako doći do njega. Dašak avanture nije naodmet. :D
klonka wrote: E. Zato je meni Nutella odbojna. Ne možeš mi imat samo tamni namaz.
Ee, to. :s

Moram maknuti sliku iz glave. :o
dimnjak

Post 26 Sep 2011, 11:17

zato ja kupim teglu nutele i teglu bijele linolade :D
mogu te prožvakati, al te moraju i ispljunuti
Megalodona

Post 26 Sep 2011, 11:18

tek sam se ulogirala i mislila trkeljat s vama.
sad odo po linoladu i žlicu :tuzni:
i dekicu za ispred tv-a :D
umjesto pisanja ovog nadasve konstruktivnog posta, mogla si učit. da, kvocat ću ti kad god te vidim. uopće me ne sekira to što ću ti ić na živce. kad tad ćeš opet počet pričat sa mnom.
Eks

Post 26 Sep 2011, 11:19

dimnjak » wrote:zato ja kupim teglu nutele i teglu bijele linolade :D
:misli:
Baš sam se mislila kako bi bilo super spojiti pravu čokoladu i bijelu. Divim ti se sad. :cerek:
Ashtaroth

Post 26 Sep 2011, 11:20

klonka » wrote: Jest, ali posao zubara nije da mi radi zube nego da me nauči kako da ih perem i održavam. Prevencija. Takvi savjeti se ne naplaćuju.
Actually, trebali bi. Po stomatološkoj komori - savjetovanje je mislim oko 70 kn

Edit: komora propisuje obvezujuće MINIMALNE cijene or else.
Ne, nisu se sjetili propisati i obvezujuću minimalnu kvalitetu materijala... :rolleyes:
klonka

Post 26 Sep 2011, 11:22

dimnjak » wrote:zato ja kupim teglu nitele i teglu bijele linolade :D
A nije to to. Moraju bit pomiješane da možeš pizdit.

Kao i sladoled, naaaajbolji sladoled - Ledova vanilija i čokolada u kartonu. Pa onda jedeš malo s jedne strane, malo s druge, nikad zajedno. :cerek:
Ashtaroth » wrote: Actually, trebali bi. Po stomatološkoj komori - savjetovanje je mislim oko 70 kn.
Nek' si zabiju komoru znaš već gdje. :raspa:
gonj špadi
baja

Post 26 Sep 2011, 11:22

dimnjak » wrote:zato ja kupim teglu nutele i teglu bijele linolade :D
o poše :D

jeste li hiperaktivne, euforčno sretne, nakon takvih seansi? :zubo:
Eks

Post 26 Sep 2011, 11:23

baja » wrote: o poše :D

jeste li hiperaktivne, euforčno sretne, nakon takvih seansi? :zubo:
Ne. Samo manje mrzovoljne. : pms mood: :D
Ashtaroth

Post 26 Sep 2011, 11:46

klonka » wrote: A nije to to. Moraju bit pomiješane da možeš pizdit.

Kao i sladoled, naaaajbolji sladoled - Ledova vanilija i čokolada u kartonu. Pa onda jedeš malo s jedne strane, malo s druge, nikad zajedno. :cerek:

Nek' si zabiju komoru znaš već gdje. :raspa:
Znaš, zubar koji se ne drži tih minimalnih cijena, može pobrati kaznu, a možda i ostati bez dozovole za rad. :misli: (ovo drugo nisam ziher, za ovo prvo jesam ziher jer sam čitala po sajtu komore)

Postoje zubari koji se ne slažu s tim cijenama, ali, po zakonu, ako ih se ne drže - krše ga i može ih se kazniti.

Ja samo kažem kakvo je stanje, i da, ako ti zubar ne naplati posebno - anesteziju, savjetovanje, pregled, blabla - budeš mnogo zahvalna i budeš kuš, da čovjek ne najebe jer dijelite isto mišljenje o komori :mig:

Nemam ništa protiv propisanih cijena, ali ja bih propisala i kontrolirala i kvalitetu materijala, rada i neku odgovornost za isti :mig:
: utopija :
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 26 Sep 2011, 11:58

Nije li određivanje minimalne cijene usluge svojevrsni kartel? Mislim da sam čitala da je netko jednu takvu strukovnu komoru tužio zbog određivanja cijena usluga.

Pričuvni moderator.
klonka

Post 26 Sep 2011, 12:01

Ja imam puno protiv propisanih cijena. Radi se o savjetu. O pranju zuba. Savjetu kojeg vjerojatno ponavlja 347 puta dnevno, koji se ne odnosi na tvoje zube posebno i koji se može pročitati u udžbeniku. Zubar tebi, ti meni, ja Mati-s-ceste. Kršiš li ti kakav pravilnik komore time što meni ovdje prenosiš znanje koje je tvoj zubar tebi naplatio? Da odem tamo naplatiti svoj savjet o ulju crnog kima Melodičnoj jer sam ga ja isto pobrala od nekoga? Da odem mami i teti u vrtić vratiti dug jer su me učile da perem ruke prije jela i poslije zahoda? Ne može se svaka jebena riječ naplatiti zato što iza nje stoji šuša s titulom. Osim što je nelogično, kad se o zdravlju radi, glupo je i štetno. I mislim da bi netko komotno mogao tužiti komoru zbog toga i da bi im pravilnik pao na sudu. Lihvari i gulikože.
gonj špadi
Ashtaroth

Post 26 Sep 2011, 13:04

ElliQuinn » wrote:Nije li određivanje minimalne cijene usluge svojevrsni kartel? Mislim da sam čitala da je netko jednu takvu strukovnu komoru tužio zbog određivanja cijena usluga.
IMO? Je.
Ove nije nitko tužio. Valjda je kritična masa premala.

Mislim, kad se ekipa pokupi s prakse na kavu, ne znam odakle bi naučili ili zašto bi ih kasnije bilo briga, ako ih ranije nije briga za to što rade - dakle, moj hunch je da sadašnje stanje odgovara mentalnom sklopu trenutačne većine.
klonka wrote:Ja imam puno protiv propisanih cijena. Radi se o savjetu. O pranju zuba. Savjetu kojeg vjerojatno ponavlja 347 puta dnevno, koji se ne odnosi na tvoje zube posebno i koji se može pročitati u udžbeniku. Zubar tebi, ti meni, ja Mati-s-ceste. Kršiš li ti kakav pravilnik komore time što meni ovdje prenosiš znanje koje je tvoj zubar tebi naplatio? Da odem tamo naplatiti svoj savjet o ulju crnog kima Melodičnoj jer sam ga ja isto pobrala od nekoga? Da odem mami i teti u vrtić vratiti dug jer su me učile da perem ruke prije jela i poslije zahoda? Ne može se svaka jebena riječ naplatiti zato što iza nje stoji šuša s titulom. Osim što je nelogično, kad se o zdravlju radi, glupo je i štetno. I mislim da bi netko komotno mogao tužiti komoru zbog toga i da bi im pravilnik pao na sudu. Lihvari i gulikože.
Ček, ček.

Rekla sam da mi propisana cijena KAO TAKVA ne smeta, ali iza nje mora stajati - kvaliteta.

Po meni - u cijenu kvalitetne usluge kod zubara treba ići i pregled, i sanacija i savjet i anestezija. I više od 5 vatica po čovjeku. [1]

No, ako dođeš SAMO pitati nešto - da, ok mi je da se i to naplati. Uzeo si vrijeme.
S time da bih ja ipak gledala - koliko vremena. Instrukcije se naplaćuju. Pitanje 'jel bolje da ja uzmem elmex ili sensodyn' - da, šašavo je naplatiti (iako, formalni propisi mogu reći drugačije), no, 'kako da točno perem zube', uz pola sata demonstracija dok pacijenti čekaju - da, meni je to ok naplatiti.

Općenito - naplata savjeta/pregleda? Savjet jede vrijeme. Odvjetnici naplaćuju savjete. Možemo o tarifama, ali znanje košta. Dođeš li prostitutki - jebao ili ne - plaćaš satnicu. Dođeš mehaničaru koji pogleda auto i bude sve ok ili ne nađe kvar - naplatit će pregled.

Nemamo razvijenu svijest o cijeni nematerijalne usluge. Komp ti vrisne, zoveš servisera, on popravi s 'par klikova'. Da, možda 5 minuta posla - ali ti plaćaš i njegovo znanje, ono koje ti nemaš da si sama to poklikaš.
'Pećnica ne radi' - dođe majstor, i poštela sat, pećnica proradi.
Plaćaš dolazak, kod nekih i sat rada. I to je ok - jer je on za tebe rezervirao sat rada za dijagnostiku. To što je posao obavio brzo, je benefit ili rezultat njegovog znanja.

Nekad je išlo usluga za uslugu. Ako ti radiš kao profesor fizike, a pokvario ti se auto - ako mehaničaru trebaju instrukcije iz fizike, možete kompenzirati. Ako ne - platiš parama.
Stvari koje dobijemo besplatno, nisu skroz besplatne :D
Nekad je to 'čuvanje klijenta', nekad je to 'dobar glas daleko se čuje', nekad jest altruizam, ali, realno - cijenit ćeš free service. :mig:

Meni je ok da se i satnica savjeta naplaćuje ako nije nekako uračunata u cijenu neke druge usluge.

To se zove 'usluga'. To ima li netko papir ili ne, je svejedno. Oni su zakonski dužni to naplatiti. Rade li to svi? Ne. Ima li ih koji rade? Da. Koliko će pacijenata doći braniti svog doktora koji im nije posebno naplatio anesteziju kad mu dođe inspekcija? Ovo ostavljam kao retoričko.

Nema meni komora što raditi, jer ja nisam stomatolog pa me se njihov propis ne tiče niti mi ta komora izdaje licencu za rad.
Ako u mojoj struci bude licenca za rad, i ako bude takvih propisa, a ono, banana, vidjet ću što bude pisalo.

Moje je samo bilo da ste svjesni da neki ljudi zbog toga što im je stalo da vas ne opljačkaju i zbog toga što su im pravila jednako stupidna kao vama - krše zakon. Treba imati to na umu, just that.
Ja osobno ne bih prijavila nekog takvog like nikad, jer propis smatram imebcilnim, jer se ne bavi kvalitetom usluge. Imaš ispuna kojima je stvarna cijena utrošenog materijala oko 200 kn, i onih kojima je oko 50. A pacijent plati isto i ne kuži razliku. Sad. Za par godina će biti razlike, no, koliko si zubara srela da kaže 'da, da, zajebao sam materijal, sad ću ja o sovm trošku'?
Za koliko si čula da imaju i neko 'garantno vrijeme' na rad? Obično slušam priče 'nije valjalo, žalio sam se, rekao je da tako mora biti, ali može raditi ispočetka'. Ne kažem da SVE spada u 'garanciju', no ne jednom sam čula priču da je netko odbio sanirati nešto, da se otišlo drugom zubaru i da je taj rekao 'da, fakat, ovo je loše/krivo napravljeno'.

[1]Naime, ako ih upotrijebe više - tvrdnja je da varaju, jer na kojeg bi čovjeka trebalo potrošiti više od 5 onih komprimiranih vatica - neovisno o zahvatu :facepalm: (da, mora se prijavljivati broj potrošenog materijala - banana ako ti padne na pod)
Mislim da je taj broj sad friško stupio na snagu
baja

Post 26 Sep 2011, 13:50

ako ovaj forum nije otvoren za javnost, otkud gosti?
  • Information