Što kuhate? (recepti i sličke poželjni)

Žlicu, žlicu nam dajte, jer utjehe nema u vodi
ombia

Post 08 Jan 2012, 02:02

E jebiga, za sutra je kasno, nemam gdje kupiti dodatne namirnice. No za drugi put hvala. :cerek:
Ovaj put cu puniti rikotom, fetom, spinatom, ribanom mrkvom.

@Mulice ne mogu incune jer su vegetarijanci. No ovaj recept zvuci fenomenalno, raditi cu to sebi uskoro. :D
raditi prvi put kanelone u takvoj situaciji, ni za živu glavu. lazanje su pičkin dim prema njima
a možeš ih napraviti na istu foru što se tiče punjenja
Ne punim ih prvi put ne. Samo nemam inspiraciju za vegetarijansko punjenje. A kupila sam gotove tak da je rizik minimalan. :zubo:

Odlicno Jeze ovo ce mi biti baza :)

http://www.authentic-italian-pasta-reci ... ecipe.html

Hvala na savjetu, sira sam kupila fete, parmezana, ribane gaude, rikote. Joj gledam sve te fine recepte i ja bih to sad odma.

ombia

Post 08 Jan 2012, 15:36

A evo, iako sam kupila canellone, sad premisljam dal da napravim vecu verziju istih pa da skuham pastu za lazanje i nju punim i motam. Imam jos pola sata odluciti.
Zasad znam cime cu ih zalijati, miksom vrhnja, paste od paprike (domace moje), sto zacinskog bilja, papra, soli, nesto sjeckanih susenih paradajza, zasad mi je taj umak najzanimljiviji dio.
U prilog ide nesto sto su na netu nazvali mediteranska tava - znaci riza sa nekim gljivama, opet zacinskim biljem, koktel paradajzicima, uz to salata.
Nema mi obroka bez salate.
Jedino gotovo je kolac. Sa bananom i nutelom.
Pješčana

Post 08 Jan 2012, 18:21

kuki » wrote:Nema fotke, pojela sam. :D

Njoki s muškatnom tikvom i mozzarelom.

Zdinstala kapulu, na njoj muškatnu tikvu na kockice, podlila najmanjom džezvicom vode, dodala sol papar muškatni oraščić, kad je tikva omekšala pomiješala s njokima, izlila u tepsijicu, posložila gore narezanu mozzarellu, bubnula na 200 stupnjeva u pećnicu na neko kraće vrijeme.

Ijao. :cerek: :cerek:

Koliko suđa za prat. :crying:
ovo zvuči prefantastično :cerek:
samo, ja izbjegavam njoke jer me satru, satima sam nepokretna. što misliš, što bih mogla umjesto njoka?
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
blaze

Post 08 Jan 2012, 18:25

ombia » wrote:Pomoc. Sutra ce biti filani kaneloni. Gosti su vegetarijanci. Da ima ih nadprosjecno puno oko mene. :zubo:

Cime da punim, koji prilog uz to?
Spinatom? Rikotom? Cime zalijati da ne bude suho?
kako je prošlo?
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
kuki

Post 09 Jan 2012, 00:17

Pješčana » wrote: ovo zvuči prefantastično :cerek:
samo, ja izbjegavam njoke jer me satru, satima sam nepokretna. što misliš, što bih mogla umjesto njoka?
Njoke u ponoć, ovako kao ja? :D

Mislim da bi ona pužasta pašta bila okej. Ne znam koliko te pašta satre. Sitno nasjeckaš tikvu pa da ulazi u pužiće.
ombia

Post 09 Jan 2012, 12:38

blaze » wrote: kako je prošlo?
Proslo je odlicno. :) Ja sam dovoljno luda da na gostima isprobavam stalno nove recepte. Osobno sam mislila da mi se spinat nece svidjeti, ali bilo je fenomenalno. :s I malo mi je pobjeglo papra, ono usula ga ful puno i sutim, probam peceno, nista nije bilo previse, iako tu kolicinu papra trosim dva mjeseca.
Na kraju sam rolala pastu za lazanje i svakome slozila u male vatrostalne za jednu osobu porciju. Tako nema svinjarije i nista se ne rastepe dok bi stavljala na tanjur.

I da onaj savjet sa vise vrsta sireva se pokazo odlicnim! Mislim i dezurna anoreksicarka - zna dam ju tako zovemo - je sve pojela. :zubo:
Potjeh

Post 18 Jan 2012, 11:26

Jedan super brzi recept: Ispržiš na ulju ili maslacu neki komad mesa (pileći fileti u mom slučaju) zatim u soku od prženja ubaciš sezamove sjemenke da se 1-2min poprže na laganoj vatri (inače iskaču iz tave kao kokice). Nakon toga vrhnje i senf. Prokuhaš par minuta i preliješ meso s tim.

Brutalno je jednostavno a daje posve novu aromu mesu.
ombia

Post 18 Jan 2012, 11:58

Zvuci dobro. :) Volim sve sastojke.
Jedino sto je upravo sokantno koliko se vegetarijanaca skupilo oko mene. Ovaj vikend je vec treca prilika za redom gdje bas mora vegetarijansko.
ali

Post 18 Jan 2012, 13:17

ombia » wrote:Zvuci dobro. :) Volim sve sastojke.
Jedino sto je upravo sokantno koliko se vegetarijanaca skupilo oko mene. Ovaj vikend je vec treca prilika za redom gdje bas mora vegetarijansko.
Da ne kažemo nevjerojatno :rofl:

Ne kuham skoro ništa još od lani :s
*jezebel*

Post 18 Jan 2012, 13:18

opet pravila quiche, puka improvizacija, a ispao super. radila od brokule, crvene paprike i svjezeg sira (to je sve sto sam imala).
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
Potjeh

Post 18 Jan 2012, 13:20

Koliko vremena ti trebada spraviš ovo jelo?
*jezebel*

Post 18 Jan 2012, 13:24

mene pitas? tijesto zamijesim pa, ako mi se da, dobro ohladim (ne hladim duze od pola sata, cesto sam nestrpljiva pa hladim i krace), bacam na blind baking (15-ak minuta), dodajem nadjev (to pripremis dok se tijesto hladi ili pece) i pecem jos oko pola sata, nekad manje, nekad vise. ovisi koliko nadjeva ima i kakav je.
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
Potjeh

Post 18 Jan 2012, 13:31

Što je blind baking?
*jezebel*

Post 18 Jan 2012, 13:34

tijesto ide na predpecenje, odnosno pecenje bez nadjeva.
Morticia

Post 18 Jan 2012, 13:39

Jez, nije ti ispao presuh od samo tih sastojaka? Jaja nisi dodavala?
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
*jezebel*

Post 18 Jan 2012, 13:43

ma govorim o sastojcima koji su kljucni za okus. normalno da sam dodavala. cak sam i zacine stavila i maslinovo ulje. i lisce brokule. :zubo: ali ne bi bez jaja bilo suho, ja ih ni ne stavljam mnogo, ne volim one tipicne jajaste quicheve.
Morticia

Post 18 Jan 2012, 13:47

Ma ne mislim da bi bez jaja bilo suho, pitam jesi li stavljala.
Ne znam baš ni kakvi su to jajasti quichevi. :rofl:
Mislim da ja stavim samo jedno ili dva jaja na cijelu količinu nadjeva.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
ombia

Post 18 Jan 2012, 13:53

Potjeh » wrote:Što je blind baking?
Ovo sam i ja krenula pitati. Dakle danas ce tofu na naglo uz povrce i rezance, jucer punjeni sampinjoni, a nakon toga bi moglo i neko meso. Uz quiche kakav prilog, salata?
*jezebel*

Post 18 Jan 2012, 13:58

meni tu ne treba prilog. pravim ga kao predjelo, za dorucak/veceru ili fuer zwischendurch. :D
Morticia

Post 18 Jan 2012, 14:07

Ni meni ne treba prilog, ali salata uvijek dobro dođe. :zubo:
ombia

Post 18 Jan 2012, 14:34

*jezebel* » wrote:meni tu ne treba prilog. pravim ga kao predjelo, za dorucak/veceru ili fuer zwischendurch. :D
Ja ne mogu zamisliti obrok bez salate. :zubo: Predjelo? Mene dosta zasiti uz neki prilog da bude kompletan obrok. Mislim bi ja i za dorucak i za medjuobrok da mi netko drugi napravi :zubo: ovako sam sretna kad jednom na dan nesto skuham.
ombia

Post 20 Jan 2012, 12:07

Kuha li se ista? Kod mene ne. Rucak na cevape, a navecer cu se patiti sa madjaricom i bijelom pitom. :facepalm:
Morticia

Post 20 Jan 2012, 12:11

Jok.
Jučer smo imali sarme od prekjučer, al' nam se na mrtvo nisu jele pa smo njih bacili u led i naručili pizzu. :o

Danas mi mama poha meso i uz to kelj "na padelu".

Za vikend planiram piletinu na meksički i tortilje, to oboje obožavamo, a maloj ću smuljati nešto slično samo bez sastojaka koje ne smije jesti.
Mađaricu sam radila prošli vikend (ali s kupovnim korama, nisam imala volje peći :brukica:), a danas bih mogla napraviti mačje oči, ako me ne ulovi lijenost. :o
ombia

Post 20 Jan 2012, 13:31

Eh da kod mene kora imati za kupiti bila bih na konju, one ce me i srediti bojim se. Krema nikad ne omane.
Volim i macje oci, al jebo gugl pa se ljudi mogu informirati sto se po Hrvatskoj jede pa zazeljeli to. Ma bash me briga, kako ispadne, reci cu da to tako mora biti, sta oni znaju.
Potjeh

Post 20 Jan 2012, 19:52

Hm, u mene je bila klasična kuhinja na repertoaru.

Za večeru je bila pizza; tijesto iz pekača kruha, mix bijelo i kukuroznog brašna, nadjev je od salame, pancete, maslina, feta sira i naribane gaude.

Kuhao sam još svijetli temeljac od junetine. Dio sam pretvorio u ukusnu juhu, dio u zamrzivač a dio u bolognese umak. Imam neku integralnu pastu za potrošiti.

Inače, već neko vrijeme iz Konzuma izvlačim lonce i tave koje se na kupone dobivaju u pola cijene. Izgledaju dobro, čine se kvalitetni i rade na indukciju. Što'š više... Uglavnom, već imam 5 lonaca. Još jednoga planiram drmnut.
  • Information