Dalmoši/Tovari

Sve od javnog i tajnog interesa
Beta ženka

Post 02 Jan 2012, 11:01

Potjeh » wrote:Dubrovnik je dio Dalmacije. ;)

http://hr.wikipedia.org/wiki/Dalmacija
I dio Slovenije i dio Albanije isto. ;)

http://en.wikipedia.org/wiki/Dalmatia_(Roman_province)

Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
Beau

Post 02 Jan 2012, 11:20

Meni je zanimljivo uspoređivati popise poznatih osoba po dalmatinskim gradovima i gradovima ostalih regija lijepe naše. Evo uzela sam nekakve gradove pandane po veličini za usporedbu.

Zagreb vs Split

Slavonski Brod vs Zadar

Sisak vs Šibenik

Kako se vama to čini? I kako tumačite?
Meni se čini, odokativno onako, da je Dalmacija superiorna i po značaju i brojnosti. :xlux:
A to tumačim tako da su Dalmatinci naprosto febjules. I da im nema premca :cerek:
JPK

Post 02 Jan 2012, 11:29

BoDerek » wrote:Meni je zanimljivo uspoređivati popise poznatih osoba po dalmatinskim gradovima i gradovima ostalih regija lijepe naše. Evo uzela sam nekakve gradove pandane po veličini za usporedbu.

Zagreb vs Split

Slavonski Brod vs Zadar

Sisak vs Šibenik

Meni se čini, odokativno onako, da je Dalmacija superiorna i po značaju i brojnosti. :xlux:
A to tumačim tako da su Dalmatinci naprosto febjules. I da im nema premca :cerek:
A na popisu čak ni nema Vuce!
Biti i mniti svemiropolisno
Moment

Post 02 Jan 2012, 11:35

Georg von trapp-autohtoni zaratin.
Mislin da san bija jasan
Beau

Post 02 Jan 2012, 11:55

JPK » wrote: A na popisu čak ni nema Vuce!

Vid stvarno. Impresivno zapažanje.
Ko zna koliko su nas još oštetili :kava:
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 02 Jan 2012, 13:25

BoDerek » wrote:Meni je zanimljivo uspoređivati popise poznatih osoba po dalmatinskim gradovima i gradovima ostalih regija lijepe naše. Evo uzela sam nekakve gradove pandane po veličini za usporedbu.

Zagreb vs Split

Slavonski Brod vs Zadar

Sisak vs Šibenik

U biti, to samo potvrđuje Betinu pretpostavku da su Dalmatinci glasniji od drugih.
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
Beau

Post 02 Jan 2012, 13:27

ElliQuinn » wrote: U biti, to samo potvrđuje Betinu pretpostavku da su Dalmatinci glasniji od drugih.
Ljubomora će vas izist :unda:

p.s. sad vidim da sam Lijepu našu napisala malim slovima.
klonka

Post 02 Jan 2012, 14:13

ombia » wrote: E da ovo je nekome zgodan muskarac?

Image
Nije. Ali je ćunka. :frajer: :raspa:
Melody » wrote:Pojebaste komplet Feral :rofl: :rofl:
Skoro. Ja ću Lasića. :zubo: Sad smo kompletni. :raspa:
Potjeh » wrote:Dubrovnik je dio Dalmacije. ;)
Mućki provokatore. :eek:
gonj špadi
Beta ženka

Post 02 Jan 2012, 14:56

ElliQuinn » wrote: U biti, to samo potvrđuje Betinu pretpostavku da su Dalmatinci glasniji od drugih.

:top:
BoDerek » wrote:
Vid stvarno. Impresivno zapažanje.
Ko zna koliko su nas još oštetili :kava:
Ja bih se žalila. I tražila da se Vucu zaštiti kao autohtoni dalmatinski proizvod. :kava:

BoDerek wrote: Ljubomora će vas izist :unda:
:rofl: Na što točno?
Nekulturu, niski IQ, bahatost, svadljivost, plemensko ponašanje? Teško se odlučit'. :misli:

Eae.
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
Beau

Post 02 Jan 2012, 15:16

Beta ženka » wrote:

:top:

:rofl: Na što točno?
Nekulturu, niski IQ, bahatost, svadljivost, plemensko ponašanje? Teško se odlučit'. :misli:
Eae.
:rofl: Kozo!
Daj nekakve dokaze, makar šuplje poput ovih mojih da smo superiorniji. Teško mogu zamislit da imamo manji IQ od nekakvih dudečina :kava: :rofl:
Uostalom, samo si ti, ti koja prednjačiš u nepodnošenju Dalmatinaca, na temi o nepodnošenju Dalmatinaca, na barem desetak mjesta nahvalila iste.
Beau

Post 02 Jan 2012, 15:23

Ne mogu nać jedan Dežulovićev tekst nedavno objavljen u Jutarnjem, a pod naslovom 'Zašto ne volim Dinamo'. Sjaajno. Pa samo zbog tog teksta kod mene uvijek može dobit.
Beta ženka

Post 02 Jan 2012, 15:32

BoDerek » wrote:
:rofl: Kozo!
Daj nekakve dokaze, makar šuplje poput ovih mojih da smo superiorniji. Teško mogu zamislit da imamo manji IQ od nekakvih dudečina :kava: :rofl:
Uostalom, samo si ti, ti koja prednjačiš u nepodnošenju Dalmatinaca, na temi o nepodnošenju Dalmatinaca, na barem desetak mjesta nahvalila iste.
Dudeki se bar ne bahate svojom ne-pameću. :kava:
Uostalom - napisah sve u prvom postu, a kako se čega sjetim, samo ću nadopunjavati "bazu" na ovoj temi. :p

Misliš na ovaj tekst? http://globus.jutarnji.hr/komentari/bor ... at-fasizma
Vidim da ima u samom tekstu rečenica "Zašto ne volim Dinamo?"

BTW, ja nahvalih šačicu "jada" koja se opire prevladavajućem mentalitetu dalmatinske rulje. :cerek:

Iiiiii - danas je u Zagrebu predivno vrijeme, nosim haljinu bez rukava i na nju tanki kaput i balerinke. :xlux:
Beau

Post 02 Jan 2012, 15:38

Nisam mislila na taj tekst. Ma prokelti Jutarnji više ne objavljuje kolumne na portalima.

Ti si, cakana, u uvodnom postu napisala svoje osobno iskustvo i proglasila ga istinom.
Bacaš mi malo na Jergovića :zubo:

Ekran ne bi podnio moja ispisana iskustva s dudekima i Turopoljcima, recimo :xlux:

p.s. Ok, šalim se. Nemrem ni iz zajebancije ovakve stvari pisat, a da jasno ne napišem da je sajevancija.
Beta ženka

Post 02 Jan 2012, 15:43

BoDerek » wrote:Nisam mislila na taj tekst. Ma prokelti Jutarnji više ne objavljuje kolumne na portalima.

Ti si, cakana, u uvodnom postu napisala svoje osobno iskustvo i proglasila ga istinom.
Bacaš mi malo na Jergovića :zubo:

Ekran ne bi podnio moja ispisana iskustva s dudekima i Turopoljcima, recimo :xlux:

p.s. Ok, šalim se. Nemrem ni iz zajebancije ovakve stvari pisat, a da jasno ne napišem da je sajevancija.
E, jebi ga za tekst.
A za moj tekst - pa 'vako, problem bi bio da kažem "razgovarala sam s 10 Dalmoša, i ispali su kreteni - dakle, Dalmoši su kreteni" - to je bilo višegodišnje iskustvo, što na poslu, što van posla, i nakon nekog vremena možeš već prepoznati pattern, oliti uzorak ponašanja. I što sad da radim? :ne zna:
Beau

Post 02 Jan 2012, 15:48

Beta ženka » wrote:
E, jebi ga za tekst.
A za moj tekst - pa 'vako, problem bi bio da kažem "razgovarala sam s 10 Dalmoša, i ispali su kreteni - dakle, Dalmoši su kreteni" - to je bilo višegodišnje iskustvo, što na poslu, što van posla, i nakon nekog vremena možeš već prepoznati pattern, oliti uzorak ponašanja. I što sad da radim? :ne zna:
Ništa. Al ja sam dala prave podatke, činjenice. Wikipedija, maco!
I to okrnjene Vucom i tko zna kakvim sve još vucima :D.
Ma imam i ja iskustva svoja. I u RL mogu svašta pričat, ali tu kad mi ostane napisano, nekako ne mogu :piĆkica:
Beta ženka

Post 02 Jan 2012, 15:51

BoDerek » wrote: Ništa. Al ja sam dala prave podatke, činjenice. Wikipedija, maco!
I to okrenjene Vucom i tko zna kakvim sve još vucima :D.
Ma imam i ja iskustva svoja. I u RL mogu svašta pričat, ali tu kad mi ostane napisano, nekako ne mogu :piĆkica:
Poznati i slavni na Wikipediji ne dokazuju ama baš ništa. Maco. :p
Beau

Post 02 Jan 2012, 15:51

A tekst mi se svidio jer napokon jasno i glasno kaže da mu srce puca od miline kad Dinamo gubi. I kako mu je 'najgori klub u povijesti' jedino što ga je grijalo ove zime. I kako i kad Dinamo igra s Partizanom, on je protiv Dinama :D. I kako ga svi, i Dalmatinci, čudno gledaju kad to kaže u društvu. A tako je i meni. A moji Tovari, inače, navijaju za Dinamo kad igra vani. Ja ne :ne zna:
nodens

Post 02 Jan 2012, 17:15

BoDerek » wrote:Ne mogu nać jedan Dežulovićev tekst nedavno objavljen u Jutarnjem, a pod naslovom 'Zašto ne volim Dinamo'. Sjaajno. Pa samo zbog tog teksta kod mene uvijek može dobit.
To kažeš onako iz zajebancije, ili ful ozbiljno? Ono, da ti lik dođe i kaže - ćao bejbe, ajmo se poseksat, ti bi pristala? :cerek:

Jbt, sad sam primijetio da zbilja nemam pojma je li socijalno gluplja pretpostavka da se zajebavaš, ili da se NE zajebavaš. :o

Someone enlighten me, please. :xmama:
kukuriku

Post 02 Jan 2012, 17:16

BoDerek » wrote:A tekst mi se svidio jer napokon jasno i glasno kaže da mu srce puca od miline kad Dinamo gubi. I kako mu je 'najgori klub u povijesti' jedino što ga je grijalo ove zime. I kako i kad Dinamo igra s Partizanom, on je protiv Dinama :D. I kako ga svi, i Dalmatinci, čudno gledaju kad to kaže u društvu. A tako je i meni. A moji Tovari, inače, navijaju za Dinamo kad igra vani. Ja ne :ne zna:
Ja Dežuloviću ne mogu oprostit to što preferira Partizan nad Dinamom. Ni tebi. :crying:
A i nije lep i zgodan. A i spika mu se ofucala stalnim ponavljanjem.

OT: Ne bih generalizirala, jer ima Dalmošica i Dalmoša koji su mi super i najnaj, kao i onih koji mi opako idu na živac. Generalno, prilično mi ide na živac navada mnogih Dalmošica da nakon 30 godina u Zagrebu iz pjata jedu kumpire, navlače lancune i nose rebatinke i rečine.
Moje Dalmošice se tako ne izražavaju.
Nek(v)arljiva.
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 02 Jan 2012, 17:23

..posto je ili kako je ili kako bi zagrebacka stilska skola rekla..buduci da je ovaj topik obicna navlakusa beta zenke, alias..uranele, da se priuda na sigurno pod nekom maslinom ili smokvom, predlazem..opet..

amo zvat da ovdje dodju dezulovic, lucic, ivancic..i koga jos zelite. ono, amo mantrat..dezuuulovicuuu, dodjiii aaaamoooo, dodjiii aaamooo.. :s :s

mislim, zasto bi oni dosli ovdje? nema nikakvog razloga da dodju, tj ima ih tisucu hiljada da ne dodju, ali, samo jedan da dodju..ko ovo more platit..

garantiram da oni nemaju gdje trkeljat. i kad trkeljaju to se smatra nekim proglasom, manifestom ili honorarom. jednostavno, oni su pod kontinuiranim stresom. prolazi im zivot, a zakurac..

nek se dodju malo ovdje opustit. dakle, molim, amo kolektivnu jednu mantru ili sto vec. privabit cemo mi njih ovdje visom silom ili milom..

amo, svi zajedno...

dezulovicu, dodji aamooo..

lucicu, dodji aamooo..

ivancicu, dodji aaaaamoooooooo...

:xlux:
ombia

Post 02 Jan 2012, 17:23

Cek tip ispada sad cool i impresionira vas jer je lokal patriot :facepalm:
robot jura

Post 02 Jan 2012, 17:25

nodens » wrote:Jbt, sad sam primijetio da zbilja nemam pojma je li socijalno gluplja pretpostavka da se zajebavaš, ili da se NE zajebavaš.
Nikako da shvatim ovu rečenicu. A zaintrigirala me.
Ajd' me molim te ti prosvijetli. :xzubo:
"Suzama sam ljepio tapete" nije destilat ljudske gluposti. Ako je iskren, onda je sasvim legitiman poetski izričaj. Osim što je kul.
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 618 times
Been thanked: 958 times
Post 02 Jan 2012, 17:26

kukuriku » wrote: Generalno, prilično mi ide na živac navada mnogih Dalmošica da nakon 30 godina u Zagrebu iz pjata jedu kumpire, navlače lancune i nose rebatinke i rečine.
Mah, meni je to super. Ako me išta živcira, onda su to oni koji nakon tjedan dana u Zagrebu počnu kajkati. Ili koji nakon dva mjeseca u Americi govore o "disturbanciji". :rolleyes:
Potpisi su za budale.
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 02 Jan 2012, 17:29

kukuriku » wrote:..
OT: Ne bih generalizirala, jer ima Dalmošica i Dalmoša koji su mi super i najnaj, kao i onih koji mi opako idu na živac. Generalno, prilično mi ide na živac navada mnogih Dalmošica da nakon 30 godina u Zagrebu iz pjata jedu kumpire, navlače lancune i nose rebatinke i rečine.
..a ne smetaju te oni koji nakon dvajst godina u americi kad dodju ovdje onda govore..ja u jamerike, ti buoga cacna end matcrina, ja imala veelika kara, dva kara.

nego kako bi trebale govorit? traperice, klipse, slatkac, tutac i sisac?
Beau

Post 02 Jan 2012, 17:31

kukuriku » wrote:
Ja Dežuloviću ne mogu oprostit to što preferira Partizan nad Dinamom. Ni tebi. :crying:
A i nije lep i zgodan. A i spika mu se ofucala stalnim ponavljanjem.
Kao prvo, Dežulovićev tekst je mnogo slojevitiji, duhovitiji i rječitiji, pa tako i smisleniji nego što se čini iz ovog mog posta. I on je tu naveo cijelu svoju štoriju razloga i bla bla.

Kod mene je to mnogo površnije. Jednostavno ne pratim nogomet, niti se kužim. Pratila sam uvijek samo Dinamo - Hajduk priču. To je sve od nogometa što me je zanimalo. Znači više na zajebnatskoj osnovi. Iako je to imalo i šire značenje meni emotivno. Ali, nebitno.
To sve je dovelo da ja, osim što sam se jako radovala Hajdukovim pobjedama, sam naučila se jednako tako veseliti Dinamovim porazima. Nisam to ja tako odlučila svjesno, srce ima svoja pravila, jel. I to nema ništa osobno s bilo kojim dinamovcem ili navijačem. Nego čisto Dinamom ko simbolom. Ne mrzim nikog.
A o Partizanu nisam nikad ni razmišljala, pa samim time nisam uspjela razvit emocije prema njemu, bar ne jače od onih prema Dinamu.
Ja kupim i upijam sve moguće dijalekte koje čujem. Ne mogu drukčije. Al ne smetaju me oni koji nisu u stanju promijeniti svoj govor. Roditelji su mi jedni od tih. I znam pouzdano da se ne radi ni o kakvom inatu i provociranju već čistom neimanju sluha i talenta.
Zašto vam tolko smetaju takvi??
  • Information