I dio Slovenije i dio Albanije isto.
http://en.wikipedia.org/wiki/Dalmatia_(Roman_province)
A na popisu čak ni nema Vuce!BoDerek » wrote:Meni je zanimljivo uspoređivati popise poznatih osoba po dalmatinskim gradovima i gradovima ostalih regija lijepe naše. Evo uzela sam nekakve gradove pandane po veličini za usporedbu.
Zagreb vs Split
Slavonski Brod vs Zadar
Sisak vs Šibenik
Kako se vama to čini? I kako tumačite?
Meni se čini, odokativno onako, da je Dalmacija superiorna i po značaju i brojnosti.
A to tumačim tako da su Dalmatinci naprosto febjules. I da im nema premca
JPK » wrote: A na popisu čak ni nema Vuce!
U biti, to samo potvrđuje Betinu pretpostavku da su Dalmatinci glasniji od drugih.BoDerek » wrote:Meni je zanimljivo uspoređivati popise poznatih osoba po dalmatinskim gradovima i gradovima ostalih regija lijepe naše. Evo uzela sam nekakve gradove pandane po veličini za usporedbu.
Zagreb vs Split
Slavonski Brod vs Zadar
Sisak vs Šibenik
Kako se vama to čini? I kako tumačite?
Meni se čini, odokativno onako, da je Dalmacija superiorna i po značaju i brojnosti.
A to tumačim tako da su Dalmatinci naprosto febjules. I da im nema premca
Ljubomora će vas izistElliQuinn » wrote: U biti, to samo potvrđuje Betinu pretpostavku da su Dalmatinci glasniji od drugih.
ElliQuinn » wrote: U biti, to samo potvrđuje Betinu pretpostavku da su Dalmatinci glasniji od drugih.
Ja bih se žalila. I tražila da se Vucu zaštiti kao autohtoni dalmatinski proizvod.
BoDerek wrote: Ljubomora će vas izist![]()
Beta ženka » wrote:
Na što točno?
Nekulturu, niski IQ, bahatost, svadljivost, plemensko ponašanje? Teško se odlučit'.![]()
Eae.
Dudeki se bar ne bahate svojom ne-pameću.BoDerek » wrote:
Kozo!
Daj nekakve dokaze, makar šuplje poput ovih mojih da smo superiorniji. Teško mogu zamislit da imamo manji IQ od nekakvih dudečina![]()
![]()
Uostalom, samo si ti, ti koja prednjačiš u nepodnošenju Dalmatinaca, na temi o nepodnošenju Dalmatinaca, na barem desetak mjesta nahvalila iste.
E, jebi ga za tekst.BoDerek » wrote:Nisam mislila na taj tekst. Ma prokelti Jutarnji više ne objavljuje kolumne na portalima.
Ti si, cakana, u uvodnom postu napisala svoje osobno iskustvo i proglasila ga istinom.
Bacaš mi malo na Jergovića
Ekran ne bi podnio moja ispisana iskustva s dudekima i Turopoljcima, recimo
p.s. Ok, šalim se. Nemrem ni iz zajebancije ovakve stvari pisat, a da jasno ne napišem da je sajevancija.
Ništa. Al ja sam dala prave podatke, činjenice. Wikipedija, maco!Beta ženka » wrote:
E, jebi ga za tekst.
A za moj tekst - pa 'vako, problem bi bio da kažem "razgovarala sam s 10 Dalmoša, i ispali su kreteni - dakle, Dalmoši su kreteni" - to je bilo višegodišnje iskustvo, što na poslu, što van posla, i nakon nekog vremena možeš već prepoznati pattern, oliti uzorak ponašanja. I što sad da radim?
Poznati i slavni na Wikipediji ne dokazuju ama baš ništa. Maco.BoDerek » wrote: Ništa. Al ja sam dala prave podatke, činjenice. Wikipedija, maco!
I to okrenjene Vucom i tko zna kakvim sve još vucima.
Ma imam i ja iskustva svoja. I u RL mogu svašta pričat, ali tu kad mi ostane napisano, nekako ne mogu :piĆkica:
To kažeš onako iz zajebancije, ili ful ozbiljno? Ono, da ti lik dođe i kaže - ćao bejbe, ajmo se poseksat, ti bi pristala?BoDerek » wrote:Ne mogu nać jedan Dežulovićev tekst nedavno objavljen u Jutarnjem, a pod naslovom 'Zašto ne volim Dinamo'. Sjaajno. Pa samo zbog tog teksta kod mene uvijek može dobit.
Ja Dežuloviću ne mogu oprostit to što preferira Partizan nad Dinamom. Ni tebi.BoDerek » wrote:A tekst mi se svidio jer napokon jasno i glasno kaže da mu srce puca od miline kad Dinamo gubi. I kako mu je 'najgori klub u povijesti' jedino što ga je grijalo ove zime. I kako i kad Dinamo igra s Partizanom, on je protiv Dinama. I kako ga svi, i Dalmatinci, čudno gledaju kad to kaže u društvu. A tako je i meni. A moji Tovari, inače, navijaju za Dinamo kad igra vani. Ja ne
Nikako da shvatim ovu rečenicu. A zaintrigirala me.nodens » wrote:Jbt, sad sam primijetio da zbilja nemam pojma je li socijalno gluplja pretpostavka da se zajebavaš, ili da se NE zajebavaš.
Mah, meni je to super. Ako me išta živcira, onda su to oni koji nakon tjedan dana u Zagrebu počnu kajkati. Ili koji nakon dva mjeseca u Americi govore o "disturbanciji".kukuriku » wrote: Generalno, prilično mi ide na živac navada mnogih Dalmošica da nakon 30 godina u Zagrebu iz pjata jedu kumpire, navlače lancune i nose rebatinke i rečine.
Moje Dalmošice se tako ne izražavaju.
..a ne smetaju te oni koji nakon dvajst godina u americi kad dodju ovdje onda govore..ja u jamerike, ti buoga cacna end matcrina, ja imala veelika kara, dva kara.kukuriku » wrote:..
OT: Ne bih generalizirala, jer ima Dalmošica i Dalmoša koji su mi super i najnaj, kao i onih koji mi opako idu na živac. Generalno, prilično mi ide na živac navada mnogih Dalmošica da nakon 30 godina u Zagrebu iz pjata jedu kumpire, navlače lancune i nose rebatinke i rečine.
Kao prvo, Dežulovićev tekst je mnogo slojevitiji, duhovitiji i rječitiji, pa tako i smisleniji nego što se čini iz ovog mog posta. I on je tu naveo cijelu svoju štoriju razloga i bla bla.kukuriku » wrote:
Ja Dežuloviću ne mogu oprostit to što preferira Partizan nad Dinamom. Ni tebi.![]()
A i nije lep i zgodan. A i spika mu se ofucala stalnim ponavljanjem.
Ja kupim i upijam sve moguće dijalekte koje čujem. Ne mogu drukčije. Al ne smetaju me oni koji nisu u stanju promijeniti svoj govor. Roditelji su mi jedni od tih. I znam pouzdano da se ne radi ni o kakvom inatu i provociranju već čistom neimanju sluha i talenta.OT: Ne bih generalizirala, jer ima Dalmošica i Dalmoša koji su mi super i najnaj, kao i onih koji mi opako idu na živac. Generalno, prilično mi ide na živac navada mnogih Dalmošica da nakon 30 godina u Zagrebu iz pjata jedu kumpire, navlače lancune i nose rebatinke i rečine.
Users browsing this forum: ClaudeBot and 4 guests