ElliQuinn » wrote:
Drugim riječima, pozivaš se na svoje iskustvo iz prve ruke i k tome uopće se ne trudiš shvatiti način funkcioniranja tog društva, nego na njega automatski preslikavaš današnje društveno stanje minus ono što ti smatraš negativnostima.
Društvo onda i danas je bilo slično u tom smislu s jednom bitnom razlikom u zadnjih 50ak godina a to je da u nedostatku ičega kreativnog i novog što bi stvorili, kreativnost je postalo micanje tabua koji su očito ne bezrazložno stajali tu milenijima.
Današnje ponašanje mladih dječaka i djevojčica isključiva je posljedica toga što su im/nam roditelji zaboravili prenesti neke pozitivnije životne vrijednosti zbog posla a u isto vrijeme divljanje raznih ideologija kroz divlje medije je dovelo do upijanja nekih drugih vrijednosti koje su osmislili neki sumnjivi elementi
Negdje sam čitao da su mlade žene u Francuskoj konzervativnije od svojih mama, koje bez problema hodaju u toplesu i slično, a kao razlog se navelo otprilike to da su napokon nakon x godina oslobađanja skidanjem i ogoljivanjem skužile da ima nešto u skrivenosti i čednosti. Odnosno da su shvatile da ih poslodavac i društvo ne može prihvatiti samo zato što su žene, nego moraju donesti u tvrtku, javni život i slično nešto što bi bila dodatna vrijednost a to definitivno nije golotinja i raskalašeno ponašanje.
ex_anais wrote:
Neće ti ni navlakuša pomoći. Jednom sam se raspravljala s čovjekom koji vjeruje da šovinizam nikad nije postojao i da žene nikad nisu potlačene i otad si to više ne želim priuštiti.
Ne bi ja znao. Ne znam s kim si to raspravljala ali i ja bih rekao da šovinizam nije bio u općem smislu i na svim razinama. Na razini javnog života da ali na razini nuklearne obitelji složio bi se s tim s kim si raspravljala da i nije bilo previše šovinizma.
Ja iskreno ne vidim potlačenost žene u tome što mora ostati kod kuće, skuhati nešto i odgojiti dijete (dakle fini intelektualni posao) dok njezin dragi okolo radi 12 ili više sati da je nahrani