..aj ne pizdi.
Daklem, s Dalmatincima sam se susrela kad sam došla studirati u Zagreb, i bili su mi većina simpatični, osim DIF-ovaca koji su se kurčili svojim porijeklom, no DIF-ovce ionako nikad nisam shvaćala previše ozbiljno.
niko difovce ne uzima ozbiljno. to ti je kao da sa stimcem pricas o nosenju olimpijske baklje po splitu 91.
nego, kad vec pricamo u tim gabaritima, dalmosi, splicani, dubrovcani, turopoljecki, purgerijanci..daj se malo legitimiraj, cisto onako da i tebe smjestim u neku ladicu..da se znam ravnat.
ukratko, izdlake si ti, odnosno..osjecas se kao da si iz kojeg kraja, sela?
Onda sam počela raditi u službi za korisnike.. ..
Prva rečenica bi bila, s ponosom u glasu "Dobar dan, zoven iSplita!" - oooobaaaveeeznooooo : rolle yes:
cek, cek, cek malo. jel ti to pricas slucajno o nekom telekomu, mobilkomu? jel slucajno taj telekom onaj hrvatski ili..kako se ono zove..mobile hrvatska?
jesi li ti zvala ikada informacije iz splita za pitat gdje je neka ulica? u splitu? e, onda te presaltaju na ko zna koji centar (valjda u dujizburgu gdje su zaposlili dva nasa tecna gastarbajter govornika trece generacije) ili te presaltaju negdje u zagreb ili oko zagreba, gdje je vec ta njihova podzemna baza.
i, navode oni mene..to vam je tu, pa livo, pa desno, jeste li dosli?..jel vidite konja?
..kojeg konja, jebote konj?
..pa konja na trgu bana republike.
od tada cak i kad zovem u sinj, kazem..zovem iz splita. ma sta sinj..kad zovem nekog na mertojaku, kamenu ili na brda (splicki kvartovi za one koji ne znaju zasto krvavi most nije danas krvav, a i nema bas tu nekog mosta) kazem..zovem iz splita.
apropo, vizavi, ampasan njurganja (knjiz. hrvatski = grintanje), kroatise te-kom je najpljackaskija tvrtka u blizem svemiru, sa i bez mudrinica.
jest, meni cesto bude zao tih ljudi, studenata, cega vec koji rade na pzk..sori..koji rade na szk, ali da parafraziram jednu iz dicma..cast njima i postenje, al nek idu oni u piskumatrinu.
dakle, nema tu price. t-kom nije komunikacijska firma, nego kolektorska firma. kolektorska u oba smisla. i sto se tice novca, i sto se tice eko kastelanskog zaljeva.
to treba ukinut. dezintegrirat, raspustit..
..a ti sto rade tamo, nema opravdanja. njihov je izbor, odabrali su stranu i ..jebiga, takav je zivot. dao bih ja svakom od njih motalicu i tri kalema zice, pa nek spajau linije lole, a ne tu neki ugovori, opci, namjenski, tarife..pa sta su se selili u kucu od horvatincica pa moraju maznut pare da bi zatvorili krug kradje.
ja mislim da ni u te-komovima i hate-mobajlima ne znaju tarife i sto i kako naplacuju, osim sto je to basnoslovno skupo. kolko je ono kostao sms? koji je bio ono odnos troska i cijene? 1:876,542 miljuna?
a o ovoj dtk, fiksnoj i kojoj sve vec infrastrukturi na koje se te-kom intavulao na gori nacin nego sto su krizari pokorili jeruzalem, o tom da i ne pricam..
njima je samo vazno da lova kapa sa svih strana i sto je moguce u vecim kolicinama i da na to imaju monopol.
dakle, nemoj mi pls pravdat kroacijen te-kom. to valja unistiti. nek propadne. nek se otvori trziste. nek ga prestanu stitit. ukratko, nek odjebe..

xzubo:
eto, i to smo rijesili..
Jednom me jedan klinac iz Zadra pitao (uživo, ne preko poziva SZK) zašto se mi ne šalimo s njima kad nazovu da zajebavaju. Odgovorila sam mu da se 1. ne možemo zajebavati, 2. nemamo ni vremena za zajebanciju jer čeka hrpa korisnika na liniji koji možda stvarno zovu s razlogom da se on skine s linije, 3. uopće nisu smiješne te šale i da je posao takav da nam nije do zajebancije s njima. Njegova reakcija na to je bila da bi mi najradije dao šamar. : misli: : s
cekaj..sta si mu ti rekla? ako se oce zajebavat da pritisne tipku 1. ako misli da se vi imate vremena zajebavat neka pritisne tipku 2? itd..
Uglavnom, prema Dalmatincima sam razvila popriličnu odbojnost i predrasude, ..
cuj, zivo nam se jebe za to..
Pitanje je zapravo - ZAŠTO su Dalmoši takvi, može li mi netko objasniti?

:fašist:
ljepota je u oku promatraca. ustvari, ko ne zna, ne voli. ko zna, voli jos vise..