'Oće l' to? (posvećeno MadnessInMethod)

O djeci, brigama i radostima roditeljstva
Vodena

Post 27 Dec 2011, 21:43

Poše žene, koji vam je??? Sve muke ovog svijeta vrijedne su onog trenutka kad ugledate to malo smežurano biće koje vam poput malog mačeta spava na prsima tražeći nešto za posisat. I jedva čekate onaj dan kad će vam se prvi put osmijehnut i kad će vas uistinu vidjet. :tuzni:
Zanemarimo nekoliko dana zatvora, ranjene bradavice i mrlje od mlijeka i padanje kose i strije i koješta. Sve je to normalno.
O Poše!!!! Mislim da ovuliram. :facepalm:

Bios
slučajna nakupina stanica

Post 27 Dec 2011, 21:53

Ko' da ti je ovulacija izgovor za pizdarije.

I ne, ništa nije vrijedno ičega, sve je stvar izbora i nošenja s istim.
Maštam ... :lux:
Jebeš čovika koji nije reka i poreka.
MadnessInMethod

Post 27 Dec 2011, 21:53

Vodena » wrote:Reci mu da baš ne može van i da neće ići van do daljnjega, takav stav obično prolazi kod tvrdoglave djece. :rofl: :rofl:
:facepalm: pravo zboriš, ipak je to moj sin... krv nije voda, kažu na rtl-u. a jabuka ne pada daleko od stabla, kaže hugo... ako je stablo jabukovo.

inače, samo da se zna, ne vjerujem u porođajnu lobotomiju. sjećat ću se živo svakog užasnog trenutka ove trudnoće, i krvarenja i strahova i mirovanja i strija i zatvora i oticanja i svega... znam zbog čega to sve prolazim, ali dajte, nemojte mi govoriti da će mi netko odstraniti čeoni režanj mozga, pa ću se sjećati samo jeptijica i cwjetica.

ps
znam da su modovi na godišnjem, ali sve si mislim da prijavim sama sebe zbog četa i offtopičarenja da izmjeste ovaj porođajni čet u odvojenu temu.

pps
na forumu koji administriram trenutno ubjedljivo vodim na natječaju za offtopičarku godine. a tamo sam kao ja zadužena za red, rad i disciplinu :facepalm:
"Madness in method, that's genius." F. Herbert
Almost Rosey

Post 27 Dec 2011, 22:27

Mene je recimo prosto oduševila sestrina priča oko toga da joj je dijete sve do dan pred porod bilo "curica od tri i pol kile", e da bi rodila dečka od skoro pet. Ona, samo da napomenem, ima dvajst kila s krevetom i trudničkim trbuhom. Nakon par dana molila me da joj preko neta istražim postporođajnu fekalnu inkontinenciju :visi:

Al opet, imam dojam da je bolje da čujem takve priče i da se ne upustim u taj čarobni poduhvat :zubo: posve clueless. I naravno da ne mislim da bi me takvo što ozbiljno odvratilo od rađanja djeteta ako ga jednog dana poželim :)

edit: ajme stvarno, ovo nije čet :facepalm:

edit2: madness, za pamćenje i sjećanje je zadužen hipokampus, u medijalnom dijelu temporalnog režnja :zubo:
MadnessInMethod

Post 27 Dec 2011, 23:04

jbg, rosey, dobro da se još sjećam da je za to zadužen dio mozga, a ne, eventualno, bubrezi ili jetra :mig:
"Madness in method, that's genius." F. Herbert
blaze

Post 27 Dec 2011, 23:15

ja se sjećam svih njihovih boleština, načekavanja po bolnicama i strahova, pretporođajne muke izblijede, vjerovala ti ili ne
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
Almost Rosey

Post 27 Dec 2011, 23:34

MadnessInMethod » wrote:jbg, rosey, dobro da se još sjećam da je za to zadužen dio mozga, a ne, eventualno, bubrezi ili jetra :mig:
A to ja malo, onako... :zubo:
Zekoslawa

Post 28 Dec 2011, 04:07

Premjestih porođajni čet (Elli, hvala što nađe početni post :)), pa ako se tkogod dosjeti naslova, neka viče.
Morticia

Post 28 Dec 2011, 08:34

Oho, vidim, hvalimo se. :o :xzubo:

Dakle, ja sam dobila svega 14 kila, a iz rodilišta sam izašla s 2 kg više nego što sam imala prije trudnoće, nisam bila otečena, dva tjedna nakon poroda sam stala u stare traperice, dojila od prvog trena bez ikakvih problema, ni jedne jedine strije nisam dobila. :herp: :raspa:

Porod mi je trajao sitnih 21 sat. U 22 navečer mi je pukao vodenjak, rodila sam idući dan u 19.
Sreća s porodom je što onaj tren kad prođe sve zaboraviš, a najiskrenije rečeno nije ni tako abnormalno teško. Ništa što ljudsko tijelo i duh ne mogu izdržati.
Idu mi na živce stravične priče i žene koje urlaju k'o da ih kolju, a rode za dva sata.

I unatoč svemu, trudnoća mi je bila fuj.
Nije mi se sviđao taj osjećaj da moje tijelo nije samo moje i da ne smijem ovo ili ono.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Potjeh

Post 28 Dec 2011, 08:43

Ja sam iz rađaone izašao jedno kilogram lakši. :E
Eks

Post 28 Dec 2011, 08:49

Potjeh » wrote:Ja sam iz rađaone izašao jedno kilogram lakši. :E
Isto bez strija?
Potjeh

Post 28 Dec 2011, 08:54

Ni jedne jedine strije. :rofl:
Morticia

Post 28 Dec 2011, 09:09

Vjerujem i moj muž. :rofl:
Plus što je on imao i koju sijedu više, a i striju, pardon, boru. :o :xzubo:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Pješčana

Post 28 Dec 2011, 09:44

ovo bi moglo na Balavi kutak k baji :o

obzirom da sam Nemajka, jedino što mogu reći Madness, ako je već krenula na ctg: kad se beba umiri, uskoro izlazi :mig:
frendica mi je ovu jesen prenijela tjedan dana.
držim fige :grli:
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
vrrrlet

Post 28 Dec 2011, 09:46

A što si ti rodio? :D
Morticia wrote: I unatoč svemu, trudnoća mi je bila fuj.
Nije mi se sviđao taj osjećaj da moje tijelo nije samo moje i da ne smijem ovo ili ono.
Taj osjećaj se zove trijeznost.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
blaze

Post 28 Dec 2011, 09:52

Zekoslawa » wrote:Premjestih porođajni čet (Elli, hvala što nađe početni post :)), pa ako se tkogod dosjeti naslova, neka viče.
naslov je u redu, jedino kad mad napokon rodi - treba dodati 'Oće!
tak da se zna. tko prvi dozna, neka javi moderatoru da onda svi znamo :cerek:
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
Morticia

Post 28 Dec 2011, 10:00

vrrrlet » wrote:

Taj osjećaj se zove trijeznost.
I to.
Plus pišanje non stop, kad nešto pojedeš osjećaj kao da si se najeo kamenja, nesanica pri kraju, stalno ti se spava na početku, strepnja...
Ma bljak. :o
Pješčana

Post 28 Dec 2011, 10:02

ma pričate gluposti.
svi mediji ikad govore o tome kao o najslađem očekivanju, najljepšem događaju u životu svake žene.
i onda od Podobnika izlaze vitke u petama i nasmiješene :kava:
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Morticia

Post 28 Dec 2011, 10:07

Pa šta, i ja sam izašla vitka i nasmiješena. :durica:
Bila sam sretna k'o malo dijete što sam se toga riješila. :o :xzubo:
Tupelo

Post 28 Dec 2011, 10:20

Potjeh » wrote:Ni jedne jedine strije. :rofl:
:rofl:

Možda će vas sad šokirati :xzubo: , ali meni je trudnoća fizički bila čisti užas. Vjerojatno zbog godina :xne zna:
Psihički mi je bila čisti urnebes. Dio ste vijeli, a dio ide sa mnom u grob. :o

Mislim da sam u cijeloj trudnoći imala nekih tjedan dana da sam se osjećala pristojno. Sve ostalo je bilo bolno i neugodno.
Isplatilo se, naravno :cerek: , ali posve sam sigurna da mi je to bila prva i zadnja trudnoća u životu.
Batinom me ne bi natjerali na još jednu.
Žao mi je što Punki neće imati sestru ili brata, ali zbilja ne mogu.
...don't you know there ain't no devil that's just god when he's drunk
well this stuff will probably kill you let's do another line...
Tom Waits, Heartattack and Vine
Beta ženka

Post 28 Dec 2011, 10:21

Morticia » wrote:
Dakle, ja sam dobila svega 14 kila, a iz rodilišta sam izašla s 2 kg više nego što sam imala prije trudnoće, nisam bila otečena, dva tjedna nakon poroda sam stala u stare traperice, dojila od prvog trena bez ikakvih problema, ni jedne jedine strije nisam dobila. :herp: :raspa:
A celulit? Ispucale kapilare? :o
Idu mi na živce stravične priče i žene koje urlaju k'o da ih kolju, a rode za dva sata.
Nemaju svi isti prag boli. :ne zna:
Meni je kolegica na faksu rekla da su joj išle na živce "one koze" [sic!] koje su se derale pri porodu, a da nju više boli kad ima mengu, da je padala u nesvijest od menstrualnih grčeva. Ja nisam padala u nesvijest od menstrualnih grčeva. Ona je koza. :durica:
vrrrlet wrote:
A što si ti rodio? :D
Bio je u WC-u. :o

Btw, hvala na ovom topicu - ako mi itko opet kaže da me voli i želi dijete sa mnom - samo ću mu pokazati ove postove kao dokaz da je to paradoks. :s (osim ako se on ponudi da rodi i brine o djetetu, onda nemam ništa protiv :p)
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
vrrrlet

Post 28 Dec 2011, 10:28

Tupelo » wrote:
Možda će vas sad šokirati :xzubo: , ali meni je trudnoća fizički bila čisti užas. Vjerojatno zbog godina :xne zna:
Psihički mi je bila čisti urnebes. Dio ste vijeli, a dio ide sa mnom u grob. :o
:rofl:
Tupelo » wrote: Isplatilo se, naravno :cerek: , ali posve sam sigurna da mi je to bila prva i zadnja trudnoća u životu.
Batinom me ne bi natjerali na još jednu.
Žao mi je što Punki neće imati sestru ili brata, ali zbilja ne mogu.
Tutlačo, a usvajanje?
Beta ženka wrote: Btw, hvala na ovom topicu - ako mi itko opet kaže da me voli i želi dijete sa mnom - samo ću mu pokazati ove postove kao dokaz da je to paradoks. :s (osim ako se on ponudi da rodi i brine o djetetu, onda nemam ništa protiv :p)
Beta ženko, ja te volim i želim dijete s tobom. :mar:
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Beta ženka

Post 28 Dec 2011, 10:31

vrrrlet » wrote:
Beta ženko, ja te volim i želim dijete s tobom. :mar:
:rofl: :rofl:

Kreni čitat' temu od početka.
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
Eks

Post 28 Dec 2011, 10:36

Tupelo » wrote: Psihički mi je bila čisti urnebes. Dio ste vijeli, a dio ide sa mnom u grob. :o
Sve se nešto ovih dana, prateći ove omaške, pitam- jesi ti (opet) trudna? :xzubo:
Eks

Post 28 Dec 2011, 10:37

Beta ženka » wrote:
:rofl: :rofl:

Kreni čitat' temu od početka.
Kako ne shvaćaš? On želi roditi. :o
  • Information