Kolači, sladoledi, kreme i ostali deserti!

Žlicu, žlicu nam dajte, jer utjehe nema u vodi
Morticia

Post 20 Dec 2011, 11:05

Predivno. :s :s

MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Bios
slučajna nakupina stanica

Post 20 Dec 2011, 11:22

Hvala. :cerek:

Iako, nije dovoljno uredna, ali preživjet ću. Ne da mi se raditi drugu.

Još me čeka i kino s gomilom djece.
Maštam ... :lux:
Jebeš čovika koji nije reka i poreka.
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 20 Dec 2011, 11:33

Ajvi » wrote:Torta malom za rođendan:

Image
Kako si je napravila? :misli:
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
blue
Asgard

Post 20 Dec 2011, 11:37

Joj fino izgleda :klopa:

Od čeg je torta, kako izgleda u presjeku? :)
Bios

Post 20 Dec 2011, 11:51

Presjek popodne. Ne mogu je rezati prije nego on puhne u svjećice. :D

Jako jednostavna torta. Dva biskvita, tamni i svijetli (kao za mramorni). Dvije kreme: 100 g tamne čokolade otopiti u 350 ml slatkog vrhnja i 100 g bijele čokolade (radila sam s bijelom kuverturom) rastopiti u 350 ml vrhnja, dobro ohladiti i svaki izmiksati s 3 žlice kremfixa.

Slagati bijeli biskvit (dakle, svaki treba prerezati na pola), tamna krema, tamni biskvit, bijela krema. Preostali biskvit izrezati u trokute i na svaki marmeladom zalijepiti krug od biskvita suprotne boje.

Ostaviti da se dobro stisne u hladnjaku preko noći i ujutro ukrasiti tučenim slatkim vrhnjem i komadićima čokolade.
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 20 Dec 2011, 11:53

Kako si trokute dobila tako pravilne?

Pričuvni moderator.
Bios

Post 20 Dec 2011, 11:58

Dobar nož u iskusnoj ruci. :D

Staviš biskvite jedan na drugi tako da budu isti trokuti i slažeš svaki drugi. Kad staviš tamni trokut do njega ne ide onaj bijeli ispod nego do njega. Ne znam kako bolje objasniti. :misli:
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 20 Dec 2011, 12:08

Ajvi » wrote:Dobar nož u iskusnoj ruci. :D

Staviš biskvite jedan na drugi tako da budu isti trokuti i slažeš svaki drugi. Kad staviš tamni trokut do njega ne ide onaj bijeli ispod nego do njega. Ne znam kako bolje objasniti. :misli:
A bo. Nekako sam zamislila ravnalo i šestar u igri. Meni to drugačije ne bi pošlo za rukom.

Pričuvni moderator.
Moment

Post 24 Dec 2011, 16:13

Di u provinciji ima kupiti pinjola?
Mislin da san bija jasan
Bios

Post 24 Dec 2011, 16:28

Danas sam ih vidjela u Plodinama. Cijenu ne znam.
*jezebel*

Post 03 Jan 2012, 17:01

evo nesto jednostavno i njezno, a moze se jesti toplo: kolac s citrusima, bademima i maslinovim uljem. vise je kao biskvit (malcice podsjeca na one kupovne mjesavine za kolace od limuna), ali dovoljno socan i aromatican cak i meni koja bas i ne ljubim biskvite. radila sam po izmijenjenom receptu iz linka nize. brasno sam malo smanjila, ulje i mlijeko malo povecala, stavila malo vise badema (kupovni u listicima, nisam dodatno usitnjavala) i dosta vise narancine korice, secer smanjila (obavezno smanjite secer, u receptu je stvarno previse). pokapano s malo cijedjene narance i posluzeno s filetiranom narancom, staubom i koricom. pekla sam u nesto vecem kalupu (onaj uobicajeni 11-incni) pa sam skratila vrijeme pecenja.

http://www.foodnetwork.com/recipes/giad ... index.html

slike su lose i brzinske, ali buduci da ih nema u linku...

Image

Image
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
ombia

Post 03 Jan 2012, 17:48

To bih i ja probala, a ne volim biskvite.
blue
Asgard

Post 22 Jan 2012, 22:10

Osnova je ovaj recept s Coolinarike:

Promijenila sam-
pravila sam s višnjama, ne s jagodama;
izbacila sam vodku/martini iz kreme, umjesto želatine koristila sam kremfix;
i glazuru na vrh, nekako mi je kolač prazan bez toga :zubo:

Ispalo je lagano, sočno i malo kiselkasto (višnje). Mislim da treba više čokolade u biskvit, malo mi je bio bljedunjav :D

Image
ombia

Post 22 Jan 2012, 22:39

Izgleda fino. :) Volim vocne.
Gledam recept, ide 10 jaja u biskvit? Cudno mi je i da idu dva pecilna a na fotkama s coolke nije tijesto nesto ful naraslo. I dosta ulja ide unutra al to biskvit bas cini finim da. :zubo:
blue
Asgard

Post 23 Jan 2012, 11:06

ombia » wrote:Izgleda fino. :) Volim vocne.
Gledam recept, ide 10 jaja u biskvit? Cudno mi je i da idu dva pecilna a na fotkama s coolke nije tijesto nesto ful naraslo. I dosta ulja ide unutra al to biskvit bas cini finim da. :zubo:
U ovom receptu 2x označava duplu smjesu, piše negdje na linku :)
Radila sam s 5 jaja i 1 pecilnim prahom :D
Na linku je biskvit preliven u plitku, veliku tepsiju, ja sam radila u modli za torte, pa je malo višlje ispalo.
Aristocat

Post 26 Jan 2012, 20:22

Mogu ovdje pitati? :)

Zna li netko dobar recept za palacinke s orasima u umaku od slatkog vrhnja prelivene cokoladom?
I postupak please. Da li se palacinke umoce u umak od slatkog vrhnja koji se zakuha prije toga s secerom ili se samo pospe po njima ili sto?
Pješčana

Post 27 Jan 2012, 09:59

meni to zvuči kao da ispečeš palačinke , pa ih posipaš orasima i preliješ umakom od slatkog vrhnja, a zatim ih zarolane preliješ čokoladom.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Aristocat

Post 27 Jan 2012, 16:09

Slicno je, ali mislim, da je vrlo vazan postupak. Zelim postici izgled i okus fensi palacinki iz skupih restorana. :D

Mislim da se slatko vrhnje i secer otope. Nisam sigurna treba li provreti ili ne. Palacinke se ne rolaju vec slazu u trokut i onda.... nepoznato mi je da li ih prvo pospem orasima i secerom, preklopim umocim u vrhnje, pa ponovo preklopim pa ponovo u vrhnje? ili je postupak drugaciji? Mislim da vrhnje treba biti mlako, sto bi znacilo da se gostima servira 'taj tren'.

Isara se tekucom cokoladom. Vrlo lijepo izgleda na tanjuru. :)

Ako imas ideju za postupak javi. Vecera je veceras. Ja sam svojevrsni ambasador nase kuhinje i zelim ostaviti utisak. :)
*jezebel*

Post 30 Jan 2012, 13:41

samo da im obranim cast i napomenem da zarbo snite kakve ja poznajem nemaju ovako suho i dignuto tijesto i opcenito ne izgledaju siromasno kao ove iz linka gore. one koje moja mama pravi izgledaju kao iz linkova nize, s tim da stavi dosta debelu glazuru. ja ih obozavam, a ovo iz gornjeg linka mi uopce ne djeluje primamljivo. vjerojatno sam upoznata s onom ''originalnijom'' (gerbeaud) formom, a kod nas se nesto izmijenilo. nisam proucavala, ali vjerojatno je rijec o (u originalu) masnijem tijestu.

http://cosmo2503.blogspot.com/2008/11/g ... ljevi.html

http://toadberry.blogspot.com/2007/12/g ... zserb.html

http://www.gastronomija.info/index.php? ... ka&no=2389

http://www.budapest-tourist-guide.com/h ... ouses.html
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
ombia

Post 30 Jan 2012, 14:02

Ovo s tvojim linkova sam vec jela ono s mog ne, zato sam i pitala.

I bila u Café Gerbeaudu :cerek: samo sam tam jela nesto socnije, volim puno kreme.
Morticia

Post 30 Jan 2012, 14:14

Ovo stvarno izgleda slasno. :S
Ja moram priznati da uopće ne stavljam čokoladnu glazuru jer mrzim kombinaciju pekmeza i čokolade, ili uopće ičeg voćnog s čokoladom. :o
Zadnji (gornji) sloj također premažem pekmezom i pospem orasima.
Meni bude odlično, fino i sočno.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
ombia

Post 30 Jan 2012, 14:17

Morticia » wrote:Ovo stvarno izgleda slasno. :S
Ja moram priznati da uopće ne stavljam čokoladnu glazuru jer mrzim kombinaciju pekmeza i čokolade, ili uopće ičeg voćnog s čokoladom. :o
Zadnji (gornji) sloj također premažem pekmezom i pospem orasima.
Meni bude odlično, fino i sočno.
Ni ja ne volim takve kombinacije. Dobro jedino sto mi prolazi je cokoladni biskvit sa visnjama unutra ili po gore i na to cokoladna glazura. Nikakvo drugo voce ili zuti biskvit s ovime isto ne.
Morticia

Post 30 Jan 2012, 14:18

A i ja još donekle mogu podnijeti čokoladu plus višnje ili jagode, al' recimo čokolada i naranča... Brrr! :trk:

:zubo:
*jezebel*

Post 30 Jan 2012, 14:22

onda se vas dvije ne bi dobro provele kod mene. :D nerijetko kad mi se jede slatko, a lijena sam, samo izvadim smrznute maline u zdjelicu, na pari rastopim tamnu cokoladu, dodam joj lavandu i prelijem preko malina. cokolada se stvrdne, a one se taman toliko opuste da se mogu jesti. :cerek:
Morticia

Post 30 Jan 2012, 14:26

:zubo:
Vidim da često spominješ lavandu.
Zvuči zanimljivo i nekako... Bajkovito. :cerek:
Daje li baš neki specifičan okus ili samo blagu aromu?
  • Information