Kolači, sladoledi, kreme i ostali deserti!
Presjek popodne. Ne mogu je rezati prije nego on puhne u svjećice.
Jako jednostavna torta. Dva biskvita, tamni i svijetli (kao za mramorni). Dvije kreme: 100 g tamne čokolade otopiti u 350 ml slatkog vrhnja i 100 g bijele čokolade (radila sam s bijelom kuverturom) rastopiti u 350 ml vrhnja, dobro ohladiti i svaki izmiksati s 3 žlice kremfixa.
Slagati bijeli biskvit (dakle, svaki treba prerezati na pola), tamna krema, tamni biskvit, bijela krema. Preostali biskvit izrezati u trokute i na svaki marmeladom zalijepiti krug od biskvita suprotne boje.
Ostaviti da se dobro stisne u hladnjaku preko noći i ujutro ukrasiti tučenim slatkim vrhnjem i komadićima čokolade.
Jako jednostavna torta. Dva biskvita, tamni i svijetli (kao za mramorni). Dvije kreme: 100 g tamne čokolade otopiti u 350 ml slatkog vrhnja i 100 g bijele čokolade (radila sam s bijelom kuverturom) rastopiti u 350 ml vrhnja, dobro ohladiti i svaki izmiksati s 3 žlice kremfixa.
Slagati bijeli biskvit (dakle, svaki treba prerezati na pola), tamna krema, tamni biskvit, bijela krema. Preostali biskvit izrezati u trokute i na svaki marmeladom zalijepiti krug od biskvita suprotne boje.
Ostaviti da se dobro stisne u hladnjaku preko noći i ujutro ukrasiti tučenim slatkim vrhnjem i komadićima čokolade.
- ElliQuinn
- Felis nebulosa
A bo. Nekako sam zamislila ravnalo i šestar u igri. Meni to drugačije ne bi pošlo za rukom.Ajvi » wrote:Dobar nož u iskusnoj ruci.![]()
Staviš biskvite jedan na drugi tako da budu isti trokuti i slažeš svaki drugi. Kad staviš tamni trokut do njega ne ide onaj bijeli ispod nego do njega. Ne znam kako bolje objasniti.
evo nesto jednostavno i njezno, a moze se jesti toplo: kolac s citrusima, bademima i maslinovim uljem. vise je kao biskvit (malcice podsjeca na one kupovne mjesavine za kolace od limuna), ali dovoljno socan i aromatican cak i meni koja bas i ne ljubim biskvite. radila sam po izmijenjenom receptu iz linka nize. brasno sam malo smanjila, ulje i mlijeko malo povecala, stavila malo vise badema (kupovni u listicima, nisam dodatno usitnjavala) i dosta vise narancine korice, secer smanjila (obavezno smanjite secer, u receptu je stvarno previse). pokapano s malo cijedjene narance i posluzeno s filetiranom narancom, staubom i koricom. pekla sam u nesto vecem kalupu (onaj uobicajeni 11-incni) pa sam skratila vrijeme pecenja.
http://www.foodnetwork.com/recipes/giad ... index.html
slike su lose i brzinske, ali buduci da ih nema u linku...

http://www.foodnetwork.com/recipes/giad ... index.html
slike su lose i brzinske, ali buduci da ih nema u linku...

how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
Osnova je ovaj recept s Coolinarike:
Promijenila sam-
pravila sam s višnjama, ne s jagodama;
izbacila sam vodku/martini iz kreme, umjesto želatine koristila sam kremfix;
i glazuru na vrh, nekako mi je kolač prazan bez toga
Ispalo je lagano, sočno i malo kiselkasto (višnje). Mislim da treba više čokolade u biskvit, malo mi je bio bljedunjav

Promijenila sam-
pravila sam s višnjama, ne s jagodama;
izbacila sam vodku/martini iz kreme, umjesto želatine koristila sam kremfix;
i glazuru na vrh, nekako mi je kolač prazan bez toga
Ispalo je lagano, sočno i malo kiselkasto (višnje). Mislim da treba više čokolade u biskvit, malo mi je bio bljedunjav

U ovom receptu 2x označava duplu smjesu, piše negdje na linkuombia » wrote:Izgleda fino.Volim vocne.
Gledam recept, ide 10 jaja u biskvit? Cudno mi je i da idu dva pecilna a na fotkama s coolke nije tijesto nesto ful naraslo. I dosta ulja ide unutra al to biskvit bas cini finim da.
Radila sam s 5 jaja i 1 pecilnim prahom
Na linku je biskvit preliven u plitku, veliku tepsiju, ja sam radila u modli za torte, pa je malo višlje ispalo.
Mogu ovdje pitati?
Zna li netko dobar recept za palacinke s orasima u umaku od slatkog vrhnja prelivene cokoladom?
I postupak please. Da li se palacinke umoce u umak od slatkog vrhnja koji se zakuha prije toga s secerom ili se samo pospe po njima ili sto?
Zna li netko dobar recept za palacinke s orasima u umaku od slatkog vrhnja prelivene cokoladom?
I postupak please. Da li se palacinke umoce u umak od slatkog vrhnja koji se zakuha prije toga s secerom ili se samo pospe po njima ili sto?
meni to zvuči kao da ispečeš palačinke , pa ih posipaš orasima i preliješ umakom od slatkog vrhnja, a zatim ih zarolane preliješ čokoladom.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Slicno je, ali mislim, da je vrlo vazan postupak. Zelim postici izgled i okus fensi palacinki iz skupih restorana.
Mislim da se slatko vrhnje i secer otope. Nisam sigurna treba li provreti ili ne. Palacinke se ne rolaju vec slazu u trokut i onda.... nepoznato mi je da li ih prvo pospem orasima i secerom, preklopim umocim u vrhnje, pa ponovo preklopim pa ponovo u vrhnje? ili je postupak drugaciji? Mislim da vrhnje treba biti mlako, sto bi znacilo da se gostima servira 'taj tren'.
Isara se tekucom cokoladom. Vrlo lijepo izgleda na tanjuru.
Ako imas ideju za postupak javi. Vecera je veceras. Ja sam svojevrsni ambasador nase kuhinje i zelim ostaviti utisak.
Mislim da se slatko vrhnje i secer otope. Nisam sigurna treba li provreti ili ne. Palacinke se ne rolaju vec slazu u trokut i onda.... nepoznato mi je da li ih prvo pospem orasima i secerom, preklopim umocim u vrhnje, pa ponovo preklopim pa ponovo u vrhnje? ili je postupak drugaciji? Mislim da vrhnje treba biti mlako, sto bi znacilo da se gostima servira 'taj tren'.
Isara se tekucom cokoladom. Vrlo lijepo izgleda na tanjuru.
Ako imas ideju za postupak javi. Vecera je veceras. Ja sam svojevrsni ambasador nase kuhinje i zelim ostaviti utisak.
samo da im obranim cast i napomenem da zarbo snite kakve ja poznajem nemaju ovako suho i dignuto tijesto i opcenito ne izgledaju siromasno kao ove iz linka gore. one koje moja mama pravi izgledaju kao iz linkova nize, s tim da stavi dosta debelu glazuru. ja ih obozavam, a ovo iz gornjeg linka mi uopce ne djeluje primamljivo. vjerojatno sam upoznata s onom ''originalnijom'' (gerbeaud) formom, a kod nas se nesto izmijenilo. nisam proucavala, ali vjerojatno je rijec o (u originalu) masnijem tijestu.
http://cosmo2503.blogspot.com/2008/11/g ... ljevi.html
http://toadberry.blogspot.com/2007/12/g ... zserb.html
http://www.gastronomija.info/index.php? ... ka&no=2389
http://www.budapest-tourist-guide.com/h ... ouses.html
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
Ovo stvarno izgleda slasno. 
Ja moram priznati da uopće ne stavljam čokoladnu glazuru jer mrzim kombinaciju pekmeza i čokolade, ili uopće ičeg voćnog s čokoladom.
Zadnji (gornji) sloj također premažem pekmezom i pospem orasima.
Meni bude odlično, fino i sočno.
Ja moram priznati da uopće ne stavljam čokoladnu glazuru jer mrzim kombinaciju pekmeza i čokolade, ili uopće ičeg voćnog s čokoladom.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Ni ja ne volim takve kombinacije. Dobro jedino sto mi prolazi je cokoladni biskvit sa visnjama unutra ili po gore i na to cokoladna glazura. Nikakvo drugo voce ili zuti biskvit s ovime isto ne.Morticia » wrote:Ovo stvarno izgleda slasno.
Ja moram priznati da uopće ne stavljam čokoladnu glazuru jer mrzim kombinaciju pekmeza i čokolade, ili uopće ičeg voćnog s čokoladom.![]()
onda se vas dvije ne bi dobro provele kod mene.
nerijetko kad mi se jede slatko, a lijena sam, samo izvadim smrznute maline u zdjelicu, na pari rastopim tamnu cokoladu, dodam joj lavandu i prelijem preko malina. cokolada se stvrdne, a one se taman toliko opuste da se mogu jesti. 
-
- Information
-