Pješčana » wrote:imam frendicu vani koja bogobojazno kupuje DVDe s filmovima i glazbom, jer su kod njih zakoni strogi, i znaju nekog tko je nastradao.
također, ali ovo nije iz prve/druge ruke, znam da je nekto u zg dobio packu jer je skidao. e sad, koliko je skidao, nemam pojma.
Ma naravno. U zadnjih par godina je bilo velikih racija po Svedskoj, Njemackoj, Poljskoj itd. i da prvo nastradaju najveci i oni koji to rade u komercijalne svrhe. Ali nastradalo je i privatnih ljudi, vjerujem vise kao opomena malima. I kazna nije bila par stotina eura.
Dosta je da te Sigurna recimo cinka nadleznima.
Pa prije dva tjedna je bilo u novinama da su opet ulovili nekog privatno. Prije svega se kaznjava Filesharing a koliko se mutno sjecam emule recimo radi brze i bolje i lakse dodjes do filma ako i ti dijelis...vjerujem da ima nacina gdje je gotovo nemoguce uloviti nekoga (ali ne i nemoguce

) ali bas zato nude onlajn viodeteke filmove jeftino, pa i nema se neka isprika.
Sto me podsjetilo na jednu zgodu, poznanica vrlo obrazovana zena, vodi neku firmu, ima odgovornost, nije bas tuka reko bi covjek, mi saopci na mail da je nasla super stranicu gdje gleda filmove besplatno, njen muz neki politicar, znaci mislim si ja ne bi se zajebavali s glupostima.
Odem na stranicu, ne da je ilegalno nego i vrvi virusima.
Pitam ju da tko je njoj rekao da je to legalno, onda i dalje uvjerava da je, mislim da joj je to bila prva ilegalna aktivnost ever. A pametna zenska.
edit: ako netko zna kako na legalan a jeftin nacin do filmova bez virusa molim informaciju na pm. Moze i na mail.